1398
ClearBox JS 2.5
-
Cat 02 #1038 Hm, preload az van most ? Mert nekem lassúcska, illetve loading képet se láttam, pedig az hasznos. -
blackbile #1037 Pyro, újabb probléma, IE 8.0.6001 ismert tesztoldalam, az IE állapotsorában jelzi a hibát, rákattintva:
Weblap hibáinak részletei
Felhasználói ügynök: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0)
Időbélyegző: Sun, 12 Jul 2009 10:44:15 UTC
Üzenet: Érvénytelen argumentum.
Sor: 1
Karakter: 284
Kód: 0
URI: http://www.fotiref.com/clearbox3/core/cb_core.js
Egyébként pedig elsőre el sem indul az oldal jól, nincs semmi csak a háttér... -
Cat 02 #1036 Tegnap 2 órát szenvedtem a php kódommal, most meg 10 perc alatt letudtam az egész Clearboxxal, szal jó ez, de lenne egy fura probléma.
Az összes képem ugyanakkor és ugye ha a kép szélére viszem a kurzort, akkor megjelenik a továbblépő nyilacska, namármost, ha rákattolok továbblép, ugyanúgy a kép szélén lesz a kurzor, viszont nincs alatta nyíl, csak akkor ha 1 picit megmozdítom. (tudom, hogy lehet alul is navigálni, de mégiscsak... (: ). Vagy esetleg be lehet azt is állítani, h a nyilak mindig ott legyenek ? -
#1035 :) nincs mit. -
blackbile #1034 kivettem - jó lett - kösz. -
#1033 "de az még mindig túl lent vannak a szövegek bal alul."
Mi az, hogy "de azért" ? Írtam, hogy mi miatt van. :) line-height: 150%-ot vedd ki. Nem tudok minden ellen védelmet tenni a clearbox.css-be mert akkor megnő a mérete elég durván és nincs értelme :) -
blackbile #1032 3.b3 részemről jpg ügyben OK.
Habár most nincs időm nézni a 150%-os magasságot, de az még mindig túl lent vannak a szövegek bal alul. A 2.61-gyel jól jelenítette meg, én nem változtattam semmin. MAjd este...
tnhrf-es fájlok 404-es kóddal még a mai napon tesztelgetem, holnap jelentkezem, hogy egyszer is előfordult-e.
Gratulálok a munkádhoz!
-
#1031 a 2.61-ben szerintem nem volt hiba, legalábbis nálam sehol nem jött elő. a 3.0beta3-ban meg tuti nincs. beta2-ben sem volt. -
blackbile #1030 "az alap kiindulási probléma, amiről leveleztünk is - azt megoldottad a beta2-ben ? jól értem? vagy nem arra céloztál?" -
pyro, erre még nem válaszoltál! Találtál a tnhref/tnhrf témában problémát a kódban? -
#1029 ha már nem találtok benne hibát :D -
Cat 02 #1028 Köszi, teljes sacc/kb mikor lesz ? (mert ilyen warning üziset nem rakok ki élesben, még akkor se ha senki se nézi xp) -
#1027 Van egy ilyen a head-ben:
<script>
function youtubenyit(id, hrefid){
document.getElementById(id).style.display = 'block';
document.getElementById(hrefid).href = "javascript:youtubezar('" + id + "', '" + hrefid + "')";
}
function youtubezar(id, hrefid){
document.getElementById(id).style.display = 'none';
document.getElementById(hrefid).href = "javascript:youtubenyit('" + id + "', '" + hrefid + "')";
}
</script>
A clearbox scriptjét rakd efölé és menni fog. Igazából szerintem nem szerencsés ilyet a head-be pakolni, rakd inkább külső js fájlba ezt is. -
Cat 02 #1026 Ez nem megy.
Ez viszont igen.
-
#1025 mármint ahol elvben mennie kéne, de nem megy. :) -
#1024 Oké, de adj rendes url-t mert ezzel most mit kezdjek? :) -
Cat 02 #1023 Picit szenvedtem vele mire sikerült elindítani (ha clearbox mappába raktam az egész clearbox ot, akkor nem ment, de sztem csak félreértelmeztem, már jó). Viszont rendesen nem megy, csak tiszta lapon =\
Így jó.
Így meg nem. (ha div-be van akkor se, ha kívül akkor se, lehet h a js kód zavar be neki ? ) -
#1022 rel="clearbox[gallery=concept]" -
Cat 02 #1021 Mielőtt kicserélek 200+ linket, megkérdezem, biztos ami biztos...
rel="clearbox[concept]" csak ezt kell átírni rel="clearbox" ra nem ? -
#1020 No fent van a beta3!
Amit írtál, hogy a kép alján a gombok / galéria neve kilóg az amiatt van, mert megadtál a body tagnak egy line-height: 150%-ot - az mindenre kihatással van, nem egészséges :) -
#1019 hát ha a 2-es verzió van akkor azt úgy felejtsd el, ahogy van :)
töröld az egészet, szedd le a 3-ast és telepítsd fel és még úgy sem fog működni, mert a clearbox meghívása, a paraméterezés a html fájlban változott, olvasd el az oldalon, szerintem elég jó leírás van a 3asról (egyelőre igaz, hogy csak angolul). Ha valamivel nem boldogulnál, akkor természetesen kérdezz, segítek. -
Cat 02 #1018 Ám átváltásnál elég csak átmásolni az új js fájlokat, új css-t és az új képeket ?
