James Cameron - Avatar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Daell Drow
En is amikor elosszor neztem a teasert akkor azt hittem a faszi hatrabb van, vagy legalabbis hatrabb nez. De tenyleg megse ugy nez ki hogy hatrabb van. Egyszueruen arrol van csak szo hogy az emberek max 2 meter magassak, a navik meg 3 meteresek. Es amikor elosszor nezed olyan mintha hatrabb lenne az ember, amig az agyadban nem tudatosul hogy a navik eleve nagyobbak es azert tunik annak.

Lentebb a masik meg kerdes meg az volt, hogy miert nezi a jobb oldali no a labat? Jake ugye mozgasert, es mikor at ment a tudata a naviba a doki termeszetes hogy nezi hogy tudje e ujra hasznalni a vegtagjait.

Kerem itt minden ossze van rakva faszan, JC nem az az ember aki ilyen apro bakikat elkovet.
stonesour
Szerintetek lesz folytatása a filmnek?

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

ProGabe
akkor zárható a topik, hiszen csak OFF megy. kijött a trailer, mi meg az utolsó légy seggét is kielemezzük. nem is értem, hogy gondoltuk ezt^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

a bemutató sokára lesz, töltsük hasznosan a topic-ot. elemezzük a látottakat. pl. továbbra is foglalkoztat, hogy végre eljut az emberiség egy másik lakott bolygóra és ott fákat meg nyíllal lövöldözõ emberszabásuakat talál. ez átverés. oldjuk fel ezt és az ehhez hasonló ellentmondásokat teóriákkal.
tigeroo
lol most neked mibajod van amúgy?😄

ez a fórum lényege, vitázni, megbeszélni egyes nézeteket a témával kapcsolatban... nincs ebben semmi

más értelme van? majd decemberbe mindenki beírja hogy látta, szar/jóvolt oszt csõ?
stonesour
<#eljen> ez vicces hozzászólás volt 😄

Tyler1
és elemzik a képeket beszarok XDD hagyjuk már! belelehet kötni akármibe baszki, jóhogy nem azt kritizáljátok, h nem is létezik ilyen lény!

akik ott leragadtak h nem azt a kék matyit nézi a doki, azok menjenek a filmbakik topicba azt ott vitatkozzanak h kire néz a 124245563. statiszta!
akik szerint meg jobb a crysis azok meg irják fel a nevüket egy lapra és küldjék el hálívúdba, csak a vicc kedvéért.

Komolyan eddig a nagy avatar hyperokat üldöztem, de akik már ennyire félelmetesen alázzák magukat, már nekem is a szánalmas kategória.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

[HUN]Crassus
CV-det remélem már elpostáztad Cameronnak.....

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

stonesour
IMAX-ben sem voltam még. Arra is kíváncsi vagyok 😄

Shep
Hát én se, Shrek is csak ilyen papírszemüveggel volt 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

stonesour
én moziban még semmit nem néztem 3D ben. Ez lesz az elsõ. Kíváncsi vagyok. 😄

Shep
Akkor jó, mert itt az a terv, hogy beülünk a gépjármûbe vagy 4-en és felkocsikázunk majd az egyik elõadásra, és mivel 3D-ben csak Shrek 3D-t néztem ezért gondoltam, nem árt tájékozódni az üggyel kapcsolatban 😊 Köszi.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

VRSDM
semmi.
voltam már imaxbe is meg westendes realD-be is
szemüveges vagyok, egyik 2es másik 1.75 és semmi gondom nem volt 😊

u dont have to listen anybody else but me

Shep
Beszéljünk inkább arról, hogy azokkal mi van akik szemüvegesek, nem egyforma erõs mindkét szemük azoknál mi van a 3D-vel?

stonesour
hát.. szar a térlátásom <#wow1>

VRSDM
*wireframe

VRSDM
ahogy mondod : D
nincs jobb dolgunk 😊
csináltam egy ilyen fireframe mókát. szerintem a síkok elhelyezkedése valahogy így hatna. de emiatt a faszi tényleg jó helyen van 😄
mégse úgy néz ki 😄

