110
  • Gabesz amd64
    #110
    minek kell?
  • PinkTiger
    #109
    nem vicc :)
  • Natsuto
    #108
    PinkTiger, most csak viccelsz ugye?
  • PinkTiger
    #107
    hello skacok

    van már egy regem de szeretnék mellette egy másikat, és iwiwes reglapot vennék ami 2006 előtti (2005 vagy régebbi) regisztrációval rendelkezik!!
    ha van valakinek elfekvő ilyenje, természetesen aktuális kontakt törlés és az iwiwes reglap nevének megváltoztatása után: megvenném! (nekem csak az a fontos hogy 2006 előtt regisztrált reglap legyen, más nekem nem számít)

    privátba írjon akit érdekel!

    thx
  • blendeguz
    #106
    Minthacsak a cikkre reagáltak volna:
    A Freemail-postafiókok mérete 1 GB-ra nő
  • ProClub
    #105
    Írtunk ismerősi-kezelő rendszert PHP és SQL alapokon (Emlékeztetőül: az iWiW Java alapú). Arról nem is beszélve, hogy láttam ilyen problémára valami kész frameworkot, csak már elfelejtettem, hogy hol. Szóval nem lehetetlen...
  • huuu
    #104
    Kedves "kóderek" hajrá, írjatok egy új programot és akkor, ha jobb, jöhetsz fikázni.
    Így fair a dolog!!!
  • huuu
    #103
    Blackman! Neked van igazad.
    Még hozzátenném: A számok beszélnek.
  • rotator
    #102
    Az mindegy, a webaudit kódot olyankor is frissítik...
  • Blackman
    #101
    vagy talán azért, mert ajaxban van írva, ami nem tölti le újra a weblapot :O
  • lexor
    #100
    arra jó hogy népszámlálást tartson erről is a kormány milyen szar, hogy emberek azzal fogalkoznak, hogy kit ismernek...komolyan nincs jobb elfoglaltságuk? Mekkora egy szar ötlet amcsiban azelőtt 5 éve már ment itt megcsinálták és hipp-hopp siker lett hát igen ez kell ide. Lehet hogy én látom rosszul de ez nagyon gyengusz....
  • rotator
    #99
    Nem olyan biztos! Nem kimondottan használják, ennyi felhasználót nem kunszt lekezelni. Pár számadat tegnapról:

    oldal / össz egyedi / össz oldalletöltés / átlag oldalletöltés
    ----------------------------------------------------
    iwiw / 1 038 628 / 54 383 160 / 52.36
    myvip / 443 722 / 38 284 016 / 86.27
    ppl / 26 120 / 383 856 / 14.69
    milgram / 7 662 / 124 998 / 16.31

    Az első két oldal nagyságrenddel nagyobb a másik kettőnél és ez az arány már nem is fog szerintem változni. Érdekes, hogy a myvip mennyivel ráver az iwiwre "oldalhasználatban", de talán ennek az is az oka lehet, hogy ugyanazt a funkciót talán több kattintással lehet elérni náluk, mint a többinél.
  • rotator
    #98
    A T-Online helyében én sem költenék egy petákot sem az oldal fejlesztésére. Kezdjük ott, hogy hírhedten rossz a szofver már alapjaiban is, ennek az újraírásához a szemét is kilopnák szegény cégnek a hiéna java programozók. :) Másfelől amíg látszólag szervergondok vannak, a felhasználók 95%-a csak azért sír, hogy miért lassú, a maradék 5%, aki éjjel 3-kor netezik, csak az követeli az újításokat. :) Mivel Magyarországon kívülre nem fog terjeszkedni, ezért drasztikus júzerszámemelkedés se várható, ezzel az architektúrával simán kihúzzák évekig á la Freemail, elegendő havonta berakni még pár szervert a növekedés ütemét követve, az emberek meg úgyse fogják elhagyni az oldalt soha, mert az első mindig mindent visz!
  • sonicXX
    #97
    *"pedig szinte AJAX" = pedig totál AJAX
  • sonicXX
    #96
    Az 1mrd HUF nem a programkód ára, hanem az információs bázisé nyilvánvalóan. Hiába írsz 10mil HUF-ért 3 iWiW-et, azon nem lesz több millió regelt felhasználó holnapután.

