Fiatalkorúakat ítéltek el a pedofíliatörvény alapján

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Szerintem nem azzal van gond hogy valaki balkezes, homokos, cigány,stb, hanem azzal hogy a saját értékrendjüket akarják ráerõszakolni a társadalomra"

Én ezt pont fordítva látom; pl a buzik házasságát nem akarja pár konzervatív (értsd: vallási fanatikus) engedélyezni, merthogy sérti az õ nézeteiket (nem mintha bárkit is érdekelne hogy mik a nézeteik), nem elég "szentséges" az õ szemükben.

Az egyenlõ jogok esetében viszont egyetértek, nem pozitív diszkriminációval, elõnyökkel kellene "integrálni" a kisebbséget (hisz evvel csak tovább szítják a gyûlöletet ellenük), hanem a negatív diszkrimináció eltörlésével.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Szerintem nem azzal van gond hogy valaki balkezes, homokos, cigány,stb, hanem azzal hogy a saját értékrendjüket akarják ráerõszakolni a társadalomra, mégha ezzel a többi ember nem is ért egyet. Példának kedvéért ezek a kissebségek egyes tagjai egyenlõ jogokat követelnek. Na de a jogokkal járó kötelezetsségeket nem akarják felvállalni.

Ezért lehet||lesz||van az hogy a pozitív diszkrimináció több embernek okoz hátrányt, mint amennyinek elõnyt. Ezt ékesen meg lehet figyelni vmiféle felvételi pontrendszer esetében is. Esetleg még a munkavállalói oldalt is nézhetjük, stb.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Mike at home
nem olyan régen még a balkezeseket is üldözték

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
no akkor ez a te nagy bajod
én megtanultam mindenben meglátni a jót, de tényleg, emberekre sem tudok hosszasan haragudni.
a törvényekkel meg az a baj, hogy a nagy igyekezetben kiöntjük a fürdõvizzel a gyereket is.
pár hülye miatt sok tizezer ember szív

-hogy Jancsi 15 és Juliska 14 lefotózza egymást - fõleg ma, a digitális gépek idejében - még a mobilokon is van fényképezõ - annak a társadalmi veszélyessége nulla
ha erre képre Géza 44 veri a farkát, szerintem azzal sincs baj, amig nem Pistike 15 faszát veri, mint ahogy rengeteg gyilkosságot is lehet látni filmekben, mégsem megy ki Géza 44 öldökölni, de ha mégis, akkor bizony ezért büntessék is meg
inenentõl kezdve nem értem, miért kellene a fiam seggét felajánlanom egy SZDSZ-es képviselõnek, tudomásom szerint a törvénytervezet arról szól, hogy a fiatalok egymásnak készíthessenek fotókat, filmet - maguknak, ennek a társadalmi veszélyessége szintén nulla. De annak hogy ilyen embereket bebörtönzünk, annak sokkal nagyobb a társ. veszélyessége. Ugyanis nincsenek külön börtönök a kezdõknek, az elõször elitélteknek, az intelligenseknek, nem szépen bekerülnek a tipákok közé - aki hazajárnak a börtönbe - aztán ott vagy kinyúvadnak, vagy bünözõ válik belõlük. Ugyanis normális állásuk soha nem lesz, nem tanulhatnak, mindezt pár kép miatt, amit egymásról csináltak.
Mellékesen csak magamat fogom okolni, ha gyermekem ennyire naiv lesz 15 évesen "Az a gyerek nem tudja magát megvédeni mert még azzal sincsen tisztába, hogy mitõl kellene magát megvédeni." most nem a 5-7 évesekrõl beszélünk, ugye? Inkább életszerü az, hogy egy 15-16 éves a saját korsztályában fogja kipróbálni a szexet, és nem egy 50-sel. (itt jegyezném meg, hogy vmiért mindig a férfiakra gondolunk, tehát a 16 éves fiú és az 50 éves nõ nem baj?) Egy homokosnak miért nincs halványlila gõze sem a családról? szerinted az vmi különleges faj, aki lombikban nevelkedett és nincsenek rokonai, barátai, családja? vagy nem tud szeretni másokat, nem tud biztonságot nyujtani másoknak? miért ne tudna?
fajfenntartás: túlnépesedik a Föld
hová akarsz még szaporodni? nem mondom, hogy ne szaporodjunk, és ne legyenek utódaink, legyenek, mert az csodálatos dolog, de jelenleg éépen a túlszaporodással vanank gondjaink.

Szar dolog a kapitalizmus tudom. Az eddigi langyos pisibõl, a nagyobb aktivitás felé lökdös. El akarsz valamit érni? Tegyél érte. A kapitalizmus nem arról szól, hogy mindent megkapsz, hanem arról hogy kibõvülnek a lehetõségeid. Látsz vmit, ami nincs, neked hiányzik? Lehet, hogy sok mebernek hiányzik. Beléptünk az EU-ba is. Még több lehetõséged van, csak észre kéne venni, és élni vele. Már megbocsáss, de siránkozás helyett. Buszvezetésbõl nem lehet megélni? Csinálj valami mást. Vagy vezess buszt Luxemburgban. Amíg több buszvezetõ van mint állás, mindig is ki leszel szolgálétatva. Mindig TE DÖNTESZ. És ez a jó ebben a rendszerben. Nem mondják meg mit csinálj, hogy élj, okos emberek iróasztal mögül, akik úgy gondolják, hogy te annyira hülye vagy, hogymeg kell téged védeni, magadtól, mindentõl. A szocializmus gyermekiségébõl, kikerültél az Élet dzsungelébe. :)

