106
  • dez
    "Az meg hogy a fekete nem teljesen fekete sajnos a technológiából következik ezzel nem lehet mit csinálni."

De lehet, az (S-)PVA-nak sokkal jobb a feketéje (egy teljesen sötét szobában, egészképes feketeségnél látszik csak a derengés), mint a TN-ek sötétszürke "feketéje".
  • Cactus
    Akartam CRT-s notebookot venni, de aszondják olyan nincs ^^
  • kev
    A tintás (LCD) monitorokban a legjobban az zavar ,hogy 1 felbontásban jó a képük. Az összes többiben moslékot látok.

Ami tetszik az a kis méretük, és az alacsony fogyasztásuk.

Én részemről akkor veszek lapos-monitort ha kitalálják, hogyan lehet több felbontásban is jó a képük..
  • Derapo
    Igaz,de vannak crt hdtv-k is.Amik általában a fullos 1920x1080-at tudják.És ott bizony a fekete nem szürke.Ha tv akkor már egy ilyen.Viszont monitor amit egész nap nézek inkább tft.
  • lazsi
    Tényleg csak a kisebb hely? Érdekes, amióta TFT moncsim van azóta nem fájdul meg soha a szemem a gépezéstől, míg ez a CRTvel elég gyakran előfordult. Plusz a képe kristálytisza. A mostani modelleknek meg már a kontrasztjával meg a válaszidejével sincs gond, mondjuk az én 4éves TFTm 20msecje se zavar, mondjuk fps-ekben picit érzékelni az utánhúzást, de az szinte semmi. Az meg hogy a fekete nem teljesen fekete sajnos a technológiából következik ezzel nem lehet mit csinálni. Aki meg leírta h megfájdult a feje az lcdtől h milyen szar a képminősége az meg nagyon nagy lúzer. Vagy nem natív felbontásba hajtja mert akkor télleg homyálos képet ad, vagy biztos LCD tévén nézett magyar TV adást ami egy szutyok, annál nevetségesebb nincs mint amikor a 1280x720-as HDTVn akarja csórikám a magyar tvadást nézni aztán sír h milyen szar ez az lcd. Nem az lcd a szar hanem a jelforrás, meg kell rajta nézni egy HD filmet és mingyá leesik az állad a képélességtől meg a részletességtől.
  • dez
    Hát, nem tudom. Videós fórumokon merülnek fel jónak mondott típusok. De ami jó, annak alaposan megkérik az árát CRT kategóriában is... És még azok sem annyire tökéletesek, mint egy jó monitor (nem csinálják meg olyan jól az eltérítőtekercseket, és más effélét). Szóval a CRT-nek is megvannak a maga bajai.
  • dez
    Vannak már elég jó LCD-k, DTP-re is jók, csak nem mindegy, melyiket veszi az ember. Nem attól függ, új vagy régi, mivel még mindig a piacon van a kezdetlegesebb TN paneltechnológia, amit próbálnak javítgatni, de elavult működési elvéből adódóan sosem lesz igazán jó. Főleg erre vonatkozik, amit az LCD rossz tulajdonságainak mondanak (nincs fekete, rossz színek, szemet zavaró kép, kis látószög->változó kép, stb.). Ha jót akartok, S-PVA vagy S-IPS panelosat vegyetek. Na persze ezek valamivel drágábbak... De ha mindenki bojkottálná a TN-eseket, a másik kettő maradna a piacon, és versenyezne egymással árban. De sajnos nem ennyire tudatosak a vásárlók.
  • Zenty
    És melyik a legjobb tv ( ha van ilyen?) ebben a kategoriában?
  • dez
    Alaposan megnézném vásárlás előtt, sokan írják, hogy nem a legjobb a geometriája, és pumpál a képe. Ezt leszámítva elég jó a képe.
  • sathinel
    A másik szempont a képminőség, hiszen egyértelműen vannak olyan szempontok, melyekben a CRT jobb mint az LCD

Persze mert szar az adás is. A síma CRT TV-k alapból elmossák a képet. +TFT-n a hibák sokkal látványosabbak mivel ha normál méretben nézed a TV-t akkor kis ablak csak.

