James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

edios
egyik helyen 0.7 másikon ~0.9 ehh.. na mind1, nem ez a lényeg. ha megvan a tech 0.7-hez, akkor megvan 0.9-hez is

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

item
ISV Venture:
"Capabilities

Given the transit time of five years from Earth to Alpha Centauri A (a distance of 4.37 light years), ISV Venture Star's average velocity is approximately 0.874 the speed of light. Allowing for acceleration and deceleration time at five gravities (approximately 49 meters per second squared), its maximum velocity must be somewhat higher.

Also note that due to time dilation effects experienced at velocities higher than 0.1 times the speed of light, an Earth-time voyage of 5 years only seems like 2.43 years, or approximately 2 years, 5 months, and 5 days for the ship itself at a velocity of 0.874 c."

<#vigyor2>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

edios
*70% és 700milla term.:)

item
Úgytûnik kb jól számoltam.. <#vigyor>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

edios
Tech:

- az ûrhajó kb 90%-os (~900millió km/h) fénysebességgel utazott, amit közel fél év gyorsítással ért el, és kb uennyi lassításra volt szüksége (meghajtás fúziós ill. antianyag alapú volt, ez ma nagggggyon kezdetleges fázisban van, fõleg az utóbbi). tekintve h ember nemigen repült még kb 20k-nál nagyobb sebességgel, ez egy elég futurisztikus terv 150 éves távlaton belül
- az avatar program is egy elég távoli jövõbe mutató technológia, ezirányban kb ma ott tartunk h néhány teljesen alapvetõ dolgot ki tudnak olvasni agyból (pl jobbra-balra), arról nem is beszélve, hogy egy valóságosnak tûnõ képet visszasugározzon egy gép, és azt te qrvanagy távolságból lagmentesen kapd meg - és valóságosnak éld meg. arról nem is beszélve, h igen alaposan meg kellett turkálniuk dns láncot, h egy félig ember, félig navi, tudattalan, de mégis alapfunkciókat ellátni képes agy fejlõdjön ki kontrollált körülmények között, egy chippel összehangolva:)

most így hirtelen ez a két dolog, ami elrugaszkodottnak tûnik - azon kívül h kapásból a hozzánk legközelebbi csillagrendszerben él usb-s humanoid faj, de ez már tisztán fikció -, többi nem tûnik megvalósíthatatlannak. ampsuit az JC mániája, ilyen gépre nem tudom, hogy szükség lehet-e valaha - ha már egy ágyból tudnak irányítani akármit, minek üljenek benne + teherként, és életet kockáztatva?:)

item
Kilehet számolni, 4.4 fényévre van Pandora a Földtõl. 5 év 9 hónap 22 nap (vegyük 6 év-nek) alatt jutottak el a lehibernált utasok.

Fény: 300 ezer Km/sec X 4 év = durván számolva 908 Trilliárd Km-re van a két bolygó egymástól.

ISV Venture Star: Kb 200.000 Km/sec a sebessége.

Így éri el Pandorát durván 6 év alatt.

Remélem jól számoltam,mondjuk ezek az adatok csak kb számok,mert 4,4 helyett csak 4 évvel számoltam a fény utazási idejét is. <#alien>

Tatyla
de mire? csak luxus meg szegénység lenne mint általában minden ilyen jövõképben,a nagy cyber társadalom alatt a lepratelep?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Atkamon
A föld csak olyan értelemben halott, hogy nincsenek növények, meg természetes élet... amúgy nyüzsögnek rajta az emberek, és költik a pénzüket:)

Tatyla
mondjuk igen az érdekes kérdés, ha az ércbõl egy kiló 20 milla azt a pénzt ugyan már mire fordítanák és van e még érteke a pénznek és melyik világban költik el ha föld halott?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Mai fizika szerint a fénysebesség a legnagyobb sebesség , de láttak múltkor valami robbanást ami a számítások alapján ,a két rész amit vizsgáltak a fénysebesség 4 szeresével távolodtak el egymástól , persze erre azt mondják ,hogy optikai hiba de õk is mondták ,hogy félnek tõle mert ha mégse az akkor a fizika törvényeinek(sebesség és idõterén) kb a fele összeomlik és megint annyi kérdés merül fel ,hogy 3 generáció alatt se válaszolják meg õket.150 év hatalmas idõ egy embernek de az emberiségnek nem annyira és amíg olaj körül forog a világ addig mindenféle plazma hajtó mûre nem fognak költeni ,hogy tovább fejlesszék. A gépkarabélyról meg annyit ,hogy még a mai legmodernebb robot repülõk is ezeket használják, ma a cél általában a láthatatlanság , elbújni a radar elõl ilyesmi.