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
pedig azon a járaton vannak élményeim, legelöl vezetnek a busztól balra lévõ sávból a busz elé jobbra kis ívben kanyarodók
az utolsó esetben olyan sávból kanyarodott a busz elé egy hölgy, ami nem éppen kanyarodó sáv volt (nyíl is jelezte), és arra a kérdésre, hogy ezt miért is csinálta, az volt a válasza, hogy ott neki be kellett kanyarodni, na jó de miért nem a busz után? A legdurvább meg az volt, amikor az Attila útra elöttünk kanyarodott ki egy furgon a belsõbõl, ott bizony nem sok hiányzott hogy telibe kapjuk.
De az is izgalmas volt, amikor az elõttünk menõ 53-as megállt a sárgánál, nekünk meg még sikerült sávot váltanunk.
Ja és elöl kell letáborozni a söfõr mellett, mert különben minden izagalomról lemarasz :)))
Egyébként nem idegesítõ a sok marha bambuló, aki a) utat bámulja, b) téged bámul c) felváltva hol téged, hol az utat, hol pedig a mûszereket bámulja, vagy mondjuk, hogy hogy tekergeted a kormányt, stb :) vagy az embernek nincs ideje ilyennel foglalkozni/csak az elején furcsa a kirakatban ülni.

Dj Faustus
De a fiatalok meghurcolása kismiska mindahhoz, ami a mai napig foly(hat)/ik - most éppen terroristagyanús elemek keresése címén: az Echelonról van szó.
http://www.vilagvevo.radio.hu/adasok/22/echelon.htm
http://www.titoktan.hu/_raktar/_e_vilagi_gondolatok/1.GondolECHELON.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

Dj Faustus
"A gyerekeknél amiket mondassz ennyi erõvel karanténba kell zárni és ki sem engedni 18éves koráig."
Nem arról van szó, hogy karanténba kellene zárni a gyerekeket (ez blõdség lenne), hanem hogy védeni kellene.
A szocializáció, a szülõk, az iskola sokszor nem képes teljeskörû védelmet, felkészítést nyújtani azok számára, akik az elõbb említett forrásokból (és saját kútfejükbõl) nem tudtak megfelelõ lelki, szellemi munícióval felszerelkezni. Akkor õk - isten bocsáss - dögöljenek meg? Taigetoszra velük? Jók lesznek állateledelnek?
Nem, ekkor lépnek a képbe a törvények. A törvények - mint mondtam sokszor túlzottan szigorúak, érthetetlenek.

A cikkben említett "megoldás" természetesen nem helyes - mivel olyan eszközt vet be (lehallgatás), amit általában csak nagyon indokolt esetben, szoktak bevetni. Pótcselekvés egy olyan esetben, ami bár kissé necces (ha a fiatalok egyike megharagszik a másikra, és közzéteszi a másik félrõl készült fotókat, az a másik félt kellemetlenül érintheti), de semmiképpen nem a lehallgatás a megfelelõ mód rá (úgy is mondhatnám esõ után köpönyeg).
Mit lehetett volna tenni? Ha a cikkben említett fiatalok anno megkapták a szükséges lelki, szellemi muníciót, akkor semmit. Csak akkor vannak gondok, ha kikerülnek a fotók a két fél köreibõl (amit valószinüleg egyik fél se akar).

"Nem a jó vagy az elfogadható dolgokon kell rágódni, hanem azon ami rossz.Azokat kell jobbá tenni."
"De én nem engednék olyan embert törvényhozás közelébe aki a szexuális beállítottságával a fejfenntartásnak ellentmond."

Tehát szerinted a melegek betegek? Az hogy a melegek genetikailag mások az mindegy? vagy hogy a transzexuálisok érzelemközpontja pont az ellentétes nem-re hasonlít? Gyógyítsuk ki õket ebbõl vagy szimplán lõjjük le? Ez biológia, genetika nem pedig hit kérdése...... A családban meg ha valakinek a fia, testvére, egyebek még lehet köze attól hogy neki nem lessz gyereke. Akkor a meddõket is tiltsuk ki mert mi köze lehet a családhoz. Meg aki egyedül él azt is.

Egyébként meg már megint hogy jön ide bármilyen párt? Itt arról van szó hogy az emberi jogokat semmibeveszik. (Bár te ahogy mondod a melegekkel csinálod ugyanezt)Pártfüggetlenül kiálsz melette, vagy nem érdekelnek a jogaid, szabadságod. De akkor ne is bíráld a rendszert.Vagy szerinted is kell magyarországra egy rendszer ami símán belenézhet a személyes levelezésedbe. Vagyis bocs. Autómatikusan átnézi a leveleket.

A gyerekeknél amiket mondassz ennyi erõvel karanténba kell zárni és ki sem engedni 18éves koráig. De inkább legyen 30 mert talán addig felnõ..... Vazz ne is legyen gyerekünk mert egyszer meg fog halni. Tehát ne tegyük még ki magunkat is annak a veszélynek hogy a gyereknek kialakulhasson a személyisége. Bírkát belõlle is, és nehogy megmondjuk neki hogy szar a világ. Majd kikerül és jól pofáraesik.
Nem a 86-ost.

