James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért késeik vannak, és tudják is használni. És ha nem is egy ötpengés Gilette, de egy fejbõr megtisztításához eléggé ki lehet fenni.

A módja látszik pl. a Mongol címû filmben, ahol Temudjin fogadott testvére borotválja a fejét a késével harc elõtt.

Köszi a gyors választ 😊
Én is ilyesmi válaszokra jutottam. Tudom hogy hülye kérdések, de engem néha ilyenek is foglalkoztatnak egy filmen 😊

Amúgy valaki rendelt már, vagy tervezi hogy vesz AvatarITag-es figurát? Ha majd kijön dvd-n és bd-n, biztos jól mutatna mellette néhány figura.Nem is nagyon drágák ha kintrõl rendeli az ember. De ha itthon veszi meg valaki, akkor dupláját kérik érte az aukciós oldalakon.
VRSDM
szerintem arra gondolt hogy hogyan borotválják kopaszra mikor nem olyan fjelettek...

u dont have to listen anybody else but me

Valószínûnek tartom, hogy a na'vik idegfonata is egy hasonló szerv, mint a bolygó állatvilágánál látható páros antennák, csak nekik egyetlen ilyen van. Ez lehet befonva a hajukkal, vagyis nem a hajfonat, hanem az azon belül található szerv tartalmazza az idegfonatot. Tsu'tey idegfonatát le is vágja Wainfleet, azzal a gúnyos megjegyzéssel, hogy ez rosszabb, mint a halál. ( forgatókönyv )

A hat éves utazás alatt az inkubátorokban fejlõdõ avataroknak szép hosszú hajuk nõhetett, és valószínûleg zavaró lehetett az ellenõrzés, felügyelet során a folyadékban lebegõ hatalmas hajmennyiség. Ezért valószínû, hogy a felügyelõ orvosi személyzet fonta be az antennájukat a hajukkal, ahogy az már ismert volt a bolygó õslakosainál.

A harci hajviselet meg egyáltalán nem kuriózum. Sok na'vi borotválta így a haját, maga Tsu'tey is, ami látszik akkor is, amikor a törzs tagjává avatási szertartáson felülnézetben látjuk a sok alakot.
Az, hogy maga a hajvágási aktus nem látszik, az nem okoz hiányérzetet.

Sziasztok!
Már régóta olvasgatom a fórumot, de még nem szóltam hozzá, mert minden kérdésemre megtaláltam a választ. Vagyis hát, majdnem mindre 😊
Imádom ezt a filmet, már 2x megnéztem, de két dolgot nem értek. Igazából nem nagy dolgok, csak ilyen filmeknél, amiket nagyon szeretek, érdekelnek az apróbb dolgok is. Jelen esetben hogy amikor kifejlõdtek az avatárok, akkor hogyan lett befonva a hajuk? Másik nyitott kérdés számomra, hogy amikor a Na"vi Jake már tisztelt "vezetõ" lett, akkor hogyan lett a haja oldalt felnyírva? Tudom hogy eléggé " kákán is csomót talál" kérdések, de abszolút csak a kíváncsiság hajt, mert nagyon élvezem a filmet.
Több lesz az 2:35-nél:d
Magoo
Esely? Semmi...
Cameron nem fogja 16:9ben kiadni ezt garantalom....Csak a legjobb minosegben es teljes 2,35:1-ben.

Nem jeleníti meg egyik képet se

Atkamon
Én Gyõri vagyok és itt is, hétvégére már lehetetlen jó helyet találni a 3D-s vetítésre még mindig...nagyon durva...

Egyszerûen hihetetlen...
Az IMAX népszerûségét megértem mert az egész országban egy van, de még például a Debreceni 3D vetítésre is sok hely le van foglalva pár nappal elõre. Más neves filmeknél, kb a 3.-4. napon már nem volt ekkora érdeklõdés.

Áh, de messze van még ez a Február 1, akkor végre láthatom 😊

DJ RX7
szerintetek mennyi esély van rá, hogy a blu-ray/dvd verzió 16:9-es arányban jelenjen meg?
csak mert pl. a trailer az 16:x arányú, ami keményen meg van vágva.
errõl beszélek:

:3

DJ RX7
le lettek fordítva a kimaradt részek.

Például?
Hátha tudunk segíteni.

van nemi minosegbeli kulonbseg 😄

the world is mine

Végigolvastam a forgatókönyvet.
Sok dolog volt benne ami nem értettem meg... 😞

Klemice
te "menõzhetsz" vele, engem meg kigúnyolsz, vagy csak nem tetszik a fricska?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

DJ RX7
<#wow3>

mosoporr
lol
nekem is 😄

Klemice
van már nekem is raj logóm
avatár háromdé

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

VRSDM
leljebb linkeltem már HD-ben tube-on

Ezt a videót elnézve én nem tudom elképzelni, hogy az Avatar ne nyerje meg az összes technikai díjat (vizuális effektek, hangvágás, hangeffekt).

