57
  • Penge4
    #57
    "És amig az alternativ szoftver gyártók és használók nem változtatnak ezen a hozzáállásukon addig lehet itt fröcsögni, de csak az általuk utált ms-t erősitik meg egyre jobban és jobban."

    Ez érdekes feltevés ugyanis mivel már majdnem mindenki Microfosos szoftvert használ, így majdnem minden gyártó csak arra ír szoftvereket/játékokat, drivereket...stb
    Ha majdnem mindenki mást használna, akkor majdnem minden gyártó arra írná a fent említett cuccokat. De mivel majdnem mindenki Microfosos termékeket használ, így senki sem fog foglalkozni az alternatív szoftverekkel, a felhasználók meg éppen ezért nem akarnak váltani egy olyanra, ami bár lehet, hogy többet tud, de kevesebb szolgáltatást vehetsz vele igénybe...stb

    "Messenger helyett Miranda kell, a legmenőbb, csak be is kell állítani, überlámáknak nem jó. kezel még vagy 5 különböző protokollt, IRC-t és minden más finomságot"

    Kipróbáltam. Valóban nem rossz, sokkal kevesebb erőforrást eszik, majdnem mindent tud, mint az MSN, kivéve a szmájlikat és a csili-vili szarságokat, és nem támogatja az offline üzeneteket. Meg webkamera/mikrofon használhatósági lehetőséget sem láttam benne. De a célnak éppen megfelel.
  • Neerpelt
    #56
    Kezd egyre szánalmasabb lenni a Microsoft ezzel a folytonos "mindenben 1. akarok lenni" cuccával. Remélem ebbe fog beletörni a bicskájuk, mert már túlságosan is monopol helyzetben van ahhoz, hogy az informatika egészséges menetben fejlődjön.
  • Indigo
    #55
    Idézd már be légyszives azt a részt, ahol azt mondtuk neked hogy használj kopetét és vegyél hozzá kamerát!!! Látom nem igazán megy neked az értő olvasás, de teszek még egy próbát: userek 90+ százaléka nem firewire-s digicamot használ webkameraként, azaz nekik nem kell külön baszkódni más messenger kliensben, azonnal működik a dolog. A digikamerád egy nagyon jópofa dolog, de nem sokan alkalmazzák ezt a megoldást csetelésnél. (Apropó, a te kamerádon nincs külön USB csatoló a firewire mellett? Szokott lenni.) Ezért természeres dolog, hogy sok messenger nem támogatja alapból (ha akarod be lehet konfigolni). Ha nem értesz hozzá, vagy egyszerűen csak nem akarod beállítani, akkor használj msn-t. Meg amúgy is használhatsz msn-t, ha neked az tetszik. Senki nem akart meggyőzni az alternatívákról, azok csak mint lehetőségek jöttek szóba azok számára, akik rühellik az msn-t. Te viszont mégis úgy érvelsz itt, felháborodottan, mintha ez valami kényszer lenne. (Egyébként ebbe a hardvertámogatósdiba most ne nagyon menjünk bele, mert pont a M$ az, ami az újabb oprendszereiben nem támogatja a régi hardvert, azaz vagy kidobod és vehetsz újat, vagy írsz hozzá drivert, vagy netről próbálsz egyet levadászni, ha szerencséd van... Na ez az igazán nonszensz!)
    Remélem felfogtad, mert nem fogom leírni mégegyszer.