A szélsõséges dolgok azért vannak mert pesszimista vagyok. Nem a jó vagy az elfogadható dolgokon kell rágódni, hanem azon ami rossz. Azokat kell jobbá tenni. És ha párszáz gyerek gyermekkori rossz élményeit ki lehet küszöbölni egy törvénnyel vagy annak elrettentõ erejével akkor nagyivben le fogom szarni, hogy Józsika(15) nem fényképezheti le Jucikát(14) miközben a fejletlen kis fütyije lóg ki belõle. Egy Michael Jackson azért lehet még szabadlábon mert elég pénze volt ahhoz, hogy a szülõkkel elfeledtesse mekkora a felelõsségük a gyerekük fejlõdési rendellenességeiben. De ha Te ezzel egyetértesz akkor támogasd a törvénymódosítást, de akkor elvárom, hogy elsõként ajánld fel a gyereked farát Hankó Faragó SzDSz-es képviselõ Úr szolgálataira. Bár ez sem jó mert a gyermeked ez esetben ártatlan. Az a gyerek nem tudja magát megvédeni mert még azzal sincsen tisztába, hogy mitõl kellene magát megvédeni. Én, és minden normális lelkiismeretes szülõ elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyáltalán hogyan merülhet fel ez a kérdés, ráadásul pont egy képviselõtõl aki állítólag felelõsségteljes munkát végez. Hogy hogyan keveredhet ekkora szemétláda az SzDSz soraiba azon nem csodálkozok. Biztos az is szélsõséges nézet, hogy egyetértettem a MIÉP-pel abban, hogy ha törvényellenesen is diszkriminálja a tagjait olyan dolgokkal mint pl homoszexualitás. De szerintem egy homoszexuális egyénnek halványlila gõze nincs a család szentségérõl és annak fontosságáról. Ez a dolog pl kifejezetten tetszett bennük. Természetesen akadt olyan is ami nem. De én nem engednék olyan embert törvényhozás közelébe aki a szexuális beállítottságával a fejfenntartásnak ellentmond. Napjaink egyik legfontosabb problémája a nép háborgása. Sokakkal vitatkoztam azon, hogy vajon jó megoldás-e a forgalomlassító figyelemfelkeltés. Azt senki nem tudta megmagyarázni nekem, hogy a Rákóczi utat teljes egészében lezáró homoszexuális banzáj vagy a Budapest Parádé Andrássy utat teljes egészében lezáró buli miért kevésbé zavaró. Alkotmányos szabadságjogokról beszéltek nekem amikor forgalomlassításról volt szó, nem úgy a fent említett két példa esetében. Szóval érdekes dolognak ítélem meg itt a politika felelõsségét és a pártoskodását. De ezen sem csodálkozom ha a pedofiltörvény módosításáról hallok. Nem hiszem, hogy egy vagy több másik párt jobb volna. Szerintem amíg az egyik befogja a szemét addig a másik lop. 4 év múlva meg cserélnek. A '89-'90-es módszerváltás óta meg még azt a keveset is elvették tõlünk amink volt. Mutatósabb életünk van de hol van már a forint alapú hitel a fix kamatozással megfizethetõ áron? Nem mondom, hogy jobb volt akkor de szerintem nem jó irányba indultunk el. Minden más ország kivétel nélkül ki tudta (vagy megpróbálta de csak késõbb jött össze) a "szemetet". Mi meg megegyeztünk valahogy. Azóta 10 kolegából 9 azt állítja, hogy amíg a telephelyigazgató 3800 forintot keresett addig õk 3500-at. 500 forintból meg volt a rezsi és minden hétvégén étteremben ebédelt a család. Most 100.000-et keres és 40-50.000 elmegy a rezsire. Akkor az éves megtakarításból vett egy zsigulit, most kap 20.000-60.000 forintot. Szóval az a 40 éves rendszer összehasonlíthatatlanul stabilabb volt ezzel, de ez az irány már segítségért kiállt, hogy nem jó. Temérdek problémája van egy átlagos embernek ma MaO-on. Ez csak egy példa arra, hogy nem a legégetõbb problémákat próbálják orvosolni hanem hogy egyes emberek kellõ kielégülést kapjanak a cirkusz és kenyér mellé.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Dj Faustus
"a szocializációja"
Kezdve a lakótelepi panelben felnövekvõ - apuka börtönben, anyuka néha hazatér a detoxikálóból (pasijával, aki kicsit terrorizálgatja a család többi tagját) - gyerkõctõl, az újgazdag vállalkozó nemtörõdöm szülõk csimotájáig bezáróan.

"érdekes módon fiatalon"
Te (én, stb...) szerencsés vagy, de vannak akik nem azok.

Mike at home
én mondjuk úgy csinálnám, hogy lenne +1 belsõ sáv az autópályán, és akinek van erre vizsgája (amiben benne van a megfelelõ autó is) az mehessen 180-nal autópályán

lakott területre meg jó az 50

de nálunk mi van? mindent alultábláznak, a 30-es táblát kinnhagyják , aztán a rendõr elbújik a bokorban. érdekes módon pl. skandináviában ha egy kanyarra ki van téve mondjuk a 60 akkor az az jelenti, hogy 70-nél elszállsz, itt meg...

