103
-
#103 Itt -
csocsi002 #102 Sziasztok! Nem tudná valaki, megmondani, hogy ez a sinus hibás elnevezése kinek vagy kiknek a neveihez fűződik és, hogy esetleg hol olvashatok róla részletesebben? -
Loverman #101 nemtom h a kereszténységet minek nevezed ha nem vallásnak... mellesleg rómát a hatalmas területe vitte sírba, amit már nem lehetett kontrollálni. -
Duncan Idaho #100 Írtam Privátba.
Remélem ez így ok. -
kukacos #99 Kezdésnek pl. ezt kérem:
http://www.athenasc.com/probbook.html
Én is be tudom szerezni, de nekem nincs rá pénzem. A címem megadom mailben, ha megírod, hova küldjem.
-
AranyKéz #98 Tudsz te ám párhuzamot vonni vazz. A te elméleted is beállhat a többi 10 közé: http://en.wikipedia.org/wiki/Decline_of_the_Roman_Empire
-
Duncan Idaho #97 Snakekillernek:
Liberalitás: nézd meg Rómát! nem a hunok vitték a sírba. nem is az északi népek...
Az utolsó korszakában voltak olyanok a viszonyok mint mostanság nálunk... már nem házasodtak az emberek, már nem voltak vallásosak... meg ilyenek...
Kukacosnak:
Mien könyveket szeretnél?
Add a listát! Megszerzem! Bár te is könnyedén megtehetnéd...
-
AranyKéz #96 Hollandia is baromira döglődik ám :D
-
snakekiller #95 Először a vádat illik bizonyítani. Tehát miért is "öli meg" a nyugati világot a "liberális maszlag"? -
Ronny #94 pedig eddig elég jól működött. A liberális maszlagod meg megöli a nyugati világot. Próbáld megcáfolni...nem fog menni! -
kukacos #93 Láttál te már tisztességes amerikai egyetemről szakkönyvet? Tíz ujjad megnyalnád utána. Most is van egy kisebb listám, mit szeretnék beszerezni az MIT-ről, de nincs rá sok százezer forintom. Próbálj meg saját tapasztalaid, és ne anekdoták alapján tájékozódni. Mellesleg a magyar "széles látókörű" oktatás színvonaláról sem árul el sok jót, hogy a "röhejes"-t ly-nal írod... -
Duncan Idaho #92 Látom aranykéz sikerült félreértened!
De akkor mindegy!
Majd rájössz magadtól.
vagy nem és akor számodra az lesz az igaz.
-
AranyKéz #91 Kicsit nehéz úgy átvergődni valamin, ha HISSZÜK hogy a Föld lapos, az a világ közepe, hogy a zsidók gonoszak, hogy a nőket el kell nyomni, hogy a fehérek közelebb állnak istenhez mint a többi "faj", hogy a buzik gonoszak, hogy a többi vallást ki kell irtani; hagy ne folytassam.
-
Duncan Idaho #90 Ja igen akkor félreérthetően fogalmaztam!
NEm a hagyományok tisztelete a lényeg!
Nem a valásosság a lényeg!
Hanem a HIT! a hit maga!
Tudjátok ha valóban hisz az ember vamiben úgy sokkal nagyobb az esélye hogy meg tudja csinálni! Sokkal könnyebben vergődik át a gondokon!
Pl: az 1848 as forradalmárok a Pákozdi csatánál 4x-es túlerőt vertek le, pedig nem volt jó a felszerelésük!!! egyszerűen hittek egy jobb világban!
-
Duncan Idaho #89 Jó helyesbítek Nem biztos hogy Prog.Mat. a szak, de az tuti hogy
Műszaki terület!
Ja és nem Bölcsészeknek szól a könyv!
Mellesleg Bölcsészek nem tanulnak matekot! ;)
Csáó -
Duncan Idaho #88 Kedves Babajaga!
Kedden megkérdezem a B3 gyakorlatvezetőmet hogy meik egyetemről is van szó!
De asszem programozó matematikus szak :D
NaEZÉRT RÖHELYES A DOLOG!!!
-
babajaga #87 Nem kell azokat importálni mennek maguktól ha több megbecsülést kapnak mint a saját hazájukban. Szent-Györgyi, és mások. -
AranyKéz #86 Abszolút nem. Tudod, a "belepofázás" lehet kritika és erőszak is. Na most avval a vicces fejeddel légyszíves találd ki hogy melyiket csinálja ő és melyiket ők.
-
snakekiller #85 Az identitásnak kell az emberekhez igazodni és nem fordítva. Az új identitás alatt azt értem, hogy pl. a vallási és a nemzeti identitás nem azonos fogalmak már; mindkettő újra definiálsára szorul. -
Ronny #84 nem érzed, hogy egy vicc amit elírtál? -
snakekiller #83 És ezért is importál a USA hatalmas számban kutatókat Kelet-Ázsiából és Európából; az otthon tanultaknak meg meghagyják a favágást. A bölcsészes, matematikás mondattal értem mit akarsz kifejezni, de azért nem bírom megállni, hogy jelezzem, hogy ez akkora torzítás volt, hogy metálkoncertre is durva. :) -
AranyKéz #82 Ajánlom figyelmedbe az előző mondatát:
"senki nem foglalkozik vele, amíg nem pofázol bele más emberek dolgába"
Azért pofázik bele a dolgukba, mert ezt nem tartják be.
-
Ronny #81 az érvrendszered igen alacsony szintű! Bár, az adatlapod után nem csodálkozom. -
Ronny #80 "Az "elvesztett" ősi identitást nem síratni kell, hanem újat kialakítani."
