James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elnézést most látom mit írtál a 4166-ba akkor nem is kérdeztem semmit se.
De a haját ha nem vágnák le akkor a golyók általi sérülést túlélné nem?
Valóban, ha levágják a hajfonatot, akkor az majdnem olyan lehet, mintha valaki teljesen nyomorék lesz.
Ja, és amikor Jake-et viszik a faluba elõször, akkor is az egyik vadász, aki vezeti, hátul fogja a haját, és a kést odatartva vezeti. Ez kb olyan lehet, mintha a torkának szegezné.
De jó volna, ha már csak ez hiányozna a 96Gbit-es internetkapcsolathoz. 😊

A fogatókönyvben benne van, ez is egyike a sok-sok kimaradt jelenetnek.

Atkamon
Ez a filmben nekem nagyon nem derült ki, hogy levágják a haját. Vagy ez is csak ilyen plussz infó?

item
Szerintem meg Infiniband a durvábbik fajtából... <#hehe>

Aki nem tudja mi ez : Katt ide...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Nem USB, hanem LAN !! 😊

Nekem Neytiri jobban tetszik. 😊

A sérülései halálosak voltak, de még pislákolt benne az élet. Mo'at jelezte is Jake-nek, hogy nincs remény. Az idegfonat levágásával viszont megfosztották mindattól, ami a na'vi létet jelenti. Így talán akkor is könyörgött volna a kegyes halálért, ha lett volna bármi remény a felépülésre.

DJ RX7
WAT?
remélem nem ez a jelenet és + a földi lesz csak a bõvítettben!

:3

ProGabe
ITT mondta JC

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

nan76
Ha valaki meg szeretné csinálni magát na'vi-nak😊

..a filmet dec 25-én láttam,és a mai napig le vagyok nyûgõzve!!Tényleg csakjót tudok róla mondani..ha minden jól megy febr.10-én nézem meg újból..aki esetleg még nem látta annak KÖTELEZÕ darab!Sziasztok

Ha már egy embernek tetszik amit alkottam az maga a sikerélmény.Még ha Én vagyok az az egy valaki is

DJ RX7
ezt milyen forrásból tudod?

ProGabe
így van, ez az egyetlen Pandorán játszódó kimaradt jelenet, ami 100%-ban elkészült

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

edios
úgy emléxem, hogy a levágott usb kábel miatt már nem tudott volna (teljes életet?) élni cutej (nemtud csatlakozni semmihez, ami a létük alapja, ráadásul rohadtul fájt), és emiatt õ maga kérte Jake-t, hogy ölje meg

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Pharaoh
Ha már 100%-ban elkészült, mint a képen is látszik nem hiszem hogy nem tennék bele.

Az a kérdés, hogy most a sérülések miatt öli meg Jake vagy azért mert levágják a haját....
most az eleg relativ hogy hova kapta attol fugg

the world is mine

Jó csak én azt nem értem, hogy túlél egy sorozatot + leesik....Mert a zuhanásra még azt mondom okés...na de kapott egy pár golyót....
Amikor a kimaradt jeleneteket fordítottam, ez a rész hatott meg a legjobban.
Nagyon remélem, hogy benne lesz.

VRSDM
reméljük hogy igen...
mert ebbõl a jelentbõl van ez a shot

és már maga a kép is hihetetlen :'(

u dont have to listen anybody else but me

''Tzu-tey-t meglovik a filmben es lezuhan a hajorol. Nem hal meg a lovesektol azonnal, tuleli a zuhanast. A haldoklo utolso szavaival atadja a klan vezeteset Jake-nek. Ez a dramai jelenet teljes egeszeben elkeszult, de ki lett vagva, mert tul sok lett volna a drama a vegen.''

