Gyurkity Péter

Elindult a Microsoft YouTube-riválisa

Egyelőre még csak publikus béta formájában, de már elérhető az MSN Soapbox névre keresztelt szolgáltatás, amely - minő meglepetés - videók megosztását és megtekintését teszi lehetővé a felhasználóknak.

A LiveSide blogban közzétett bejegyzés szerint az MSN Soapbox eddigi meghívásos tesztfázisát felváltotta a publikus próbaidőszak, amelyben mindenki számára elérhetővé teszik az oldalt. A népszerű YouTube riválisaként a szolgáltatás videók megosztására és megtekintésére szakosodott, az újoncok számára pedig külön lapon ismertetik a hivatkozások, gyorslinkek rendszerét.

Szakértők a Microsoft felzárkózást célzó stratégiájának újabb fejezeteként értékelik a videómegosztó portál megjelenését, amely a házon kívüli, rendkívül népszerű szolgáltatások által keltett hullámokat igyekszik meglovagolni. A szoftvercég hivatalosan egyelőre nem kommentálta a publikus fázis kezdetét, ezért néhány kérdés megmaradt. Ilyen többek között az MSN márkanév használata, hiszen a webszolgáltatások elterjedésével és népszerűségük növekedésével a vállalat igyekszik mindent a Live platform részeként bevinni a köztudatba. Érdekes lépés, hogy a már szinte kifutóban lévő MSN neve alatt jelenik meg az új oldal.

A szolgáltatással kapcsolatban máris érkeztek bizonyos kompatibilitási panaszok, miszerint az oldal kizárólag Internet Explorer böngészővel működik teljes mértékben együtt, így az alternatív megoldások - például a Firefox - ismételten kívül esnek a körön. Jelen sorok írójának nem volt gondja a Firefox használatával, legalábbis a videók megtekintésénél semmilyen probléma nem jött elő. Az alkotásokat egyébként feltölthetjük, kategorizálhatjuk, az egyetlen különbség, hogy a lejátszásra és a további keresgélésre a megosztott felület révén ugyanazon ablakban nyílik lehetőség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Penge4 #57
    "És amig az alternativ szoftver gyártók és használók nem változtatnak ezen a hozzáállásukon addig lehet itt fröcsögni, de csak az általuk utált ms-t erősitik meg egyre jobban és jobban."

    Ez érdekes feltevés ugyanis mivel már majdnem mindenki Microfosos szoftvert használ, így majdnem minden gyártó csak arra ír szoftvereket/játékokat, drivereket...stb
    Ha majdnem mindenki mást használna, akkor majdnem minden gyártó arra írná a fent említett cuccokat. De mivel majdnem mindenki Microfosos termékeket használ, így senki sem fog foglalkozni az alternatív szoftverekkel, a felhasználók meg éppen ezért nem akarnak váltani egy olyanra, ami bár lehet, hogy többet tud, de kevesebb szolgáltatást vehetsz vele igénybe...stb

    "Messenger helyett Miranda kell, a legmenőbb, csak be is kell állítani, überlámáknak nem jó. kezel még vagy 5 különböző protokollt, IRC-t és minden más finomságot"

    Kipróbáltam. Valóban nem rossz, sokkal kevesebb erőforrást eszik, majdnem mindent tud, mint az MSN, kivéve a szmájlikat és a csili-vili szarságokat, és nem támogatja az offline üzeneteket. Meg webkamera/mikrofon használhatósági lehetőséget sem láttam benne. De a célnak éppen megfelel.
  • Neerpelt #56
    Kezd egyre szánalmasabb lenni a Microsoft ezzel a folytonos "mindenben 1. akarok lenni" cuccával. Remélem ebbe fog beletörni a bicskájuk, mert már túlságosan is monopol helyzetben van ahhoz, hogy az informatika egészséges menetben fejlődjön.
  • Indigo #55
    Idézd már be légyszives azt a részt, ahol azt mondtuk neked hogy használj kopetét és vegyél hozzá kamerát!!! Látom nem igazán megy neked az értő olvasás, de teszek még egy próbát: userek 90+ százaléka nem firewire-s digicamot használ webkameraként, azaz nekik nem kell külön baszkódni más messenger kliensben, azonnal működik a dolog. A digikamerád egy nagyon jópofa dolog, de nem sokan alkalmazzák ezt a megoldást csetelésnél. (Apropó, a te kamerádon nincs külön USB csatoló a firewire mellett? Szokott lenni.) Ezért természeres dolog, hogy sok messenger nem támogatja alapból (ha akarod be lehet konfigolni). Ha nem értesz hozzá, vagy egyszerűen csak nem akarod beállítani, akkor használj msn-t. Meg amúgy is használhatsz msn-t, ha neked az tetszik. Senki nem akart meggyőzni az alternatívákról, azok csak mint lehetőségek jöttek szóba azok számára, akik rühellik az msn-t. Te viszont mégis úgy érvelsz itt, felháborodottan, mintha ez valami kényszer lenne. (Egyébként ebbe a hardvertámogatósdiba most ne nagyon menjünk bele, mert pont a M$ az, ami az újabb oprendszereiben nem támogatja a régi hardvert, azaz vagy kidobod és vehetsz újat, vagy írsz hozzá drivert, vagy netről próbálsz egyet levadászni, ha szerencséd van... Na ez az igazán nonszensz!)
    Remélem felfogtad, mert nem fogom leírni mégegyszer.

