James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Az igaz egyébként, hogy a Director's Cut fél órával hosszabb lesz, és abban mutatni fogják a Földet is? Ha igen akkor az egy must have cucc lesz 😊

Shep
Tegnap megnéztük mi is ájmexben ezt a filmet és végül arra jutottunk, hogy szép, szép de ez csak egy techdemo. Történet éppen annyi ami még éppen az elfogadható szinten van, az alaphelyzetet láthattuk már megannyi filmben, egyetlen olyan pillanata nem volt amit ne lehetett volna tudni, hogy az meg fog történni (volt persze 1-2 apró "elrejtett" mondanivaló a filmben, de hát ez vajmi kevés). A látványt aláírom ütõs, ilyen eddig tényleg nem volt, de a többi egy erõs középszerû valami, ha a látvány nem lett volna hamar elfelejtené mindenki. Tehát techdemo, mert éppen elmegy történet ami bemutatja a jövõ technológiáját.
Kb. 1,5 órán át beszéltünk a filmrõl a mozi után és ilyen pontozások születtek 3db (egyik az enyém) 7/10 1db 8/10 és 1db 10/10

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

VRSDM
trilógiára tervezte...
az nem ugyan az.
ahhoz kell jó sok bevétel, meg idõ hogy megélje 😊

u dont have to listen anybody else but me

Tudomásom szerint lesz trilógia Cameron már nyilatkozta.
A nézettség számunkra azért fontos, mert ezen dõl el, lesz-e ebbõl trilógia, vagy sem. Lehet, hogy sokáig kell várnunk újabb hasonlóan látványos IMAX filmre, ha az agyon reklámozott Avatar se tudja megállni a helyét.

én megnéztem mind2-ben a filmet. imax 3d-ben és real 3d-ben is. ég és föld a különbség az imax 3d javára. imax-ben sokkal jobban meg van cisnálva a 3d. real 3d-ben sok jelenetet nem hatott 3d-sen.

csakhogy pár dolgot helyretegyünk a bevétellel kapcsolatban, nyitónap USA-ban 27 milkó, az elsõ 7végi bevételt olyan 75-80 milkóra teszik a jóslatok az eddigi legjobb decemberi nyitóhétvége a Legenda vagyok-é, $77.2 millióval. Szóval teljesen rendben van a film bevétele eddig a lényeg a 2. héten és utána derül ki.
GregSB
Most értem haza Imax 3D-s vetítésrõl.

9/10, az 1 pontot csak a törénet miatt vonom le 😊

Kicsit zavar, hogy Cameron nem mert egy szövevényesebb, lebilincselõbb történettel elõrukkolni. Megalkothatta volna az eddigi legtökéletesebb filmet amit valaha láttam. Így "csak" egy eszméletlen látványú és atmoszférájú 9/10-es filmet kaptunk, amit remekül támogat egy átlagos történet. Azonban még így is óriási hatással volt rám - kb a Matrix óta nem volt rám így film hatással az igazat megvallva. Ha nem lennék szõrös szívû akkor megadnám neki a 10 pontot, mert tudom hogy "demófilmként" nem vállalhatott be ettõl szûkebb körnek bejövõ történetet

A vetítésrõl: Imax szemüveg sokkal kényelmesebb mint a Real3D-s. Szinte észre se vettem hogy rajtam van, pedig szemüveges vagyok és arra vettem rá.
Már írta itt vki korábban, hogy a film elején sok "ghostingot" látott a mozgalmasabb jeleneteknél. Én is, kb 10 perc után azonban szinte teljesen megszûnt, valószínûleg ennyi idõ kellett hozzá hogy megszokja a szemem a látványt.

Konklúzió? Sztem ezt a filmet mindenkinek meg kell néznie legalább 1x Imax 3D-ben, tényleg olyan élményt nyújt mint még semmilyen film elõtte, ez most a mozizás csúcsa.

