James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
hátha jól látom, akkor Miskolc v Debrecen van a legközelebb hozzád...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tmk
Pont azon gondolkodtam hogy szerintem 1 animációs filmmel könnyebben át lehet adni a 3D hatást. Pl én a Jégkorszak 3. részénél úgy éreztem hogy jobban elhiteti a 3D-t.
Most újra megnéztem a trailerét a filmnek és nem tudom te hogy vagy vele, de nekem a moziban nem voltak ilyen élénkek a szinek, fakóbb volt.

aha...hát,persze...hihető volt

DJ RX7
mennyivel jobb ez a 3D-s változat. érdemes megnézni újra?
én csak 2D-s változatban tudtam megnézni sajnos a Nyírplázában még nincs 3D.
esetleg van olyan hely ahol meg tudod nézni, hogy hol vetítik 3D-ben?

:3

Dynamic
Ha meg tudod nézni 3D-ben, akkor meggyõzõdésem, hogy ezért felutazni Budapestre, plusz BKV-t, mozijegyet stb. nem éri meg kifizetni. Szerintem minimális lehet a különbség. Én IMAX-ben néztem, de gyengébben érvényesült a térhatás, mint egy direkt IMAX látványra épülõ filmnél. Ha mondjuk a Karácsonyi éneket térhatás szempontjából 100%-nak veszem, akkor az Avatar olyan 60% lehet. Hangúlyozom, én nem láttam a sima 3D-t!
LasDen
azok a kutya szerû bizbaszok, amik Jaket is megtámadták az elején engem a Resident Evil zombi kutyáira emlékeztetnek 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tmk
Rendben majd írok.
Nekem tetszett a filmben minden jó volt az a rész is nem volt nagyon elhúzva. Tetszett hogy minden olyan részletes, tetszettek az állatok a növények az egész bolygó nagyon látványos volt, teljesen kikapcsolt arra a 2 és fél órára (azért volt olyan hatása a 3D-nek hogy úgy éreztem mintha ott lennék a bolygón 😊

LasDen
szerintem nem vitték túlzásba....😄 pont jó volt...😄

majd ha megnézted sima 3d-ben létszi pm-be ird már le hogy mien különbséget véltél felfedezni imax és sima 3d között.ha kb nincs semmi akkor azért nem fogok felmenni pestre hogy megnézzem imaxban is😄

Vaxi:story-val nekem se volt különösebb bajom(azt leszámítva hogy tényleg elõtték már minden elemét😄),mondjuk a film közepénél a szerelmi rész engem 1 kicsit felidegesített,én tökre meglettem volna nélküle.meg kicsit nekem nonszensz volt hogy megkurjuk a kék pocahontast
LasDen
én is foglaltam jegyet 21-ére..ha itthon leszek és lesz idõm megnézem...vagy nem...😄

tmk
Ma én is megnéztem IMAX 3D-ben. Elõször is a szemüveg teljesen más volt mint amit lejjebb linkelt valaki. Inkáb síszemüveghez tudnám hasonlítani.
1 hétre elõre nem lehetett középre jegyet venni, ezért bevállaltam 7. sor legszélét. Kicsit fura volt, többet vártam a 3D élvezettõl (a film az nagyon tetszett). Lehet majd valamikor késõbb megnézem még1x IMAX-ban középen. A szemüveg egyáltalán nem volt kényelmetlen én is szemüvegre raktam rá, kb 5 perc után észre sem vettem hogy rajtam van és a film végén sem éreztem késztetést hogy levegyem. Annyi volt még hogy kb 2x megszédültem 1 pillanatra a film alatt 😊.
Ha minden jól megy holnap megnézem sima 3D-ben. Elvileg csak a vászon a különbség illetve a kép részletessége, jobb a felbontása az IMAX moziban vetítettnek. Rohadt nagy volt a vászon az tény, illetve a székek ívelve vannak elhelyezve.

Tényleg nagyon jól tudod ki kellett vágni a filmbõl nem is kis anyagot kb-20-30 percet. Maga a film teljes mértékében 3 órás lenne kb.

Fõleg ha jól tudom az elejébõl kellett sokat kivágni.
Remélem Dvd-én látható lesz majd.
Vaxi
áhh, nagyon gagyik voltak szerintem, elvi hibákkal stb.
nekem viszont az avatar lett 10/10-es.
ezért mondom, ízlések és pofonok

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

LasDen
hát azé 😄 a 3-4. rész sem rossz....a 4. nagyon is nézhetõ...😄 a 3.-at is megéri 1-2x megnézni 😄

Vaxi
my bad.
a terminátor is olyan, mint a pite.
a 2 isteni film, a 3-4-5(?)-6(?)......-324235344345(?)
pedig garantált fos 😊

