James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
egyszerûen nem értem hogy jutnak egyáltalán eszetekbe ezek az zsákutca ötletek 😄
hogy ezzel a filmel akarná az emberiséget ráébreszteni akármire is 😄
cameron akart csinálni egy olyat filmet ami még nem volt.
a látvánnyal ezt már elérte, mert ilyen szintû cgi még egy filmben sem volt, ugyan még nem tökéletes de kétségkívül a valaha készült legjobb (és 3d-ben még nem is láttuk)
a történetben valószínûleg lesz egykét csavar, amúgy ahogy JC is nyilatkozta
egy teljesen sablonfilmet szeretne, szokásos történet, egykét csavar hogy ne legyen unalmas. amúgy meg tökéletes aránya a romantikának és akciónak 😊

u dont have to listen anybody else but me

melyik gigantikus scifi eposzra gondolsz?

Dark city tetszett, a többi korántsem, az meg nem hollywood "droolover bullshit" . Igy hivom ezeket, Cameron meg büzlik tõle, fejétõl a hal ugye...

Lehet Cameron érzi a terminátoros felelõsségét ( "a civilizáció megeszi önmagát" ) , és most ezért fogott hozzá emó lelkeket foltozgatni <#alien>

VRSDM
ezek szerint utálod az összes holywood-i alkotást?
mert jelen esetben ezt állítod.
neked egyetlen egy amerikai film sem tetszett?

VRSDM
ha lemásolok valamit azzal követem õt
ha sokan másolnak le valamit akkor az trend lesz.
hol itt a probléma?

az van hogy a star wars (ami egy kivételesen jó alkotás) is sablonokkal dolgozik.
szegény kisfiú a naboo-n aki nem tud kitörni.
jönnek a megváltók (obivan) és felkarolják
kitanítják mesteri szintre
majd a gonosz elragadja
és a saját magunk által felkarolt kisfiúból lesz a fõgonosz.

a többi csak körítés hogy elhidd a világot 😊

sablonsztori. ezer meg ezer régi népmesében is ez van 😊

mi van kisnyomika, te sem bírsz magaddal??

nem kell vitatkozni, nem a kárpát medencében fog eldõlni hogy bukás -e a film. Külföldön már boritékolták, szóval hurrácameron, hurráavatar, hollywood magának szállitja a pofont , remélem utoljára <#vigyor3>

stonesour
<#levele>

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

megint más trendeket követni és más lemásolni.

ProGabe
"ne akarjátok hogy megkeressem de van egy vidi a JC féle új technikáról."

ott van a hsz-em végén

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

stonesour
<#mf2>mennyé' má'

elég konstruktív vagy vita terén, mit ne mondjak.

VRSDM
a zenészek meg egymástól veszik az ötleteket.
a festõk szintén merítenek mások munkásságól.
híres költõinknek is megvoltak a példaképeik akiknek alkotásait örömmel lopták el és tették hozzá a saját részüket...
ÍGY ALKOTVA ÚJAT!
nemtudom mennyi pénzt kapsz azért hogy szidod a filmet.
de olyan érvekkel jösz amik alaptalanok, és bármi másra ráaggathatóak.

ennyi erõvel húzza le a rolót a párizsi divatmánia is.
mert a szoknyát meg a trikót már régen is feltalálták
attól még hogy megcsinálják flitterbõl ugyan az .
kb. ilyenek az érveid.

stonesour
<#banplz><#gunyos1>MEKKORA HÜLYESÉGEKET BESZÉLSZ

mennyé, jelents fel.

de van, csak ott nincs háttérsumákolás, mindenki az ami, senki nem szimbólum meg eszköz, hogy tanítgassuk a szegény butus együgyü emberiséget a jóságra.

stonesour
<#banplz>

mint ahogy a SW japán grafikusa meg a III. birodalom repülõgéptervezõitõl vett egy-két ötletet. Volt is errõl egy oldal de már meg nem mondom, hogy mi a címe.

VRSDM
szóval rasszista vagy 😊
sw-be nincsen néger? nicsen kínai? nincsen idegen? tessék jarjar, õ az üzenet hogy a fogyik is jó természetûek hiába fogyatékosok.

bármibe beleköthetek ha nagyon akarok.

jó, csak tartok tõle, hogy ez is ilyen "üzengetõs" film lesz, hogy szeressük a másságot, mert itt vannak ezek a kék izék és milyen aranyosak is már. És hogy biztosan tudjuk kikrõl is van szó az összes elnyomott kisebbséget belerajzolták a karakterükbe, indián, néger, latin, van ott minden. Akkor inkább maradok a jó meg a rossz harcánál - sw és társai - ezeket a political correct munkákat meg meghagyom annak aki ezeket befogadni képes.