A látvány azonban egy olyan aspektusa a filmeknek, ami folyamatosan fejlõdik. 5-10 év múlva lesz egy másik, ami még erre is rákontráz, és akkor bizony nem marad más ebbõl a filmbbõl, mint egy másik bolygón játszódó Pocahontas történet.

Így utólag, és a vér-nem vér témáról is jutott eszembe, hogy az azért mindenképpen dícséretes és pirospont J.C.-nek, hogy a szerelmi szálat nem a szokásos hollywoodi csöpögõs nyáladzós facepalmos módon oldották meg. Volt benne szerelem, ok, de szerintem bõven elfogadható mennyiségben és minõségben.

Persze nem várok Kill Bill szerû fröcsögést de azért hulljon e egy két karakter. Ha vér nélkül meg tudják oldani akkor jól van de azért a végsõ csatában hulljanak rendesen az emberek (navik).
sambauer
eh ?

Turn Me On Dead Man

tmk
Ezek hétvégi adatok Vasárnapig bezárólag

aha...hát,persze...hihető volt

tmk
Közben találtam 1 táblázatot minden idõk legsikeresebb nyitásairól:
Click

tmk
25-26-ra gondolok amikor az emberek nem dolgoznak és inkább moziba mennek, mintha 7vége lenne. Ja és nem magyar viszonylatban...világszerte

VRSDM
romániában már 2hete szünet van pl.
szóval ne a magyar szünetet vedd viszonylatba 😄

tmk
hát nem tudom, csak az elsõ éjszakai vetitéseken 3,5 millió dollárt hozott a film, elsõ nap 27 milliót ez gyenge kezdés? Mondjuk nem tudom melyik film és mivel tartja a rekordot?
Illetve a karácsonyi szünet még csak most fog elkezdõdni...

mflex
Miért ne szidnám, de többet nem is írok errõl, hogy miért nincs, mert egyrészt nem értenétek meg, másrészt politika lenne, harmadrészt pedig jól felkúrnám az agyam és azt valakin le kellene vezetnem 😄DD

What about the forests?

VRSDM
ilyen téren ne az országunkat szidd 😊
a következõ imax, prága, aztán koppenhága.

szóval máshol sincsenek eleresztve nagyvásznakkal a népek 😊

mflex
Igen, legalább 5-6 nagyvárosban az ország különbözõ pontjain kellene lennie egy IMAX mozinak, de hát ez országra jellemzõ. Szar az egész...

What about the forests?

VRSDM
van benne valami.
és erre rátesz még az is, hogy az amúgy is kevés 3D-s mozit, megosztja hogy sokan inkább várnak hogy IMAX-be nézhessék. amibõl még jóval kevesebb van
(az imax itthon csak teltházzal játszik, ellenben más mozikban csak a legjobb 3-4 sor van tömve)

Fenrir
Most néztem meg 3D-ben a Lurdy-ban. Eléggé jófajta film, talán akár az évtized filmje is lehet látványban 😊

A halál csupán a kezdet...

sztem azért nyitott ilyen gyengén a film, mert valszeg Amerikában sincs annyi 3D-s mozi ami elég lenne arra h lépést tartson 1 hagyományos filmmel

berczely
Nincs baltájuk!

Van íj meg zsebkés vér szinte semmi nincs a filmben csak kisebb karcolásokkor látod kicsordulni!
Nem fejlevágósan, szabdalósan gyilkolnak így nincs honnan fröcsögnie a vérnek!

Én nem is hiányoltam amúgy...

sg cikk

Véresség? Úgy értem ha a baltákkal nyilakkal felszerelt Navik közelharcba kezdenek akkor óhatatlanul lehet számítani némi vérességre...

Ez hogy van megoldva a filmben?
berczely
Az a Dolby 3D volt!
A középen lévõ szemüveg volt rajtam!