Mike at home
mi védi meg a fiatalt? a szocializációja
az hogy a szülei fordították rá idõt, figyelmet (iiletve a gimis tanáraim - ugyanis a "mocskos" liberalizmust ott szedtem össze inkább, mintsem otthonról hozom)
érdekes módon fiatalon nem kábitóztam, nem alkoholizáltam, nem cigiztem, nem mentem el szakállas bácsikkal, és gyerekem sem született 15 évesen - egyikre sem volt igényem/volt eszem

Mike at home
csak nem 86-ost vezetsz?

figyeéj, nincs veled bajom igazából, jószerivel igazat is adok neked, csak a sommás hülyeségeiden szoktam fennakadni, de amikor végiggondold, akkor már nem vagy annyira szélsõséges :)

Mike at home
most miért kell túlspilázni egy viccet?
egy 9 éves még csomó mindent nem lát át, nem is tudna, mert még az agya alkalmatlan rá
jól értem, hogy a te agyadban a totál terroron és a drogdealer az utcasarkon között nincs semmi? ugye hogy nem. szal miért kell faszságokat beszélni?

És ezért van, hogy az ember reflexei ellen kell cselekedjen egy buszsofõr. Mert ha megállok tõle 2 centire, akkor az autós továbbmegy engem meg megesznek az utasok és kirúgnak az állásomból. Tehát jobban járok ha nekimegyek és idegenhibás eseményem lesz belõle. Mert arra van bizonyíték. Ugyan a közvélemény betud egy buszos karambolt, mégis jobban jártam.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Dj Faustus
"9 évesen még inkább ne!"
De, de! Jöjjön el az abszolút liberalizmus! Drogdealert minden utcasarokra! Gyorsulási versenyt minden utcába! Szabad péntek, szabad szombat, szabad szexet (kecskével, lóval, birkával, 6 éves kishúgoddal is) mindenkinek! (Utána az így keletkezett emberi roncsok kiválóan alkalmasak fûtõanyagnak a hõerõmûben, vagy zöld szója elnevezésû élelmiszernek.)

"miért gondolod, hogy mindeki hülye aki fogyast?"
Nem ezt mondtam. Megint a szavaimat forgatod ki.
Az ész nélküli fogyasztást ellenzem.

"15 éves koromban a torvények érdekes módon egyiktol sem védtek meg."
Az alábbi dolgokat szögezzük le:
* Szüleid jótanácsai alapvetõ védelmet nyújtottak.
* Megvolt a magadhoz való eszed, mértékletesen éltél.

"Meséld már el légy szíves hogy hogyan is védenek engem azok a törvények!"
Tegyük fel, hogy van egy 15 éves fiatal, aki:
* szülei nem világosítanak fel kellõképpen
* az iskolai órákon nem figyel oda vagy egyáltalán be se megy
* lelkileg gyenge alkat, megvezethetõ, naív

Nos ezt az embert (olvasd el a jellemzést még egyszer) ki védi meg ha nincsenek törvények?
* A kocsmáros: "fiam/kislány ne igyon többet, nem lesz ez jó!"? Neki éppen a minél nagyobb fogyasztás az érdeke, másrészt egy zsúfolt kocsmában, majd figyelni fogja, hogy az x. tizenévesnek mennyi alkoholt mért ki.
* A boltosnéni: "gyerekek nem kéne cigit venni, ez csak árt nektek!"? Törõdik is vele, kevés bért kap, még prevenciót is gyakoroljon?
* Mi védi meg attól, hogy "diákmunkaként", táncoslányként ne adják el külföldön egy kuplerájban egy aberrált állatnak?
* Mi védi meg attól a fiatalt, hogy drogfüggõvé váljon? Én vagy talán te (nem biztos, hogy az elõbb említett ember környezetében élünk)? A "haverja"? A szomszéd nyugdíjas néni? A drogdealer (profitmaximalizációt akar)? A rendõrség (mivel nincsenek törvények, nincsen alapjuk megvédeni)?

Igen a törvények szigorúak. Nem egyénre szabottak, nem ajánlásokat tartalmaznak (nem ajánlott 18 év alatti egyéneket alkohollal kínálni ;) nem ajánlatos koton nélkül szexuális életet élni, mert viszketni fog... ;)) ). De elég egy rossz lépés, és az egyén bajba kerülhet.

Mondok erre egy példát: tegyük fel, hogy eltörölnénk a sebességkorlátozást, és mindenkinek egyéni felelõsségére biznánk, mennyivel mehet.
Vegyünk egy menõcsávot, aki képes gyors reflexekre, jól tudja vezetni az autót - ezért lakott területen akár 180 km/h-s sebességgel közlekedik.
Vegyünk egy nõszemélyt, aki nagyon erõs szerelmi bánatában pont az elõbb említett menõcsávó által vezetett gépjármû elé veti magát.
A menõcsávó, mivel szereti a nõket, félrerántja a kormányt és sikerülne is az akció, de önhibáján kívül a dolgokba beleszól a véletlen, a sors - és bár a nõt nem üti el, de elüt helyette egy nyugdíjas nénit aki meghal.

Ki a hibás?
A menõcsávó? Nem, hisz nem láthatta elõre a szerelmi bánatban szenvedõ hölgy eltervezett akcióját.
A szerelmi bánatban szenvedõ hölgy? Nem, hisz egyrészt zaklatott lelki állapotban volt, másrészt õ sem láthatta elõre, hogy a menõcsávó száguld a kocsijával, aki szereti a nõket.
A nyugdíjas néni? Hát nem az elõbb gördült át rajta egy autó - nem csoda hogy meghalt.
Tudom már! Fortuna, a szerencse istennõje, az a riherongy nõszemély a hibás! ;)

Meg ha valami marha kifordul kifordul a buszelé,a sofõrnek döntenie kell h satufék(amennyire van a buszon),és rendezõdnek az emberek ott hátul,esetleg sulyosabb következményei is lehetnek,mig ha csak nekimegy akkor rendõr,ejnyebejnye,bünti,és nem zúzzák le 1mást az utasok.