VRSDM
valóban így van.
ne akarjátok hogy megkeressem de van egy vidi a JC féle új technikáról.
és ott is mutatták hogy két külön kamera. ahogy veszi a filmet és a fókuszálásnak megfelelõen mozog vízszintes síkon egymástól közeledve vagy távolodva a két kamera.

stonesour
<#mf1><#boxer><#banplz><#fejvakaras><#lama><#taps><#bdead>

ja, és anyád a köcsög. Majd akkor ugass ilyeneket ha szamélyeskedtem kisbuzi.

ja hogy itt csak dícsérni lehet a filmet, értem...

ProGabe
Fusion-nal forgattak. imax kamerát a dark knightn egyes jeleneteiben használtak. az ugyebár nem 3D-s. a 3D-s imax kamera (ha jól emlékszem) 120 kiló, 70mm-es a film, tehát a tekercs is batárnagy, mégis pár perc után cserélni kell, hiszen nem fér rá több anyag

szóval a Fusion Cameronék kamerája. Jim Pace-szel hozták össze. tulajdonképpen arról van szó, hogy normális méretben összehoztak egy HD 3D kamerát, amivel úgy lehet fókuszálni, ahogy azt az emberi szem is teszi*
http://www.camcorderinfo.com/content/NAB-2007-Video:-Sony-Fusion-3D-Camera-System.htm

*:na jó, kezdem azt hinni, hogy ez csak pletyka, mert errõl csak fórumokban olvastam, most hirtelen nem találok semmi hivatalos forrást róla. ha valaki rálel egy ilyenre, ossza meg pls

szerk
na ez nem tûnik rossznak: http://video.google.com/videoplay?docid=-241532803911842846&hl=hu

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

VRSDM
utánanéztem azóta és tényleg.

forrás

VRSDM
szóval a realD-be lesz levágva a teteje meg az alja
és nem az imaxban marad üres a fél vászon
hmmm 😊 ezt jó hallani<#finom>

Végig imax kamerákkal vették fel, így ott a minõség tökéletes és teljes lesz. A hagyományos mozik ennek a lekonvertálását fogják vetíteni.
VRSDM
: )
amúgy valaki tud valami pontosabbat premierrel kapcsolatban?
mikor lehet jegyeket foglalni? vagy ha arra már nem is, az elsõ pár vetítésre?
további kérdés hogy a film 16:9 lesz cameron állítása szerint,
az imax azonban 4:3 (vagy ha nemis pontosan de közel ilyen arányú), épp azért hogy lefele meg fölfele is meglegyen az a magasság ami már a látáson kívül esik, a mégjobb beleélhetõség miatt csak a vásznat lássuk ne a mozi falát 😄

szóval akkor hogy lesz? imaxban szépen két-két fekete csík lesz? :/

ProGabe
tudom, hogy te nem ezt írtad, én a cikkre reagáltam

VRSDM
nem állítottam hogy az avatar lopott ötlet
annyit mondtam hogy bizony vannak hasonlóság
az ut-s forgószárnyas viszont 2004-ben jelent meg. szóval tuti már 2002körül készenvolt a modellje.

nem mintha ez számomra levon a film értékébõl. hiszen kurvajólnéznek ki ezek a gépek 😄

ProGabe
2008-as film az a Delgo. ezt meg majd' 5 éve csinálják a Weta-nál, tizeniksz éve megvolt az elsõ forgatókönyv. ráadásul ez már a második lopás-ügy a filmmel kapcsolatban

a Na'viknak meg tényleg van valami különleges képességük. majd meglátjuk mi(k) is az(ok)

VRSDM
ja amúgy a hw-s topikban megy a vita hogy elfordított fejjel is jó-e a 3d-s hatás
ugyan nagy imaxesnek nem nevezném magam de 3imax film és 2realD után mondhatom hogy ahogy fordítjuk a fejünket a vászonnal megegyezû síkon ugye.
úgy csúszik szét a két kamera által felvett, és ugye a két projektor által egymásra vetített kép helyzete a szemünkhöz képest.
így látható lesz a két külön réteg. és romlik a 3d-s hatás.

VRSDM
túl korán keltél fel és még félálomban vagy. én komolyan beszélgetek. te meg jösz a marhaságokkal.

VRSDM
HW-s topikból átmásolva:
enyhe hasonlóság
furcsa hogy hasonlóságot (forgószárnyas jármûvek) már énis észrevettem. majdnem ugyan az mint az unreal-ben látott szállító könnyû harci jármû.

mondjuk nem csodálkozok ezen.
cameron is mondta (szintén a hw-s topikból az infó) hogy ez a film leginkább a technikára támaszkodik, amolyan tesztfilm, ha ez bejön az embereknek jöhetnek a mélyebb volumenû filmek.

és mint tesztfilm hoznia kell a kellõ bevételt.
azt meg a jól bevált sablonok tökéletes arányával lehet a legjobban bebiztosítani.

