James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
de ez nem cgi....ezek emberek beöltözve 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

edios
Tudom, hogy nem léteznek Uruk-hai-ok.

Tudom, hogy ilyen lények sem léteznek:

De a felsõt mégis valósághûbbnek érzem. És nem azért, mert fan vagyok, nem is akarok belelátni dolgokat, csak a mai CG technológia egyszerûen még nincs egy teljes élõlény kinézetének tökéletes szimulálásához szükséges szinten. Nekem egyedül Benjamin Buttonnál volt olyan érzetem, hogy nem CG (pedig az), és képzeld ott is tudtam, hogy Brad Pitt nem 50-80 éves.

Avatar valószínüleg (sõt, majdnem biztos) benne lesz a legjobb próbálkozásokban ezügyben, de a mellé kitalált reklámszöveg egyértelmû túlzás.

Tehát még1x, flém elkerülése végett: nagyon látványos filmmel van dolgunk, elképzelhetõ, hogy megjelenésekor a leglátványosabb jelzõt is megérdemli majd, de _NEM_ valósághû. (még)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

LasDen
én valószínûleg fogok mert nagyon érdekel 😄
de a sima 3d-s mozikba is agyják majd nem???

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

konvergens evolúció

van annak ismert oka, hogy miért hasonlítanak annyira az emberre a navik? kell legyen rá magyarázat; ökörség lenne azt állítani, hogy függetlenül fejlõdtek így. közös õs a régmúltból, levitték a földre az életet.
megnéztem az 1080p-t, fantasztikus. 3d-s moziban 150p+ után bénán fog kinézni a valóság.
jaja azt én is bírtam a b. buttonnál, az oloyan kommenteket, hogy miért kapta a trükkökre az Oscart, hisz 20-30 éve nem nagy szám az öregítés :-)
ProGabe
többször meg kell nézni ezt a két percet, hogy el tudj vonatkoztatni egy kicsit és meglásd az apróságokat

hw-n is írták, hogy milyen durva a talpa, erre írtam, hogy 100-ból 99 ember rávágná, hogy az egy kékre festett emberi láb, miközben full-CGI. tehát ez az egész film a Benjamin Button fordítottja: ott azt a bizonyos 99 embert talán meggyõzni sem lehetne, hogy az öreg Brad Pitt CGI és nem maszk

azért tudjuk, hogy ez CGI, mert nincsenek ilyen lények, nem létezik a Pandora nevû bolygó. amint meglátjuk az apróságokat (amikhez jól jön a nagy vászon és a 3D), egybõl elfogadja az agy is, hogy amit látunk, az valóság. 5, max 10 perc után nem lesz olyan gond a moziban, hogy "szar a CGI, mert tudom, hogy az". ez eleve pffffff, kategória. igen, elmondhatjuk, hogy rosszat tett ez a hype a filmnek, majd ledolgozzák a hátrányt 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

hát már a talpa beszarás :-)
mondom itt egy baj van és miért pampognak a kék szín miatt látszik (mások) által nem olyan jónak a CG, de komolyan ne a kék lényt nézd, lásson az ember, a mimikájukat, arckifejezéseket szinte tökéletes
mflex
Final Fantasy? omg

What about the forests?

Sheltem
Én igazán utálom a túlhypeolt filmeket de ez a film kurvaszép az egyszer biztos.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Tatyla
egy cimborám ott a palaceban dolgozik Nyíregyházán már egy ideje mondom neki hogy a vezetõségnek mondogassa a 3D termet...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Kandurex
pont ezen fáj nekem is a fejem, azért csak nem utazok oda - vissza kb. 700km -t, hogy IMAX -be nézzem meg,...pedig ehhez a filmhez ez lenne az alap <#szomoru1>, ha legalább Debrecenbe lenne, vagy ne adj isten Nyíregyházán IMAX mozi....

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

ProGabe
na, aki látta a comic conos 20 perces jóságot, az köpköd a trailerre, mondván sikerült a lehetõ legrosszabbul megcsinálni, hiszen csak beledobják az embert a sûrûjébe és kap egy szép nagy vizuális bombát az arcába. persze arra nem gondolt, hogy ez volt a cél 😊 mindenesetre ez is biztató

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Shep
Már akinek megadatik.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Tatyla
ne felejtsük el hogy az egész 3D-be lesz...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Shep
Na én is megnéztem a HD-s teasert és hát izé, durva a látvány, de túlságosan mû az egész, ráadásul nekem nem jön össze ez a kommandós hiper lépegetõs páncélosdi a mesevilággal, folyton a Warcraft jutott eszembe a kék színvilág láttán. Az biztos, hogy durva lesz a film ha másban nem hát látványban.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

na ezt becsülöm Cameronba, be rakhatott volna egy szuper epikus zenét a teaser alá, adta magát, ehelyett "néma" csend és a jelenetek a lényeg
valaki említette a 300 és a 2012 trailerét, nézd meg õket hang nélkül, hangulatilag sokat dob a zene egy trailernél ahogy a filmeknél is.
Amúgy a teaser kibaszott jó, aki szerint meg CG nem jó, az mossa ki a szemét, game intróhoz hasonlítani meg nevetséges.
edios
Vélemény: Szépen összehegesztett látvány, mesés tájakon. Scifi fantasy környezetben, nem véletlenül emlegettek itt sokan SW-t. Készült már néhány film roppant igényes, néhol élethûnek ható CG-vel, itt ennél nem lesz se több, se kevesebb a trailer alapján. De mindenképp élvonalbeli darab.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Tatyla
megnéztem a teaser-t és az a véleményem hogy:

ÚRISTEN!!!!!!44444!11111111

padavanHUN
😄 😄 😄 Na, az való neked akkor. Te vagy a célközönségük.