#158:Mellesleg kiváncsilennék h mikor lógatnád fel a sofõrt,ha van mögötte 70 utas ,aki vhova oda akar érni,persze idõben,és csak 3 ismerõse legyen a buszon akik röhögve rúgnak le a buszról.Na mellesleg a legtöbb buszsofõr nem mezei sofõr,akik megkapja a papától a kocsit,hanem vezetni is tudja,és "érzi" is.

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

Ha megnézed a statisztikánkat úgy globálisan a buszvezetõkét meglepõdnél, hogy klasszisokkal jobban teljesítünk mint a nagy átlag ha minket nem tesznek bele. Értsd meg, hogy nekünk nem telik arra, hogy zsebbõl kicsengessük a felháborodott mercist. Ráadásul az idegenhibás eseményeket éppúgy számon tartják mint a sajáthibásakat. Ehhez már csak a 15-16 km/h átlagsebességünk jön. Elhiheted, hogy belénksulykolták a defenzív vezetési technikát. Ezzel szemben tudom milyen szaggatni a városban. Voltam olyan is és nem vagyok büszke rá. Ezért írtam, hogy mindenkinek kéne egy kicsit buszt vezetni, hogy ne csak a saját szemével lásson.

Elõdke példája arra lett írva amit már többször is írtam ide. Annak van joga akinek telik rá.

Más jogosan követelni a delikvens kibelezését és jogtalanul. Vegyünk csak egy egyszerû példát:

A busszal haladsz 30 km/h-s sebességgel. Abban a pillanatban amikor meglátsz egy hirtelen felbukkanó tárgyat jön a lánc: Észreveszed, átteszed a lábad a fékre és benyomod, a fékkésedelmi idõ a levegõs rendszer miatt letelik aztán elkezd fékezni a busz és végül megáll. Ezalatt megtettél 12 métert. Másnap ugyanúgy ugyanott 50 km/h-val mész. Mielõtt nekiállnál szakkönyveket keresgélni és a fékkésedelmi idõrõl tájékozódni elmondom a busz a 12. méternél mégy csak el sem kezd fékezõdni. Úgy kivasalod a delikvens hajából a hullámokat, hogy nem gyõzöd a kocsi kerekérõl a véres húscafatokat letakarítani. Ha ezzel egy gyalogos nincsen tisztában az talán azért van mert a brazil tévésorozatokat jobban szeretik az ertéellklubbon játszani mint érdemi információval letraktálni a népet. De ami a borzasztóbb, hogy egy lehelletnyi fogalmat megpróbálnak a frissjogsis B kategóriás utak ászának ugyan elmagyarázni de az az elsõ pár hónapban teljesen kiveri a fejébõl. És azt még nem is ecseteltem, hogy ez a példa vészfékezésrõl szólt. A régi buszok valamivel rosszabb fékkel rendelkeznek mint a volvók. Mióta megvannak azóta rohamosan romlottak a statisztikák. Mert ez a busz valóban megáll ha azt mondod neki. Hogy egy utastérben az utasok mennyire kapaszkodnak arról nem kell kiselõadást nyissak. Mint ahogy a képzeletedben is megjelenik, hogy mi történik a rögzítetlen utasokkal. A biztonságos és kényelmes megálláshoz ezen út 3-4 szerese kell. Volt olyan balesetes ellenfél aki miután berakta a busz elé a kocsiját és satuval megállt értetlenül kérdezte, hogy miért õ a hibás amikor legalább 3(!!) méter volt a busz meg a kocsija közt.

Mike at home
nem az a normális, hogy valaki csak azért nem gyilkol, vagy tör be mert fél a büntetéstõl

Nem tudom hogy ki találta ki, csak így mondogatom, meg irogatom...

"A kormány javaslata szerint a büntetõ törvénykönyv módosítása után legálisan lehetne fiatalkorúak részvételével magáncélra pornófelvételeket készíteni. A szabályozás abban az esetben mentesítene a büntetés alól, ha a 14 évet betöltött fiatal beleegyezik, hogy lefotózzák vagy filmre vegyék.

A parlamentben Hankó Faragó Miklós (SZDSZ) számolt be arról, hogy pártja támogatná a javaslatot. A politikus ugyanakkor hozzátette, hogy meg kell fontolni az ezzel kapcsolatos kritikai észrevételeket is. Hankó Faragó szerint az alkotmányügyi bizottság véleményét kellene kikérni az ügyben. Az SZDSZ-es politikus tehát nem határolódott el egyértelmûen a fiatalkorúakról készülõ pornófelvételek legalizálásától.

A részleges legalizációra egy európai uniós ajánlás ad lehetõséget, ami azonban nem kötelezi Magyarországot semmiféle enyhítésre.

Szabó Zoltán (MSZP) lát logikát az elképzelésben, de, mint mondta: hajlok rá, hogy ellene szavazzak. Az ellenzék részérõl minden párt kétségeinek és elutasításának adott hangot."

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Mike at home
Elõdke egyszerüen ismert volt, tellett jó ügyvédre
ennyi és nem több

egyébként mi vagy te? gép? bármikor hibázhatsz
szerinted ha nem te vagy a hibás mert valaki eléd lépett, még a rokonségain nem akar a beleidnél fogva lógva látni?