    A másik, nekem nem egy vacak kamera telepítése a rémálom, hanem az msn használata... Mi az hogy elküldök egy halom üzenetet, aztán 5 perc múlva (nem vicc!!) kiírja, hogy nem sikerült kézbesíteni a címzettnek? Közben meg várunk egymásra, hogy válaszoljon már a másik, közben meg el se küldi amit írok... Meg mi az hogy fogja magát és időközönként kijelentkezik (és nem az internetkapcsolat szakad meg). Ezek először még csak apróságnak tünnek, csak szimplán frusztrálóak, de amikor már nem tudok normálisan beszélgetni, mert nem küldi el az üzit, meg csak úgy önszorgalomból random időközönként kijelentkezik, akkor az már dühítő!
  • sathinel
    #54
    Mi a gond az emberekkel itthon? tényleg birkák lettetek vagy csak teszitek itt nekünk a hülyét hogy boruljunk rajtatok? rákerestem és firewire beállítás 34000 találat a neten. Működik. De ha nem tudtok olvasni akkor miért gondolkoztok azon hogy beállítás? Ja hogy ezé kell MS:DD Mondom én már az elején hogy aki nem akar gondolkodni az ne tegye csak fizessen.
  • assdf
    #53
    Miért lolság? Vagy te valami újgazdag vagy? ha amúgy is van a családban egy digicam (ami webcamként is tud funkcionálni) akkor szerintem épeszü ember azt használja webkamként és nem fog még külön venni 10 ezerért egy mikrofonos webcamot csak hogy a drágalátos kopete alatt is menjen...
    Hát pl. te egy nagy fröcsögő vagy, mert először szidod az msn-t minden indok nélkül, majd mikor felvetek egy problémát pl gaimra, akkor mindjárt én vagyok a hülye és igy tovább. Még véletlenül sem kell elismerned ám hogy a te gaimod v. kopetéd miért képtelen arra amire az msn... ha nem lenne msn akkor most vehetnék tök feleslegbe még egy webcamot is... és akkor lassan el lehet gondolkodni hogy tényleg annyire "ingyenes"-e az ingyenes szoftver.
  • immovable
    #52
    mijazaz msn?
  • Indigo
    #51
    Egyéni szoc probléma a kamerád meg a szmájlijaid. Ha alapból felraksz egy messenger progit, nem kell vele napokat szenvedned, csak ha nagyon extra igényeid vannak (mint pl digicam-al webkamerázni -> lolság).

    "És amig az alternativ szoftver gyártók és használók nem változtatnak ezen a hozzáállásukon addig lehet itt fröcsögni, de csak az általuk utált ms-t erősitik meg egyre jobban és jobban."

    Nem is tudom ki a legnagyobb fröcsögő ebben a topikban... (vagyis tudom: te meg Danó). Egyébként milyen hozzáállásukon kell változtatni?
  • ramolito
    #50
    hehe ez teccik hog yeszitek ti itt egymást azon hogy mi a jobb de szerintem ti is eg yido után rájottok hogynem fog benneteket erdekelni hog ymelyik a jobb vagy rosszabb. Most magamrol egy példa XP-t használok eloszor mindenféle chatprogramot hesználtam de aztán szép lassan elfogytak egyszeruen nem volt kedvem szarakodni a beálligatással hiában van jobb vagy rosszabb mindenki használja azt amit szeret vagy amire szuksége van akinek drága kamera kell az vegyen azt nekem mondjuk nincs rá pénzem az tuti de nem is kell nekem az MSN vagyis a windows messenger azért teccik mert egyszeru es mindjart benne van az XP-ben ha mas lenne benne mondjuk skipe akkor talan az teccene. Mondjuk en csak chatelesre hasznalom meg a smajlik is ki vannak kapcsolva mert dekódert nem akarok használni amikor valakivel chatelek mondjuk télleg jól néz ki amikor mindenféle figura van de mondom a dekódert elfelejtették mellékelni ...
  • Gerygrey
    #49
    Próbaképp feltöltöttem egy videót, hát ez valami hihetetlen lassú. 24 perce processing. Meg nem is tetszik maga az oldal, szerintem videomegosztóhoz jobban passzol a minimalista dizájn. Valahogy olyan szar az egész.

    Én maradok a Youtube-nál.
  • Cmdr
    #48
    break.com
    dumpalink.com

    ezek a legjobbak! :D
  • Gerygrey
    #47
    Nagyon kellett mégegy videomegosztó, olyan kevés volt eddig hogy nem bírnánk ki ha nem csinálnának még legalább huszat egy héten.
  • neevous
    #46
    Mindenkinek másak az igényei. Ezt jó lenne, ha felfognád és nem próbálnád ráerőltetni a saját elképzeléseidet másokra...
  • assdf
    #45
    Zárjuk már le ezt a vitát.
    Az hogy az alternativák nem törödnek az emberek szerinted szoc. problémáival az ő dolguk, a microsoft pedig hülyére keresi magát vele mert ő meg törődik vele. Valószinüleg nem én vagyok az egyetlen akinek rengeteg problémái az un. "alternativ" szoftverekkel és szintén rengeteg olyan ember van aki csak használni szeretné a gépét, és nem b@szakodni vele napokat.
    Persze mindezeket figyelmen kivül lehet hagyni, le lehet hülyézni az embereket, lehet magyarázni hogy mennyivel jobbak az alternativ szoftverek és lehet magyarázni hogy mennyire sz@r a microsoft, csak hát ugye ez egy ilyen vasaló, az elterjedésben és a piaci részesedési arányokban ez mind mind benne van.
    És amig az alternativ szoftver gyártók és használók nem változtatnak ezen a hozzáállásukon addig lehet itt fröcsögni, de csak az általuk utált ms-t erősitik meg egyre jobban és jobban.
  • Mike at home
    #44
    aztán ha az MS ezt is megkaparintotta jön is a jogdij dumával
  • Indigo
    #43
    "Vita lezárva" - és most ezzel úgy gondolod hogy neked lett igazad? (Na jó, a krónikus M$ utálat jogos )
  • Indigo
    #42
    "miért sz@r a többi tényszerüen."