    Véleményem nagyon röviden: iWiW -> [kuka]

    Hosszabban: a csoportok kezelése hetekig szar volt... a generált HTML forrás egy botrány, fele ekkora lehetne - és annyival is gyorsabb lenne ha vennék a fáradságot és a gányokat kiszednék belőle. JSP... lassabb szerveroldali platformot nem is lehetett volna választani. Akárki mondjon akármit: a dizájnjától is herótom van.

    Már leszoktam arról hogy jelölgessek, aki jelöl azt jóváhagyom, oszt' jó'van. iWiW helyett inkább Milgram vagy myVIP. Ezek mind felhasználó-központúbbak, a myvip kinézete még állítható is, milgram pedig szinte AJAX, hihetetlenül rugalmas (hozzáadhatod a lakóhelyed nevét vagy a beszélt nyelveket bővítheted, stbstbstb).

    Felhasználói élmény nézőpontjából az iWiW egy sitt. Ráadásul még mindig böszmelassú sokszor (főleg képek megnyitásakor).
  • turul16
    #95
    http://www.milgram.hu/ jol osszerakott rendszernek tunik. Szerintem birna a nagyobb terhelest is.
    Idiota szine van :), de olyan erzesem van mintha ezt mar igazi coder irta volna.
  • Blackman
    #94
    Komolyan mondom szánalom és egyre irritálóbb ez a magyar hú dejóbeszóltam fikázok ezerrel stílus.. amikor olyan hülye a témában az ember, hogy hajmeresztő.. Azt kell mondjam, egyetlen értelmes hozzászólás itt Aspirin (#66) hozzászólása volt, miszernt "mi az az Ajax error"... pont rátapintott a lényegre, ugyanis nem lehet mondani, hogy nem fejlesztett volta a T és hogy nem új technológiával dolgoznak, mert az Ajax az pont egy ilyen.. Az ajax egy olyan java alapú programozási nyelv, ami képes a lap újratöltése nélkül küldeni és fogadni adatokat az adatbázisból.. Mivel az iwiwnek hihetetlen nagy oldalletöltése lehet és ugye ez nagyban terheli a rendszereket, ezért okos dolog volt bevenni az ajaxot.. ha megnézitek amikor listázod az ismerősötöket, mind lapletöltés nélkül frissíti..
    Egyébként nálam annyira nem lassú a rendszer, hogy ekkora vízhangot kellene kapnia szerintem inkább arról van szó, hogy mivel egy mamut kezébe került így mindjárt szárnyalnia kéne.. de nem veszik figyelembe sokan, hogy amióta felvásárolta a T azóta legalább 50%-al megnőtt a nézettsége az oldalnak és még így is gyorsabb mint volt...
    Én nem akarom védeni a T-t, mert biztos, hogy lehetne ennél jobban csinálni, de azért ne ész nélkül fikázzunk..
    köszi..
  • Loverman
    #93
    téged fizetnek hogy ilyen hülye legyél? úristen....
  • HJPOWER
    #92
    Off: Nálam a spamszűrés egyik napról a másikra, tökéletesen kiiktatta a levélszenyó folyamatos áramlását. De örültem neki! ;)