Amúgy ti nem hiányoltátok a filmben az elõzményeket? Mármint eléggé In medias res indul, a Földrõl sem tudunk meg sok mindent, csak hogy nincsenek fák...magáról az ércrõl is csak annyit, hogy mennyibe kerül 1 kiló...de pl. a Navik és emberek 8tudósok) kapcsolatáról is csak képeket látunk, hogy tanították õket, meg ilyenek...
Atkamon
Csak kb. 5 fényév:)

VRSDM
- manapság is hibernálhatod magad, csak pénz kérdése. meg kell vér a pucádban, mert felébreszteni még senkit sem sikerült... :)

-a nagy szállító hajó egy mai koncept továbbdolgozása, Cifu írt már róla itt is, meg a tudomány cikkek közé is

-ezerszer elmondták hogy minden technikai eszközt úgy akartak megvalósítani hogy az a mai meglévõ eszközökre tekintve reális jövõképet alkosson...

az hogy mennyit és mikor fejlõdünk az teljesen összevisszaság.

éveszázadokig szekérrel jártunk csajozni.
nagymamáink még rongylabdát rugdostak mezitláb a poros utcán, és az volt a legmenõbb a városba akinek Levi's nacija lehetett... :)
most meg az internettáblán érintõképrnyõsdin rajzolok egy online flash alapú fotosopban képet a világ túlfelében lévõ szerelmemnek, és ha unatkozok a repülõn, 20.000 méteren a csendes óceán felett akkor felteszem a 3d-s szemüvegem és nézek egy térbeli filmet a belsõ kijelzõjén.

eleve már azt nem becsülném le (nemtudom tech.geek), szóval irdatlan nagy fejlõdés már az is hogy egy egész kolóniát, gépekkel, gyártósorokkal, mindennel, átraktunk párszáz fényévvel alrébb (nem tudom a pontos távolságot fejbõl)

manapság meg évekig készülünk hogy egy szobám méretû marsjáró egyáltalán sikerrel járjon ...

u dont have to listen anybody else but me

Andr0
azért volt ott elég fejlett számítástechnika meg holokivetítés akkor idegi interfész ugye az Avatar programban, ja és új gerinc fõhõsünknek(amit nem kapott meg:D)

Armin & Ayu fan

Atkamon
Hát azért van ott modern cucc bõven... Maga az Avatar program egy elég nagy dolog, akkor az is, hogy "csupán" 5 év alatt el lehet jutni Pandorára, meg még van elég sokminden...

Amúgy mit gondoltok a filmben bemutatott jövõvízióról?

Ugyebár 2150 körül játszódik, ha jól emlékszem...

- A film elején látunk egy ûrállomást, ahol hibernálva vannak az emberek, azt hiszem ez elérhetõ közelségben lévõ technológia a mai Földön
- Aztán maga az ûrben saját tengelye körül keringõ állomás azt sugallja, hogy a fénysebességgel való idõutazás még nem valósult meg..valamint a Pandorán landoló ûrsikló sem sokban különbözhet a ma tervezõ asztalon lévõ siklóktól
- Aztán a hadsereg fegyverzete sem tûnik túl modernnek...még mindig gépkarabélyt használnak, a lebegõ platform sem áll messze egy helikoptertõl, az arcukon lévõ maszk sem, a sárga dömperjeik is a ma használt Caterpillar gépeket idézik, csak távírányítással mûködnek, és nagyobbak....
- Talán a lépegetõk azok, amik igazán innovatívak...

Nem fikázom a filmet...de valóban ez a 140 évnyi távlat nem hozna ennyi fejlõdést elõre?
Illetve a legnagyobb dologról nem esett szó, vagyis a mai tudomány ugye ismeri a naprendszerünk 9 + néhány még fel nem fedezett bolygóját...az Avatarban pedig ott van Pandora....tehát maga a világûr felfedezése haladt elõre a korral...inkább csak a technológia lassult be...
VRSDM
a számokkal való dobálózás pedig a statisztikák alapja :)

3799 - nem cameron csinálta végig az egészet.
szóval azt mondani hogy ami a filmben van az teljesen az õ találmánya felelõtlenség kijelenteni.

elég csak megnéni hogy hány száz külsõ ember dolgozott a film utómunkáin, õk nem JC kameráit meg akármieit kapták meg, hanem a "filmkészítõsprogram 2010"-et. ami már alapból nem JC keze...

