James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bokafix2
Unreal 3 engine. <#hehe>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

szerintem IE van olyan "normális" mint a többi, sõt. HA valami nem mûködik IE-be az nem azért van met szar a böngészõ hanem, mert amatõr módon van megírva a kód.

ProGabe
én csak belepillantottan a youtubra felkerült avatad-day kamerás felvételbe, éppen akkor, amikor Jake kinyitotta a szemét a kórházi ágyon. már abban is, amellett hogy ugye a 3d lett felvéve, szar minõség, stb, szóval sokkal jobb volt az arckifejezése Jake-nek, mint a trailerben bármikor

azok, akik látták a 15 perces anyagot, vagy ott voltak a comic-conon nem hiába mondják, hogy ez a teaser egyszerûen szar. persze JC nem csinál hülyeséget, majd jönnek a hosszabb trailerek, azokkal talán helyreteszi a dolgokat, még így 2d-ben is

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

VRSDM
úgyis kitalálok valami olyan beágyazást ami mindenkinél jólesz 😄

u dont have to listen anybody else but me

ProGabe
megpróbáltam 1.5 mega alatt maradni, így az átmenet nem olyan "szmúsz", mint az swf-nél

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

VRSDM
HW-ról egy postot átmásolnék... nagyon jól leírja az egész film körüli trollkodós / fikázós / istenítõs helyzetet.

"Egyébként meg Jamamura már tök jól leírta az általános indokot, sokan egész egyszerûen mást vártak, szuper darkos valamit, és most úgy csinálnak mint a nyolcéves Pistike a karácsonyfa alatt, amikor nem azt kapta amit szeretett volna. Az meg, hogy esetleg ez se rossz, így már fel se merül bennük.

Meg azt is tök jól megfogalmazta valaki, hogy mostanáig ez a dokumentarista-bennevanazoperatõr-koszosmocskosdarkos realizmus-értelmezés volt a megszokott. Még Michael Bay is átvette belõle a kamerakezelést, pedig õ aztán abszolúte széjjel stilizál mindent amíg autóreklám lesz belõle...
Na ennek a végsõ kiteljesedése a District 9, amit szerintem részben ezért is övez ekkora lelkesefés (Blokamp egész munkássága is errõl szól az Alive in Joburgtól a Halo rövidfilmekig). De írhattam volna a Ryan közlegényt meg Világok harcát is, mint ennek a stílusnak a jeles képviselõit.

Most meg Cameron azt mondja, hogy legyen olyan a reális, mint amilyennek látnád, nincsenek poszt filterek meg szénné grade-elés (á lá LOTR) meg túlkoszolás meg ilyenek, legyen tényleg valósághû - és ehhez illik tökéletesen a sztereo 3D is.
Na ezt most nehezen akarja lenyelni a hardcore közönség, akik valójában ugyanúgy mannipulálva vannak (nem feltétlenül rossz értelemben, egyszerûen csak befogadták a korábbi látványvilágot) mint az átlagemberek, csak õk valamiért azt hiszik hogy mégse; és részben ez a kognitív disszonancia vezetett most a tiltakozáshoz meg a mesevilágozáshoz. Ha az Avatar nem is csillapítja le õket teljesen, a következõ pár ilyen film majd megteszi.

A nagyközönség meg nem fog ilyen hülyeségeken fennakadni és szépen hagyja magát elvarázsolni megint..."

Agamemnon69
Miattam maradjon csak flash-ben, nem különösebben zavar a "fekete tégla" 😊 a fórumozók többségénél jó így is, szóval maradjon csak.

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

VRSDM
én szigonrivívör avatárjánál érzem azt hogy nem akarom elhinni hogy ez cg.
mert annyira emberi 😊
közbe tudom hogy nem õ az 😄

tigeroo
érdekes, a teaseren kívüli "új" shotokban egész emberi arcuk van a na'viknak, nem?
pl. az elsõ képen is, mintha csak egy maszkírozott színész lenne
ProGabe
csak azért csináltam flashen, mert gondoltam kisebb lesz méret, meg a minõség ugye nem romlik. én is tök hülye vagyok flash-hez sajnos

na mindjárt összedobom gifben

VRSDM

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

VRSDM
mindjárt okosítok valamit 😉

Agamemnon69
* flash player 😛

Agamemnon69
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, van fent flas plyar 😄

A Majesty 2 bannerje tökéletesen megy. ( http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1209073301 )

VRSDM
vagy normális böngészõt használni (króm/opera)

amúgy én örülnék a legjobban ha valami ütõs mozgós banner lenne.
sima képet vagy gifet még tudok csinálni okés. grafikusosdi tanonc létemre. de flash-hez nulla vagyok

mflex
Nem akarom Progabe munkáját kritizálni, eszemben sincs, csak annyit tennék hozzá a banner kérdéshez, ha már flash, ahhoz képest elég egyszerû, mert flash-el, azért elég durva bannert lehetne csinálni, de ettõl függetlenül nekem tetszik, viszont ezt tényleg elég egy sima gif-el megoldani.

<#wave>

What about the forests?

0Fritz0
Adobe flash player-t letölt és örül.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

edios
Nekem megy, de egyáltalán nem tartom szerencsésnek a flash formátumot, pláne ekkora méretben, hiszen minden egyes betöltésnél megakasztja a böngészõt. (= lassítja a betöltést) Arról nem is beszélve, hogy néhányaknál csak feketeség fog látszódni belõle, mint ahogy nekem is mobilon pl.