A mai tévéműsorok 640x480-as felbontásúak
    ha ezt kinagyítod, a max méretre, akkor rájössz hogy néha 4x akkorák lesznek a képpontok, amiket el sem mos. De ha már egy DVD-t nézel (720x576) akkor már jobb helyzetben vagy de még mindíg nem használtad ki a TFT-t.
  • sathinel
    Lol valami gond lehet nállad. Nekem most két 19" TFT van. Benq FP931 + ACER AL1916. 1280x1024 felbontás a normális és ha ez alá veszed a felbontást akkor a képed nem összeugrik hanem kihúzza max méretre tehát néhány képkozka érdekesen nézhet ki. Ezért használják a TFT monitorokat mindíg max felbontáson. Az az alap nekik. A képnek pedig pengeélesnek, kontrasztosnak kell lennie kb contrast/brightness 50/50 beállításon. A filmek meg HDTV-szabvány 1280x720 (720p) vagy 1920x1080 (1080p) felbontásban fognak jönni. A nagyobbik felbontásra még nem igazán láttam TV-t emberi áron.
  • AMD64
    Én ilyen Samsungot tuti nem vennék.Olvass utána mert nem a legjobb választás ez a tv.
  • Zenty
    Samsung WS-32Z409P ez az ugye?
    Valakinek vélemény milyen?
  • wander01
    plexihátlap :D
  • JimKirk
    Asszonnyal mi is most keszulunk venni egy Samsung SlmiFit HD ready-s tevet!
  • szacsi
    pedig a 17" monitorokon is 1280*1024-s felbontást használ a többség (:
  • Frosty01
    alap :D
  • archkoven
    Azt a 360 fokos rálátást hogyan kell érteni???
    Hátulról is lehet nézni?:))))
  • szombi
    Nekem 19"-es LCD-m van, és lehet használni 1024x768-as felbontásban.
    nem érzem, hogy pixeles lenne, de az 1280x1024 tényleg szebb, de kifolyik a szemem rajta...
  • archkoven
    Szerintem az új LCD-knek nagyon szép képük van, vettem is egyet nem rég, de be kell, hogy valljam, hogy a kb. nyolcéves sony-nak szebb valamivel a képe és sokkal feketébb rajta a fekete mint ezen az LCD-n pedig az sem az olcsóbb kategóriából származik és a széles képernyőre sem gerjedek mivel soha sem nézek dvd-t tévén.
    Monitort az ember pedig az asztalon tartja ahol sok helyet lehet felszabadítani egy LCD-vel, nekem még mindig egy 19 collos CRT-m van és fél asztalt elfoglalja. A következő nyilván egy lcd lesz, de megvárom míg ez kimúlik.
  • NeoMaN
    Egyetértek.
    Inkább egy 21-es CRT, mint az LCD amiről azt mondja a reklám hogy vegyed mer az neked jó.
    :D
  • NeoMaN
    Kár, hogy Amcsiról van szó, nem a kőbányai lekótelepről...
    :D
  • PoisonBorz #4
    Tökéletes kontraszt, tökéletes képfrissítés, jobb színek, 4x élettartam, szinte 360 fokos rálátás, negyed/feleakkora ár...

Ezzel szemben az LCD egyetlen előnye a méret. Kevesen hiszik el, de az LCD még évekig kiforratlan technológia lesz.
  • Polemius
    Garázs alatt ne a panelek alatti kis lukakat értsd, ahová éppen befér az autó.
    Sokan a garázsban barkácsolak, miegymás. Vasárnap délelőtt apjuk a fűnyírót szereli a garázban, anyu meg a konyhában főzőcskél, és mintketten a tv-t nézik fél szemmel közben. Közben a gyerekek meg szintén a tv előtt zombulnak persze. :)
  • UnnameD
    A másik a fogyasztás, egy PDT kb 300W-ot fogyaszt, míg egy normál képcsöves kb 50W-ot. Az igazi váltás akkor lesz, ha majd lemegy az áruk az lcd pdt-knek.
  • Gerygrey
    Ráadásul sokan vesznek második tévét a hálóba vagy garázsba

A hálót még megértem, de a garázsba mi a ráknak? Hogy nehogy lemaradjak a Mónika show azon 30 másodpercéről, amíg beállok a kocsival?

Amúgy én is inkább vennék egy 21'' CRT-t a 17'' LCD áráért, de nálunk az asszony az aki ragaszkodik hozzá (a CRT monitorból hátul kiáramló meleg levegő összemaszatolja a falat...) :D De amúgy rühellem hogy a 17'' LCD moncsit nem lehet 1024*768-as felbontásban használni. Illetve lehet, csak értelme nincs, mert pixeles lesz a kép. Viszont erre a képméretre nekem az 1024-es felbontás sokkal jobban tetszik. Meg netezni manapság szerintem 1024-ben ideális, az oldalak 90%-a erre a felbontásra van optimalizálva.