szóval az újítás az egészben az hogy valós idõben lehet látni hogy is fog kinézni a végleges kép.

pontosítva...
ahogy a videókban is látszik, Cameron rohangál a tornateremben a vállán egy kamerával, a színészek futkároznak összevissza teleaggatva markerekkel, és a tornateremben elhelyezett soksok kamera rögzít mindent.

alrébb meg egybõl látható hogy hogy is néz ez ki a modelltérben JC kamerájának szemszögébõl.

na ez az, ami idáig nem volt...

item
Köszi, nagyon jók ezek a vidik! <#eljen><#kacsint>

Ha az inflációt nézzük, akkor mindenidõk legsikeresebb filmje az USA-ban az Elfújta a szél, mégis a Titanic rekordja a mértékadó mindenhol. Az inflációval csak a statisztikusok foglalkoznak.

Nézd meg a videókat, am azért innen látszik ,hogy honnan modellezték õket , esõerdõ,sziklák minden:D Igen totál más irányba haladtak el saját kamera stb ott van minden a videókban.

Amúgy a látványon kívül annyira nem vágódtam hanyatt a filmtõl, leginkább a sztoritól, de mégis elmegyek ár mégegyszer:D - igazából szórakoztató, és ennyi...

Amúgy akkor el lehet mondani azt, hogy ebben a tizenakárhány évben Cameronon kívûl is fejlõdött a technika...tehát azt kijelenteni, hogy az Avatar látványa csak az õ munkája túlzás, gondolom azért máshonnan is vett ötleteket....nem így van?

Mármint dolgozott sokat, de talán jobban illik inkább rá az, hogy a meglévõ technológiát csiszolta tökéletesre?

Vagy úgy kell ezt az egészet elképzelni, hogy volt a CGI-is technológia, és Cameron egy totál más irányba haladt el, és ezentúl csak az õ módszereit fogják alkalmazni?
Tatyla
jaj ez jó volt egybe megnéztem,végig libabõrös voltam :D

VRSDM
megint elmondom hogy az a hõn áhított 1.8 az jóval több annál...
(infláció)

Mármint végeredményként. Szval még a hõn áhitott 1,842M $ is meglehet.
Megjegyzem most 1,372M $-nál jár a film és már az óvatos becslések is 1,6M $ körül számolnak.
Twetr0x
James Cameron and actors talk Na'vi

A na'vi nyelvrõl szól. 2:26-nál van az érintett rész, hallgasd meg. Tisztán hallatszik, hogy "T"-vel kezdi a mondatot, nem pedig "if"-fel.
Továbbra is: "Txul ni'ul, Stronger!"

HOLY SHIT I ACTUALLY DID SOMETHING Twetr0x

ProGabe
a király visszatér-ig várta, hogy elérje a kívánt szintet a CGI! utána kezdtek el vele érdemben foglalkozni, addig szinte csak a kamerát csinálták

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Atkamon
Szerintem midnenképpen nézd meg 3D-ben, nagyon megéri... És valószínüleg nem 15 évet dolgozott ezeken, csak ezeket fejlesztette õ, és használta õket az Avatarban.

edios
a 3d-s technológia kifejlesztése hosszú évekig tartott, és te 2d-s elõadást megnézve nem éreztél belõle semmit? rejtély<#fejvakaras>

Én 2D-ben néztem...jó volt, látványos, bár az alapján nem mondtam volna meg a filmrõl, hogy a technológiáján 15 évet kellett dolgozni...

IMAX illetve IMAX 3D-ben tényleg annyival jobb, hogy tök olyannak tûnik, mintha élõ lélegzõ és persze létezõ lények lennének? Mert így sima 2D-ben azért kicsit meglátszott, hogy CG....

Vagy az IMAX-tól sem lehet teljesen valósághû dolgokat várni?
ProGabe
én már leírtam párszor...

cmíszavakban, keress rájuk:

Fusion (még egyszer valaki összekeveri az IMAX kamerát ezzel, megnyúzom az aranyhalát :)
virtual cam
eMotion capture, vagy Facial Performance Replacement
The Volume
Simulcam
mindezeken felül a brutális CGI

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

"Mondjuk amit írtatok, hogy húsvér emberek játszottak, és rájuk "húzták" a kék gúnyát, ez már korábban is létezett..."

Pont ez az ,hogy bármilyen cgi karaktert ember eltud játszani ami azt jelenti ,hogy a mimika 90-95 % ba átvihetõ

Valaki aki tudja, megírná, mi volt ebben a 15 évben annyira egetrengetõ, amit Cameron talált ki és fejlesztett? Nem gúnyból kérdem, komolyan érdekel?