    Iwiw -ről meg annyit, hogy tényleg nem nagyon fejlesztgetik, de minek is, mikor kb minden 3. jóembertől kapok egy levelet, hogy küldd tovább a gépház üzenetét 50 embernek és akkor kapsz meghívót...Emberekk ááááh.
  • caprocorno
    #91
    Kedves Griphons! Hacsak félre nem értettem valamit a mondandódból, vagy nem vagyok túlságosan alulképzett hozzá, akkor javasolni szeretném, hogy lépj az iwiw-en a profilodba, és a bal oldali, utolsó előtti menüpont a "profil törlése" Ha segítettem, örülök, ha másra gondoltál bocsi! Ja és természetesen nem mentség, hogy elfelejtetted a jelszavadat, mert a belépésnél erre is van megoldás:) Az meg, hogy adatot gyűjtenek rólad...hm, biztosan fontos ember vagy...de akkor meg nem is kellett volna profilt létrehoznod, semilyen adattal. Mert ugye hamis adatokkal meg értelme nincs az egésznek, mert akkor mi alapján ismernek meg? Szóval maradjunk annyiban, hogy van akit nem zavar az adatgyűjtés, ha egyáltalán létezik, és van akit nem. Akinek tetszik az iwiw, az használja, akinek meg nem, az nem használja. Szerintem ez ilyen egyszerű. Spamet pedig millió helyről szerzett adat alapján kaphatsz, nem hiszem, hogy csakis és kizárólag az iwiw-en regisztráltad magad az egész globális világhálóból:) Szép napot mindenkinek
  • ocsieu
    #90
    Hi!
    Itt megújulás vagy bármiféle javulás akkor lesz várható, hamajd a nagy T -nek valamilyen (nemzetközi)cég felajánl egy olyan komplett megoldást amivel az új mércéknek megfelelően használható lesz, ergo sablon alapján fog működni.
    De hogy mikor fogják ezt a csomagot árulni, az jó kérdés.
    Addíg meg marad ez a gyenge silány akármi, ami van.
    És azmeg, hogy a hatóságok vagy bárki, bármilyen cég használja az iwiw-et infoszerzésre egyértelmű, ez ellen nem lehet tenni, és nem is biztos hogy kell.
    Ha valaki meg akarja téveszteni az ő utánna érdeklődőket, megteheti, és akár még jól is elsülhet, persze előre kell gondolkodni....
    Addíg meg probléma sincs míg pl a hatóság nem kezeli 1. számú és 100%-ig megbízható információként az iwiwen levő adataidat.
    Amúgy hatóságnak ennél sokkal jobb megoldásuk van, ez max kiegészíti a sajátjukat.
    A spamekkel kapcsolatban csak annyit hogy lassan mailben kevesebbet kapok, mint a hagyományos értelemben vett postaládámba (pedog volt ez fordítva is), hiába raktam én rá nagy bőszen nem kérek reklámot feliratot, hogy ez majd megoldja, postás csaj azt mondja fizetnem kell ha nem akarok reklámot.
    És akkor még nem is beszéltem az újságba bújtatott önálló reklámújságokról...
    Na ez a pofátlanság.
    Meg az, hogy a mocskos reklámújságjaikért én ígyis-úgyis fizetek, ugyanis anélkül kerül a kukámba hogy elolvasnám.
    Vessenek ki adót, vagy bánom is én mit mind a spamre, mind a reklámújságokra.
    Vagy legalább simábban lehessen beperelni a küldőt.
    És ez esetben én a reklámozottat értem küldőnek, ugyanis ha nem lenne ilyen agresszív a "reklámhadjáratuk" akkor nem éreznék pl a postások(már amelyik) 1.számú személyes ügynek a reklám postaládába juttatását a kösz vazzeg de nem kérem felirat ellenére...
    Talán majd jobban odafigyelnének mind a reklámozók, mind a kézbesítők és cégeik, hogy mit is tesznek, és hogy hol a határ...
    Tudom-tudom.
    Ez amit írok álomnak tűnik.
    Pedig én csak mint saját (állampolgári) jogomnak tekintem, de legalábbis egy ingyenes lehetőségnek, nem pedig fizetős plusz szolgáltatásnak a spam és reklámmentességet (vagy annak legalább az elviselhető szintre csökkentését)...
    Sajnos JOG és jog között óriási tud lenni a külömbség.
    A kisbetűs a civilekre, a nagybetűs a multikra vonatkozik, és a 2 nem egyezik...
  • csuszi
    #89
    Az még hagyján hogy hülyeségeket beszélsz (csak a T csoportban van igazad, a többi propaganda meg városi legenda baromság), de legalább írnál helyesen amikor okoskodsz...
  • Griphons
    #88
    Az iwiw egy rohadt fekete lyuk. Ha egyszer regeltél, akkor alig lehet kimászni belőle. Amikor rájöttem, hogy menyi adatot gyűjtenek rólam rajta keresztül külön scriptelnem kellett írnom, hogy töröljem a listáimat. Aztán szépen átírtam minden adatomat, és azóta nem is emlékszem mi a megváltoztatott jelszavam.
    Undorító hogy hetente 4-5 reklámot kaptam, és megtalált minden szervezet, vallás, hogy legyek a "haverja".