Csak nem "bele akarsz pofázni" azoknak az életébe akik a régi identitást akarják? -
babajaga #79 Tudod Amerikában az is jellemző hogy bölcsészeknek pld nem tanítanak olyan matamatikát mint amilyet éppen matamatikusoknak. Hiszen a szakmája lesz a lényeg, azt kell tudnia, ha érdekli úgyis hallgat más órákat is. Magyarországon ez az egyik hülyeség hogy feleslegesen terhelik a hallgatókat olyan ismeretekkel amire nem lesz szükségük. -
babajaga #78 "Mennyire ismered amerikát?
Én nem nagyon... csak azt tudom hogy egyetemen mit tanulnak matekból az első évben"
Mi az hogy egyetemen? Amerikában többszáz egyetem van. Ha hegedülni tudnám a különbséget Yehudi Menuhinnak hívnának. Én a Harvardra jártam. A világ minden országából ide törekszenek a legtöbben. Vajon miért? De a Columbia és a Yale is világszínvonalú. Vannak gazdagok csemetéi akiknek csak papír kell nem tudás. azoknak mindegy hova járnak. -
snakekiller #77 Ez az érv egyre gyakrabban bukkan föl az iszlám világgal kapcsolatban... Mintha önmagában a hagyományok tisztelete _bármit_ is számítana. Másrészt Ez ugyanolyan vakvágány, mint a haladás és modernizáció önmagáért való tisztelete: a náci Németországnál, vagy a sztálini Szovjetuniónál dinamikusabb, modernizálóbb állam nem nagyon volt a korban; sikerült is megmutatniuk, hogy mit ér mindez józan ész, tolerancia, empátia és demokrácia nélkül.
Másrészt a nyugati demokráciákban is hisznek az emberek: csak mindenki másban. Lehetsz keresztény, muszlim, buddhista, konfuciánus, ateista, panteista, Boldogasszony-egyház vagy afrikai törzsi vallás hívője; senki nem foglalkozik vele, amíg nem pofázol bele más emberek dolgába. Mégis mi ezzel a baj? Az "elvesztett" ősi identitást nem síratni kell, hanem újat kialakítani. -
AranyKéz #76 És miért is jó az hogy minden alap nélkül hisznek valami idiótaságban ? Miért olyan jó dolog HINNI valamiben amire semmi bizonyítékod nincs ? Miért jobb mint TUDNI ?
Identitás. Miért jobb az az identitás, mint ami lehetne a hit nélkül ? Miért érdemes azt megőrizni ?
-
Duncan Idaho #75 Mennyire ismered amerikát?
Én nem nagyon... csak azt tudom hogy egyetemen mit tanulnak matekból az első évben
a tankönyvük címe: CALCULUS1 éa CALCULUS2
Mondjuk úgy hogy vicces.
Legalábbis a BME-s matek B1-hez képest röhelyesnek is nevezhetnénk...
Persze nem véletlen hogy ott tartanak ahol! ezt nem vitatom.
De hogy ha így haladnak akkor hosszútávon nem maradnak ott!
-
Duncan Idaho #74 " esztelen vallási fanatizmus "
Legalább ők még hisznek valamiben!
Ha ez nem volna számukra, már rég elvesztették volna minden identitásukat!
Pont úgy mint mi tettük. -
archkoven #73 A technika vívmányait természetesen ők is használják, de az emberi jogok és a demokratizálódás területén több évszázados a lemaradásuk. Na meg az az esztelen vallási fanatizmus! -
petruszvaldesz #72 ember? voltál már kint arab világban??? akár jordánia/egyiptom vagy törökország(bár az nemtartozik ide) szerintem nincsenek lemaradva,,, a frissen az eu-hoz csatlakozott romániától simán fejlettebbek... -
#71 Az araboknak nem az a bajuk, hogy egykor fejlettek voltak, hanem hogy ott megrekedtek. Ezen sírnak azóta is. És ezt nem én találtam ki, hanem egy arab történész irta a kereszteshadjáratokról szóló könyvében -
#70 LOL a lényeg, h te sokra vitted. Most akkor kimehetsz amcsiba & és le'phatod Busht, az Istened. Hajrá! -
#69 Az X. Amerika fikazo topik. Sok sotet ember, aki csupan a sztereotipiak alapjan filozofal egy tavoli orszag lakoirol.
Aki ennyire ostoba, soha nem viszi sokra, igy a velemenye szerencsere teljesen irrelevans.
-
snakekiller #68 Értem én, csak azzal volt bajom, hogy (mint a közvélemény többsége) kvázi egyenlőségjelet tettél arab és muszlim közé; ami olyan, mintha a magyarokat egyszerűen lekeresztényeznéd. :) Persze errefelé az egy messzi és felületesen ismert kultúra, érthető ez a leegyszerűsítés. -
#67 "Hülyének való titulálásomhoz meg csak gratulálni tudok. "
Mea culpa, de figyelmetlen vagyok. ;) #59 != #60 -
#66 "Irán nem arab ország, a többség etnikailag perzsa."
Irán lakosságának 89%-a iszlám vallású.
Másrészt az arabok is többségében iszlám vallásúak.
A kettő nem zárja ki egymást.
Hülyének való titulálásomhoz meg csak gratulálni tudok. -
Cefet #65 Biztos, hogy nem minden ami' ostoba, vagy hülye, SŐT!
Hiszen akkor nem tartanának ott, ahol most
De arra mit mondanátok, aki azt mondja, hogy a Star Wars igaz történeten alapul???
Vagy Ő egy amerikai Szalacsi? -
AranyKéz #64 Nos, szerintem egyértelműen volt holokauszt. Hitler világuralomra akart törni, ehhez pedig pénz kellett. És honnan máshonnan lehet pénzt szerezni, mint a gazdag zsidóságtól ?