Valahol azt olvastam/hallottam, hogy ezeket az új kamerákat õ találta ki, másutt....De hát az IMAX és az IMAX 3D már adott volt...akkor?

Esetleg szoftvereket fejlesztett, amivel élethû karaktereket lehet kreálni, netán az egész film elkészítési módja újszerû?

Mondjuk amit írtatok, hogy húsvér emberek játszottak, és rájuk "húzták" a kék gúnyát, ez már korábban is létezett...

Mi az konkrétan, amin Cameron 15 évet dolgozott, fejlesztett?
Ez sokat sejtet. Sok olyan kép is bevillan, ami a filmben nincs benne.
Jó lesz az a bõvített kiadás.

VRSDM
akinek nem telik egy mozijegyre az hazudik.

Remélem majd a bõvítettben benne lesz a vezérlõterem lerohanása.
Itt nem animáltak a karakterek, hanem mint az elõttem szóló mondta , hús vér emberek játszották el a szerepeket. Fogd fel úgy , mintha el maszkírozták volna õket.
Amúgy nem árt vissza olvasni jó pár posztot,és még videókat is látsz az egészrõl^^. :)
sambauer
shit..annak mennyire van értelme hogy fél órával kezdés elõtt odabattyogunk hogy hátha nem vették át a lefoglalt jegyeket ?

Turn Me On Dead Man

Kedden raktak fel a 01.28. - 02.03 idopontokat.

sambauer
basszus csütörtök van, mikor teszik fel az új heti vetítést ?

Turn Me On Dead Man

Ha az uncanny valley átlépéséért nem jár legjobb vizuális effektekért Oscar, akkor semmiért. Én ezt a versenyt már elõre lefutottnak tartom. Ha Bay vagy Emmerich osztanák a díjat, szerintem õk maguk is odaadnák Cameronnak. :D
Ennel a resznel speciel a magyar szinkronban is azt mondja amit az angolban.
"Txur nì'ul, Stronger!", ahogyan az mar #3755-ben le lett irva es ez a resz feliratozva sincsen, mert amit na'viul mond azt megismetli angolul/magyarul is. Mivel nem csak loni tanitja, hanem a nyelvet beszelni is.

Ezt mondom én is. :)
A feliratban szereplõ: "If only you were" nem hangzik el. Elõször na'viul mondja, majd megismétli angolul: Stronger ( Erõsebben )

Atkamon
Pont ez az, hogy nem animált lények, hanem hús vér emberek játszották el a na'vik szerepét is. Ez Cameron technológiájának az egyik nagy áttörése, hogy még a mimikát is tudja rögzíteni, majda színészeknek adni egy digitális bõrt. De attól még a színészek csináltak mindent.

naviul kezdi el es a vegen angolul fejezi be

the world is mine

Mert az Avatar kissé hasonlít a Final Fantasy: A harc szellem-re...csak ott végig számítógéppel kreáltak mindent
Másképp teszem fel a kérdést!

Amikor az Akadémia tagjai döntenek arról, hogy melyik film kapja idén a Legjobb vizuális effektusokért járó díjat, mi alapján mérlegelhetnek?

1.: Azt mondják magukban, hogy itt van a jó öreg Jimbo, kotlott vagy 15évet az Avatar technológiáján, a látvány valóban lélegzetelállító, minden más eltörpül mellette az ide felhozatalt nézve, kapja tehát az Avatar...

2.: Vagy azt gondolják az akadémikusok, hogy bár valóban lélegzetelállító, ám mivel a színjátszás nagy részét nem húsvér színészek végzik, hanem animált kék lények, így mivel nem is "igazi film", inkább vizuális mese, így akármennyire is szép, nem érdemli meg...

És hát ezért megkapja a Star Trek, ahol azért emberek a színészek, vagy a 2012....

Tehát sztetek nyom a film minõsége is valamit a latba (nem nézve a látványt)? Mert ha csak a látványt nézzük, az Avatar mindent visz...de ebben a kategóriában más nem is számíthat?
edios
rájöttem, hogy Sam Worthington mindig a származásán és a hovatartozásán szeret vívódni:

1. Terminator 4-ben félig robot, félig ember, nem tudja eldönteni, hogy mi valójában
2. Avatarban emberként kezdi, majd késõbb nem tudja kikhez is tartozik igazából, ember v na'vi, végül félig ember, félig na'vi lesz
3. Clash of the Titans-ban félig ember félig isten

:)