Mobil eszközökön is jön az Ageia PhysX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No és azt mivel magyarázod, hogy a Havok is csak egy ilyen effekt-csomagot csinált GPU-támogatottra, nem a Physixnak megfelelõ teljesfizika csomagját, ami továbbra is CPU-s?
Ez butaság is lenne az Ageia részérõl, mert a licencekbõl jóval többet kereshetnének, mint az összes eladott PPU-ból. BTW azt tudod, hogy X360-on és PS3-on CPU alapon megy a Physix csomag (persze nagyrészt VMX/SPE kóddal)?
"Ami pedig a támogatott játékokat illeti. Jelentek már meg ilyenek, csak éppen nem volt meggyõzõ a különbség."
Igen, volt egy olyan, amiben alig volt különbség (pár pattogó pötty, amivel a CPU is félkézzel elboldogul), plusz jópár olyan, amiben számottevõ a különbség (lobogó rongyos zászló, stb.). Amúgy épp a napokban lett beharangozva egy újabb játék, UT3 motorral és PhysX támogatással: Warmonger interview.
Ez is csak egy sima FP célhardver. Igen, ebben jobb mint a CPU, ami általános célú, csakhogy a modern GPU-k jóformán ugyanilyen programozható FP egységek mint ez a cucc.
Amiért nem tudja egy GPU futtatni a PhysX-et, az az, hogy nem írtak hozzá drivert Ageiaék, szándékosan, hogy a saját HW-jük menjen.
Ami pedig a támogatott játékokat illeti. Jelentek már meg ilyenek, csak éppen nem volt meggyõzõ a különbség.
És ott is sokan kételkednek, hogy nem a szoftveres fizika szándékos visszabutításáról van-e szó.
Tehát ami a "kor megelõzését" illeti, most nem éri meg, a (közeli) jövõben meg fölösleges lesz.
Szerintem erre a fizikai kártyára nem kíváncsi a piac. Az nVidia új DX10 kártyái spéci programmal simán tudják azt, amit az Ageia kártyája. Sokkal gyorsabban... És itt adott a bõdületes számítási kapacitás, a hatalmas sávszél, stb. Ráadásul SLI-s alaplapban külön kártyát lehetne dedikálni a feladatra. Szóval nekem inkább kellene egy pl. 8800GTX+8600GT, mint egy 8800GTX+fizikai gyorsító. <#smile>#smile>
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Azért ez nem teljesen igaz. Az Ageia fejlesztôi fórumán külön van erre egy bejegyzés, mely szerint kisméretû fizikai számításoknál pont hogy lassabb a PPU, mint a CPU. (Lásd: GRAW.) Egyedül akkor gyorsabb, ha az egész alkalmazást a PPU-ra fejlesztik már a kezdetektôl és gazdag a fizikai jelenségekben (folyadékok, sok-sok ütközés, ruha, stb).
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"
Azért most már én is nagyon kíváncsi lennék, hogy egy DX10-es GPU nem tud-e annyit, ráadásul jóval gyorsabban, mint ez a "PPU" chip.
Talán azért nem elõször a CPU alapú megvalósítást nyomatják, mert ehhez a rendszerhez a CPU-k túl lassúak. Ha nem így van, akkor tényleg hülyék. X360-on és PS3-on is van egyébként PhysX, szoftveresen. Csak ugye ott, legalábbis PS3-on, van is hozzá kakaó.
Tehát egyátalán nem felesleges ez a cucc, csak túl drága.
ps. hogy érthetõbb legyen: "csak egyes effektek számolását végzi" -> egyes elkülönülõ speciális effekteket valósít meg (mármint a GPU alapú Havok FX).
mi a halálnak vegyen az ember amiatt egy külön kártyát hogy megkönyítse a videókárgya vagy a proci dolgát ? hiszen azok ép azért vannak hogy elvégezzék azt a feladatot amit ez a kártya akar átfele venni
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A tárgyalások pedig gyaníthatóan nem a PPU egyéb chipekbe, hanem az egész cég AMD-be/nVidia-ba/intel-be integrálásáról szólnak igazán.
Ebben van valami, fôleg úgy nézve, hogy szinte még nem is jött rá ki játék. Egyébként meg eléggé mafla az Ageia, hogy ennyire erôlteti a kártyát, ilyen korán -- ugyanis a PhysX könyvtár képes kihasználni a többmagos procikat. Szvsz jobb lenne, ha megvárnák, míg elterjed a PhysX (ezzel még akár konkurrenciát is csinálhatnának a Havoknak), utána nyomassák a PPU-t (ha igény van rá).
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"
Katonai értelmiség... LOL
kérdem én MIÉRT ? és ezzel nem vagyok egyedül
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Pedig lett volna benne fantázia és ötlet. Akkár több verzióban attól függõen mit szeretne az ember a gépén feltúrbózni.
Mivel az nvidia is azert szedte ki a ramdac aramkoroket a magbol, hogy akar fizikai gyorsitasra vagy sima vektorprocikent is lehessen hasznalni az uj g80-as szeriat (a 3 altalanos interconnect is nem csak ket kimenet + 2 sli-re jo, hanem 3x2-es interconnect-kent is szuperszamitogepekbe). Ha az aegia olyan jo processzort csinalt, akkor rakjanak ra kimenetet es adjak ki mint videokartyat. Ha ahhoz viszont gyenge akkor pedig semmi eselyuk sincs. (szvsz. kb. egy gf1-es tl teljesitmenyet hozna csak programozhatoan)
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az külön tetszik hogy az ATI val és NVIDIÁval tárgyalnak, mivel õk a legnagyobb ellenfelei jelenleg az Ageiának...
Ez az egész úgy hangzik mint egy nagyon kamu hír. Vagy inkább egy olyan, mint amikor már nem beszél senki a termékünkrõl, nosza, adjunk ki valami baromságot, azon elcsámcsog a sok lúzer.