http://f1game.hu

padavanHUN
Te biztos, hogy valami fogyatékos barom vagy, fel sem fogod, hogy mekkora baromságokat hordasz itt össze... Láttál te már ilyet? Nem. Ez minden idõk legrészletesebb és legtökéletesebb CGI produkciója? Igen. És akkor ez téged nem nyûgöz le és finalfantasy játékkal való összehasonlítás. Natakarodj... Szánalmas amit itt levágtál. Hülyegyerek, ha ebbõl egy képkockát le kéne real time renderelnie a csökött szar gépednek, inkább elégne az egész a picsába és akkor ez FF játék? Meg hogy olyan, mint egy FF játék átvezetõje... Neked van szemed te szánalom??? Úristen...

http://f1game.hu

Tyler1
na trailer alapján már van ok a hypera, mert ez kurva nagy film lesz 😄
naggggyon brutál látványvilága van!!!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

LasDen
azt mondja má meg valaki, hogy mi is a különbség a 3d-s mozi és az imax mozi között.... 😄 mert én most elvagyok tévedve 😄

mflex
azért egy több mint 600 milliós filmnek "tudnia" kell valamit, de nekünk nem akarják elárulni...

What about the forests?

mflex
"vagy valamit még el sunyiznak, mert áttörésnek ez kevés"

ez pont Cameron-ra jellemzõ, egy 2 perces elõzetest kaptunk, ami egyelõre semmit nem "mutat"... de azt nagyon jól 😄

What about the forests?

pl. ha megnézi az ember a 2012 trailer-ét, nekem az lenyûgözõbbnek tûnik.
mflex
Kiváncsi leszek azok mit mondanak, akik a moziban látják az elõzetest...

What about the forests?

Én nem hinném, hogy a 3D majd megváltja a világot. Kétségtelen, hogy nagyon látványos, de egyáltalán nem az a "látod és elhiszed, hogy igazi", mint aminek be akarják állítani. Látszik, hogy CGI, de kiválóan van elkészítve. Ennél pedig szerintem nem kell több. A lényeg úgyis a történet és a karakterek.
Jónak ígérkezik!<#vigyor3>

itt a 3D lehet a lényeg.
vagy valamit még el sunyiznak, mert áttörésnek ez kevés
MrSpock
Nemtudom engem annyira ez nem nyûgözött le.Lehet velem van a gond,de nem ájultam el.CGI múvi,túl steril a környezet a szereplõk.Persze megfogom nézni,de ez így nemsokban különbözik mintha egy Final Fantasy játékot néznénk,vagyis benne levõ animációkat.3D-ben biztosan érdekel látvány lesz,ezt már most elismerem,hogy fõleg full 3d-s filmnek készül.
Lentebbi linkekhez köszönet,képet kaptam hogy nah mi is ez az Avatar!
Most meg kicsit vizuálisan is láthattam.

Go Jeff Go!!!!

LasDen
már csak az a kérdés mennyibe más az egész 3d-ben???? 😄
ejjpaszmeg volt amivel konstatáltam az egész cuccost 😄
imax-be akarom látni majd a filmet de kitudja lesz e rá lehetõségem 😄

De van, Quicktime. Amúgy az remélem nem titok, hogy a Quictime is évek óta Mpeg4, illetve H.264 kódeket használ.

mflex
Szerintem meg most is az a lényeg, hogy valamit kaptunk, de a moziban essen le az állunk.

Pl a terminator elõzetesben szinte majdnem mindent "lelõttek", Cameron tudja mit csinál.

szvsz

What about the forests?

Darkerboy
Nagyon szívesen!
A film pedig alázni fog minden eddigit. Legutóbb a Transformers elsõ részénél voltam így bezsongva. 😄

Nagy király vagy, kösz!
Darkerboy
http://images.apple.com/movies/fox/avatar/avatar2009aug0820a-tsr_h480p.mov

A 480-ast valaki be tudná rakni, mert ami lentebb van, az nem mûkszik.
A 720p-s változatot nekem viszi a Quicktime player-em (ver. 7.6.2)
Daell Drow
Olyan nincs amit lelehetne tolteni? Szar quictime nem mukodik.
Nagyon jó ez az elõzetes! A látvány és a hangulat is. Mondjuk várható volt, hogy ez a "forradalmi" meg "ilyet még senki nem látott" duma csak maszlag, mert egyáltalán nem az, de tény és való, hogy az újkori Star Wars és A Gyûrûk Ura filmek mellett alighanem a leglátványosabb lesz. A Na'vik és az Avatár-testek képeken nem jöttek be, de mozgásban sokkal jobbak, igaz, rajtuk is látszik simán, hogy CGI. De mondom, ezzel együtt abszolút csúcs, nekem a 3D sem kell, sima mezei 2D-ben is király film lesz ez, ha a sztori és a karakterek is a helyükön lesznek.
Kandurex
annyira nem nyûgözött le, mint a 300 trailere, ...ott viszont a film maga már nem volt egy nagy eresztés, reméljük itt pont fordítva van

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

stonesour
ütõsebb zenét tehettek vvolna alá..

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

az viszont már tisztán látszik, hogy csak a fantázia szab határt annak, hogy milyen filmet csináljanak
mflex
Ez a 2 perc. egy másodpernek tûnt.

<#eljen> 3D-ben meg alázni fog!

What about the forests?

egy szó mint száz... Eléggé bizar... majd meglátjuk milyen lesz.

3D-ben biztos mellbevágóbb lesz
stonesour
de azért látszik h ez CGI 😞

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

kuci06
hmm... hangulatos lesz, az már biztos

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...