Mike at home
neked is csak azt tudom mondani, ne becsülj le másokat, te sem vagy különb náluk

Mike at home
elmúlt 5 évben? mivel éppen most cseréltem 3. kétévente cserélek telefont, akár mint PC-t. De ez azt jelenti, hogy réginek semmi értéke. Lehet cserélgetni 3 havonta is cuccokat, ha el tudod adni és csak minimális plusz pénzt kell belefeccolni. 10 lve még így fejleszettem a pc-et, ma már nem. Telefonra visszatérve, ami most van az már inkább vmi zsebkütyü (nem pda), és telefonálásra használom a legkevésbé.

Éljen az amerikai demokrácia... HALÁLA.

A két tizenéves képviselõi helyében szimplán beperelném az államot. Jó ügyvéddel még meg is nyernék szvsz.
Azt hiszem, hogy ha épésszel kellene értelmezni a cikket és az esetet akkor az adathalászást természetesen elítélve és külön eljárásban kezelve arra a megállapításra jutnék, hogy egy ember egy másik fiatalkorú embertársáról aktképeket csinált. Enyhítõ körülmény, hogy az elkövetõ életkorát figyelembe véve számára ideális életkorú fiatallal tette mindezt. És ugyan ez fordítva a párja esetében. Ezért hülyeség az egész mert ha a sértett nem kíván feljelentést tenni, sem a szülei, akkor miért az állambácsit foglalkoztatja? Az adathalászásért természetesen külön eljárást idítanék mint említettem. Ez is jó példa arra, hogy tökéletes törvények nincsenek. De törekedni kell azokra a megfogalmazásnál, mivelé a másik véglet sokkal veszélyesebb lehet a fiatalkorúakra. Sokan mondták itt, hogy a gyilkosságot is nehéz megelõzni. Ezekre a hosszászólásokra úgy reagálnék, hogy a törvényeknek elrettentõ erejûeknek kellene lenni. De ezt egy ilyen kiskapus jogrendszerben nem hálálnák meg a választó polgárok a törvényhozóknak. Tehát azért, hogy a kiskapuk álltal a törvényhez értõk a legtöbb "szabadságot" megkapják kiskapukat kell hagyni. De hogy nagy baj ne legyen belõle a büntetéseket enyhíteni kell. Itt biztosan ismeri már indenki a hacker esetét a börtönben. Ilyesmire gondolok.

<#worship>
Örülök, hogy akad még felelõsségteljes ember.
A többieknek meg azt mondom, hogy akkor foglaljon álláspontot ha már próbálja a saját gyermekét nevelni. Addig halványlila gõze is csak elvétve lehet a felelõsségtudatról. Az elõzõ hsz-emhez a nálunk érden megtörtént bmw-s buszmegállóban gázolós példát hozom fel. Sokaknak itt fingja nincsen, hogy milyen látvány amikor a tettes ráébred mit is tett valójában. Egy zombi. A BKV-s Hungaroring (csúszós) pályán történt meg amikor a 10 tonna vassal megcsúszott és egy véletlenül szerencsés kimenetelû baleset után fél óráig megszólalni nem tudott a tanuló. Pedig már 15 éve B-s jogsija volt és 5 éve C-s is. Az oktató úgy kiborult, hogy azóta nem oktat. Én ha lehetne támogatnám államilag a jogosítvány megszerzését, de csak akkor, ha a D kategóriáig el is jut. Kicsit másabb egy ugyanolyan széles úton egy sávot teljesen kitöltõ vasszelvénnyel 8 tonna élõ húsembert szállítani mint apuci 5-ös bömösével a diszkó elõtt jaszkarizni a csajoknak. Gyerekkori barátom a SOLE-s tejeskocsi alács csúszott fékezés nélkül a kocsijával szilveszterkor pár éve. A diszkóban felszedett 2 csaj súlyos sérülésekkel úszta csak meg. Jégpáncél volt a szentendrei úton. Sokan itt majd akkor fognak máskébb beszélni ha Õk is ilyen módon válnak el a gyerekeiktõl. De nem kívánom senkinek se.

Tudod ha valakinek jogsit adunk a kezébe, akkor legalább az alapvetõ dolgokra emlékeznie kell. A döntõ többség elfelejtette pontosan értelmezni a kreszt. Pedig a családja jövõje múlhat rajta ha elcsap valakit. Én sosem ütnék el úgy embert, hogy én legyek a hibás. A forgalmi balesetekrõl elhiheted, hogy naprakészek vagyunk a BKV-nál. De ha egy gyalogos a 2x3 sávos Rákóczi úton egy puttonyos teherautó elõl lép a buszsávba 30 méterre a lámpával védett gyalogátkelõhelytõl az megérdemli, hogy kivasalják a nyakán a ráncokat. És 100 tanúm lesz rá, hogy nem én voltam a hibás. De az Elõdkét is beheggesztettem volna 10-15 évre és súlyosbító körülmény lett volna a droghasználat nem pedig mentség.

Kellene egy országot szerezni, ahol meg lehetne valósítani egy gyakorlati tapasztalatokon és fokozatosság elvével müködõ államot.

Az a baj, hogy elmenne az ember innen, de hova? Mennék én a Holdra vagy a Marsra is ha lehetne; de nem lehet...
Egyetértek. Nonszensz és képmutató. (kb. mikor az USA választási kampány alatt Clintont szidta valami republikánus képviselõ jelölt a félrelépései miatt, erre kiderült, hogy õ is ki ki kacsingat). Éljen az álomvilág!

