1398
ClearBox JS 2.5
-
#958 mint a jquery-hez, nemtudom:D -
#957 skinezni lehet a 3.0-t :) -
Cat 02 #956 Gondolom skincsere meg hasonló, énse nagyon vágom milyen plug-in lehetne hozzá :D -
#955 milyen jellegű pluginekre gondolsz? fejtsd ki, lehet, hogy beleírom :D -
#954 azokra nincs jelenleg semmilyen crossbrowser megoldás, ie-ben lehet js-el küszködni a mediaplayerben, vagy silverlightal, viszont ezt meg senki nem használja:)
amúgy jó lenne, ha lehetne hozá plugineket írni, ez csak most jutott eszembe:) -
#953 arra gondoltam, hogy onmouseover-re scrollozna... na majd meglátom. -
#952 igen ez mind szép és jó, de quicktime-ra és windows media playerre is ugyanilyen kellene, ráadásul minden böngésző alatt működő :) -
#951 http://code.google.com/intl/hu-HU/apis/youtube/js_example_1.html
-
#950 olyat nem lehetne, hogy mondjuk kifér 3 sor. és adott idő múlva, vagy felhasználó által léptetve, a következő 3 jelenjen meg? -
#949 meg kell adni, hogy max 1000 karekter, vagy amennyi kifér. aki annál többet ír be, az magára vessen. :D Bár ez így nem felhasználóbarát. -
#948 :D:D -
#947 Én is ettől félek, de valahogy azért maximalizálni kell a szöveget és mi van, ha nem fér ki? :) -
#946 atyaég, de ez egy 1,5 évvel ezelőtti verzió :D -
#945 nem a galériában, hanem, az egyedi képek megjelenítésénél. pl: itt -
#944 Grat!
"Még azon gondolkozom, hogy megcsináljam-e olyanra, hogy maximalizálom a méretét egy felhasználó által módosítható beállítással és ha több szöveg lenne beleírva, akkor szépen lentről felfelé lassan scrollozná."
Az ilyen automatikus scrollozós szövegeket nagyon sokan nem szeretik. Mindenki más sebességgel olvas, zavaró lehet ha gyorsabban megy a szöveg, mint amilyen sebességgel olvassa. -
#943 A playlistekkel az a gond, hogy még ha el is indítom a videót (ez megoldható) automatikusan, akkor sem fog a video végén a galéria következő elemére ugrani magától. na alszom :) -
#942 Jajj, látszik, hogy késő van és fáradt vagyok. Van "slideshowtime" paraméter, és gondolom ez képenként alkalmazható. -
#941 Talán kicsit azzal lehetne megbolondítani a dolgot, hogy képenként - illetve az új funkciókat látván inkább "tartalomnak" nevezném - legyen változtatható, hogy a slideshow ideje alatt hány mp-ig legyen kint a cucc. Ha nincs ilyen paraméter, akkor maradjon az alapértelmezett megjelenítési idő. Ha hülyeséget mondtam és már felül lehet ezt bírálni ezt, akkor elnézést. Ja és ebből következik, hogy szerintem jó lenne, ha nem csak képeknél lenne slideshow.
Talán még a videókat is elindíthatná valahogy magától. Így lehetne hasonló finomságokat kialakítani, mint a youtube-os playlist-ek.
Örülök, hogy ennyire kelendő a "program"! ;)
A HTML kódos megoldás is nagyon jó dolog, bár lesz aki túlzásokba fog vele esni. De mindenféleképpen hasznos és kellő funkció! -
#940 Ja igen: a kommentnél elfelejtettem említeni, hogy ott HTML kódok is működnek, tehát lehet formázni a szöveget, esstébé :) -
#939 Csak a licenszelt példányokról van konkrét infóm, de az sem kevés. Ezen kívül saccra olyan 10-12 ezer... szerte a világon!
Csak a 2.0 verziótól kezdve volt eddig letöltésből 14000, és már előtte is rengetegen használták, de nyilván több a letöltés, mint aki használja is folyamatosan. -
#938 a paraméterezése a következő lesz, MINDEN ESETBEN, tehát minden tartalomra igaz!
rel=clearbox[paraméter1=érték 1,,paraméter2=érték 2,,paraméter3=érték 3 ... ]
Tehát csak szögletes zárójel kell és a galéria neve is oda kerül. De a sima rel="clearbox" természetesen egyedi képnél / tartalomnél működik ugyanúgy.
A paraméterek, felsorolásszerűen: gallery, width, height, title, comment, tnhrf, autoslideshow, slideshowtime, type.
Slideshow csak képeknél működik (ezen lehet, hogy változtatok még...)