De akkor ez a jelenet már a bõvítettbe se lesz gondolom....vagy igen?
Pharaoh
mkv nem kódolás, csak egy konténer file, h264/x264-ben van a videó kódolva.
Remélem 1 éven belül már az összes BR lejátszó fogja vinni az mkv fileket.

item
Ha most akarsz blu-ray lejátszót venni,pl ottvannak az LG-k mindegyik tudja az mkv-t is és persze a kéklézeres lemezeket is szivesen fogyasztják. 😊

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Megnéztem egy pár HD filmet mkv kódolásban.
Mit mondjak, meggyõzõ a minõsége.
Úgyhogy alig várom az Avatar BD kiadását mkv-ba rippelve. 😄

VRSDM
pokahontasz meg a történelembõl lopott..

igen! volt ilyen történet a valóságban is.
max feldobták hálivúdba 😊

igazából nem védem a filmem, inkább nevezetek az ilyen próbálkozásokon, mert csak a trollok színvonalát minõsíti 😊

Wreck86
Sziasztok!
Megnéztem a filmet és nagyon jó,nekem tetszett.Szép kivitelezés mondanivalóval,várom a dvd kiadását😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

DJ RX7
<#eljen>

Ugyan már, az indián romantika alapja a két népcsoprt fiainak, leányainak szerelmi kapcsolata.
Old shatterhandbe is beleszeret Winnetou huga.
Unkasz beleszeret Cora Munroba.
Pocahontas, mint lejjebb.

Vagy a filmek: Soldier Blue, Kis nagy ember, stb.
A szerelmi szál, fûszerezve egyik vagy másik fél hataloméhes, vagy féltékeny negatív hõsének intrikáival, alap.

Nem lopott senki semmit, ez a mesevonulat átszövi az egész történelmet.

😊
zaki

2-3 hetes téma 😄

Az egyértelmû, hogy más mûre is hasonlít. De akkor már ilyen alapon majdnem mindenre rá lehet húzni, hogy hasonlít erre, lopta innen vagy onnan. Másrészrõl viszont azért mert nem hangoztatják, lehet hogy bizonyos elemek licenceit megvette. Szerintem elég durva azt állítani, hogy összelopta, sõt, én pofátlanságnak tartom. Ha majd valaki tüzetesebben átnézi/nézheti a film minden szerzõdését, és minden filmmel kapcsolatos tevékenységet, és tisztában mindennel, TALÁN az mondhatja azt, hogy igen, lehet róla szó, hogy lopás.
LasDen
mert manapság hollywoodban senki nem csinál ilyet....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Nem új,csak elég pofátlanul lopdosott a rendezõ minden korábbi mûbõl 😄...

Atkamon
Elég durván le vagy maradva, ha neked ez új. Hasonlít a Pocanhontas story-jára... naés? Sokkal szebb lett, és engem sokkal jobban megérintett, mint a Pocahontas.

Nagyon hálás lennék, ha valaki lefordítaná az angol szöveget.
jah altalaban amin alnak azt legyartjak es ami a hatuk mogott van azt vagjak hozza, a 2012 hoz volt par jo kep mikor elrepulnek az emberek feje folott hogy hogy csinaltak meg.

the world is mine

ahogy néztem az "így készült" videókat, sok jelenetnél voltak rendes díszletek is, erdõs részeknél valamennyi valódi díszlet volt, a többi meg a greenbox
8 jelölést kapott az Avatar a BAFTA-n. Mivel a briteket nem fogja érdekelni a nagy siker, olyan 2-3 díj megnyerésére van esély. Ami engem meglepett, hogy a legjobb díszlet kaptegóriában is jelölték az Avatart. <#wow1> Mi számít már díszletnek?

PrisonMan
Húú nagyon remélem hogy benne lesznek. Tuti kiadnak majd gyorsba egy verziót azokkal a jelenetekkel amiket moziban már láttunk plusz egy csomó dvd-extrával (beszélgetés a stábbal, ígykészült, stb).
Aztán sztem jönni fog egy Uncut/Director Version amibe ezek mind benne lesznek + a csomó extra. Legalábbis nagyon remélem hogy lesz ilyen is <#kacsint>

Nethyrrea
attól függ. valahol a középsõ soroknál érdemes, tehát pl egy 10soros teremben a 4-5-ik sor. legalábbis úgy tippelem ottmár a vászon teljes egészében kitölti a látóteredet, és igazából egy 3d-s vetítésnél ez a lényeg. engem zavart, hogy mivel kiscit hátrébb ültem, a vászon körüli "keretet" is láttam, és illúzióromboló volt hogy jön a kép a síkból kifelé látszólag ugye, aztán a vászon szélénél hirtelen végetér.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

tigeroo
thx a linkeket.

ehhez hozzászólva:

nem semmi... fene egye meg ezt a sok kivágást, elnézegettem volna akár fél napig is a teljest 😊

a bolti verzióban ezek a kihagyott jelenetek bennelesznek?
Pharaoh
ProGabe

Reszletes leiras az elkeszult foldi jelenetekrol:

EARTH SHOTS
The Earth Shots (one shot for the Pedestrian Crossing and 13 for the Alley) were Set Extensions that were designed specifically for 3D screening. Only the foreground was actually shot - against green screen. BUF created and integrated the background set according to the references provided by the production, adapting them to the filmed shots (aerial train, holographic commercials and surrounding buildings).

