James Cameron - Avatar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel most nem azokat akarom sértegetni, akik naponta ezt csinálják munkaköri kötelességbõl, ez inkább az üzemeltetõ cégre nézve kínos. Ha ekkora az érdeklõdés, akkor szerezzenek be több szemüveget, és adjanak több idõt a tisztításra az alkalmazottaknak.
Mint le is írtam, engem azért lepett meg a dolog, mert anno a Beowulfhoz kvázi ajándékba kaptunk egy igényesebb 3D szemüveget, amit akár haza is lehetett vinni. Furcsa volt, bár üzletileg érthetõ, hogy itt újrafelhasználják a szemüvegeket. De akkor is kis kellemetlenséggel járt, és végül is a szemüvegek állagát is rontja, láttam, ahogy az elõttem ülõk például szárazon törölgették papír zsebkendõvel, így pedig nem csoda, ha újabb karcok jelennek meg rajtuk...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amikor Quaritch mutatja Jakenek az általa rögzített videologot, ami arról szól, hogy nincs semmijük,
ami kellene a naviknak, és soha nem hagyják el az otthonfát, történik még ez-az.
Grace elmondja, hogy milyen csodálatos világban élnek, de a totálisan közömbös Selfridge leállítja a teljes avatar programot:
Selfridge Gracehez: - Nos én kedveltem ezt, de sajnos a teljes avatar csapat a következõ ûrhajóval visszatér a földre. Leállítottam a teljes avatar programot, azonnal és véglegesen.
Jake, Norm, Grace szó nélkül döbbenten fogadják a hírt.
Látunk egy lobogó tûztengert, lovasok sziluettjei lassított mozgásban, kezükben íj, és lándzsa.
A vezérlõközpont monitorán Wainfleet végigpásztáz a külsõ terepen, a behemót bulldózerek kiégett
parázsló roncsain. Eldõlt, szénné égett ampsuit-okon ( Az egyszemélyes harci exoskeloton )
Halott katonák, testükben nyílvesszõkkel.
Wainfleet: - Elõször bansheekkal jöttek, lángba borították az ampsuitokat, a kezelõk elégtek.
Quaritch és selfridge mogorván nézik a képeket.
Quaritch: - A veszteség?
Wainfleet: - Hat halott, mindenki. És a gépek teljesen.
Selfridge: - Jézus !
Selfridge irodájában.
Selfridge higgadtan, mereven néz, mialatt Quaritch vázolja a tervet.
Quaritch: - Meg tudom csinálni, hogy minimális veszteségük legyen. Gázzal pucoljuk ki õket.
Humánus módszer. Többé kevésbé.
Selfridge sóhajt, és az arcát dörzsöli.
Quaritch: - Most ne hagyjon a szarban! Ez pont az az incidens, amire szükségünk volt.
Selfridge: - Rendben van húzza meg a ravaszt.
A biológiai laborban.
Max és a laborok személyzete komoran pakolják, csomagolják az iratokat, berendezéseket, fegyveres
biztonsági személyzet felügyelete mellett.
Jake, Grace, Norm, zordul szemlélik egymást.
Grace: - Ezek legyalulták az egyik szent helyüket, hogy ezt a választ kapják. Kiprovokálják
a háborút, hogy meglegyen amit akarnak.
Norm: - Nem tudom elhinni!
Jake: - Amikor az ember szarban van, ellenséget kreál. Majd ezzel igazolja a tetteit.
Trudy rohan be a laborba lihegve. Teljes pilótaszerelésben, kezében a sisakja.
Trudy: - A személyzet indítja a harci gépeket, mennek ledönteni az otthonfát.
Jake: - Mikor?
Trudy: - Most. Már sorakozunk a pályán! Mennem kell.
Grace: - Istenem.
Jake dühösen hajtja a kerekes kocsiját az ajtó felé, Grace követi.
A vezérlõ központban.
Selfridge szemléli a repteret, ahol a kiszolgáló személyzet sürgölõdik a gépek körül, töltik fel
a fegyverkonzolokat. Megfordul, amint Jake és Grace közelednek hozzá.
Grace: - Parker, várjon. Állítsa le! Ezek emberek, akiket.....
Selfridge a szavába vágva: - Ezek repkedõ õsemberek, akik fákon élnek. Nézzen körül, mindenfelé fa.
Menjenek máshova.
Grace: - Az isten szerelmére, gyerekek vannak ott, kisbabák!