Vaxi
Egyébként a forgatókönyvet így is felezték kb.
Abba meg gondoljon bele mindenki, hogy mennyibe került a filmet elkészíteni, tehát olyan story kellett, ami emészthetõ minden korosztálynak, hogy elmenjenek megnézni.. Egyébként nekem tetszett a story is, minden filmben van elcsépelt szar rész, és inkább egy látványos film legyen, aminek van mondani valója, mint egy 1,5 órás szar.
De hát ízlések és pofonok

LasDen
terminátor 5 még nincs ám 😄 az a 4. volt 😄 úgy gondolta, hogy õ csinálja az 5. részt

Vaxi
Ezt most komolyan?
A terminátor 5 forradalmi? 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ne haragudj, de ezen felröhögtem 😊

Most láttam IMAXban. Hogy ez forradalmasítja a mozit? LOÁL... A storyt ellõtték a Pocahontasban pl., de szerintem még kismillió filmben. Nekem is elsõ 3ds élményem volt, de semmi extra. Minden tiszteletem James Cameroné, de én inkább várok tõle egy Terminátor 5-öt, vagy egy Alient, 2dben, mert azok forradalmiak voltak, kultfilmek lettek, de ez... 1800 Ft.-ért többet vártam volna. Nálam 6/10 nagy-nagy jóindulattal és mert elsõ 3d élmény.

Rettentõen bejövõs volt a film. Mellesleg ez volt az elsõ 3-D-s mozi élményem így lehet emiatt is, de tõlem is megkapja a sablonos 10/10-et.
Holnap megyek is újranézni 😄

ProGabe
azért annyi mondanivalója van, hogy az emberiség úgy, ahogy van egy mocsadék ganéhalmaz, mert "bárki" megölné a saját anyját 5 centért. ez meg ugye egy lerágott csont, elmondták már sokan, sokféleképpen. Cameron éppenséggel így tette 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

LasDen
õõõ....nem egészen...😄 azért van benne egy kis amerika bírálat....

berczely:ennyit eddig is tudtam😊

DJ RX7:mondanivalója???lol?😄 ez nem az a film😄 a mondani való itt annyi hogy "nézzél meg mert kurva látványos vagyok"😄
DJ RX7
megnéztem ma a filmet, hát kurva jó volt. rég nem láttam ilyen jót.
10/10 <#eljen>
végre egy olyan film aminek mondani valója is van.

:3

berczely
Lassan a 3D-ben elkészített egészestés filmek is mindennapossá válnak, és a hazai filmforgalmazásban is megjelennek. E technikát már több évtizede használják, legfõbbként természetfilmek forgatására, de az utóbbi idõkben kezdik alkalmazni a rendes mozifilmekre is.

Ezenkívül meg kell említeni, hogy jelenleg kétféle verzióba készülhetnek a 3D-s filmek, mégpedig RealD 3D-be és IMAX 3D-be. A kettõ közt az a különbség, hogy a RealD 3D normális méretû vászonra, és digitális projektorral vetitik a filmet, míg az IMAX 3D-s vetítésnél az IMAX-re jellemzõ hatalmas vásznokra és szalagról fut a film. Ebbõl következik, hogy hazánkban és a világon is a RealD megoldás az elterjettebb, mivel ehhez egy átlagos mozi egyszerû átalakítását igényli (egy speciális vászon és vetítõgép), míg az IMAX technológiánál egy teljesen új komplexumot kell felépíteni, ráadásul maguk a filmek elõállítása során is a RealD technológia az olcsóbb.

ez jó kérdés,erre én is kíváncsi vagyok
berczely
De amúgy mennyiben tér el az IMAX 3D a "paraszt 3D"-tõl?

Paraszt3D ©

De ez a szemcsi a "paraszt 3D"-be való, nem?
Vagy ilyen van az IMAX-ben is?
Kecskeméten, ilyen szemüvegek vannak, de az "csak paraszt 3D"!
Tetszik ez a kifejezés 😄😄😄
érdekes volt,1 idõ után nekem se tünt fel hogy 3d-s(ahogy lentebb irta Justil),csak 1-2 nagyon látható résznél(pl bázison a konzolok stbstb),néha meg félre néztem a szemüvegbõl hogy mostis az-e😄 de akkor 1bõl láttam hova kell nézni^^
ProGabe
most már csak azon kell izgulnod, hogy
1: láss 3D-ben
2: ne hányd össze magad

😛PP

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berczely
Jól van srácok teljesen megnyugtattatok!<#smile>

LasDen
nah ilyen a szemüveg...😄 legalábbis itt ilyeneket osztogattak 😄

VRSDM
nekem is vastag keretes szemuvegem van es nincs gondom vele. a fulemnel sem nyomott csak az orromnal, a cc-s orrnal nyom, a palace cinemas meg fulnel 😄

u dont have to listen anybody else but me

igen én,fasza volt!! most azon gondolkozok fel kéne menni pestre megnézni imax-ban,bassza a csõröm hogy mien lehet a különbség a mezei 3d és imax között
berczely
Na ez megnyugtató!