    Két olyan dolgot írtál "tényszerűen" :), ami egyéni szoc. probléma. Az egyik, hogy nem megy a 90e huf-os kamerád... miközben közben az emberek 90+ %-a sima usb-s webkamerával csetel. A másik, hogy milyen ósdi szmájlik vannak benne - egyrészt az msn-es szmájlik is elég bénák (szerintem), másrészt le volt írva, hogy simán lehet lehet bármilyen izgő-mozgó-csillogó-villogó szmájlit betenni, ha valakinek erre van ingerenciája. Ellenben senki nem mondta neked, hogy ezt kell használnod, mégis úgy beszélsz, majdhogynem felháborodottan, mintha rá lennél kényszerítve. Használd az msn-t, ki nem szarja le hogy mit használsz?

    "állandóan megy a microsoft divatfikázása"

    Lehet így is nézni, de szerintem M$ bőven rászolgál az ún. fikázásokra. De ennyi erővel a te hsz-ed is csak divatfikázás volt.

    "Tessék itt van egy ilyen divatfikázás sathineltől. Indok nincs hogy miért sz@r, csak úgy árad belőle a fröcsögés."

    Csak a tényt közölte, amit én is alá tudok támasztani, de biztos vagyok benne, hogy ő is meg tudja indokolni az állítását.

    "Egy ilyen stilúsú csetprogramnál ez benne van az első 3 fő funkcióban. Az hogy neked nem kurva fontos a te dolgod, visszamehetsz az őskorba a 70-es évekbe és gépelhetsz karakteres felületen feketefehérben, junoszt tévén is"

    Tévedsz, nincs benne az első 3 fő funkcióban. Nyilván te attól érzed magad "modern embernek", hogy a csetprogramban használhatsz különböző csilli-villi szmájlikat, és meglátásod szerint akik számára ezek felesleges csiricsáré dolgok, azok bizonyára elmaradott, a fejlődéssel szembemenő emberek. Érdekes felfogás... Egyébként hogy a faszba sikerült a témába behoznod a junoszty tévét?

    "microsoft igy sz@r meg úgy sz@r és közben az "alternativák" képtelen olyat alkotni ami kielégiti az emberek igényeit."

    Pont arről beszéltünk, hogy az alternatívák sokkal jobbak is lehetnek, mint az M$ gyenge megoldásai... Persze akinek az izgő-mozgó szmájlikra csöpög el a kis pöcse, azok számára ezek az alternatívák nem biztos hogy kielégítőek. De mint mondtam, nem muszáj használni mást, akinek jó az msn is.

    "Majd akkor elfogadom a microsoft fikázást ha az alternativa ugyanazt tudja sőt még többet is és jobbat, de jelenleg nem ez a helyzet"

    Pedig ez a helyzet, szinte minden téren (kivéve oprendszer, de ott is inkább csak a felhasználóbarátsága és támogatottsága miatt lehetne jobbnak mondani a vetélytársaknál.)
  • DjDano
    #41
    Azért Szapulják WLM-et Indigo és divatfikahaverjai, mert krónikus MS utálatban szenvednek.... A WLM jelenleg a LEGJOBB azonnali üzenetküldő program, mind szolgáltatások, mind kezelőfelületét tekintve.

