1398
ClearBox JS 2.5
-
blackbile #998 sziasztok!
Segítség kellene olyan valakitől, aki olyan weblapon használja a Clearbox-ot, amelynek hozzáfér a statisztikai logjaihoz. Tehát konkrétan lát minden rezdülést a honlapon, pl. milyen IP címről melyik lapot nézte meg valaki és az milyen kóddal tért vissza.
Ok: Pyrohun-nal már futottunk pár kört, DE nem jutottunk eredményre. Szóval a galériák thumbnail-es fájlaival van gondom, egy csomószor 404-es hibakóddal kerül be a logfájlokba, miközben a meghívó html fájlban JÓ a parancs, ugyanis sokszor jó a thumbnail-es fájl elérése - azaz 200-as kód jelenik meg a logban.
b l a c k b i l e k u k a c f r e e m a i l p o n t h u -
#997 persze! (most is van, csak bonyolult :) -
#996 3.0-ban lesz lehetőség arra, hogy js-ből hívjak meg egy képet, szóval ne klikkre induljon?
pl function clearbox(alma.jpg) -
#995 -
#994 no helyzetjelentés:
- most már lehet sima html kódot is átadni a clearboxnak paraméterként és azt is megjeleniti
- most már NEM KELL MEGVÁRNI, HOGY A TELJES OLDAL BETÖLTŐDJÖN!!! A MÁR BETÖLTŐDÖTT TARTALOMNÁL TÖLTŐDÉS KÖZBEN IS MÜXIK A SCRIPT!!
plusz még csomó bugfix, meg kisebb feature...
Úgyhogy a 3.0 BETA a jövő héten kint lesz! -
baca01 #993 Újracsináltam az oldalt Frontpage-ben, így már működik ie alatt is. :) -
baca01 #992 Lehet, de az ie mégszarabb, mert rajta kívül az összes többi épkézláb böngészőben működik. -
#991 ez azért van mert szar:)
mármint az oldal:) -
baca01 #990 Ability volt olyan jó és segített nekem, így már működik az én weboldalamon is tökéletesen! :)
Az az egyetlen gondom, hogy megy a program az összes böngészőben, de ie alatt se híre se hamva.
Szerintetek mi a gond? [link] -
#989 Mozgatta a fantáziám, kipróbáltam, működik, privi ment. -
#988 Nem fog, hacsak Office-ban nincs valami paraméterézési lehetőség. Nézd meg az Office által generált forrást. Abban sem vagyok biztos, hogy ha jó helyre szúrod be a paramétert, akkor értelmezni tudja a böngésző. Igazából sosem tanulmányoztam ennek a felépítését, működését, logikáját, csak össze van hányva mindenféle kivehetetlen dolog. -
#987 Nézz bele a forrásba, Office-szal csinálta, azért abban a szarban én sem turkálnék. -
baca01 #986 Köszi.
Ez alapján sztem fog sikerülni, de ha nem, akkor még írok majd. :)
-
Cat 02 #985 http://www.clearbox.hu/index.php?c=doc
Ez nem elég részletes ? -
baca01 #984 Sziasztok!
Csináltam nemrégiben a családi vállalkozáshoz egy kis honlapocskát.
Itt is van.
Az oldal jellegéből adódóan töltöttem fel képeket, és ehhez kezdtem el kutakodni, hogy pofás legyen, szeretnék valami kis galéria programot. Rátaláltam a Clearboxra, ami nagyon bejövős, csak épp annyira béna vagyok, hogy sehogy sem tudom beállítani az oldalra.
Segítsetek légyszi, mert nagyon nem megy hiába próbálkozom.
Az lenne a legjobb, hogyha valaki felvenné velem e-mailben a kapcsolatot, én elküldenék neki egy html fájlt, amiben ő megcsinálja egy képre hogy leessen nekem hogy kell, és akkor betudom fejezni, de most így nagyon tanácstalan vagyok, mert semmit sem értek a html programozáshoz. :(
Előre is köszi. -
kocsisgeri00 #983 Sziasztok! Meg tudja nekem valaki mondani, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy a clearbox ablakból egy linkre kattintva átméretezzem a CB ablakot?
Pl: Megnyitok egy 500*500 -as CB ablakot, majd abban egy linkre kattintva meghívok egy másik weboldalt, de azt már mondjuk 600*300-ban szeretném megjeleníteni.
Köszi: Geri -
rinyavas #982 Végülis van benne igasság :) De a rendszeres látogatók úgyis ki találják... :P -
#981 Azt meg lehetne oldani, hogy a ClearBox görgetés közben - hogy ha nagyobb az oldal - ne csúszkáljon, hanem fixen maradjon a böngésző közepén? (csak egy ötlet) -
#980 Megnéztem, mindig block. :)
rinyavas: És akkor a látogatók találgathatják, hogy hova kéne jobb katt?