Na ez semmi ahhoz képest, hogy ez lesz itt Magyarországon is, ugyanis egyes politikai erõk megpróálják magukat azzal népszerûsíteni, hogy átmagyarázzák a törvénytervezetet miszerint az pedofiloknak kedvez.

Könyörgöm ezek után milyen értelmes ember szeretne 2007-ben Magyaországon élni?
Már ott tartunk, hogy szégyelem a származásomat, mert hogy ennyi birka közé tartozom az már égés.
Ha valaki szeretne fellépni a jelen helyzet ellen (akár mobiltelfon adatok, internet adatok miatt), vagy csak egyszerûen aggályosnak tartja a jelenlegi vagy jövõbeni helyzetet, javaslom az alábbi civil szerezettel vegye fel a kapcsolatot:

TASZ - Társaság a Szabadságjogokért Egyesület
http://www.tasz.hu

Ha nem teszünk semmit, akkor a mozgásterünk egyre kisebb és kisebb lesz. ÉBREJETEK! THE MATRIX HAS YOU!
Hankó úrék? Milyen törvénytervezetet tettek le õk az asztalra?
Egy dolog a nagy vitából megint kimarad itt is.

Az, hogy az érintett "gyerekeket" akik fiatalkorúak (nem kiskorúak! ne keverjük!) életkoruk miatt hátrányos megkülönböztetésben részesülnek azzal az indokkal, hogy õket akarják védeni. És valójában õk szenvednek ezáltal sérelmet. Ez egy nonszensz önigazoló szabályozás, ami igenis a konzervatív megközlítésbõl fakad.
Ember...
Te nem vagy normális
Amennyiben nem érhetõ el a videóanyag kívülrõl, hanem belsõ hálón nézegetik a bantuk (és a kecske) felvételt, kizárólag magán célból, akkor az új törvény értelmében minden rendben...

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

magyarvok
Amerika...NC

"...lget egy 22 éves fiú egy 21 éves lányt é..."
Pardon, 20 éves leányzót...

Csak hogy a témához visszakanyarodjak, ezek a fiatalok megszopták. Jelen helyzetben ha nincsen pénzed valami nagyon jó ügyvédre, akkor akármiért is elítélhetnek. Ha van, akkor a nyilvánvaló dolgokat is kimagyarázzák a bíróság elõtt. Ha emlékeim nem csalnak, akkor a demokráciát onnan ismerhetjük fel, hogy minden embernek vannak jogai és kötelességei. De jelen pillanatban akink van pénze, annak csak jogai vannak, akinek meg nincs, annak szinte csak kötelessége.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor az USA alkotmányában van egy olyan passzus, hogy mindenkinek joga van a magánélethez. Elméletileg ezen jogokat csak bûncselekmény alapos gyanúja esetén függeszthetnék fel, de jelen helyzetben nem ez történt. Elõször a kiskorú állampolgárok jogait vették semmibe, beavatkoztak a magánéletükbe, utána gyanusították õket olyan bûncselekménnyel, ami szvsz nem is bûncselekmény. Megint más lenne a helyzet, ha egy negyven éves bácsika kezelgette volna valamelyik fiatalt (vagy mindkettõt), és õ rakta volna ki az internetre a képeket&||videót, mint fizetõs vagy szabadon hozzáférhetõ tartalmat.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy bunkócia egyes államaiban 21 éves kortól számít valaki felnõtnek, míg más államokban ez a korhatár 18 év. Tehát ha az államhatár egyik felén kezelget egy 22 éves fiú egy 21 éves lányt és közben forog a kamera, az legális. De ha pl. 10 méterrel arrébb teszi ugyanezt -a határ másik oldalán-, akkor simán pedofilnak becézhetik és szankciókkal súlythatják.

Hankó úrék törvénytervezetével meg nagyon is egyetértek, mert nincs is annál felemelõbb érzés a szülõk számára, amikor a 14 éves fiukat||lányukat egyszerre tíz bantu néger kezelgeti, miközben éppen egy kecskét elégít ki orálisan... És ezt meg is nézheti videón, ahányszor csak akarja, mert fent van a világhálón. Szerintem ilyenkor bármelyik szülõnek hízna a mája a büszkeségtõl...

<#worship><#worship><#worship><#worship>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

<#worship><#worship><#worship><#worship>

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?

És 1 év múlva vagy 2? Hány telefonod volt az elmúlt 5 évben? Az ismerõseimnek nagy részének min 7., de alapvetõen még mindig ugyanarra használták õket, mint a legelsõt is: telefonálásra vagy SMS küldésre....

