James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan kérdésem lenne, hogy van e valami lényeges külömbség a sima 3d és az Imax 3d változat között?
Mindenesetre én arra lennék kiváncsi (mert nem értek hozzá), hogy a késõbbiekben, amikor kiadják esetleg 3D Blu Ray lemezre, akkor magán a filmen kívül mivel kell rendelkeznem itthon? Elég hozzá a "mezei" 22'-os LCD számítógép monitorom? Aztán valami spéci boltban kell beszerezni a "mûködõ" 3D szemüveget vagy bemegyek valami 100Ft-os boltba és mûködik az ott árult is?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
muhahahahaha, gagyi
A hatcsatornás, többutas, mélynyomóval felszerelt digitális IMAX hangrendszer összesen 44 hangszórót tartalmaz, hat fürtbe osztva a vászon mögött, valamint a moziterem hátsó részében, amely csorbítatlan hangminõséget eredményez, utolérhetetlen mélységgel és tisztasággal, na ez az elmélet, a gyakorlatban meg egy fost kaptam(tunk), szerettem volna érezni, hogy kiszakad a szék a helyébõl.
<#boxer>#boxer>
What about the forests?
Turn Me On Dead Man
mi, akik 3D-ben láttuk, valószínûleg sosem élveznénk igazán 2D-ben. aztán a franc se tudja, majd meglátjuk, ha kijön a HD verzió 😊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Amúgy nekem nagyon bejött a 3D, elején (egy bizonyos überbrutál jól megcsinált jelenetet kivéve) alig alig érvényesült a 3D, illetve pont ott, ahol (nekem) nem volt annyira érdekes. No de aztán ... mire van elég látnivaló, addigra belecsaptak a lecsóba. Sokkal jobb volt ez a fajta 3D, mint ha minden szír szar felénk repült volna, meg ki a képbõl. Volt amikor az ember a hulló faleveleket, rovarokat hessegette volna a szeme elõl, vagy amikor olyan érzésem volt, mint ha hamu menne a számba. A dzsungel meg elképesztõ lentrõl, fentrõl, oldalról a milliónyi növénnyel,
azt minden készítõ (meg hozzáértõ) a technológiára mondja, amivel készült. olyan dolgokat kísérleteztek ki, amikrõl sok filmes csak álmodott (pontosabban még azt sem). arról a készítõk nem tehetnek, hogy sok "szakavatott" blogger, meg kritikus ezt nem bírta felfogni, így más került a köztudatba
így persze sokan nem értik, mirõl is van szó. mit is jelent az, mekkora elõrelépés, hogy full CGI karakterek arcmimikája tökéletes
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
a több százezres házimozik vagy házi "mini"moziterem sem adja vissza a mozi hangulatát.
u dont have to listen anybody else but me
ward már írta korábban... (megpróbálok jól idézni tõle)
Az Avatar esetében nem érvényesül az eddig látott 3D-s filmekben látott, neszeneked a pofádba a há'omdé, nem vitték tulzásba, szándékos nem repkednek a szemed elõtt a dolgok folyamatosan. A 3D-s hatást a vászontól nem feléd, hanem a vászonba "befelé" vitték el, így adva mélységet a jeleneteknek. Az eddigi 3D-s alkotások azért adták el magukat mert jól nézett ki hogy repkednek kifele a dolgok a vászonról. Az Avatar csak épp annyira "erölteti" a 3D-s technikát hogy biztosítsa a magasabb fokú beleélést a filmbe.
valahogy így 😛
u dont have to listen anybody else but me
What about the forests?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
What about the forests?
aha...hát,persze...hihető volt
Egyet érek veled!Senki ne írja ide hogy milyen torrent verziók vannak kint a neten mert én nem sûrûn járok moziba de ezt a filmet tuti megnézem és még a családnak sem töltöm le torrentrõl csak DVD-ben nézhetik majd meg!<#vigyor>#vigyor>
What about the forests?
Miért gondolod, hogy itt bárkit is érdekel egy warez, szar minõségû verzió? <#kocsog>#kocsog>
What about the forests?
A másik, hogy azért, mert módosítva lett, nem feltétlenül kell hajaznia arra, hogy szarul is szóljon. Az idióta hangmérnõk, azért tanult évekig???, hogy az eredetivel megegyezõ hangzást produkáljon, mikor a keverõpult elõtt baxxa el az idejét, de itt a film hangzását is hazavágta a hülyéje.
What about the forests?
Annyit még leírok, hogy elég komoly high-end (harman kardon) 7.1-es hifi rendszerem van, de az én hifim az IMAX-hez képest jóval jobban szól, mármint ha ezt a filmet tesztelném, mert egyébként az IMAX csoda hangrendszere nyilvánvalóan alázná még a legjobb hangrendszereket is, de ez a film egyszerûen SZARUL SZÓLT!
Nem hiszem el, hogy Cameron ilyen hangminõségben adta volna ki a kezébõl ezt a csodafilmet! Arra számítottam, hogy a képvilág mellett, majd a fejemet leviszi a hangorkánok kavalkádja, erre mit kapok, egy aránylag "halk" magyar szinkronú, néha sorrund hatást elérõ szart, ami szerintem (néha) nem is minõségben szólt!!!
A Terminator salvation, ahhoz képest, hogy szerintem egy fos film, fõleg a hanggal adta el magát, mert ott a mozi majdnem szétesett, tehát itt a magyar hanggal és a dolby digital keveréssel valamit elcsesztek, de azt nagyon, és elmehet az a hang mérnõk a k anyjába, akinek végtermékként ez tetszett, mert az elõbb olvastam a filmek topikban, hogy Csocso az, amerikai Imax-ben nézte és szinte dübörgött a mozi a hangoktól.
Észrevette ezt egyébként valaki, vagy csak nekem tûnt fel?
A film világa egyébként óriási hatással volt, van rám, a képi világ, ami JC agyában megszületett és ezt, ahogy vászonra vitte, hogy mi nézõk elélvezzünk tõle, az nagyon sikerült neki, attól függetlenül, hogy a története kiszámítható volt, ez JC-ra jellemzõen nagyon jól tálalta, és akik ez miatt verik a nyálukat, hogy a történet nem forradalmi, az csupán azért lehet, mert akkor ez a film nem 160 perc lenne, hanem 1600, hogy minden apró dolgot megtudjunk az emberek és a na'vik kapcsolatáról, míg idáig eljutottak.
Januárban megnézem a Londoni Imax-ben is, eredeti nyelven, ha ott leviszi a fejem a hang, akkor csak gratulálni tudok a magyar "szakértõknek", hogy így elba*ták ezt a plusz élményt, mert már most lefogadom, hogy ez csak nálunk szól halkan.
Ettõl a hibától függetlenül 10/10-es, mert (szerintem) ez "magyarhangmérnõkihiba"!
What about the forests?
akkor azért volt 3D-sebb a Beowulf, mert cg, és nem azért, mert az imaxban sikerült nézni?
ez keményen elmarad a csúcstartóktól....
Dynamic:majd holnap elmondja tmk mennyi a különbség😊 de ezért se tudom megéri-e felmenni,meg minden mással 1ütt drága(bár tuti hogy 1 forintot nem költenék bkv-ra,inkább sétálok!).de megesz a kiváncsiság..haverok is "imax így imax úgy" de nem mondanák el mégis miért másabb😊
olvassak vissza a topikban vagy maradjon digital 3d?
:3