    Emellett olyan pletykákat is hallani, hogy a titkosszolgálat tartja fenn adatgyűjtés céljából. Ebben nagyon nem hiszek, de eleve gyűlölök minden olyan rendszert, ahonnan nem lehet kilépni.
  • mad mind
    #87
    Az OTP messze nem veszteséges, fél Kelet-Európa bankhálózata az övé. Sajna messze nem dilettánsok vezetik, hanem ügyes csalók, akik minden pénzedet szép lassan lehúzzák rólad, ha náluk van számlád.
  • Berber
    #86
    A T-Com, a T-Online, a T-betűsök rendre elszurják amihez hozzányúlnak. A T-com lefele száguldása eszetlenül elrontott üzletpolitikályában és a legalább 10 évvel ezelőtt aktuális termékajánlat miatti. Amire felébrednek, a népnek már nem lessz szüksége még a madzagra sem egy xDSL-hez, nemhogy beszélni. A T-online messze nem húzó már, bár élvezik a monopol helyzetet, mivel minden kábel az övék, ök diktálnak. A mobilet hagyjuk. Ilyen vesztesek még a Posta, az OTP, ezeket mind alkalmatlan, menedzsernek kikiáltott piachoz nem értő mókusok vezetik. Sajnos ide tertozik a kormány is, ami szerintem szimplán dilettánsok gyülekezete. Eluralkodott a hozzá nem értés itthon!
  • sathinel
    #85
    egyébként itt egy kis videó a myspace-ről:D
    http://emuse.ebaumsworld.com/video/watch/7888
  • sathinel
    #84
    Akkor nem érted miért szidják. Adott egy rohadtgazdag cég. Amiről köztudott hogy szarnak a jogaidra, + monopól helyzetben van. Megveszi a progit az összes ember adataival, és beígér fűt-fát hogy mekkora kircsi lessz ezután. És itt jön a birka aki még lebassza azokat akik felhívják a figyelmét hogy átvágják a fejét. A másik hogy nem is kell adatotgyülyteni mit szeretsz, mivel foglalkozol,érdeklődési kör. A cégeknek eladva egy ilyen infó sokkal többet ér mint egy reklám amit felraknak. Ezután meg meglátsz egy reklámot amire azt mondod hogy ezt nekem találták ki. Na szép beetted a marketinget. Ja hogy minden úgy van a reklámban hogy a legtöbb ember ízlését kielégítse akik ilyesmit keresnek? Nem véletlen. Bár lehet hogy kicsit skizo kezdek lenni.
  • lokko
    #83
    attól mert rakat lóhugy a iwiw, az nem jelenti azt, hogy az embereknek nem jelent semmit. Attól me hogy döcög meg lomha, még benne van az a kapscolati háló és a baszom sok ehoni júzer ami érdekessé teszi továbbra is. A többi webkettő meg azért nem tarol, mert ilyenből elég egy nagy, a több kicsi semmit nem ér, hijába pengébb, annyi embert nem fog megmozgatni, mint annó az iwiw hype, amikor alternatívája még nem nagyon volt a jelenségnek ebben az országban ... azt szívtuk be, hogy az iwiwre cuppant rá jónép, ha lett vóna valami tökösebb és jobb akkoriban, aminek meg is van a kellő híre, akkor a wiw nem érdekelne most senkit se
  • Cat #82
    én pont azért nem vagyok fenn iwiwen, mert akire kiváncsi vagyok, tartom a kapcsolatot, az benne van a telefonomban, és nincs szükségem arra hogy bárki idegen egy kattintással megnézhesse kiket ismerek.
  • trizsi
    #81
    Király vagy Dojcsák!
  • sathinel
    #80
    Hát lehet abban valami amit írsz, de ha pl a yahoo ahol baszottsokan vannak eléggé feltünő ha ugyanazt az e-mailt megkapják sokan mégha kép file is. Ezért került néhány olyan levelem spam közé amit játékcégek küldtek mivel megkapták mások is. Az meg elég macerás hogy minden levélben megváltoztatják a kép szerkezetét és a levél tartalmát.
  • Mice
    #79
    hát én erre meg azt mondom, hogy az összes xar. egyik sem képes normálisan kiszelektálni, de legfőképp akkor nem tud mit csinálni ha képre írva küldik el a betüket mint jpeg. ha a tárgyat meg általános zagyvasággal töltöd fel akkor mi van? szélmalomharc az egész. lehetetlenség kiszűrni mert általános szavakra nem lehet rule-t írni. az ilyen berakom erős filterre hülyeséggel meg menjetek már..nem egy szolgáltatónál csináltam és soxor még a saját levelemre amit linkként csak save-nek küldök magamnak is képesek spamet kiáltani. nem egy ismerősöm levelét a kukából kotorhattam elő a végén meg inkább tiltottam az egész filter baromságot. legbiztosabb még mindig az ha van egy láda amit csak a nagyon belső kör tud a többit meg nomád módon viszem egyik szolgáltatótól a másikig
  • Gabesz amd64
    #78
    iwiw egy sucks...amilyen gyorsan belendült olyan gyorsan fog hanyatlani is

