James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
elvileg a mai 15perces verzában már van olyan rész amitõl lekéne fosni a lábunkat. legalábbis ezt mondta JC...
csak kerüljön már fel netre 😊

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
errõl beszélek. leírtam többször is hogy részemrõl korrekt a dizájn és a kivitelezés. és nagy kamu hype hogy olyan élethû lesz hogy meg nem mondom hogy mi render és mi nem ... ez csak a bajom.

tigeroo
sztori: sztem a hódítás a szokásos "megtelt a föld" indokkal kezdõdik
az ortopéd csóka:lehet hogy a tag vágyik felfedezni az új helyet, de tolószékben lehetetlen. afféle alku vagy lehetõségként szerintem ezt a "kísérletet" elvállalja afféle tesztalanyként (nincs veszteni való alapon), hisz tuti õ az elsõ akin ilyen tudat-átültetést csinálnak ilyne lénybe
háború: az õslakosok függetlensége miatt
miért indul a románc: lehet hogy afféle "sem sem", 3. kapocs a két civilizáció között a csávó.
mint anno az alien filmekben ripley klónja(félig ember félig alien)
??
vagy 2 tudat lesz egy testben, dualizmus, kész a kavarás (egyszer beszámíthatatlan, kiszámíthatatlan viselkedés, stb.)

remélem érthetõ mire akarok kilyukadni, de cameron tuti tudja a dolgát és valami ütõset fog összehozni..

a kép részletessége miatt én nem félek😄 de majd hiszem ha látom
(állítólag spielberg + lucas is dobott egy hátast amikor kiment az avatar forgatásra, hát nemtom mit láthattak mert ez eddig technológiailag nem sok újat hoz, de a látvány az kitûnõ, el kell ismernem)

edios
Vazzeg azért úgy látom, h a topikban szeret mindenki túlzásokba esni. Próbáljátok már becélozni a valóságot, mindenféle torzítás nélkül.

-.-

A film q*vaszép, és roppant igényesen kivitelezett látványvilággal bír, csak épp a beharangozott "teljes élethûség" kamu.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

VRSDM
azért ezis eléggé impresszív. ahhoz képest hogy a szaros gépemen valós idõben számolja. nekik meg a csúcsgépükön van végtelen idejük renderelgetni

és a technika

mutass már egy arcot a crysisbõl
edios
"nyomorék"<#wow3>

- kell nyersanyag az élet fenntartásához / kolonizálás
- kell kém, h megismerjük az ellenségünket
- gonosz lények nem hagyják szegény embereket élni / gonosz emberek nem hagyják szegény lényeket élni
- rómeó és júlia (romantikus szál nélkül alapból esélytelen, h visszahozza a befektetett összeget, de még így is kockázatos)

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

VRSDM
amúgy a történetre van valakinek valami jó kis ötlete?
-azon kívül hogy minek megyünk mi emberek oda?
-minek ültetjük be a nyomorék haverunk agyát egy helyi fazonba?
-miért kezdõdik háború?
-miért szeret bele az emberi gondolkodású lény (a volt nyomi srác) egy helyi spinébe? 😄

BaliBoy
Hát igen. Ez elég szomorú, hogy az egyik real a másik meg pre.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

VRSDM
hááát 😄 szokásos 3+ filmadaptáció

SötétBarom
Lassan ki kéne próbálnom az unreal 3-at 😄DDDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

VRSDM
a kis szállító gépezetük meg eléggé hasonlít erre
(szintén u3)

VRSDM
amúgy ha már itt tartunk.
unreal 3

és ugyan ez némi photoshop után (blur adtam rá meg képzajt)
kb. mehetne is a filmbe mint egy képkocka, a gyors repcsis rohanásba úgyse látszana hogy milyen gagyi.
és sajnos a filmnél is vannak ilyen részek 😞
(az elõzetesbõl leszûrve)

mflex
itt van mellettem a gyári dvd, de lusta voltam tavaly óta "átkullogni" windowsra és feltelepíteni, pedig ki kellene már próbálnom <#fejvakaras>

What about the forests?

mflex
"hogy a tolókocsis srác is csak animáció, mert a mozgása meg az egész ember olyan fura"

ezt én is észrevettem.

What about the forests?

VRSDM
ez crysis játékból:
ha megnézzük a bokrokat és a dombokat hátul kb. fotorealisztikus.
az ember szintén, a fegyver necc. de a láng is simán elférne akár egy ilyen filmben is.
ami vicc hogy míg az prerender ez realtime
[/img]

VRSDM
simán elképzelhetõ
ami nekem gyanús.
hogy a tolókocsis srác is csak animáció, mert a mozgása meg az egész ember olyan fura.
és mivel keveset is szerepel a filmben ugye (hamar "átalakul") lehet hogy belecsempézték.

BaliBoy
Ögrí. Kb. a Crysisban is van már olyan szint. (majdnem)

mflex
Itt az elején ez már CGI lehet?

What about the forests?

mflex
értem, kösz az infót.
én tuti IMAX-ben nézem meg 😊

What about the forests?