CROSSWALK
For this scene, only two medium close passes of the crowd were shot. The only visible part of the set includes the street in the foreground and the changing of the traffic light. To simulate the strip lighting, the extras were lit by blinking colored lights.

Taking into account the initial camera move on the foreground crowd plates, the shot features a wide introductory view on the crowded futuristic city. Because the stereoscopic view is more demanding than in 2D films, the depth and placement of the buildings has to be very precise and coherent. Once the main buildings were placed and the overall architecture defined, thecrowd was created, thus matching the live takes and perfectly integrating them into the 3D environment ambiance.

BUF's Art Department, led by Olivier Gilbert, also designed the holographic commercials (the “Media Sky") and billboards that populate the city. For the Full-CG commercials, we shot a few characters to integrate them in the designs of the ads. All of the Mediasky was developed with the stereo in mind, accentuating the impression of depth by enhancing the parallax between them. This is why some commercials might seem very flat if seen in 2D, while in 3D they show much more depth.

These two Earth sequences have trains that run through them. Each train was modeled and textured independently then filled with 3D extras. Next, each train was animated, lit and integrated into the shots. Due to the very bright and busy environment with heavy strip lighting and commercials, the lighting and placement of reflections were crucial to achieving realism. Additionally, the placement of the raised train tracks and their supports as well as the skyscrapers had to be very precise to ensure that the depth would be realistic when projected in stereo.

Finally, we created the Laser Pedestrian Crossing. The challenge here was that director Cameron wanted the crosswalk be floating six inches above the ground. This meant that all of legs of the characters would cross through it. This work was quite complex as we had to match-move the live characters in stereo to ensure that the interaction between the Laser Crossing and the legs would work.

EARTH ALLEY
Only the foreground of the set was shot live (the entry to the alley, back door and actors) were shot. The rest of the shot is Full CG. To achieve the best results for set extension, careful attention was paid to maintain the continuity between the filmed foreground and the CG set background. The architecture, the wet reflective materials such as walls, the ground, pipes, the blinking lights and the ground full of puddles we created had to match the live plates for shape and texture. Reflections in this very humid, dark environment also required great attention to detail. We had to ensure that the waves in the puddles would distort the reflections of the commercials in a natural manner and appear correctly in stereo. Haze and mist were also added to recreate the dark and humid atmosphere of the sequence, all in stereo. From the three points of views of the sequence, the most dramatic features are the trains and the Mediasky. It was very important to place the commercials and light the set to match the lighting on the actors. Since the shots were filmed against green screen, the resulting images were very green so quite a bit of color-correction was required to restore the actual color of the alley.

In addition, the continuity between live action and CG had to work for all points of view. Since these shots show a lot of depth, the camera calibration required a lot of precision because even a tiny difference in the spacing between the two cameras could result in a huge difference in depth perception.

+
Tzu-tey-t meglovik a filmben es lezuhan a hajorol. Nem hal meg a lovesektol azonnal, tuleli a zuhanast. A haldoklo utolso szavaival atadja a klan vezeteset Jake-nek. Ez a dramai jelenet teljes egeszeben elkeszult, de ki lett vagva, mert tul sok lett volna a drama a vegen.

thx 4 Birdy @ HW 😊

edios

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

tigeroo
azt az all time bevétel listát tudja valaki linkelni? megelõzte már a titanicot?😄
tigeroo
múlthéten voltam a debreceni multiban, ott alig volt tele pár sor...
Nem is neked, hanem akik a válaszodon elmorfondíroznak, hogy tényleg hogy is? 😊

VRSDM
ne nekem magyarázd 😄
krokodil dándid nõttem fel 😄😄😄