    egyszerüen nevetséges h a Dodo kacsa meg a Pumukli ott figyel azt megjelöl.(persze nem jelöltem vissza)
    Van olyan ismim aki egyik barátomnak csak annyit szólt h HELLO...és másnap bejelölte és már ismerőse is. Hát ez a vicc
    "ha meglátok valakit az utcán akkor hazafutok és már be is jelölöm szitu van" szánalom
  • ssdb
    #77
    ez nem hirdető hely hanem fórum... szal sztem nem vecc magadról jó képet ha a cikkhez nem kapcsolódó linket raksz be u mintha az az lenne...
  • ssdb
    #76
    "...Ha a T-Online látja, hogy mi az a minimum, amiért még ott maradunk, akkor nem lesz magyar Google és nem tol az arcunkba havonta újítást. Jó az falura...." A legigazabb mondat az egészben...

    mer ha nem lennénk birkák akkor már rég váltottunk volna Orkutra, Gmail-ra és GTalkra :D De birkák vunk és nem...
  • Zenty
    #75
    Ha egyszer minden szar? És ha nincs más választás a szart kell használni :DDD
  • PíszLávJuniti
    #74
    gyász.
  • InfectedMann
    #73
    A YouTube -ra ki mondta, hogy szar?
    A Myspace -re is ha jól emléxem egy valaki mondta, hogy igénytelen.
    Kicsit olvasd el jobban a hszeket :)
    Sztem te a szar szóra gerjedsz mást nem látsz.
  • riviera
    #72
    Szerintetek szar az iwiw, szar a myspace, szar a youtube, szar igénytelen fostaliga minden. Ültök a nagy magyar depresszió közepén ahol minden szar, viszont mindneki kurva okos. Ha ennyire szarok ezek az INGYENES szolgáltatások mégis minek reggeltek be rá? Csak, hogy elmondhassátok milyen szar?
    Végignézek a fórumon, és mind1, hogy matáv, t-com, microsoft, linux, apple, stb... MINDEN szar nektek.
  • Totja71
    #71
    en yahoo mailt hasznalok evek ota, es nem emlekszemra, hogy az elmult 2 evben kaptam volna akar 1 spamot is :)