ProGabe
"akkor csak arra figyelsz, hogy ne vegyél levegõ"

olyan büdös? 😮 <#idiota>

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

stonesour

ha egyszercsak egy óriási 3d-s kék talpat dugnak az orrod elé, akkor csak arra figyelsz, hogy ne vegyél levegõ (itt akad el az ember lélegzete, az ígéret szerint)
stonesour
<#eljen><#nyes><#boxer>

tigeroo
jó a térlátásod...
[HUN]Crassus
Komolyan kezd a topik szánalmas kategóriába átmenni....nincs jobb dolgotok mint kockáról-kockára elemezni egy 3d-s filmet 2D!ben??? hihetetlen hülyék vagytok

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

ProGabe
"aha, szóval ha találok egy gagyinak ható jelenetet akkor én voltam a rossz hogy észrevettem 😄"

beszúrtam a mozdulat végét. te azt csináltad, mint a paparazzik 😊 elmennek lefotózni a sztárokat, amikor esznek. folyamatosan kattog a gép, a celeb (pfff 😄) mittomén, megvakarja a homlokát. de! mivel végig felvette a fotós, van olyan kép, amin úgy látszik, mintha az orrát túrná, pedig tényleg csak megvakarta a homlokát. na ezt az egy darab képet adja el a kis köcsög "XY túrja az orrát evés közben" címmel 😄

stonesour
<#eljen>

stonesour
ezen vitatkozni hogy ki hova néz 😄 felesleges 😄

ProGabe
a sisakon lévõ fény miatt nem is lehet rendesen látni a férfi szemét, kivéve közvetlenül a vágás elõtt. itt:

Seth
A jegyzetelõ csaj a másik avatart nézi,akik nem mellesleg pöttyet magasabbak mint az emberek. Minek kötsz bele ilyenbe,istenem ?

PSN ID.: Beegabor

VRSDM
aha, szóval ha találok egy gagyinak ható jelenetet akkor én voltam a rossz hogy észrevettem 😄
akkor is furcsa az elhelyezés a térben...
mondjuk hozzá kell tenni!
lehet hogy egy 3d-s vetítés során a lábak 5centire vannak a fejünktõl, és egybõl összecsúszik " térben " az egész...
nem véletlen van tele a film ilyen nagy kontrasztú távolságokkal, mint itt a láb és fej meg a háttér. épp azért hogy folyamatosan teljes mértékben érzékelhessük a 3d-s hatást.
valószínûleg egy olyan vetítés során itt keresgetnénk az állunkat, illetve óvnánk, nehogy lerugjon navi kománk 😄 nem pedig azt néznénk hogy hova is néz most a doki 😄 aki lehet hogy 3d-s környezetbe jó helyre néz 😄

ProGabe
mivaaan? 😄 most kelt fel Jake, gondolom mondják neki, hogy mozgassa a lábát. még lehet is látni, hogy tátog a csaj

Seth
A csaj a lábát nézi szerintem ,ahogy az újjait mozgatja.

PSN ID.: Beegabor

tigeroo
hát igen ez bug 😄 sztem a csávó jó 1 méterrel hátrébb került a lénytõl, melette kellene lennie akkor "jól nézne"

érdekes, hogy a jegyzetelõ nõ is felfele néz...hm...

lehet ez tényleg csak vmi alfa fázisban lévõ videó
ProGabe
ránéz a lábára. teljesen jól. rosszkor loptad ki a képet

ez persze nem úgy megy, hogy a forgatáson nincs ott semmi. vagy egy kék (zöld) ruhs ember helyettesíti a CG-t, vagy belógatnak valamit, ami megfelel annak a pontnak, ahova nézniük kell

VRSDM
továbbá a balos csávó doki épp a zsebébe nyúl az elsõ képen, majd ezen már látszik hogy valamit ki akar venni, talán önvédelembõl valami nyugató inyekciót vagy tökömtudja. de hova akarja adni? a hajába? 😄

ProGabe
a férfi a szemébe, a csaj tényleg a tarkóját 😊. elcseszte a színész, mert amikor visszanéz a lábáról és rápillant, akkor tényleg a szemébe néz, már ahogy ki lehet venni

namost ilyenkor dönteni kell, hogy mégis hova tegyék a CG-karaktert. mivel a csávókám folyamatosan oda néz, ezért a szerint helyezték el az avatart

