James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"It’s just a question of getting in some of the remaining scenes from what we call template level where it looks like a video game up to the level of photo-realism."
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Akkor mondjuk linkelj be egy game intrót, ha már játékok (tehát nem valós idejût)+ valami filmes hasonló dolgot és látod ott is, hogy ég és föld.
Mondok én egyet Pl: valaki linkelte a Wolverine játék intróját, Rozsomák elég szép, mint ember, de utána nézd meg a Benjamin Buttont és látni lehet, hogy egy KIRÁLY game intró (tehát nem valós idejû) is SEMMI a mai film trükkökhöz képest.
És ezt Cameron mondta - itt
Ha az összes jelenet úgy néz ki, mint az elõzetesben 1:39-nél (ez a kép van idefent a topic tetején, ha jól emlékszem), a kinézetre nem lesz egy szavam se.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Ez a vízes effektus meg hurka ez 2007-es játék? A Mélység titka meg 89-es film a CG vízes effektusával.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Sajnos ekkora költségek miatt és a megváltozott piac miatt már elõre kell villantani a nagyrészét az ujdonságoknak...
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
Eddig volt egy SW, ahol az emberek végre elõször élethûnek ható cg-t/trükköket láttak.
Utána jött egy Jurassic Park, ahol valóságosnak tûnõ CG élõlényektõl esett le az álluk.
Ezután kicsit kevésbé jelent nagy áttörést, de jött egy modernizált harcijelenetekkel díszített Mátrix, és egy monumentális csatajelenetekkel tarkított GYU.
Én nagyjából ezeket emelném ki a mozitörténelem nagy áttöréseiként, persze nyilván látvány/látványtechnikai szempontból.
Avatar majd kiderül, hogy valóban áttörés lesz, v csak idióta reklámszöveg. Mindenesetre a 3d az egyetlen esélye ehhez _SZVSZ_, hiszen a 2D-s tréler nagyon szép, és várós a film, de nem új.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A gyerekcipõ a BBS volt. A penetráció (legalábbis Nyugaton) már '99-ben is elég nagy volt. 10 emberbõl 9 ma sem nézi meg (elõre) az elõzeteseket, inkább csak a moziban találkozik velük.
"akkor azt történt, mintha most nem tudnánk, hogy ez 3D-s lesz (nem tudtuk, hogy lesz bullet-time a Mátrixban, hm, nem is volt még akkor neve ennek a technikának!)"
Volt neve, flo-mo. Ez az információ megjelent az akkori Empire-ben, a Total Filmben (angol/magyar kiadás egyaránt), méghozzá "alaposan" bemutatva.
"Cameron is példálózott már a Mátrix-szal, azt tartja az utolsó olyan filmnek, amikor a közönség tényleg meglepõdött a moziban, ez lett a siker egyik kulcsa."
Hasonló kategóriában a GYU hozható fel, s bár elég kevesen olvasták a könyvet (pl. egy felmérés szerint 78% nem bírta elolvasni) a történetet elég sokan ismerték. Mégis hanyattesett a mozibajáró többség mindhárom elõzetestõl, és ami a legfontosabb, azok olyan elõzetesek voltak, hogy bár tudta az ember, hogy nem lesz semmi amit kapni fog, a végsõ film többszörösen túlszárnyalta az igen magasra tett lécet.
Amúgy arra gondoltam, hogy azért van ekkora hájpja, mert van benne egy 'jel' ami vásárlásra fogja ösztönözni az összes embert, aki megnézi. Egyfajta agymosásos válságkezelés. GONOSZ >:|
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
hogy haver kérdezte " szigetet láttad már? - nem - akkor ittvan hdbe "
és így eléggé lebilincselt. persze azóta is imádom 😊
u dont have to listen anybody else but me
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
És ez itt mind adott
Ami a legfontosabb kérdés így nekem az az hogy
"A hajmeresztõ történet és a csúcstechnológia azonban még így kevés lett volna a sikerhez a >megfelelõ színészek nélkül<."
És itt bizony már CGi színészekrõl beszélünk,a matrixban látszott még a szereplõk virtuális leképzése a harci jelenetekben,de itt szinte minden a Cgi-on alapul...Ezért várom hogy mien lesz az amit a vászonra festenek majd Színjátszás címszóval...