Igenis az emberek ész nélkül fogyasztanak, ezért hívják fogyasztói társadalomnak.
Inkább azt mondanám, hogy nagy részt inkább az állami terrorintézmények használják fel megfigyelésre és adatgyûjtésre. Õ nekik ugyanis sokkal könnyebb a mögöttes információkhoz hozzájutni, mint a bûnözõknek vagy terroristáknak, sõt az általuk végzett keresések szinte láthatatlanok. Ha jól sejtem, akkor rendszerek nagy részébe képesek ki-be járkálni anélkül, hogy bárki is tudna róla. Magukat meg leadminisztrálják arra az esetre, ha valami kiderülne. És törvényileg elfogadhat indokot ugyis bármikor tudnak kreálni, szóval ne legyenek illuzióink...
Meséld már el légy szíves hogy hogyan is védenek engem azok a törvények! Szerintem a törvények azért vannak, hogy azokat felhasználják az emberek ellen! Teszik ezt pl. azzal, hogy a törvények nem egyértelmûen és alapvetõen csak büntetés orientáltak (a felfogással van baj, ez ugyanis szinte semmennyit nem változott az év ezredek során....), hanem az objektívnek egyáltalán nem nevezhetõ (és empatikus készséggel egyáltalán nem rendelkezõ) bíróságok kényük kedvük szerint küldenek embereket börtönbe és teszik az életünket pokollá.
15 éves koromban a torvények érdekes módon egyiktol sem védtek meg. Sem az alkoholizmustól, sem a cigitol, sem a szextol. Akartam, csináltam. Sot véleményem szerint jobban élveztem így, hogy tiltani szerették volna ezerrel. Jóformán minden hétvégén házibulikban volt elég részeg, és már ott elkezdodott az izgalom, hogy vajon hol szerezzuk be a heti ellátmányt. Az hogy ez véget ért, annak koszonheto, hogy szuleim rávezettek hogy csinálhatom ha akarom, de akkor csúnyán elbaszom az életem. Magamnak kellett rájonnom, hogy mit szeretnék elérni 20-30 évesen, és az nem ossszeegyeztetheto az akkori életemmel. A torvényeket meg leszartuk, és nem csak én, az osszes fiatal akit csak ismertem. Egy embert nem ismerek,akit ez megvédett volna az alkoholtol vagy a cigitol, esetleg attól hogy egy zulott éjszakán ne fekudjon le azzal a csajjal aki ott kavargat elotte. Részemrol ennyit a torvények nyújtotta védelemrol!
Nem ezt állította, szándékosan érted félre amit ír?

Magam részérõl annyit tennék hozzá, hogy akármilyen okos is valaki, minél fiatalabb, annál könnyebben félre lehet vezetni, mert nincs élettapasztalata. Lehetsz nagyon intelligens, hamis információk alapján, rossz döntéseket fogsz hozni.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/

Mike at home
miért gondolod, hogy mindeki hülye aki fogyast?
nem gondolod, hogy ez túl sommás vélemény?
te vettél már 3 hónap múlva új mobilt? vagy valakit ismersz aki ilyet tett? az emberek nem hülyék, te, én, nem vagyunk hülyék, tiszteljük annyira embertársainkat, hogy nem tekintjük õket magunknál hülyébbnek

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
9 évesen még inkább ne!

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
a 128 vicc volt!

Dj Faustus
Mielõtt bárki azt állítaná, hogy túlontúl konzervatív lennék; a cikkben közölt eljárással (magánkommunikáció-lehallgatása+ez alapján elitélés) nem értek egyet - csak a túlontúl szabados, "fogyassz, ne gondolkodj"-világ ellen vagyok. Mint azt már a #87-es hozzászólásomban mondtam.

Dj Faustus
"aki pénzt küld, az már tudja mit csinál"
Az emberek a média által remekül manipulálhatóak - "vedd meg a vadiúj mobilt, mert megörökítheted vele az élményeidet!" - és tadam: megveszi, pedig nincs szüksége rá (3 hónapja vette az elõzõt). Tudja mi csinál....

"tehát a fiatalokat önmagktól kell megvédeni, mert szegények annyira hülyék - kiskorúak"
Ne forgasd ki a szavaimat. Sehol nem említettem azt, hogy a fiatalokat "maguktól" kellene megvédeni (hanem õket) vagy hogy hülyék.
Egyébiránt a cigaretta, az alkohol, és a túlontúl szabados szexuális élet felnõttkorban is okoz problémákat.

Gondolj csak bele: ittasan volán mögé ülsz - a rendõr megbüntet.
Ittasan mész be a munkahelyre? A fõnök (a mûvezetõ, stb...) lehord.
Este ittasan állítasz be? Asszonypajtás (anyós) sodrófával fog várni, "már megint elittad a pénzünket, te részeg disznó!" Koton nélkül szeretkezel? Nagyon jó esetben mind a ketten jól érzitek magatokat. Rosszabb esetben kapsz valami kellemetlen, viszketõ fertõzést. Még rosszabb esetben 9 hónap múlva váratlanul értesítenek egy számodra kellemetlen ügyben. A legrosszabb esetben hullaházban végzed az AIDS miatt. És a cigarettáról való leszokást segítõ tapaszok gyártóinak remek bevételi forrását, és a belgyógyászod jobb zsebébe csúsztatott összegrõl (tüdõd megmentése érdekében) ne is beszéljünk.

"de legjobb ha gyerekeket elzárt helyen neveljük biztos ami biztos"
Megfordítva a példát: 9 éves kortól legyen nagykorú a gyerkõc! Ihat, dughat, kábítószerezhet, cigarettázhat! Iskola? Ugyan minek! (We don't need no education. We don't need no thought control. No dark sarcasm in the classroom. Teacher leave the kids alone.) Fekete Pákót minden reggel ébresztõnek, utána Norbi/Rubint Réka-torna. Fogyassz, fogyassz, fogyassz, ne gondolkodj, nem vagy felelõs semmiért! Minden nõ a tied: a nõ közös tulajdon! Lányok! Jelentkezzetek még ma szalonunkba, hogy a férfiak (kik 14 évesen alig várják ölelésetek) megvásárolhassanak (õk tudják mit vásárolnak)!