    Vits Lezárva!
  • assdf
    #40
    Én sem értem mire fel rinyálsz. Nem én mondtam azt hogy sz@r az msn minden indok nélkül, azonban én irtam először azt hogy miért sz@r a többi tényszerüen.
    Tudod én meg azt unom már nagyon, hogy állandóan megy a microsoft divatfikázása, arról meg mindig mély csönd van, hogy a többi "alternativa" mennyire használhatatlan.
    "Aki MSN-t használ az akkora láma hogy gépen is csak a bekapcsolás gombot ismeri meg talán Explorer-t el tudja indítani.... van más kliens amivel ugyanúgy belépsz MSN-re és még 9 másik chat-progiba ha akarsz."
    Tessék itt van egy ilyen divatfikázás sathineltől. Indok nincs hogy miért sz@r, csak úgy árad belőle a fröcsögés.
    Meg nincs benne smájli. AKár hiszed akár nem az embereknek ez fontos. Egy ilyen stilúsú csetprogramnál ez benne van az első 3 fő funkcióban. Az hogy neked nem kurva fontos a te dolgod, visszamehetsz az őskorba a 70-es évekbe és gépelhetsz karakteres felületen feketefehérben, junoszt tévén is, csak akkor ne sirjon már senkinek itt a szája hogy microsoft igy sz@r meg úgy sz@r és közben az "alternativák" képtelen olyat alkotni ami kielégiti az emberek igényeit.
    Majd akkor elfogadom a microsoft fikázást ha az alternativa ugyanazt tudja sőt még többet is és jobbat, de jelenleg nem ez a helyzet.
    Úgyhogy mindenkinek szép álmokat.
  • sathinel
    #39
    ) igen nem tudok vele kenyeret pirítani meg hagymát pucolni.....
    vazz smile kamera még fileküldés, ezenkívül mire használsz még egy chat progit?

    http://kopete.kde.org/ ittvan olvasnivaló. Jah hogy még skype-felhasználókkal is tudsz beszélni és chat-elni?:DDDDDDDDDD
  • Indigo
    #38
    Szerintem tök fölösleges vitatkozni, senki nem akar rád erőltetni semmit, nem is értem mire fel rinyálsz. Nekem ajánlottak kliens progikat az msn helyett, erre te jössz "jajistenem nincsenek benne szmájlik" (mert az kurva fontos ám...) meg hogy nem megy vele a 90e-res kamerád (mert neked az kell cseteléshez...). De ha már itt tartunk, én speciel teszek rá, hogy msn-ben elsőre megy minden, ha egyébként utána nem tudom normálisan használni.
  • kristo p
    #37
    opera alatt nekem se megy.
  • assdf
    #36
    A kopeteban meg megint más nem megy. Te nem érted. Nem fogok azért 5 féle msn klónt használni hogy végül együtt tudják azt amit az msn egymaga tud.
  • sathinel
    #35
    nem én írtam hogy nem megy csak válaszoltam rá. Olvass lentebb. Meg sem nézem az oldalukat. A gaim helyett már 4-en írtuk hogy van más is pl én kopete-t használok. De ennyi volt látom nem érted. De az azért fura hogy pont nálluk nem megy) nekem semmi bajom vele. Opera megy még és most próbálgatom a konkueror-t.
  • assdf
    #34
    Nem néztem meg. De öszintén most józan paraszti ésszel:
    szerinted ha van az embernek egy 90ezres videókamerája, amin van mikrofon meg minden és ezerszer jobb képe van mint egy usb-s webcamnak (nem vicc majd egyszer probáld ki) és használja a szerinted sz@r msn-t amivel tökéletesen megy, majd venni fog még külön 5ezerért egy normál webkamot csakhogy valami hot f.s de szerinted übermájer linuxos msn klónnal is tudjon webkamozni? És akkor még külön egy mikrofont is...

    Egyébként birom ezt a hozzállást, hogy van az embernek valamilye ami az épp istenitett rendszeren nem megy (linux v gaim tökmindegy), akkor a hozzád hasonszőrüek válasza mindig az hogy hülye vagy és vegyél másikat...
    A birkás részletet nem értem.
    A firefox meg olyan amilyen. Én több évig használtam ie-t volt amikor összeomlott volt amikor lefagyott és volt amikor jó volt. Aztán áttértem az istenitett firefoxra, volt amikor egy pdf megnyitásakor percekig kellet várnom mire használható lett, hiába több tab egyik sem volt használható amig meg nem nyitotta meg a pdf-t, volt amikor index nézegetése közben egyszüren összeomlott mindenféle hibaüzenet nélkül és eltünt, és persze volt amikor jó volt.
    Memóriából pedig sokszor másfél-kétszer annyit használ mint az ie. És ie-vel sem gyüjtöttem be több spyware-t mint firefoxal, igaz értek a gépekhez és jól volt belőve mindig. Ergó egyetlen egy előnye miatt maradtam ff-nél, éspedig a fülek miatt.
    Amúgy viszont nekem teljesen jól bejött ez a soapbox 2-es firefox alatt, szóval nem tudom mi itt a gond.
  • David Coulthard
    #33
    "A szolgáltatással kapcsolatban máris érkeztek bizonyos kompatibilitási panaszok, miszerint az oldal kizárólag Internet Explorer böngészővel működik teljes mértékben együtt, így az alternatív megoldások - például a Firefox - ismételten kívül esnek a körön."

