28
  • Dj Faustus #28
    Spamihilator
    Cactus Spam Filter for IncrediMail

    Incredimail helyett javaslom a Thunderbird nevű levelezőprogramot, amiben remek tanítható spamszűrő (és van beállítható is) van. Nálam remekül működik (a spameket folyamatosan küldöm az Okopipi, pontosabban Habu kiterjesztésen keresztül a Spamcopnak és társainak).

    Ha magyar cég küld spamet (anélkül, hogy feliratkoztál volna hírlevelükre), akkor elküldheted a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak neveddel, címeddel együtt.

    Ha úgy érezzük, személyes adataink is sérülnek - pl. saját és nem céges e-mailt bombáznak -, akkor bátran írjunk az adatvédelmi biztosnak is, ide: [email protected]

    Ezekről bővebben:




  • CSOCSO
    #27
    nekem is van "titkos" cimem.. senkinek nem adom meg. csak "bizniszre" hasznalom (pl ebay meg hasonlok) oda nem is jon egy darab szarsag se. de a freemail... 90-100% spam...
    btw valaki tud jo masodlagos spamszurot ami be tud epulni incredimailba de olyat is tud hogy be tudok irni kulonbozo szavakat a progiba es ha azt a szot tartalmazza az email akkor atz azonnal spamnak nezi???
  • nedudu
    #26
    Igenis megterheli a hálózatot meg a szervereket is. Gondold el a spamszűrő csak úgy dísznek foglalja a processzor időt meg az adatbázisa a tárhelyet?
  • janicroft
    #25
    Egy pesti panelben iszonyatos mennyiségeket dobálnak be! Én kiraktam a postaládára egy pár lakótársammal együtt egy Több lombot, kevesebb reklámlevelet matricát, de hatástalan. Akinek megmondják, hogy nesze kisfiam, ezt a 3000 darabot dobáld be, az bedobálja. Ez van sajnos.
  • RelakS
    #24
    a mailbox-os címemet már egyáltalán nem adom meg új helyeken, mégis ma pl egy hét után 35 új levél van benne (hmm... három jegyű számra számítottam O_O)
    Régebben rákattintgattam egy-két leiratkozó linkre: hiba volt, csak nőtt az áradat némi csökkenést követően
  • htmm
    #23
    Az én "titkos" címemre mostanában -nagyon helyesen- egyre kevesebb spam jön. Ha betartotok néhány szabályt, előbb-utóbb jobb lesz. Én így csinálom:
    webre sehova sem írom ki (ha muszály, képbe írom és azt rakom be),
    nem megbíztható helyeken nem adom meg,
    aki körlevelt küld, azt elküldöm valahova, hogy többet ne küldjön.
    És egyre kevesebb jön. A körlevél azért jó, mert egy idő után többszáz tuti élő cím lesz benne. És egyszercsak ezt a rengeteg címet továbbküldik egy vírusos (vagy talán botnetbe tartozó) gépre és az jól továbbítja őket a spammernek/vírust küld (ami ==spam).
    A magyar spam ellen meg 90% -ben egy kevéssé kedves, ámde hivatalos hangvételű levéllel lehet védekezni.
  • bootsector
    #22
    Tudom, hogy nem ez a téma, de vadmotorossal tudok teljesen egyetérteni, a "fizikai" spam-mel kapcsolatban. Iszonyú pofátlanság ez az erőszakos szórólaptömeg a postaládában, a rendes leveleit alig találja meg az ember. Egyszer direkt félretettem 1 havi adagot, hát 3 telet ki tudnék vele fűteni. Aztán megint jönnek majd, hogy papírhiány van... A freemailes spam ellen szvsz nem sokat lehet tenni, bármi kerülőúton is megtalálják a címet, szinte lehetetlen kivédeni.
  • juzosch
    #21
    Nem a hálózatot meg a szervereket terheli, mert minimális adatmennyiség a multimédiához képest. Főleg az IPTVzés beköszöntével.
    Az embereket terheli. Hogy aki hülye (az emberek 99%-a) annak 10x annyi ideig tart a leveleit megnézni. És ez a munkaidő és így a termelékenység kárára megy.
  • akyyy
    #20
    nekem az első gmailos fiokomat is már ellepte a spam. azóta egy freemailos és egy gmailo másik cimet használok, egyikkel se regisztrálok szinte sehova. csak olyan helyre adom meg ahova kell, monjduk egy havernak, de nem egy regelős oldalra, főleg nem külföldire.
  • vadmotoros
    #19
    Engem tulajdonképpen az elekrtonikus spam annyira nem érdekel, az össze-vissza regisztrált freemail-es címemre kb jön naponta 4-5, de azt egy kattintás és törlöm. Sokkal inkább a fizikai spam-et kellene visszaszotítani. Gondolom felesleges magyarázni, a sok szórólap, meg reklámújság.. nagyon mérges szoktam lenni rájuk.. pedig volt hogy én is szórólapoztam :) nekem már tele a hócipőm velük, pedig még postaládánk sincs :) most akkor egy pesti panelbe mennyi ilyet dobálnak be? meg az is igaz hogy pesten nem lehet 5 lépést tenni hogy ne nyomjanak a képedbe egy marék szórólapot.. és még ráadásul a környezetet is jobban szennyezi a sok feleslegesen kinyomtatott papír mit a sok email.
  • nedudu
    #18
    Ezzel csak az a gond, hogy akkor az ellenség felbérel egy spammert, hogy a konkurens cég nevében toljanak ki több millió spamet és a konkurencia szét van alázva anyagilag. Erre viszont bérlés és a spam kérdés nem oldódik meg.
  • teddybear
    #17
    Sokkal egyszerűbb lenne jól megbírságolni azokat a cégeket, amiknek a termékeit reklámozzák, de annyira, hogy ne érje meg nekik.