VRSDM
realD

dolby

imax

VRSDM
RealD-be nézted tuti.
Dolby3D is polarizációs technikát alkalmazza, annyi különbséggel, hogy sokkal drágább eszközökkel (ezért nem olyan elterjedt) különbözõ hullámhosszokkal játszik, és így juttatja a jobb és bal szembe a kívánt képet (egyik hullámhossz egyik szembe, másik hullámhossz a másikba)

berczely
Mi a különbség a RealD és a Dolby3D között?
Azt se tom én melyikbe néztem <#idiota>

Fekete szemüveg volt talán Dolby felirattal <#fejvakaras>

tmk
Szerintem jó a felsõ, bár a fekete háttér olyan "üresnek" tûnik, illetve én levennék minden más szöveget az Avataron kivül.
Berakhatnád háttérnek a lebegõ szigetes háttérképet vagy 1 olyat amit a filmben láttam, vöröses volt a háttér volt 1 nagy bolygó és 3 kicsi a háttérben. Mondjuk ilyne képet még nem találtam.

VRSDM
a mostanival semmi gond nincsen.
a fekete kellõképp elegáns.
a szöveg jól központozott.
a fõszereplõkrõl meg ez a két legjobb kép ami van. szóval szerintem ez maradjon 😉

/am igyekszek összehozni egy összetett szavazást valahogy így
Mennyire tetszett a film és hol láttad?
-Moziban
-Imax (és értékelés 1-10ig)
-RealD (és értékelés 1-10ig)
-Dolby3d (és értékelés 1-10ig)
-Letöltöttem
-monitoron (és értékelés 1-10ig)
-házimozin (és értékelés 1-10ig)
-projectoron (és értékelés 1-10ig)

vélemény?

berczely
Annyira megfogott a film hogy állandóan képeket keresek róla olvasgatok stb.
Itt egy újabb banner:

Adhatnátok ötleteket milyen végleges banner illene ide?

tmk
Arc vonásaira gondoltam. Eddig egyébként nem nézegettem semmi kulisszák mögötti videot, nehogy elrontsa az összhatást, de majd most utána nézzek, hogy készültek pontosan a Na'vik

VRSDM
Minden hozzászólást törlök ami a letöltött verziókról. spoilerekrõl. és szimplán badarságokról szól!

mflex

What about the forests?

azaz

ProGabe
"Egyébként Neytiri-t errõl a színésznõrõl mintázták: Zoe Saldana"

az a mintázták szó nagyon szúrja a szememet 😄 😛 õ játszotta Neytiri-t. nézz meg pár kulisszák mögötti videót!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

berczely
Kép lemaradt

berczely
Eszkábáltam megint 1 bannert
Amúgy szerintem ez a sötét hátteres sejtetõs banner nem passzol a pompás színvilágú filmhez de ez csak az én véleményem 😊

http://imagerz.com/QENFCktvAwIDVA0fQgVR<#idiota>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ahogy kinyitja a szemét?
eredetileg lett volna egy jelenet ami a földet mutatja be , és ott is maszkban közlekednek az emberek akkora szmog van , és teljesen kimerültek az energiaforrások . Ezt a pandora túlélési kézikönyvben volt , amit valahol olvastam 😄 és remélem ez a földet bemutató jelenet bennelessz a DVD kiadásban .

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

am a trailerben ellöték az utolso másodpercet a filmben

Igen, remélem a sárga írígység kihoz az öregbõl mégy egy trilógiát 😉
LasDen
mivel ugye néhány említésen kívül nem derül ki semmi a földrõl, így csak sejtéseim lehetnek 😄 de szerintem a fõ energia források erõsen kimerülõben vannak és azért jöttek a pandorára 😄
de lehet hülyeség 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Hm....Cameron nem is olyan rossz ez😄
''Legyen még 3 SW NO''
😄
néném = nézném
megnéztem. ez semmiben sem kimelkedõ alkotás. másodjára nem néném meg

5/10
berczely
Ja értem hogy a mi nyersanyagaink helyett jó lenne az? ugye?

LasDen
de, Giovanni Ribizli mondta, hogy ezzel megmenthetnék a földet...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

berczely
Én azt nem tudom hogy az a nyersanyag mire kell az embereknek?Arról ha jól emlékszem nem volt szó csak hogy drága...