Ez van most fent: 200beta2 -
#1017 Várj 20 percet és kint lesz a beta3 :))) abban már nem szabad hibáznia semminek, amiről szó volt! -
#1016 Őőő, mert hülye vagyok :)
A clearbox.hu -ra kitettem egy bannert, ami átvisz a clearbox.hu/beta alá (áttettem oda abeta oldalt) de most már az atw-s oldalra is kitettem a bannert, ergo az az oldal megszünt. szóval a lényeg: mostantól clearbox.hu/beta alatt lesz mindig a legújabb, egészen addig, amíg ki nem kerül a végleges, mert akkor nyilván megy rendesen a clearbox.hu-ra :) -
blackbile #1015 és a beta2-őt letölthetjük vagy a javított verziók nem kerülnek ki az atw-s oldalra?
a nopreview-s problémát nem tapasztaltam.
az alap kiindulási probléma, amiről leveleztünk is - azt megoldottad a beta2-ben ? jól értem? vagy nem arra céloztál? -
#1014 No, elvben mindkét hiba javítva, a beta3-ban már nem lesznek benne... MÉG keressetek hibát :))))) Nem akarok beta15-ig elmenni :) -
#1013 a tnhref azért nem, mert a beta2-ben már javítottam, elvben a sima beta-ban volt hiba (nem csak tnhrefeknél). A képtorzítást néztem és valóban létezik a hiba sajnos - szerintem amikor az operának a preload-bugját akartam megszüntetni, akkor sikeresen kreaáltam egy másik bugot - hiába, 48 óra nem-alvás meghozza az "eredményt", de majd most tiszta fejjel nekiesek :) Egyébként van még egy hiba - szintén a Te oldaladnak a lementett kódjával teszteltem és a lényeg, hogy néha hiába van megadva thnrf, akkor is a nopreview képet teszhi be. Ezt éppen most javítom ki. -
blackbile #1012 Reggelt!
A thumbnaileknél az álló kép megjelenítési hiba konzekvens, mind a 3 böngészőben! Tehát ha a galéria alsó sávjában lévő thumbnailekkel navigálok, akkor álló képet helyesen csak akkor jelenít meg, ha a balra vagy jobbra közvetlen mellette lévő thumbnailről lépsz át, egyéb esetben mindig nyújtja az álló képet torzítottá.
Egyelőre hallkan súgom meg pyro, hogy a tnhrf hiba NEM jelentkezett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ebben a verzióban. ;-) -
#1011 Hmm, a kilógás az css hiba (valószínű a te css-ed belekavar, de ezt meg tudom oldani), sokkal jobban zavar a képeknél tapasztalható dolog, ezt igazából nem is értem, hogy micsoda, de rajtavagyok... -
blackbile #1010 Pontosítok:
valóban lassú a megjelenítés szerintem a 2.61-hez képest, amíg kidobja képet, mintha szaggatna...
Na a képmegjelenítés exaktabb leírása:
ha nyilakkal operálok minden ok mindhárom böngészőben.
Ha a képen bökök bal/jobb térfélre akkor is jó a képmegjelenítés.
DE ha a thumbnail képekkel navigálok, akkor az ún. "álló" fénykép fekvő marad (szétnyújtva), ha az előtte megjelenített az volt és NEM közvetlen mellette van!!!
-pyro él ismét 3.0b-val a tesztoldalam- -
blackbile #1009 első benyomás a 3-asról:
- mintha lassabb lenne (a képmegjelenítés)
- a jpg képeknél Firefox és Chrome esetén is hibásan - szétnyújtva jelenít meg "álló" képeket. IE-n jó
- bal alul kilógnak a feliratok: teljes méretű kép, előző következő
(default minden beállítás) -
blackbile #1008 Hibázik így is a 2.61 full url-lel. -
blackbile #1007 mivel a próba eeredményét csak én látom, ezért kértem itt segítséget, hogy más a saját lapján mit tapasztal...
egyébéknt ismét ua. az oldal, mint amiről tudsz aktív! -
Cat 02 #1006 Mikor meg van nyitva a tartalom már, akkor ugye lehet kérni thumbnail-eket ha alulra visszük a képet. Flash videónál, meg a Quick Time-os cumónál lehetne ez valami alternatív helyen, vagy esetleg ugyanott. -
#1005 linket adhatnál, mert nehéz így segíteni :(
a 3.0 beta-ban tuti van hibás get kérés (most javítottam), úgyhogy azzal hiába próbálod, mert az tuti hibázik -
blackbile #1004 just for you ki lett próbálva a 2.61 teljes elérési úttal, eredmény este itt a fórumban!
és a 3-ast is kipróbálom a problémám szemszögéből... -
#1003 háát, nem tudom, szerintem ez nem lenne az igazi, legalábbis nekem valahogy nem tetszik
-
#1002 ötletnek egy olyant tudnék mondani, hogy egy nagy képet megnyitva a boxon belül lehessen kinagyítani, és az egérrel mozgatva lehetne húzkodni a dobozon belül, remélem érted:D
amúgy zsír, i-hostra mindjárt berakom majd -
#1001 Kérnék mindenkit, hogy ha bármi nem stimmel, bugos, nem működik, stb. akkor az feltétlenül jelezze. Biztosan van benne hiba, tekintva, hogy semmit nem aludtam az éjjel és még egy rakás dolgot fejlesztettem benne. Szóval hajrá, teszteljétek alaposan! -
TÖLTHETŐ A CLEARBOX 3.0 BETA
http://pyrohun.atw.hu/
Egyelőre a fenti címen éhető el és a leírás csak angolul van, de szerintem boldogulni fogtok vele.
Mellesleg ez az EZREDIK hozzászólás :)
-
#999 őőő, de a 2.61-et végül nem próbáltad ki full url-lel...
de mindegy is, mivel...