A mûvészi/kreatív oldaláról nem mondok véleményt, mert nem akarok senkit befolyásolni😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Agamemnon69
Yess, akkor nem csak én vagyok az egyetlen, akinek nem megy 😛

tigeroo
uh ez igen, ez már jó érzelmet kifejezõ arc 😛

kurvajó
mi ez a fekete tégla itt fent?

edios
Szépek<#smile>

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

VRSDM
brutálisak.
ha nem szólnak hogy cgi film.
komolyan azt hiszem hogy maszkok 😊
fõleg hogy egy jóbarátom ilyen maszkokat készít

ProGabe
Empire-szkenek:

Most már megjelent!

Elég jó lett 😊
ProGabe
??

tigeroo
cry me a river

hihetetlen milyen emberek vannak :/
VRSDM
a mostani szerintem korrekt.
már ha mindenkinél megjelenik 😊

ProGabe
egyrészt túl nagy lenne a mérete, másrészt ronda lenne, hiszen a gif csak 256 színt kezel

a "másikat követelk" szavazók esetleg a feketeségre szavaztak, vagy arra, ami most van? :S

Rage47
mozgó swf-t ne ments gif-be, mert gagyi lesz
Opera 10 alatt semmi baja.

VRSDM
nálam most speciel jó.
de a legegyszerûbb ha elmented ezt gif-be, és akkor mindenkinél jó lesz örökre.

Agamemnon69
Avant Browser-ben sem megy.

Hát ha lehetne, akkor én megnézném a többi bannert is, mert ennél a feketénél csak jobbak lehetnek!
Ilyet még én is tudok csinálni, sõõt! Még abban a szép kékben is, fehér csillagokkal...
bertino
nálam egy feketeség a banner most.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

ProGabe
hm, nem bírok rájönni a t-home-os tárhely publikussá tételében :S

ezzel jó lesz, csak ki tudja meddig:

http://dc148.4shared.com/img/127713791/d546a61c/dlink__2Fdownload_2F127713791_2Fd546a61c_3Ftsid_3D20090825-183604-9cdc7296/preview.swf

ProGabe
nekem nem megy sem IE-ben, sem Foxban, de nem vagyok meglepve, már próbálgattam én is, de nem jó

atw a ludas, ezért feltettem a t-home-os tárhelyemre, azzal jó, de csak akkor látom, ha oda be vagyok jelentkezve. nem tudod mi lehet az ottani publikus elérés, mert akkor megosztanám azt

VRSDM
/chrome alatt néztem csak hogy mûködik-e a banner, ha valaki gondot észlel szóljon. elvileg magától lehúzza a macromedia plugint ha valakinél elsõre nem menne. de azért szóljatok : )

ProGabe
már hogyne férne ki! 1.85:1-ben is adnak filmet moziban (sõt! hiszen ez, meg 2.35, 2.41 az "õsi" szabványok, az 1.78 a HD-vel jött be). egyedül az Imax nem fér ki teljes egészében, azt már tényleg vágni kell, ahogy azt is meg is tették pl. a TDK-nál

szóval az 1.78:1-hez a HD-adáshoz használt standard arány, az Avatar 1.85:1-es arányban lett felvéve, aztán az lett módosítva 1.78-ra, mert JC aszonta, hogy az a jó, hiszen úgyis a hádéjé a jövõ 😊

én a 2.35:1-et és a 2.41:1-et komálom egyébként a legjobban, mert az az igazi mozi-feeling

VRSDM
nem azt mondtam hogy imax kamera.
azt mondtam hogy a méret amivel forgatnak
nem fér ki a hagyományos mozik (lsd. 2D) vásznára.

ProGabe
"mivel alapból imax méretû vászonhoz passzoló szalagra készül a film."

azt hittem, hogy azt már tisztáztuk, hogy NEM Imax kamerával forgattak 😊 Fusion-nal, ami két Sony HD kamera + spéci optika, Cameron és egy Vince Pace nevû úriember hozta össze

a HD kamerák lófaszok az Imax kamerákhoz képest. a Fusion Sony CineAlta-t használ, ami 35mm-es, az Imax kamera meg 70mm-es!!! amúgy sok HD kamera digitális, vagyis ott nem filmszalag-szélességrõl beszélünk, hanem felbontásról

az IMAX képarány amúgy 1.43:1

LasDen
én valószínû elõbb itt szegeden reald-be aztán egy hétvégén meg imaxbe 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

VRSDM
mivel alapból imax méretû vászonhoz passzoló szalagra készül a film.
így a aki RealD-ben nézi bizony lemarad alul felül némi képi világból.

tudom hogy a RealD az nem 2D, de mivel azonos mozikba játszák így a vászon se lesz nagyobb 😊
amúgymeg néztem már imax dok.filmet meg realD-s egész estés mozit.
és nagyon is sokat dob az hogy nem látni konkrétan a vászon széleit 😊

LotR se lenne nagy szám, ha nem az a zene futna alatta, nagyon de nagyon sokat dob a zene
GregSB
HW-n írták, hogy nem készül kifejezetttem Imax verzió a filmbõl, csak egy konveriót fognak ott vetíteni. Persze gondolom így is ütõs lesz, de állítólag nem lesz sokkal nagyobb élmény mint a RealD, csak amennyit az óriás vászon ad hozzá.

Én mindkettõben meg fogom nézni, úgyis többszörnézõs lesz a film ha minden jól megy 😊

Biztonsági okokból 20 napot várok a képfeltöltéssel.
tigeroo
tesóméknak megmutattam a teasert

(19 és 13éves lány)

nagyjából elmondtam nekik a sztorit, eléggé beoltottam õket, várják nagyon 😊
PrisonMan
Kis pontosítás....: Ez a zene eredetileg nem a Sunshine vagy Fountain vagy .... film traileréhez készült.

A 'Requiem for a dream' címû film eredeti filmzenéje. Amúgy valóban mindenhol ott van 😊

ProGabe
kicsit változtattam a kisképek átmenetén
katt