Jake: - Nézze Selfridge, nem akarhatja, hogy vér tapadjon a kezeihez. Hadd beszéljek velü.
Bíznak bennem.
Selfridge fontolgatja a hallottakat.
Az avatar vezérlõ szobában.
Selfridge, és fegyveres bizonságiak kísérik Jaket, és Gracet a készülékekhez. Õk ketten behelyezkednek a készülékekbe, Norm és Max elõkészítik a rendszert.
Selfridge: - Egy órájuk van. Hacsak nem akarják, hogy a barátnõjük ott legyen, amikor az akció
elkezdõdik, vigyék el onnan õket. Egy óra.
Jake magára zárja a készülék fedelét, Norm indítja a folyamatot.
Az otthonfa ledöntése nagyjából úgy van, ahogy a forgatókönyvben.
Amúgy én azt javaslom, hogy aki tudja, hogy a kétszemes térlátás hiánya miatt nem fogja látni a mélységet a 3D-s vetítéskor, az inkább sima 2D-s moziba nézze meg. Én a barátok miatt mentem be a 3D-s vetítésre, de valahogy olyan érzésem volt, mintha egy DVD-t néztem volna, egyszerûen kicsi volt a felbontás (elvileg a Real3D felbontása vízszintesen 1024 pixel), részletgazdaság terén a sima 2D-s vetítés sokkal élvezetes volt érzésre.
Amennyire én tudom, az összes modern 3D-s moziban nem kék-piros, hanem egy enyhén sárgás árnyalatú szemüveget kapsz, a kép színeit csak minimális mértékben torzítják.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hétvégén készülünk megnézni a filmet 3D-ben. 2 mozi van kinézve: a Sugár mert szeretjük és az Aréna.
A FAQ-ból azt vettem ki hogy sehol sem kell a színes szemüveggel nézni. Így van ez?
És még a kérdésem az lenne hogy az Imax3D a kockavásznas Imax termet jelenti?
Akinek van ezekrõl tapasztalata kérem írjon egy pár szót az említett mozikról. Köszönöm!
Okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik. Ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre ott meg legyőznek a rutinjukkal. Szükséges, általános jelenség.
:3
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
(Nem csak fanok nézik ám)
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Az epizód, amikor a buldózerek pusztítására ébrednek és egymás kezét fogva térnek vissza a törzshöz.
Elejétõl írom, bár sok részlet ismerõs lesz, a lényeg a párbaj.
Eytukan: Tsu'tey fogja vezetni a harcosokat ! Tsu'tey elõrelép, magasba emeli a kezét, és harci kiáltásokkal buzdítja a vadászokat.
Grace próbálja csillapítani, de Tsu'tey mérgesen rászól, hogy itt Grace nem beszélhet.
Jake és Neytiri átvág a tömegen, Jake érzi, hogy minden szempár õt fürkészi. Megállítja Neytirit.
Jake: Nézd van néhány dolog, amit el kell mondjak neked. Nehéz lesz, de szeretném ....
Tsu'tey rákiált: Te! Nekirohan Jake-nek, ledönti a lábáról, Jake hanyattesik.
Tsu'tey kiáltva kérdezve Neytirire mutatva: Te összejöttél ezzel az asszonnyal!?
Grace: A fenébe.
Jake feláll, Neytiri felé nyúl, a lány odamegy hozzá, és megszorítja a kezét.
Mo'at: Ez igaz? Neytiri felvetett fejjel szilárdan: Igen asszonya vagyok Eywa elõtt. Megtörtént.
Tsu'tey meggyötört arccal fordul Eytukan, és Mo'at felé: Neytirit nekem szántátok! Minden
megváltozik. Minden elpusztul.
Tsu'tey Jakere mutat, a fájdalma dühbe csap át: Ezek az idegenek mindent megölnek, amihez hozzáérnek,
mint a méreg.
Mo'at: Neytiri! Ha ezt az utat választod, soha nem lehetsz Tsahik. Elherdálod az életedet!
Neytiri az anyjára néz, szemeiben bánat csillan, de nem megbánás: Már választottam.
Tsu'tey kihúzza a kését, és egy üvöltéssel rátámad Jakere. Jake ekkor már felkészülten várja.
Kilép, blokkolja a kést, majd egy kemény könyökütést visz be Tsu'tey arcába. Tsu'tey elesik, az orra
vérzik, de felpattan hogy egy következõ támadást indítson.
Eytukan megragadja a karját: Állj! Ez nem egy szabályos kihívás.
