James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
u dont have to listen anybody else but me
mivel ezek digitális projektorokkal vetülnek nem szalagról.
szerintem ott meg többet is képes vetíteni nem csak 25-öt (bár nem értek az ilyen több milliós vetítõkhöz de nem hiszem hogy 40frame gondot okozna.
csak ezt nagyon kevesen látták. igaz, a Pnasonic úgy fogja promózni a filmet (nekik már van 3D-s tévéjük, ezért álltak össze, tehát azt is reklámozzák ezzel), hogy felszereltek egy kamion ilyen tv-vel, hangcuccal és járják majd a nagyvárosokat, hogy minél többen láthassák 3D-ben
tesztvetítés, kamion, ki tudja még mi jön. errõl beszéltek, amikor a hatalmas, soha nem látot marketingkampányt emlegették
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
What about the forests?
a comic conon volt egy beszélgetés James Cameronnal és Peter Jacksonnal. elmondták, hogy ideje megemelni az FPS-t, ha jól emlékszem 40-re, mert a felvett anyag 3D-ben szarul néz ki. ehhez ugye idomulnia kell a CGI-nek, tehát azt is kénytelenek szarrá blurrölni
szóval a lényeg az FPS-növelés, remélhetõleg be fog köetkezni, csak nem hiszem, hogy a mozigépeket pikk-pakk át lehet állítani erre
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
de mivel max úgy hogy a 3d-s képet valaki felvette " amit kétlek, mert tutira figyeltek a biztonságiak "
akkor is élvezhetetlen lenne
ugyanis a 3ds-kép szemüveg nélkül olyan mint mintha egymásra raknánk a két képet és eltolnánk picit...
hogy ami közel van a nézõhöz. pl . 20-30centire látjuk az arcunktól.
azok nagyon homályosak.
ami nem is baj elvégre nem oda fókuszál a filmbeli kamera... a gáz hogyha én oda nézek attól még nem változik a fókusz.
gondolom mindenki érti amit mondok.
másrészt ami gázabb (mert az elõzõ inkább érdekesség)
hogy a gyors mozgások a 3d-s mozikban nagyon homályosak és néhol kivehetetlen. ez jó kis pörgõsséget ad az egésznek viszont veszít az értékébõl. otthon 2d-ben hd-ba bizony több részlet jön elõ mint 3d-be
de ez a technika sajátossága sajnos :/
Szóval aki trailer után fanyalgott az menjen majd moziba megnézni, 3D-ben, mert ez (ahogy Dante is mondta) revolutionary!!! "
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
és alattad pár hsz-el pedig a HW-s téma egyre több magyar írással (de ezek alig pár sorosak)
az elsõ imax után (vízalatti óceános világ) én is egészen elalvásig azt meséltem mindenkinek itthon hogy milyen fergeteges volt.
a második (nascar) látványos volt de nem ütöt már akkorát
a harmadik (ûrhajós) az kifejezetten gagyi animáció volt
a negyedik véres valentin meg jópofa volt a horror miatt meg néha a látvány is ,,, vicces volt. pl kiugró szemgolyó az ember irányába
de tény hogy az elsõ mindenkinél meghatározó így könnyen eshettek túlzásba.
ettõl független azis tény, hogy 3d-ben pazar látvány lehet!
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Majdnem minden itthon bemutatott 3d-s cuccot láttam moziban, és ez a 15 perc kibaszott gyorsan elszállt, és nem tudom, min megy a rinya a 2D teaser-en (még nem láttam, pár perc múlva meglesem), mert ez REVOLUTIONARY...
Tudjátok mi a fura? Engem inkább az élõszereplõs rész zavart, és nem a profi, észbontóan részletgazdag CGI a navikkal, dzsungellel és Pandorával."
az ország legavatárosabb helyérõl, a hw avatar topikjából. van még, nem másolom be az összes hsz-t 😊
de tedd bele az összes " kisképet " amit eddig fotóztunk
egy ilyen banner? persze ez csak "vázlat", a kis képeket nagyjából csak találomra választottam ki

nem csak úgy nézelõdünk.
elvégre már rendes katonai arzenál van telepítve. és kiépítve a pandorán.
adódik egy olyan lehetõség is a koncepcióból, hogy nem tudod megmondani ki avatár és ki nem.
cameron legalábbis azt mondta.
realD-rõl még nem hallottam.
õt miért "ültették át" mert a fiúnak a lába eléggé nyomós okot ad.
de a lányról szó sem esik.
mi lesz a lánnyal utána? stb. stb.
nem beszólni kéne, meg játszani az okost hanem összerakni valamit.
vagy ha nem vagy partner legalább csak csendben olvasgass.
és volt is már teljesen 3d-s alkotás.
méghozzá a véres valentin, azt realD-be láttam. jópofa volt de nem egy imax 😊
én amúgyis kamázom az ilyen törzsi cuccokat (native americans ftw<#idiota>#idiota>)
(Ha igen, akkor az már önmagában egy fontos újítás, hiszen eddig csak részletek jelentek meg 3d-ben élõszereplõs filmek közül tudomásom szerint.)
ugye a teaser alapján két ember ment be két naviba. egy fiúba és egy lányba.
legalábbis a "mûtõben" ez látszik.
azonban ugye megtámadja az elején a filmnek (a beszámolóból meg a teaserbõl összerakva) a kis hõsünket minden féle gonosz helybéli dínószerzet. és egy helyi idegen lány (gondolom akibe beleszeret) menti ki minden féle praktikával.
de akkor hogy kerül már eleve egy lány a mûtõbe? 😄
amúgy simán lehet hogy ez is az új sokkoló koncepció része.
hogy nem az lesz mint megszoktuk hogy idegen bolygó és az ember az idegen.
hanem épp az hogy hiába vannak a saját bolygójukon mégis mi vagyunk a technikailag fejlettebbek.
vagyis az erõsebbek.
a képek legalábbis ezt mutatják és ez nem túl pozitív. morális szempotból.
lehet, hogy lesz rá valamilyen nyomós okuk, vagy egyszerûen egy navi moziban nézünk egy navi scifit, és mi navik vagyunk.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
kb. így csak a képen ugye közelrõl látszik
és amilyen monumentálisak voltak azok a sziklák, simán lehetséges 😊
ja meg még kérdés.
azok a sziklák amik mellett elrepülnek azok csak úgy vannak a bolygó felsõbb rétegein? vagy azokon játszódik maga a jelenet?
szerintem akkor a navik valamiféle spirituális kapcsolatban vannak környezettel (mint az indiánok)...
lehet hogy az a fa él...és támad 😄
vagy csak szimplán egy falu van ott (gonosz emberek falvakat irtanak >>> jön a morális kérdés az emberi lelkiismeretrõl elmosódik a jó/rossz kontrasztja, a hõsünk vívódhat hogy melyik oldalhoz álljon stb.)
áhh dejó így másnaposan ilyesmiken kattogni <#idiota>#idiota>