Így készült az Avatar

Volt pár jelenet benne, amire nem emlékeztem. Remélem még sok jóságot kapunk majd a DVD-hez.

l0l vettem hetvegre jegyeket tele a mozi mar csak premier helyek voltak annak is fele foglalt volt 😊

the world is mine

LasDen
GYIK

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Sziasztok!
Akik látták már a filmet, azoknak a véleményére lennék kíváncsi, hogy szerintük melyik sorból a legtökéletesebb a látvány. Már rengeteg véleményt olvastam, itt is és mindig más a legjobb. Valaki a 6-9. sort abból is a 7. sort favorizálja, megint más inkább a 8-10. sort. De olyan véleményt is olvastam hogy valaki a 6. sor közepén nézte, de ha újra nézné a 3. sorba venne jegyet. Egyedül abban volt egyetértés hogy mindig a sor közebe a legjobb.
Szóval melyik a legjobb hely? KÖSZI!
megtaláltam

LasDen
mégis a star wars jöhetett...😄 pedig abba aztán...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ne találom!
pl help!

Atkamon
Nem kiszivárgott, kiadták... még itt SG-n is volt róla hír.

hol?
Az eredeti forgatókönyv kiszivárgott?

Huszonöt, harminc éve még nálunk is az alapján engedélyezte a párt cenzúrabizottsága ( Lendvai Ildikó is többek között ) a különbözõ kultúrális mûvek bemutatását, hogy az hogyan egyeztethetõ össze a pártdiktatúra irányelveivel.

De jó hogy annak vége !!

Ez csak a felvezetõ pár mondat, de a két cikkíró egészen másról beszél. 😊

edios
hiánypótlónak simán jó a neten megjelent két forgatókönyv

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Tudomásom szerint lesz majd könyv.....vagyis hallottam róla...
Kár hoyg nem adják ki az elsõ részt könyvben! 😄

Azt tuti elolvasnám.

Reméljük így lesz😄
ProGabe
Cameron azt nyilatkozta, hogy beletett olyan dolgokat az elsõ részbe, amik fontosak lehetnek a folytatás szempontjából. talán az EW cikkében írták, nem is emlékszem, hiszen már rengeteg interjút néztem, olvastam

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

VRSDM
a forgatókönyv már készenvan vázlatosan...

Az a lényeg, hogy most már Eywa-val van. <#circling>

item
Az is lehet,hogy már rég készen van a folytatás forgatókönyve,elkezdõdtek az újabb munkálatok és 2011 nyarán bemutatásra kerül majd az AVATAR2 The Ancient World.

Jobban belemerülhetünk a Pandora bolygó csodás természeti kincseinek és élõlényeinek megismerésébe,továbbá egy õsi titokra is fény derül,ahol Jake és Neytiri további izgalmas kalandokra fog minket elkalauzolni.

<#vigyor3><#hehe>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

De szerencsére akadnak páran akik várják a folytatást😄
Az Avatar 32 nap alatt elérte az 500 milliós határt, és ez még csak a kezdet. Várhatóan a hétvégére megelõzi a TDK-t az USA-ban, és utána egy-két hét alatt mag lesz a világrekord és az USA-rekord is. Ebbõl már akkor is trilógia lenne, ha senki sem karná. <#hawaii>

Annyira szar Kína ,hogy a világ leggazdagabb országa 😊
De azt ,hogy betiltották az avatart nem igazán értem tök felesleges volt,nem tudom miféle zavargásokat tudna kelteni egy film érdekes meglátás googlet is kikúrták , wowot is , netes flash játékot mindent 😄 úgy látszik avatart is ki kell.

Mit vársz, kommunista rendszertõl... :_D.
Soha nem élnék ott...
Atkamon
A homoszexuális szervezetek dolog is nagyon nem igaz mindenkire... Gondolom volt 10 (vagy inkább 5) ember az egyik ilyen szervezetben, aki elkezdte fikázni az Avatart, mert nincsenek benne melegek, aztán közzétette, és ezért most mindenki azt hiszi, hogy az összes homoszexuális ember utálja az Avatart és így gondolkozik...

Valszeg a vallásos csoportoknál is hasonlóan van, hogy van egykét ilyen nagyhangú egyén, aztán a vallásos nép nevében közzétettek cikkeket arról, hogy milyen szar az Avatar.

Ezt most csak azért írom, mert van homoszexuális, illetve mélyen vallásos ismerõsöm is, és mindegyikõjüket ugyanúgy lenyûgözte az Avatar, mint sok százezer (millió?) másik embert...

Ha már a marhaságoknál tartunk:
Kínában betiltották a 2D-s Avatart

Persze 3D-ben nem ösztönöz zavargásokra. Hülye újságírók. Ha a kínaiak be akarnak tiltani valamit akkor nem szaroznak, hanem betiltják és kész.
DJ RX7
Az Avatárt kapásból megtámadták az amerikai konzervatívok, a homoszexuális szervezetek és a Vatikán nevében szóló némely orgánumok és képviselõik.

El is olvastad? Mert ez nem errõl szól.

Viszont az eddigi egyetlen hozzászólás figyelemreméltó:

"Az avatar világában nem annyira az idill a vonzó, hanem sokkal inkább a harmónia, ami eléggé hasonlít a megvilágosodást átélt misztikusok, zen-mesterek és társaik beszámolóira."

DJ RX7
Annak az embernek volt más baja is, nem amiatt halt meg.
Érdekes hogy én már 2x láttam, és a fejemse fájt,szédülni se szédültem...
Sok tápos, hamburgeren élõ külföldi... ^^