    Nálam se csak kizárólag Internet Explorer-el működik, rendesen megy Opera és Firefox alatt is. Azt azért megnézném, hogy akinek nem megy pl. FF alatt azt tényleg az oldal hibája okozza-e vagy esetleg a firefox vagy valamelyik kiterjesztése.
    Lentebb is írták, hogy pl. a Firebug kiterjesztés problémát okoz.

    "nállam el sem indul szerencsére"

    Egyébként nálad miért nem jó? Nálam Vista, XP és UHU 2.0 alatt is jó, FF 2.0.0.1-el illetve Opera alatt is. Biztos, hogy az oldal sz@r?

  • sathinel
    #32
    ) Én inkább vennék 5k-ért jót és usbcsatisat.. Bár jó pornóforgatáshoz biztos jobb .

    Van más kliens is mint mondtam meg mások is ha olvastad. Pont te írod hogy nem akarsz vele foglalkozni csak menjen akkor az a te dolgod.

    #22 hozzászólásomban lévő videót megnézted?
    Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

    ezt vallod? A birkákat szépen lehet vezetni és betanítani utánna mind szépen csinálja amit kell. Ez igaz a tömegekre is.

    különböző kiterjesztésekkel buherált Firefox? opera és más netezők is vannak, és sok lapot tökéletesen ugyanúgy jelenítenek meg, de az IE és MS tud kihozni csak olyat ami a többin nem megy? És még páran. De akkor hogyhogy megy minden csak 1-2 dolog nem? több éve már firefox-ot használok és nincs vele semmi gond. Max valaki ha honlapot ír érdemes optimalizálni és ilyenkor megszokták nézni a leghasználtabb böngészőkkel hogy mind lejátsza-e. Ez azért alap.
  • moonman
    #31
    Nálam megy az oldal Firefox 2 alatt xp és Vista alatt is. Akiknek nem megy az inkább a kiterjesztések körül nézzen körül.

    Nemrég az én honlapommal kapcsolatban is reklamált egy illető, hogy rosszul jelenik meg neki az 1.5 alatt (akkor még nem volt 2.0) és utólag kiderült, hogy az egyik (most már meg nem mondom melyik) kiterjesztés volt hibás, amikor eltávolította jó lett az oldal megjelenítése...

    Nem hinném, hogy a Microsoft dolga a különböző kiterjesztésekkel buherált Firefox-nak megfelelő honlapot csinálni.

    Ja és nálam a Firefox-hoz semmi kiterjesztés nincs felrakva.
  • assdf
    #30
    "ha nem megy a kamera biztos találsz valahol leírást. PL nállam suse-n:
    http://hu.opensuse.org/Dokument%C3%A1ci%C3%B3/SL9.3/Multim%C3%A9dia/TV%2C_vide%C3%B3%2C_r%C3%A1di%C3%B3_%C3%A9s_webkamera
    De TV meg minden megy rajta."

    Na látod épp ez a gond. Van egy általatok lesz@rozott msn messenger, ami alapból tudja ezt, de neeem, én olvasgassak manokat meg fórumokat hogy végül ugyanott tartsak mint amit az msn alapból is tud... akkor most melyik is a sz@r?
    Aztán engem nem érdekel hogy másnak milye van, nekem van egy 90ezres videókamom, ami képes fireware kábelen keresztül is webcamként müködni. Az msn alatt egyből megy gaim alatt meg nem. Akkor én megint olvasgassak manokat hogy menjen gaim alatt is mert az olyan májer? Az meg nem érv hogy használjak akkor pl amsn-t, nem fogok 10 féle msn klónt használni hogy minden menjen úgy mint a normál msn alatt... És számomra az sem érv, hogy valaki nem használ smájlikat, mert ennyi erővel akkor azt is mondhatnám hogy minek egy telefonra sms... én használom azt akarom hogy menjen.
    Etc, a legtöbb user az szereti ha van egy programja, ami mindent tud amire igénye van. Szerintem a szoftver van az emberért, és nem az ember a szoftverért. Szóval el lehet gondolkodni hogy az ember szempontjából melyik jó és melyik rossz.
  • asysoft
    #29
    Youtube-on 142 hiba van (link), mégis jól megy az összes böngészőn. Tehát te elméleted szerint még a soapboxnál is nagyobb szar, miközben semmi gond nincs vele (megjegyzem, nekem a Soapbox is tökéletesen megy, FF 2.0.0.1-el, mind Vistán, mind SP2-es XP Home-on).
  • Indigo
    #28
    Ez nem menti fel M$-t a szabványkövetés alól...
  • Penge4
    #27
    A validátorra csak ennyi a válaszom.
    Amúgy az oldal tökéletesen müxik minen böngészővel, csak a fórumnál a markóknál vannak IE specifikus dolgok.
  • Charybdis
    #26
    Firefox 2.0.0.1-gyel win XP alól nem megy az oldal. Megpróbáltam IE7-tel, annak meg kellett a flash 9, nem raktam fel mert már firefoxon fenn van. Erre IE7 hibát észlelt és kilépett, a kellemetlenségért elnézésemet kérte.