VRSDM
ez a kép nálam meg mégérdeksebb.
mit néz a jobb oldali nõ? a navi felpattanását már elõre? vagy mi?
vagy ha ennyire para a helyzet hogy kapkodja a fejét, akkor a mellette lévõ pultnál lévõ aszisztensnõ miért írkálja a kartont hullamerevséggel?

edios
😄

Jabocs.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

ez egy illegális kísérlet és megkérték a dokikat, hogy nézzenek félre
edios
Nézzétek meg mozgásban ezt a jelenetet.. Úgy másfél méterrel mögé néznek:\

sajnos a kék csávót. a számjtógép nem tévedne, tehát a dokik emberek
VRSDM
a navi tarkóját kb. 😄

edios
Itt nem tudjátok, hogy mit néz a néni és a bácsi?

VRSDM
igazinak hat, mégse tudom elhinni hogy õ az. mert fejben tudom hogy cg és ezzel nemtudnak mit csinálni. egyszerûen látszik valamin hogyha az animáció. ha nem mondják meg elõre akkor is gyanús. nem tudom miért de tökéletes animáció nemnagyon van. (max alacsony felbontáson homályosan stb)

VRSDM
szerintem ebben a két percben bõven volt shot a végjátékból is 😄

de brad pitt arca igazinak tûnik?
VRSDM
amúgy már kong is eléggé ütõsen nézett ki akkor.
és simán elhittük. épp mert majdnem mint az igazi csak picit hormonzavaros 😄

ProGabe
ja igen: negyed óra és elkezdõdik a pesti vetítés. majd jönnek a beszámolók, hogy milyen az egész 3D-ben, moziban, hosszabban. azt már tudjuk, hogy az a negyed óra a film elsõ felébõl van és tulajdonképpen ez a két perc kibõvítve

VRSDM
kétség kívül.
énis egybõl néztem a FF-t hogy összehasonlítsam de egykét kép után elfelejtettem az egészet mert köze nincs a kettõnek egymáshoz.

tigeroo
hát igen de a 2. kép eléggé mozgásban van...azért nemis nagyon lehet tûéles shotot lõni belõle.

VRSDM, #349 = értem hogy mire gondolsz amúgy, ezzel nem is akarok vitába szállni. azt el kell ismernem hogy ezek tényleg nem olyan képek mint amilyennek lefestette JC...talán ezt nevezik "költõi túlzásnak"

azért egy arc elretusálása és egy megrajzolt montázst "életre keltése" között van egy hangyafasznyi különbség.

énis szkeptikusan állok hozzá a dologhoz.
de az is igaz hogy a final fantasy film óta magasabbra tette ez a film a mércét most

ProGabe
az a helyzet, hogy a BB-ben használt technikát (legalábbis nagyon hasonló), még egy kicsit tovább finomítva használják az Avatarban

szerintem az alsó kép is teljesen rendben van, csak ugye a színek furcsák, meg erõs a fény. egyrészt ilyen Pandora, másrészt a 3D-s szemüveg miatt fakóbb lesz az egész, nem fog hiányozni a grain, stbstb
szóval ha elkezded nézni a részleteket rájössz, hogy nincs azzal semmi baj. aláírom, tényleg érdekesen néz ki, fõleg így összenyomva sg-motor által :|

két dolgot csesztek el ezzel a trailerrel: akik nem tudnak semmit a filmrõl, a sztoriról, azoknak ez csak egy katyvasz. a másik, hogy "kétdéesíteni" kellett volna. nem elfelejteni: ezt a filmet 100%-ig 3D-re alkották meg. ezért csinálta meg Cameron a Fusiont...

idézem ward-ot (dolgozik a filmen):

"azt se felejtsetek, hogy ez a film mar megy vagy 2 eve CG reszrol (igazabol 5-6 eve) es sok shot lesz unfinal a vegen, mert nem nez ki olyan jol mint a legjobbak (mi is fejlodnk, mint mindenki), szal ezert van hogy uaz a karakter mashogy nezhet ki."

tehát ezek még nem a végleges képek, ennél még jobban fog kinézni

beszúrom újra a BB képet, de most egy másikat mellé

namost, azzal az avatarral semmi, de semmi gond nincs. nézd meg figyelmesen! minden ránc, ér, csont, izom olyan, amilyennek lennie kell. csak egy 3 méteres kék óriást furcsának talál az ember. ez természetes