A type-pal felül lehet írni a ClearBox automatikus tipusazonosítóját, jelenleg a CB a következő tartalmakat - kiterjesztéseket - kezeli:
kép: BMP, GIF, JPG, JPEG, PNG
videó: AVI, MOV, MPG, MPEG, WMV
audió: MP3, WAV, WMA
flash: SWF
+bármely html tartalom, tehát mindenféle weboldal
ezen kívül a következő formátummal belső tartalom: inner#objektum_id-je
plusz a youtube-ot is külön kezeli(!), kétféleképpen
1. vagy megadod neki a video direkt linkjét: http://www.youtube.com/v/mymovieid
Ilyenkor felismeri a youtube.com -os címet és semmi más nem kell neki (illetve szélesség / magasság megadható nyilván)
2. vagy megadod a /v/ utáni video ID-t, de akkor kell a type=youtube paraméter a zárójelbe.
Brutálisan jó lett a tartalomfelismerés és a paraméterezés is! -
#937 Nagyon "fincsi". Csak így tovább! Gondolom sokan várjuk az új verziót. Kb. szerinted hány ember használja? -
#936 A kommentet hogyan kell majd megadni? -
#935 No, elkészültem a komment-lehetőséggel is és jobban működik, mint ahogy először akartam - bár nagyon bele kellett nyúéni, mert ráment 2 napom, de megérte!
Akármilyen hosszú szöveget be lehet írni a kép címe alá(!!!) és a CB automatikusan és minden esetben (és ez volt a nehéz:) igazodik hozzá. Persze ha nagyon kicsire van nyitva a böngésző és 5km hosszú a szöveg, akkor nem fog látszódni semmi, de nyilván nem az extrémhülye idióta felhasználásra tervezem :)
Még azon gondolkozom, hogy megcsináljam-e olyanra, hogy maximalizálom a méretét egy felhasználó által módosítható beállítással és ha több szöveg lenne beleírva, akkor szépen lentről felfelé lassan scrollozná.
Ezt még kitalálom. -
#934 ? -
#933 A hegyaljás honlapon is CB van. :))) -
rinyavas #932 Sziasztok, a 3-as boxnál meglehetne azt oldani, hogy a firefoxal is le lehessen menteni a megnyitott képet, tudom meg lehet nyitni nagy béretben de úgy is emg lehetne oldani, hogy amikor látom a képet akkor le tudja menteni a látogató? IE-vel meg tudom csinálni de a foxxal már nem vagy ez csak beállítás kérdése? Köszi :) -
#931 Akkor ok. no_preview kép most is van, csak ha hibás a kép url-je, akkor nem jelenik meg ez sem.
Mintha a kép címe alá még egy komment mező is lenne, ahová megjegyzéseket lehet írni? -
#930 Elvben ez a 3-asban javítva van. Ha hibás TN kép van megadva, akkor is megjelenik helyette a contentnek megfelelő no_preview kép!
Amúgy most írok bele még egy opciót: lesz lehetőség egy második sor megadására is, tehát a kép címe alatt pl. lehet még írni egy sort. Ezt sokan hiányolták. Ráadásul úgy lesz megoldva, hogy egy galérián belül lehetnek olyan képek (ill. egyéb tartalmak), amelyeknél lesz még egy sor, lehetnek olyanok, amelyeknél nem lesz. amelyeknél lesz, ott a ClearBox automatikusan az alsó fehér rész magasabbra méretezi, hogy beférjen a plusz sor! Ezzel rengeteget tököltem, már tegnap estétől, de most már so-so működik. -
#929 Egy olyan problémával találkoztam, hogy:
van egy galéria, amiben egész sok kép van. de a fájlnevekben el volt gépelve egy-egy betű, ergo a CB ezeket nem is találta meg, mert a kódba meg jól írtam be, nem az elgépelt nevet. na ekkor egy megnyitott képnél, amikor alul a thumbnail csíkot nézem, a hibás képek ugye nem jelennek meg, ez ok, de sajnos az ez után következő többi thumbnail kép, meg becsúszik a legelejére, rá az eredetileg jó helyen lévő thumb-okra.
persze ezt megoldja, ha kijavítom a fájlneveket :D, de akkor se kéne összecsúszogatnia. -
#928 :) -
#927 3D-s szemüveg támogatás is kellene. :)
Persze tudom. -
#926 ez nem flash... :) -
Cat 02 #925 És zene is menjen alatta nem ? :D -
#924 Akkor ok.
Akkor ha képet váltok, 3D-ben forduljon az ablak. :D -
#923 van ilyen benne, új ablakban megnyitja. már a msotaniban is van :) (alsó gomboknál a + jelű) -
#922 igaz:) -
#921 Nem tudom van-e ilyen benne, de ha a kép nagyobb, mint amennyire ki tudja nyújtani a CB, akkor kellene egy ikon, amire kattintva, teljes méretben mutatja meg, akár CB-n belül, akár új lapon/ablakban megnyitva. -
#920 hm és azt hogy? Mármint, felesleges. Hiszen ezt most is meg tudod csinálni. Berakod a formot, elküldöd te magad ajax-szal, majd nyomsz egy window.parent.CB_Close(); -t -
#919 én pl örülnék egy olyannak, hogy ha form-ot raksz be, akkor ajax-al küldje el:)