A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami meg az egyenruhát illeti azt azért szeretném megtartani egyrészt hogy emlék másrészt meg hogy ha sikerül legyen mirõl emlékeznem és az unokámnak is megmutathassam.
+az unokáknak is lenne mit mesélni 😄 meg azért megyek nyáron hogyha nem vesznek fel akkor vissza tudjak menni a suliba, ha meg fel vesznek és végig birom csinálni a kiképzést akkor már nem érdekel a suli, mert jol fogok keresni
idézet a becsületkódexbõl:
Indulat és gyûlölet nélkül harcolsz, tiszteled a legyõzött ellenséget
és sosem hagyod hátra
halottaidat,
sebesültjeidet vagy fegyvereidet.
a nemhátrahagyásba szvsz az is beletartozik hogy nem lövödl le 😛
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ami azt illeti fiatal, vagyok még, ahhoz hogy sokat tudjak az ijenekröl de, egy biztos kicsikorom óta szeretnék katona lenni ambiciózus, vagyok, és bár lehet, hogy ez nem a legjobb tulajdonságom, de amit a fejembe veszek azt végig, csinálom minden képen.
És ami azt illeti timexxx mármint ezt a tesztkérdést én, nem lõném le mindenképen még a saját életem kockáztatásával is, elvinném korházba vagy egy orvosi sátorba. Én ilyen vagyok, ha tetszik, ha nem nekem mindegy hogy nagy fájdalmai vannak de, amíg lélegzik, addig van esélye az életre, és addig mindent megkel tenni, hogy mégis kapja a szükséges ellátást Ha tõlem, függ.
nekem ugy rémlik hogy megtarthatod mivel az árát levonják a zsoldodbol..., valahol neten irta pl egy srác hogy még akit akiképzés alatt/elött kiszornak azok is megkapják az addig hazsnált ruhát (melegitõ, polo, fehérnemü, stb)
hogy az egyenruhádat késöbbiekben megtarthatode..., nem tudom õszintén szolva de szvsz arra is ez a helyzet, fõleg hogy ha más nem a foyerban mindent megvehetsz +ba magadnak, és azt ugye már tuti megtarthatod mivel azt megvásároltad egy "boltban" tulképp 😊 (és igen, kepit is lehet ott kapni tudtommal, ergo ez arra is vonatkozik)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
vissza térve fuhao kérdésére h megtarthatjuk-e az egyenruhát..
azt nemtudom de a sapkát 100% hogy nem. ugy tudom. de hogy a ruhával mi a helyzet azt nmtudom
meg azt irta hogy volt olyan teszt amibe olyan kérdések voltak hogy szereted-e a sszüleid, meg szereted-e az állatok stb....
most ennek mi köze van a légiohoz?
Talán az hogy kiszürjék milyen ember is vagy...
pl ha a társad elég csunyán megsebesül és messze van a korhoz akkor adsz neki még 1 golyót hogy ne szenvedjen vagy elviszed a korházba de hadd szenvedjen tovább......
gondolom ezért van
de ált akik többen mennek azokat alapbol vagy elküldik midnent vagy max 1-2 -t nem zavarnak el...
Lille
Nantes
Strasbourg
Aubagne
Bordeaux
Lyon
Marseille
Nice
Perpignan
Toulouse
hol lehet? szinte minden nagyobb francia városban..., párizs , strassbourg, marseille, aubagne, nice, stb...
És mi elõtt valaki bírálna, szeretném leszögezni, hogy komolyan gondolom, hogy belépek közéjük. A szívem egyik legnagyobb álma hogy légiós lehessek, ezért kérlek, segítsetek.
van egy volt légiós aki írt könyvet azt olvastam és szemüveges volt... és ha néznéd a CNNt amaerikai iraki harcos katonát látok szemöveggel...
mivel visszafelé sorban olvasom a hozzászólásokat ezért meg kell dicsérjem Thanatost õ okos ember!
natona k bérbe? hmm, djibouti..., francia érdkeeltség..., frnacia guyuna..., francia érdekeltség..., afrikai "békefentartó" küdletések, francia érdkeeltség..., akkor smot mirõl is beszélünk? ha annyira bérbeadják õket akkor hogy lehet hogy irakba se mentek? hogy lehet hogy libanonba is "csak" müszaki alakulatok mentek , pl hidat épiteni?
husdarálás..., az illetõ kruvára nincs képben a modern haviseléssel..., nem mesekönyvekbõl kéne megálmodni a katonai doktirinákat..., manapság egy kaotna kiképzése drágább kis hiján mint a felszerelése..., sõt gyalogságnál nem csak kishiján hanem tényleg drágább akiképzés..., innetõl kezdve egyszerüen nem éri meg egyetlen mdoern hadseregnek sem a "husdarálás", azt meg már ne is feszegessük hogy hol szerentél te husdarálni a konyhán kivül? csak mert már nagyon nem az elsõ világháboru idejét éljük, kicsit le vannak maradva a barátaid...
és végül nem szeretek látatlanba megitélni embereket, de van egy oylan érzésem hogy a légios haverjaid kb a kiképzés második hetében rohantak haza fülök fakruk behuzva, és aztán elõadják a nagymenõt mint lecsõ kolléga meg haosnszörü idioták...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
de a szemüvegre van vmi megoldás? mer én egy szemüveges légios-t sem láttam, vagy nem jelentkezik olyan , vagy nem veszik fel öket? vagy esetleg kontak lencse ( de az kicsit macerás, mindig tiszta kézzel hozzá nyulni stb )
"a légióba nem mennek ilyen emberek mint mi. a legtöbb vagy büntetett elõéletû, vagy még nem kapták el, vagy nagyon ki van égve lelkileg, és az öngyilkosság elõtt úgy van vele h inkább beáll a légióba."
szóval szerinted 2007ben nem elképzelhetõ hogy valaki katona akar lenni külhonban? és mielõtt mondanád hogy miért nem emgy a honvédséghez hát annak megvan az oka a minõség miatt. kérdezed miért nem megy USA ba? oda kell zöldkártya. szóval tudomásom szerint a légió az egyetlen pillanatnyilag ahol világviszonylatban az egyik legjobb hadsereg tagjai lehetünk. öngyilkos ott is lehet az ember, na oké egy alma lopásért még beengednek de komolyabb büntény elkövetése után ne is jelentkezzen mert át lesz adva a rendõrségnek ahogy észreveszem a régi légió egyre inkább alakul át. a másik tényleg nem kell franciául tudni és nem azért fognak szarrá baztatni mert nem tudsz valamit hanem ha nem akarsz... természetesen igaz hogy kicsit más módszerekkel tanítanak mint az iskolába de szerintem az alapvetõ beszéd ami kell gyorsan elsajátítható mert nekik fõleg a szakszavak fontosak amit iskolában nem tanulsz 😊 arról nem is beszélve hogy kiképzés ideje alatt a francia nyelv is benne van az "órarendben"
mellesleg nem hiszem h van aktualitása a dolognak személyedben, ugyanis a légióba nem mennek ilyen emberek mint mi. a legtöbb vagy büntetett elõéletû, vagy még nem kapták el, vagy nagyon ki van égve lelkileg, és az öngyilkosság elõtt úgy van vele h inkább beáll a légióba.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.