VRSDM
érdekesség amúgy hogy az imax meg a realD technikailag ugyan az.
az imax mégis sokkkal életszerûbb
realD-be a kép szélén lévõ dolgok láthatóan szétcsúsznak (ugye két külön réteget vetítenek amita szemüveg rak egybe) szóval nem értem hogy ott miért szarabb :/

VRSDM
imax-be elveszik.
westendbe nem veszik el de van egy kosár amibe beleteheted. namost én elhoztam emlék gyanánt.

mflex
A szemüveget vissza kell adni?

What about the forests?

VRSDM
szemüveges vagyok jómagam is.
az elõzõ keret nélküli lencsés volt
az új szemüvegem meg ilyen fekete vastagkeretes vágjátok sokaknak van ilyen retroszemcsi.
namost egyikel se volt semmiféle gondom
se technikailag, se kényelem szempontjából, az imaxben sem és a westendes realD-ben sem.

mflex

What about the forests?

LasDen
ez jó, mert ezen gondolkoztam én is, mint érintett... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

mflex
Az IMAX oldalán olvastam, hogy aki szemûveges, annak sem jelent gondot, mert a 3D szemûveget, ráteheti a sima szemûvegére, csak mert olvastam olyat, hogy a szemüvegesek megszívják.

What about the forests?

mflex
Annyira gyorsak a képvágások, hogy elég nehéz volt nekem is szép tiszta screen capture-t csinálni...

What about the forests?

mflex
Valamit olvastam egy amerikai fórumon, hogy a panasonic 2010-tõl elkezdi árulni a 3D tv-ket.

Kiváncsi lennék milyen induló árral, mert akkora BlueRay-en kijön 3d-ben is a film.

What about the forests?

mflex

What about the forests?

VRSDM
szori a tripláért.
a látvány és a dizájn nálam csillagos ötös.
amit viszont sajnálok hogy megint át lettünk verve.
mert ez bizony nem élethû annyira hogy ne vegyem észre hogy nem valóság
és most nem a lényekre gondolok.
az elején a bázisos kép, lehetséges volna de mégis látszik hogy mû és ezt bánom.
nem baj. csak akkor ne mondjanak mást.

VRSDM

VRSDM
na még egy rakat fullhd kép.
próbáltam eddig még nem berakottakat csinálni.
ami mégis voltmár (pl. vicsorgós) az azért lett újra mert ez élesebb pillanatban lett fotózva (konkrétan kikockáztam 😄)

VRSDM
engem meggyõzött a tréler. nem vártam semmit, de mégis kaptam egy löketet. a látványvilág tetszik, a dizájn, az egészet elhiszem hogy létezhet 😊 akkor meg nincs is több elvárásom.

mflex
A megavideo, nem olyan fasz, mint a youtube...

What about the forests?

SötétBarom
Nem nagyon, miért?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

mflex
<#wow3>

What about the forests?

BaliBoy
Olvasott szöveget tudsz értelmezni?

SötétBarom
Voltál már IMAX moziban? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy sima mozitermet annak akár a közelébe is lehetne hozni..

BaliBoy
Szerintem azért lehet reménykedni, hogy esetleg Debrecenben vagy máshol is leadják 3D-ben. Itt a topikban linkelt valaki egy bemutatót a technológiáról. Na mármost abból kiindulva semmiben nem fog különbözni a Digital 3D-tõl. (Beowulf is ebben a technológiában játszott) 1-1 termet nem olyan nagy költség átalakítani. Ugyan nem lesz HD felbontás, de legalább 3D-s lesz.

BaliBoy
Na most már legalább van valami ami után lehet rajongani.
Nem rossz, nem rossz. De a hihetetlen valósághûséget ki is lehet húzni. A Gyûrûk Urát még mindig nem ûbereli valósághûségben. Látványvilágban viszont nagyon jó és ha a története is rendben lesz, akkor egy nagyon faja kis film fog jönni.

akyyy
háháháhá bannoltak😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

SötétBarom
Nembaj, majmeknézem Bécsben -.-

STREEX
Nah, most hívtam az aréna plázát avatar ügyben... Közölték hogy minden jegy elkelt. 😊

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

ezmiarakospince? horror LOTR? ezjóez?

Thermaltake Overseer RX-I | ASUS P6 X58D Premium | i7 Xeon X5650 @ 4.4GHz | Raijintek Triton | HD7950 CF | 6GB Kingston HyperX Tri channel | Samsung 850 SSD 256GB | WD Green 2TB | BitFenix Recon

bertino
"meet emily" címmel van a neten egy video prezentáció(korábban volt is linkelve természetesen), ahol bemutatták, hogy mit tudnak megmutatni CGI-vel.

miután megnézted ezt a felvételt, gondolkozz el azon, amit írtál 😛

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

LasDen
mért is?? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Daell Drow
Na leszedte en is az 1080as trailert, haat nekem ez a 2 perc 2 masodperc volt annyira megfogott. Nagyon jo kis film lesz, varom nagyon.
bertino
leülhetsz... egyes.
majd legközelebb 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!