    Tudom, hogy ez sem tökéletes, de ha a spammer nem kap egy vasat sem, nem bohóckodik tovább.
  • AranyKéz
    #16
    Annyi a lényege hogy több milliót, milliárdot szórnak szét belőle, így avval a kis hatásfokkal is hatékony.
  • Sith
    #15
    Valaki mondja már meg hogy mi a rák értelme van a SPAM nek?
    van köztetek valaki aki igy vett Rolexet? vagy Viagrát esetleg a spamank köszönhetően elefánt méretü farka van?
    jo jo tudom ingyen reklám de kétlem hogy akár az 0,01% hatásfookot is elérné...
    akkor meg minek? :(
  • bertino
    #14
    atomot a spammer gyökereknek...
  • mikloss
    #13
    Nekem 4 e-mail címem van :D a legkevésbé fontosabbat csak egyszeri regekre adom meg stb és az utolsót meg használom a levelezéhez fontos ügyekhez. Sorrendbe: Freemail-Citromail-G-mail-Vipmail
  • Anteris
    #12
    sárga veszedelem...
  • Tyberius
    #11
    InfectedMann: ez a béta ilyen webkettőpontnullás divat, nem is igazán webkettőpontnullás, ami nem béta. Nézd meg az iwiwet pölö. Egyébként én átlag napi 20 spamet kapok, ebből havonta egy-kettő jut át.