Sztem baró😊
összehasonlíthatatlan a kettõ! a Mátrix idején a net még gyerekcipõben járt, nem járt így az információ. 10-bõl 9 embernek halvány fogalma sem volt arról, mi is a Mátrix. a moziban esett le az álla. ma már ezt lehetetlen kivitelezni, sok filmnek van vagy' 10 trailerje, amiben elmesélik az egész filmet, nemhogy a lényeget hallgatnák el
akkor azt történt, mintha most nem tudnánk, hogy ez 3D-s lesz (nem tudtuk, hogy lesz bullet-time a Mátrixban, hm, nem is volt még akkor neve ennek a technikának!), meg nem tudnánk mik azok az avatarok. Cameron is példálózott már a Mátrix-szal, azt tartja az utolsó olyan filmnek, amikor a közönség tényleg meglepõdött a moziban, ez lett a siker egyik kulcsa. szájról szájra járt a filmben elhangzott mondat: amikor valaki megkérdezte, hogy "na jó, igazság szerint mirõl is szól ez a film, meg miért olyan jó?", jött a válasz: "nem lehet elmondani, látnod kell!" 😊
pl. ott a Sziget. ütött volna, mint a 220, ha nem mondják el a lényeget. erre a legelsõ trailerben megtudjuk, hogy mi is az a sziget, meg a fõszereplõk csak klónok. grat. PR csoport, -100 millió!
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
"Wachowskiék és Silver célja az volt, hogy a nyugtalanító történetet olyan látványos harci jelenetek és trükkök segítésével meséljék el, amelyek teljesen padlóra küldik a közönséget. Arra különösen odafigyeltek, hogy a speciális ázsiai operatõri eljárásokat – mint amilyenek a "huzalos" harci jelenetek – és a legkorszerûbb számítógépes effektusokat kombináló összecsapások intenzitásukban és stílusukban meghaladjanak minden korábbi teljesítményt. A film sosem látott akciójeleneteihez külön kameratechnikát dolgoztak ki, és ennek meg is lett az eredménye.
A hajmeresztõ történet és a csúcstechnológia azonban még így kevés lett volna a sikerhez a megfelelõ színészek nélkül."
"A Wachowski fivérek elsõ nemzetközi sikere a Fülledtség (Bound) címû sötét tónusú krimivígjáték volt, amelyet együtt írtak és rendeztek. A MÁTRIX forgatókönyve azonban már jóval a Fülledtség elõtt elkészült."
Mégpedig azért, mert nem annyira sablonos/trendi, a monoton zenével próbál vmiféle egyediséget kialakítani. (Még ha maga a zene nem is új)
Ez a kórusos dolog nem rossz, csak évente 3-4 trailerrel eljátszák, nekem pl abszolút unalmas volt.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
amúgy JC is meg tudná ilyenre, sõt jobbra csinálni, de nem akarta, és valószínû hogy nem dilis hanem simán tudja hogy mit csinál 😊
Ize... Lehetne egy keresem a tisztelt egybegyultekhez? A -ba -be, -ban -ben kezelesere egy kis figyelmet ha lehetne forditani! Nem vagyok egy nagy helyesiro, de ez nagyon bantja a szemem(a fulem is).
ON
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Szerintem kicsit pihenj, relax, cigi elsziv, es utana nezz vissza a forumra ,) de csak egy jo tanacs, nem arcoskodas.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
de ha óhajtod akkor bocsánatot kérek és ígérem a jövõben mellõzni fogom ezt a stílust (a keményebb aranyköpéseket inkább megtartom magamnak)
óráiásméretben (brutál jól néznek ki 😮
http://img41.imageshack.us/img41/328/14642558.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/3964/42058087.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/3709/14475263.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/9826/68856859.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/9376/66105855.jpg
Animált PNG? 😄
és sigourney csak úgy vállalta ha még navi alakban is szép lesz 😄D
egy kis spoiler ezzel kapcsolatban, na meg azt magyarázandó (mármint én próbálok rá választ találni), hogy Sigourney Weaver avatarja miért emberibb. mondjuk nem biztos, hogy ez így van, de én úgy tudom, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
aztán majd meglátjuk, hogy ebbõl mennyi igaz
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
a potc pedig vérbeli kalózfilmként
a Jurassic Park-nak is azért volt szerintem sikere mert az emberek tudták kötni a dinoszauruszokat a múzeumban látott fosszíliákhoz vagyis a valósághoz és a jövõhöz
de ez teljesen típus kérdés, sokaknak bejön a kitaláció is sokak meg nem tudnak vele azonosulni
igen is érzelmeket láttam rajtuk. igenis hatottak rám nézõre. és kedveltem meg õket. mert egyéniséget voltak. a szemükben azt láttam hogy élnek. és mást nem kérek : )
csak amíg ott az indiánok és egy fehér katona kapcsolatát látjuk, itt egy kék lénybe bújt ember beilleszkedése történik meg
a kérdés csak annyi, vajon tud-e érzelmet kiváltani az emberbõl egy kitalált lény
attól tartok hogy bizonyos életkor után nem
de itt valszeg nem is ez lesz a cél hanem a látvány, úgy mint a Csillagok háborújában
mindenesetre ha készül 3D kiadás akkor érdemes lesz nvidia 3d vision-re spórolni <#worship>#worship>
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
üdvözöllek az interneten, ja nem, az életben