Tsu'tey áthatóan nézi Jaket, mialatt elteszi a kését: Kihívlak téged.
Grace: Jake neee.....
Jake: Elfogadom.
Eközben a samson helikopterben: Quaritch a pilótafülkében Trudy mellet ül. Trudy ránéz, majd a
rádión a mobil labor hívójelét hívja: Itt samson egy hat, berepülünk a pozíciójukba, a fedélzeten
Quaritch ezredessel és ...
De Quaritch lekapcsolja az adást: Mondtam hogy jelentsen be minket?
Trudy: Bocsánat uram de ez az elõírás.
Norm a laborban válaszolna a hívásra: Samson egy hat? Trudy? De nincs válasz.
Reménytelenül nézi Grace és Jake készülékét, nincs mód a figyelmeztetésükre.
Tsu'tey és Jake egymással szemben állnak, egy-egy hosszú harci botot tartanak a kezükben.
Az egész törzs egy nagy körben állja körül õket.
Grace: Jake! Mi ez ördögöt csinálsz.
Jake: Ez az egyetlen istenverte út, hogy meghalgassanak.
Tsu'tey nekiugrik Jakenek egy éles harci kiáltással. Jake kivédi az ütést a botjával.
A botok csattognak, ahogy a két harcos ugrik, lebukik, ádázul támad és védekezik.
Tsu'tey egy körkörös ütéssel próbálkozik Jake bokájára, de Jake kifordul és eltalálja Tsu'teyt a
hasán a bot tompa végével.
Trudy samsonja leszáll, és egy csapat katona rohan a mobil állomás felé.
Tsu'tey egy sor rövid, de erõs csapással támad, jake hasonló dühvel harcol. Midketten a szívükbõl
küzdenek. A botok zúgva szelik a levegõt, csattognak mint a puskalövések.
Jake keményen támad, Tsu'tey meginog, hátrál, botladozik....
Jake bevisz egy erõs ütést melytõl Tsu'tey térdre esik....
A mobil vezérlõ belsõ ajtaja kicsapódik, és Quaritch feltartóztathatalanul nyomul Grace készüléke
felé.
Norm: Hé várjon nem szakíthat meg egy élõ kapcsolatot, nagyon veszélyes, várjon !
Quaritch félrelöki Normot, és ököllel rácsap a vészleállító gombra. Grace készüléke lekapcsol.
Grace avatarjának szeme becsukódik, és összecsuklik. Neytiri éppencsak el tudja kapni, mielõtt
teljesen elvágódna.
Jake éppen védené Tsu'tey egy ütését, amikor az õ szeme is becsukódik, és KRACK, Tsu'tey ütése
csattan a fején. Jake elvágódik, teljesen mozdulatlan. Tsu'tey megböki a botjával, majd elfordulva
egy átható gyõzelmi kiáltást hallat.
Jake készüléke kinyílik, fel van villanyozva a harctól, dühösen szól Quaritchnak:
Elment az istenverte esze? Quaritch: Átlépett egy határt. Keményen megüti Jaket, aki visszahanyatlik
a készülékbe. A katonák kiemelik, és megbilincselik a csuklóit.
Tsu'tey kivonja a kését, lehajol, és megragadja Jake haját: Ez egy démon egy hamis testben, nem
élhet tovább. Kését Jake torkára helyezi, de Neytiri ráugrik, és egy teljes fordulattal lerántja
Jakerõl. Tsu'tey megpördül bucskázik, majd feláll megnézni mi történt.
Neytiri, mint egy anyaoroszlán guggol Jake teste fölött. Fogai, kése szabadon, fülei hátra lapulva,
és õsi indulattal vicsorog.
Tsu'tey lihegve áll. Átnyomakodik a tömegen, majd elmegy a vadászait szólítva.
the world is mine
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
the world is mine
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
Ingyen Film Letöltés http://ingyenfilmletoltes.info/ http://moviepie.info
the world is mine
Részben benne volt, mert egyrészt Grace mesélt róla pár szóban Jake-nek, meg mutatott pár képet.
szerintem valamelyik jelenet igenis kellett volna a filmbe, de ezt Cameron bácsi jobban tudja. így az sem derül ki, hogy pontosan, Grace elõtte (Jake érkezése) milyen munkát végzett és, hogy Neytiri-nek volt testvére is.
kíváncsi vagyok, hogy ezek a jelenetek mennyire vannak beta állapotban. gondolok itt erre.