Esetleg valaki nézte Miskolcon?Diák jegy 1200Ft, jól olvastam?

LasDen
tegnapig én is szartam....hiába írták le itt is többször, hogy nem kell parázni, de attól még bennem volt a félsz....télleg hasonlít a vastag keretes szemüvegekhez, de azé nagyobb....sokszor igazgattam...sõt...volt olyan is hogy nem a fülem mögött, hanem a fülem mellé raktam...ott is megtartotta 😄

LasDen
így néznek ki a divatos napszemüvegek???? 😄 ne basszámá ki velem....ennyire szar a közízlés?? 😄

ProGabe
mivel kb minden 2-ik embernek olyan szemüvege van, gondoltak erre is. emiatt nem kell aggódni. ha meg néha-néha meg kell igazítania, sõt, ha folyamatosan tartania kell (szinte kizárt) na bumm, ennyit bõven megér a dolog, hidd el

berczely
Értem, köszönöm a segítséget mindenkinek!

Én ettõl a 3D-s szemüvegtõl félek, barátnõmnek olyan trendi vastagabb keretes szemüvege van és nem tudom hogy arra rá lehet e venni amit ott adnak! <#szomoru1>

párszáz forint a különbség, annyit meg szvsz simán megér. az imax legalábbis mindenképpen!

A 3D-s technikáról:

A 3D hatás érdekében a nézõk által viselt szemüveglencsék polaritását gondosan egyeztetik a kivetítõ ikerlencséinek polaritásával. Míg a lencsék a jobb és bal oldali képet egymásra vetítik a vásznon, a szemüveg gondoskodik róla, hogy a jobb és bal szem csak a neki szánt képet lássa, és az agyunk létrehozhassa a háromdimenziós valóság illúzióját. A divatos napszemüvegre emlékeztetõ 3D szemüvegeket a vetítés kezdetén osztják ki. Az enyhén lekerekített szemüvegek biztosítják, hogy ne legyen visszaverõdés, és hogy semmi sem zavarja a látványt.

LasDen
nem para, csak kényelmetlen lehet....de ki lehet azért bírni..

berczely
Gondolom a 3D-s vetítés jegy ára is drágább nemde?

olvass vissza. más is írta már, hogy rá lehet venni a szemüvegre, csak valszeg nem túl kényelmes, nyomhatja a fület. ilyenkor jön jól, ha van esetleg kontaktlencse 😊

berczely
Ja és ez a hagyományos zöld,piros vagy kék,piros szemüveges 3D vagy valami újabb technika?
Nem nagyon vagyok képben 3D-s filmekkel kapcsolatban meg hogy most hol tart a mozitehcnika ilyen téren...

berczely
Lehet egy hülye kérdésem?

Barátnõm szemüveges... õ hogy tudja felvenni a 3D-s szemüveget?Ráfér neki a szemüvegre vagy le kell vennie?

berczely
Nem is tudtam hogy a mezei moziban is 3D-s! <#wow1>
Na ez jó hír!

Amúgy köszönöm hogy kitetted a bannerem!

Nézd, én azért írtam, amit, mert van összehasonlítási alapom, és bizony az imax 3D téren sokkal jobban teljesít, mint ami itt van nálunk. Mondom, én 15 perc után már észre se vettem, hogy 3D filmet nézek, annyira gyengusz hatása volt. Ugyanez volt Véres Valentin 3D-vel meg Végsõ Állomás 4-el. A Beowulf meg emlékeim szerint sokkal durvább élmény volt, azt fent néztem pesten.

Amúgy meg reméltem, h nem ez lesz belõle, de remélem azért érthetõ, amit közölni akarok. Jómagam is vidéki vagyok, és semmi bajom a többi vidékivel. De hát imaxot nem kaphatunk minden megyeszékhelyre, ez van 😞

Na tegnap megnéztem. Ugye azt ígérték a filmkészítõk, hogy ez a film forradalmi lesz. Hát én meg akkor azt mondom, hogy FORRADALOM VAN 😄😄😄
Elképesztõen jó, életem eddigi legnagyobb mozis élménye. Viszont a szemüveg nekem is nyomta a fülem :/ De annyit megért😄
Azért ez erõs túlzás, hogy csak hitegetnek. Világviszonylatban sincs olyan sok Imax. Biztos az én igénytelenségem, de nekem megfelelt a paraszt 3d is, és örülök, hogy nem sima 2d-ben kellett megnéznem, és nem kellett Pestre utaznom a 3d-s Avatarért. Amúgy az egyik barátom pesti, õ is tegnap nézte és nem az Imax-ben. Hanem, sima, hagyományos, vidéki talponállós, böfögõs, lábszagú, vidéki paraszt 3d-ben - Pesten. De végülis csak dolgozik-lakik Pesten, amúgy õ is szegedi paraszt, szóval nem csoda<#idiota>