    A másik, nekem nem egy vacak kamera telepítése a rémálom, hanem az msn használata... Mi az hogy elküldök egy halom üzenetet, aztán 5 perc múlva (nem vicc!!) kiírja, hogy nem sikerült kézbesíteni a címzettnek? Közben meg várunk egymásra, hogy válaszoljon már a másik, közben meg el se küldi amit írok... Meg mi az hogy fogja magát és időközönként kijelentkezik (és nem az internetkapcsolat szakad meg). Ezek először még csak apróságnak tünnek, csak szimplán frusztrálóak, de amikor már nem tudok normálisan beszélgetni, mert nem küldi el az üzit, meg csak úgy önszorgalomból random időközönként kijelentkezik, akkor az már dühítő!
  • sathinel #54
    Mi a gond az emberekkel itthon? tényleg birkák lettetek vagy csak teszitek itt nekünk a hülyét hogy boruljunk rajtatok? rákerestem és firewire beállítás 34000 találat a neten. Működik. De ha nem tudtok olvasni akkor miért gondolkoztok azon hogy beállítás? Ja hogy ezé kell MS:DD Mondom én már az elején hogy aki nem akar gondolkodni az ne tegye csak fizessen.
  • assdf #53
    Miért lolság? Vagy te valami újgazdag vagy? ha amúgy is van a családban egy digicam (ami webcamként is tud funkcionálni) akkor szerintem épeszü ember azt használja webkamként és nem fog még külön venni 10 ezerért egy mikrofonos webcamot csak hogy a drágalátos kopete alatt is menjen...
    Hát pl. te egy nagy fröcsögő vagy, mert először szidod az msn-t minden indok nélkül, majd mikor felvetek egy problémát pl gaimra, akkor mindjárt én vagyok a hülye és igy tovább. Még véletlenül sem kell elismerned ám hogy a te gaimod v. kopetéd miért képtelen arra amire az msn... ha nem lenne msn akkor most vehetnék tök feleslegbe még egy webcamot is... és akkor lassan el lehet gondolkodni hogy tényleg annyire "ingyenes"-e az ingyenes szoftver.
  • immovable #52
    mijazaz msn?
  • Indigo #51
    Egyéni szoc probléma a kamerád meg a szmájlijaid. Ha alapból felraksz egy messenger progit, nem kell vele napokat szenvedned, csak ha nagyon extra igényeid vannak (mint pl digicam-al webkamerázni -> lolság).

    "És amig az alternativ szoftver gyártók és használók nem változtatnak ezen a hozzáállásukon addig lehet itt fröcsögni, de csak az általuk utált ms-t erősitik meg egyre jobban és jobban."

    Nem is tudom ki a legnagyobb fröcsögő ebben a topikban... (vagyis tudom: te meg Danó). Egyébként milyen hozzáállásukon kell változtatni?
  • ramolito #50
    hehe ez teccik hog yeszitek ti itt egymást azon hogy mi a jobb de szerintem ti is eg yido után rájottok hogynem fog benneteket erdekelni hog ymelyik a jobb vagy rosszabb. Most magamrol egy példa XP-t használok eloszor mindenféle chatprogramot hesználtam de aztán szép lassan elfogytak egyszeruen nem volt kedvem szarakodni a beálligatással hiában van jobb vagy rosszabb mindenki használja azt amit szeret vagy amire szuksége van akinek drága kamera kell az vegyen azt nekem mondjuk nincs rá pénzem az tuti de nem is kell nekem az MSN vagyis a windows messenger azért teccik mert egyszeru es mindjart benne van az XP-ben ha mas lenne benne mondjuk skipe akkor talan az teccene. Mondjuk en csak chatelesre hasznalom meg a smajlik is ki vannak kapcsolva mert dekódert nem akarok használni amikor valakivel chatelek mondjuk télleg jól néz ki amikor mindenféle figura van de mondom a dekódert elfelejtették mellékelni ...
  • Gerygrey #49
    Próbaképp feltöltöttem egy videót, hát ez valami hihetetlen lassú. 24 perce processing. Meg nem is tetszik maga az oldal, szerintem videomegosztóhoz jobban passzol a minimalista dizájn. Valahogy olyan szar az egész.

    Én maradok a Youtube-nál.
  • Cmdr #48
    break.com
    dumpalink.com

    ezek a legjobbak! :D