    Egyébként is 85 hiba van az oldalon:
    http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fsoapbox.msn.com%2F

    Tehát:
    1. Sz@rnak a webes szabványokra Microsoftnál.
    2. + IE-re optimalizálják az oldalt, ami egyenlő a fentivel.

    Vajon nem azért gagyi az IE szabványkövetése, hogy a honlapok inkább IE alatt legyenek szépek? Persze ha csak iE alatt jó egy honlap, akkor az nem szabványos.
  • Indigo
    #25
    Ismét jót nevettünk rajtad :) MSN még sehol nem volt, mikor a többi üzenetküldő már rég megalapozta magát. Pont az MSN az, ami egy alaposan elkúrt utánzat.
  • pedrohsi
    #24
    Messenger helyett Miranda kell, a legmenőbb, csak be is kell állítani, überlámáknak nem jó. kezel még vagy 5 különböző protokollt, IRC-t és minden más finomságot
  • DjDano
    #23
    Ha nem megy a Live Messenger (Mert már nem MSN) akkor szerintem te vagy a láma! Az összes többi azonnali üzenetküldő meg egy az egyben egy rosszul sikerült Live Messenger utánzat...
  • sathinel
    #22
    http://www.youtube.com/watch?v=2_VFKqw1q2Q
    nézd végig és utánna mi lessz a véleményed?
  • sathinel
    #21
    de csak a végén azt veszem észre hogy minden más mint amit adtak:DDDD

    msn hack youtoube 176 találat) nagyrészét alég durván törik. Ha meg akarok valakivel dumcsizni aki rajta van akkor inkább más progi.
  • Penge4
    #20
    Miért nem írnak arról cikket, hogy a Microfos minek/kinek nem akar a riválisa lenni? Ja, akkor sokkal kevesebb lenne a hír.

    Különben a userek tudatlanságát nem kéne azért rajtuk "leverni".
    A döntés mindig a felhasználó kezében van, hogy a Microsoft által kínált szart akarja-e használni, vagy alternatív progi után néz. Azért ne legyenek már hibásak, mert az ember pofájába tolják a progijaikat. Ha már valaki (van olyan hülye) fizet a Winfosért, akkor gondolom elvárja, hogy alap dolgok legyenek benne. Böngésző, lejátszó, chatprogi... Nem kényszerítenek senkit semmire. Nem társíthatod a médiafájlaidat más lejátszókhoz, vagy nem teheted alapértelmezetté a FF-ot, Operát? Vagy nem válthatsz Trillianra?

    Amúgy meg mi a baj az MSN-nel? A Trillian is ugyanannyi erőforrást zabál, mint az MSN 8, akkor meg nem mindegy? A legsirályabb a 4.x.x.x-es verza, ami alapból benne van az XP-ben.
  • Drawain
    #19
    Gyurkity Péter: úgy látom a Firefox akkor problémás az oldalon, ha a Firebug extension engedélyezve van (lehet más ext-nél is), ha letiltom bejön.
    Én csak azt nem értem, ha a fejlesztői konferenciákon mostanság annyit nyomatja az M$ az ajaxot, illetve az asp.net ajax toolkitet, miért használnak pl még a menünél is flash-t, amit lazán meg lehetne csinálni kódból ugyanígy...
  • sathinel
    #18
    ha nem megy a kamera biztos találsz valahol leírást. PL nállam suse-n:
    http://hu.opensuse.org/Dokument%C3%A1ci%C3%B3/SL9.3/Multim%C3%A9dia/TV%2C_vide%C3%B3%2C_r%C3%A1di%C3%B3_%C3%A9s_webkamera
    De TV meg minden megy rajta.