Most éppwen kétségbeesetten próbálod igazolni azt az (elbaszott) tényt hogy cameron a civilizáció helyett a törzsi létformát magasztalja. Lehet csak annyi van a háttérben hogy cameron szerint, törzsi életformában nem léteznek emók, ezért ha egy emó gyerek megnézi a filmet rájön hogy az emóság egy civilizációs melléktermék és leáll róla. Cameron meggyógyit sok emót 😄

stonesour
Szerintem biztos, hogy lesz valami ilyesmi, hisz akkor az emberek könnyen le tudnák gyõzni õket. Szerintem a kristály erejének felhasználása ellenünk a legvalószínûbb.

VRSDM
amúgy visszatérve a kristályos felvetésre.
a boltból hazafele azon gondolkodtam hogy lehet hogy a navik sokkal fejlettebbek nálunk, csak épp nem a technika hanem a más irányba mentek el a fejlõdés során.
lehet hogy van valami speciális képességük (az avatarok testátadása már alapból lehet ilyen) vagy akár ultrahangokkal kommunikálás, netán valamiféle felsõbb hatalom használata mágia gyanánt 😊
jó lenne ha lennének ilyen meglepetések.

ennek örülni kell!! Végre, lesznek komoly (igazi sci-fi) játékok, hollywood végleg lecsúszik! Nem õk a célkorosztály akik itt "majdgyerekfejjelülökbeosztjóvan"-oznak , ezt õk is tudják ...

Gyakorlatilag az egesz net a vadaszterulete. Legalabbis az index-rol remlik, mar ha ugyanaz.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

mflex
kíváncsi lennék, hogy az sg és a port.hu-n kívül még hány helyen osztod a baromságaidat?!!!!!!

Ha nem tetszik, ne hányj bele a topikba <#kocsog>

What about the forests?

szucsy89
eszméletlen jó volt a trailer, még így 2Dben is ütött...mindenképp megnézem moziban az tuti...várjuk az új híreket!
annak a kék csávónak pont olyan nyomi feje van, mint a scoobidoo-s kecskeszakállú idiótának aki a kutyájával él együtt.

AVATAR DAY beszámoló. mostantól hivataosan is vágom a centit. 😊
edios
Ezzel most biztos megnyugtattad õket😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Jo volt, bár igazábol a Pandora bolygon jött ki a 3d hatás. És a film elõtt mindenki kapott Ingyen Colát. Ez szép gesztus volt. Ja és akik azért nem jöttek el mert nem volt jegy azoknak azt üzenem h az 5. sor az teljesen üres volt. csomo hely lett volna

"Én is ott voltam ma a vetítésen az Arénában, a 14-es teremben. Mi a 14. sorban ültünk és nekem is feltünt, ahogy írták itt többen, hogy kicsit messze vagyok a vászontól, úgyhogy decemberben biztos elõrébb fogok jegyet kérni 😊

A trailer: az eszméletlen részletgazdag látványvilágot megdobva a 3D-vel tényleg egy 'magasabb szintû' vizuális moziélményt kapunk! Külön tetszett, hogy minden színes volt és élt. Nekem legjobban a sárkány-megülõs rész tetszett, az erdõben a hatlábú lény elõl menekülõs résznél kicsit a kapkodó kamera miatt nem mindig jött át a 3d-s élmény. Ami nagyon ott lesz szerintem ennél a filmnél, és emiatt lesz ez A FILM, az az, hogy a 3d-s szereplõk színészi játéka szinte lejátssza a húsvér szereplõk játékát, hihetetlen milyen részletes érzelem kifejezéseket adnak át a Navik és az hogy mozgásukban, mimikájukban valódi élõlényeknek hitetik el nekünk magukat. Le a kalappal az animátorok elõtt!!!"

Neogan
Nagyon állat lett a trailer!
Eddig is nagyon vártam a filmet, de most már tûkön ülök 😄

One man\'s hero, is another man\'s demon...

VRSDM
hivatalosba szerintem füsti
max ha valaki tejel valakinek. aki ott dolgozik és elhozza pl. vetítõgépes faszi.
hát rendesen ahogy a kalózcsapatok dolgoznak.

Azt minnyá gondoltam, hogy nem a 3D s változatot vették fel kézikamerával, és azt tolják fel a netre, mert az eléggé nézhetetlen lenne!
Bízom benne, hogy a jutyúbra majd egy nézhetõ 2D-s változat kerül ki abból a 15 percbõl...
Akár hivatalosan is!

Vagy ne is reménykedjek?
ProGabe
vágom, csak hát az ára...gondolom a TV-k is aranyárban vannak. na nem valami 50 centis kis szar, mert az felesleges lenne ilyen célra

azt hiszem a Samsungnak van már egy