Mert lehet, hogy egy része az embereknek a kép közepére kattint reflexszerűen, de máskor meg ott idegeskednének, hogy most miért nem jó (nem oda kattint). Nem? :) -
rinyavas #979 Jah mindent értek, hát ezt nagyon szomoróan hallom, esetleg ennek a layernek van valami beállítás lehetősége? amit én tudok állítani vagy csak te tudsz szerkeszteni? mert középre egy rést nem lehetne mondjuk egy 20%-osat, a galériánál, pl 100% a kép 50% balnáél kezdődik a gomb és 50% nél a másik gomb nah azt nem lehetne hogy egy 20%-ot be tenni a két 50 közé? és akkor úgy nézni ki, hogy 100%=40% bal layer 20% középen üres és 40% jobb layer? léccííí :D Jó nyaralást. :) -
#978 őő elvben igen, de asszem ha nincs rá szükség, akkor display: none... De lehet, hogy nem így oldottam meg, erre most nem emlékszem konkrétan. -
#977 Egyedi képeknél, vagy első/utolsónál se megy úgy, mivel a #CB_PrevNext mindig van és kitölti az egészet. -
#976 Véletlenül működik. Mármint elvileg nem szabadna neki. Hiszen a kép fölé van húzva egy (azaz 2 db) layer, mert ha fölé viszem az egeret, akkor ugye megjelenik az előző / következő gomb. Tehát nem a kép fölött van az egered olyankor, hanem egy láthatatlan layer fölött. Ezért is nem megy a "normál" böngészőkben, csak mondjuk a legelső és a legutolsó kép 50%-ánál, hiszen az elsőnél nincs előző, az utolsónál pedig következő gomb. Vagy elvben ha nincs galéria, csak különálló kép, akkor is le lehet menteni. De ezen nem akarok változtatni és nem is fogok, valószínű meg sem tudnám oldani, de mint említettem: nem is akarom.
No én nemsokára indulok nyaralni, majd ha visszajöttem jelentkezek és utána már egy public beta is kikerül...
Szevasztok! -
rinyavas #975 Én arra gondolok ami a mostani verziónál pl ie alatt már működik, hogy középen jobb klikk és "kép mentése más néven" ezt kéne az újba is meg oldani ha lehet? :) -
Cat 02 #974 Csak ha már benne vagy a galéria közepében, akkor ez nem igazán megoldás :Ö) -
#973 Kis képen hivatkozás mentése? -
#972 nem lehet lementeni jobb klikkel, csak az alsó kép mentése gombbal. -
rinyavas #971 A konferencián azt ki tudnád találni, hogy a megjelenített képet le lehessen majd menteni jobb klikkel a Foxban is. :) Köszi -
#970 ClearBox konferencia lesz? :) -
#969 áhh, készülődök, elutazom :) -
#968 Mi a helyzet mester? Megy a fejlesztés? ;) -
#967 az nem. -
#966 Ez miben merül ki? Csak színezni lehet, vagy hogy?
A jquery nem használható fel, nem is tudom... vizuális tupírozáshoz? Semmi konkrét dolog, csak érdeklődöm. -
#965 http://billmill.org/static/pixastic/demos/hist_demo.html
Ez csak hasonló, de ebből kiindulva meglehet -
#964 képeknél hogyan? canvas? -
#963 akár. -
#962 képeknél meg lehetne oldani, többinél még nem próbáltam:)
amúgy erőforrásigényes, meg felesleges is:)
jó ez így most ahogy van, csak próbáld meg a méretet csökkenteni faszán és mehet a nagyvilágba:) -
#961 meg pl. flash / egyéb tartalmak színvilágát szerintem nem lehetne megállapítani, meg mi a helyzet a videókkal, stb - de végül is mindegy is, mert ilyen szintű plugin támogatás biztosan nem lesz benne, nem így lett megírva. Amikor 2,5 éve elkezdtem fejleszteni, még fogalmam sem volt a JS-ről és igazából az OOJS-t csak nemrég kezdtem el tanulmányozni, így a kód nagy része nem OO. Ami nem feltétlenül baj (sőt eltérő vélemények vannak az OOJS-ről), de az biztos, hogy ebben a formában szerintem a ClearBox lassan eléri a továbbfejleszthetőség határait. Most már új projekten gondolkodom... :) -
#960 lol s azt csak JS-ben meg tudod írni? Azzal amúgy csak egy baj lenne a jelenlegi formában: hogy a lekerekítésekhez png-ket használok, szal akkor azokat el kellene hagyni :) -
#959 pl én írnék hozzá egy olyan plugint, hogy a box színe automatikusan úgy változik, hogy a képhez passzoljon:)