    ProClub: Lehet, hogy valaki használta és megszüntette már azt a freemailes címet, mielőtt Te regisztráltad volna.
    Másik lehetőség: brute-force vagy próbálgatásos emailcím-generálás. A spammer megnézi az adatbázisát, hogy melyek a leggyakrabban használt mailszerverek. A freemail.hu is ott lesz a listában, a maga milliós felhasználói táborával. Ezek után legenerál egy rakás fióknevet ([email protected], [email protected] ... [email protected], [email protected] és így tovább), majd mindegyikre küld valamit, és megnézi, hogy a mailer-daemon melyiket nem küldi vissza "címzett ismeretlen" hibajelzéssel.
    A másik lehetőség, hogy az adatbázisa alapján összeállítja a gyakran használt fióknevek listáját (pl. captainkirk@, hansolo@, gandalf@, adolfhitler@ stb...), majd ezt is összepárosítja a leggyakrabban használt szerverek listájával. Így is hozzájuthat egy rakás olyan emailcímhez, amit soha senki nem tett közzé sehol...
  • nedudu
    #10
    Egy jó spamszűrő 1-2 hetes tanítás után csodákra képes. Megszámolom egy kezemen mennyi spamet kaptam az elmúlt hónapban és mennyit jelzett tévesen spamnek.
  • Tyberius
    #9
    Ami meg az emailcím "óvatos kezelését" illeti, szart se ér. Elég, ha van 1 olyan balfék hülye ismerősöd, aki láncleveleket küldözget tovább... Te hiába nem küldöd tovább, ha valaki, aki Veled együtt kapta meg, továbbküldi, az emailcímed ott lesz a levélben, amit utána akár 1000-en is megkaphatnak. Ezen emberek közül elég 1, aki bekap valami finom vírust/trójait, ami aztán rögtön el is küldi a gépen talált emilcímeket valami spammer-adatbázisba, és kész, máris bekerültél a rendszerbe. Tanulság: ha lánclevelet kapsz, baszd le azt, aki küldte!
  • InfectedMann
    #8
    És a Gmail még mindig beta -ként üzemel :D
    Mióta gmail -t használok egy spamet sem kaptam, de lekopogom :)
  • ProClub
    #7
    Most mondjam azt, hogy van egy freemail címem, amit soha sehol nem használtam vagy adtam meg, csak át volt irányítva és érdekesmód mégis jön rá spam?

    Azon gondolkozom, hogy az ázsiai szerverekkel szemben bevezetek egy challenge-response rendszert a saját forgalmamnál.

    A spamszűrők nem használnak semmit, mert 1-2 úgyis átjut. És pont erre alapoznak.
  • nedudu
    #6
    Attól, hogy a gmail jól szűri a spam nagyrészét a probléma még nem oldódik meg. A hálót ugyanúgy terheli a szeméttel.
  • Tyberius
    #5
    Viszont az "irdatlan mennyiségű szar" ellen jelenleg csak spamszűrőkkel harcolhatunk. Ha minden szerveren lenne spamszűrő, akkor a spam nem érne célba, így a spammerek szép lassan feladnák. A terhelés csökkenne, és bár a spamszűrőket folyamatosan fenn kéne tartani, az internetet elárasztó spam-özön megszűnne.

    Kb olyan ez, mint a házőrző kutya. Nem azért tartja az ember, hogy reggelenként betörők szétmarcangolt hulláin átgyalogolva indulhasson munkába, hanem azért, hogy a betörők be se merjenek mászni a kerítésen.

    Mellesleg az ingyenes szolgáltatók közül a Gmail-nek van a legjobb spamszűrője, amit valaha láttam, kenterbe ver sok céges (pénzért vett) szűrőt.
  • InfectedMann
    #4
    u.i.: Jó lenne már valami elrettentő törvényt hozni a spammelés ellen. A régi címemet ha nem nézem teszem azt egy hónapig akkor legalább 1000 spammel lesz tele. LOL :)
    Használjatok gmail -t :D
  • InfectedMann
    #3
    Óvatosan kell kezelni az embernek az ímélcímét :)
    Jó ha kettő is van. Egy mondjuk egy megbízható helyen egy meg valami kevésbén megbízhatón és ezt adja meg olyan helyeken ahonnan a spammerek könnyen kilesheti.
  • cadeyrn
    #2
    Rolesz: itt tényleg igaz lenne a mondás, hogy ne szólj szám, nem fáj fejem.
    Ha végigondolnád, amit mondtál...

    Nem azon van a hangsúly, hogy freemailes a fiókja, hanem hogy ez az irdatlan mennyiségű szar a hálózatokat és a szervereket (főleg a spamszűrőket) terheli folyamatosan.
  • Rolesz
    #1
    Ilyen hülye cikket!NE használjatok szaros freemailt citromailt és hotmailt és nincs ilyen gondotok.Legalábbis nekem nincs.