3500
A Francia idegenlégió
-
Wampa #1100 Valóban egyszerű ember vagyok,remélem ez nem okoz neked gondot.
Megnyugodtam ,hogy egy ilyen remek,összetett egyéniség igazolt abban,ez tényleg egy légiós topik.Talán akkor elvárható,még egy ilyen sokat tapasztalt,
világlátott embertől is,mint te,hogy kicsit több tiszteletet mutasson afelé,aki
annyi időt töltött ott,mint a szóban forgó úr.
Talán nem vagyok vele még jónak mondható netes kapcsolatban sem,tekintve ,hogy az istennek sem tudom megjegyezni hogy van a hajléktalan kifejezés franciául:),
de ő akkor is a legautentikusabb forrás amihez ez a topik juthat.
A korodra a hozzászólásod stilusából tippeltem,egyébbként indiferens az élőhelyeiddel együtt.
Gondoom,a kivánságaid nem mérvadóak sem itt,sem máshol,persze ez nyilván vonatkozik rám is.
Bevallom neked,talán a sok kávé,talán a szociális feszültségek miatt,talán azért mert egy ideje nem b...tam egy jót,az utolsó mondatod kicsit bántott.
Meglehet,face to face hevesebben reagálnám le,mint igy,de hát sajnos be kell látnom,a virtuális csetepatának nincs sok értelme.
Azért megerősit abban a meggyőződésemben,hogy a monogramod S.B. -
#1099 Fuh, te aztan igencsak egyszeru egy ember vagy:) Igen, jol lattad, hogy ez a Francia Idegenlegio topik, tehat nem ertem miert olyan nehez megemesztened, hogy en a FI-ben tortent dolgokrol hallanek, olyanokrol, amiket nem talalni csak ugy meg a neten 2 perc guglizas utan. En masfel evet eltem Malajziaban, meg most 9 honapja Hollandiaban, megis, ha valaki megker, hogy ugyan meseljek mar arrol, hogy milyen Malajzia, akkor nem azt mondom, hogy hat Malajfold Del-Kelet Azsiaban terul el, Thaifolddel, Szingapurral, Indoneziaval, valamint a Brunei Szultansaggal hataros, lakoi nagy resz malaj, kinai, indiai...
Na mind1. Nem kotelezo sztorizni, csak erdeklodtem.
Azt meg hogy honnan vetted, hogy o tobbet szolgalt ott, mint amennyit en eltem, mar meg sem kerdezem. Inkabb maradj meg magadnak. -
Billy Le Vilain #1098 En még mindig azt mondom az uj jelentkezöknek, hogy érdemes "elbumlizni" egszen Aubagne-ig, mert ott van a felvételi kőzpont, igy-is ugy-is ott fog eldölni a felvételi.
Strasbourg tul kőzel van a "keleti blokk-hoz" szoval ott biztos jobban szûrnek, mint Pàrizsban, vagy Aubagne-ban...
Egyenesen Aubagne-ba menve mgsporolhattok magatoknak olyan felesleges huzavonàkat, amit esetleg egy nyügős szakszi csinàl veletek egy borus hétvégén valamelyik "tàvoli" toborzo irodàban... -
Billy Le Vilain #1097 Hello,
Elcsesztétek egy kicsit a mult hétvégi jelentkezést, mert itt Francia orszàgban 3 napos ûnnep volt, e miatt àllt le egy kicsit az élet....
A fort de Nogent-ben meg még ràadàsul azon a hétvégén tartottàk meg a Camerone-i csata tiszteletére rendezett ûnnepségeket, szoval természtes, hogy nem foglalkoztak az ujoncokkal, épp elég dolguk volt igy is... Majdnem én is résztvettem az ünnepségen, de sajnos el voltam foglalva a hétvégén....
Ha valakit érdekel egyfriss beszàmolo a jelmentkezésről, akkor "jőjjőn àt" az Index-re, ott most ir egy sràc, aki a napokban jelentkezett... -
lilaló #1096 Billy Le Vilain
Elfelejtettem megköszönni az e-mailt amit a barátnőmnek írtál. Most köszönöm szépen. Ha nem gond majd én is írnék pár kérdést neked.
Még annyit, hogy valószínűnek tartom hogy a sertés influenza miatt volt biztonsági intézkedés, persze ezt csak feltételezem.
Zoli -
lilaló #1095 Sziasztok.
A barátnőm felhasználó nevével jelentkeztem be mert nincs kedvem mindenhova regisztrálni.
Én fordultam meg másfél nap alatt Strasbourg -ból. A lényeg: 3-an álltunk az ajtóban reggel 10 órakor. Délután 1/2 15 órakor nyitották ki. Biztonsági okokból nem vettek be senkit. A srác aki kijött elmondta hogy 05.11-től számítva 14 nap múlva lehet csak jelentkezni és szigorúan Aubagne- ba. Szerintem füszeres volt az aki jött a busszal és ő Párizs-ig utazott. A baj csak az hogy Strasbourg-ban beszéltem vele pár szót amikor meglátta nálam a térképet, ami alapján indultam a laktanyához.
Azért jöttem vissza, mert olcsóbb megtenni mégegyszer az utat, mint ott keresni valami szállást és eltölteni 14 napot.
Aki nem hiszi számoljon utána.
-
Wampa #1094 Ó Buddha.....
Bocsásd már meg szegény "öregnek"Steve,hogy nincs egy története se arról,hogy kente meg a vajasdeszkát emberi agyvelővel.
Ő abban a tévedésben van banyek,hogy ez a Francia Idegenlégió topik,balga lélek
úgy gondolja,mivel többet szolgált ott mint amit te éltél,valószinűleg,tud pár reális dolgot mondani neked erről.
De hátha megérti,te milyen kemény vagy és blazirt,aztán kotorászik kicsit az emléktarisznyában,előszed egy két halott bajtársat,akik összetörték magukat ugrás közben,vagy pár megnyomorodott légiósról mesél majd.Az jó lesz?
-
Thanatos #1093 miért, mit gondoltál, mire van a légió honlapja? azt is légiósok csinálják... :) -
#1092 Ok, kb. ugyanezt megtalalom a legio honlapjan is:) Nem tortent semmi izgalams/erdekes 15 ev alatt? -
#1091 Edzésekről elmaradozok ilyen-olyan okok miatt szal van egy rakat fölös energiám de időm az nincs:(.Jöjjenek a mester urak és meséljenek nekünk^^ -
Wampa #1090 Szia Scotty,mizu?
Nem,nem....Billy-t nem én csaltam ,hanem a kinai kolléga:)
De egy ilyen sokáig szolgált s.o-val csak jól jár a topik,nála kevesen autentikusabbak.Amugy helyesirni is sokkal jobban szokott:P,mivel nyelvtanár is,ha jól tudom.
Te Billy
Tudod mit irj le a bevetésekről,ami érdekes lehet?
Azt ,hogy a te időszakodat alapul véve,az olyan területeken végrehajtott katonai műveleteknek,ahol volt valós veszély a fegyveres összetűzésre,hány százalékában volt tényleges tűzharc?Ezeknek hány százalékában volt(kb per sacc:)sérülés és ezeknek hány százalékában ölt légiós embert?
Illetve a másik oldalról meg nézzük már meg,hogy a nagy valószinűséggel el sem jövő,leggyakrabban rövid idő alatt lezajló,esetleges lövöldözéssel szemben mennyi időt tölt el egy légiós olyan melóval,ami gyakran értelmetlennek tűnhet,a sporttól a corvée-kon át a különböző tanfolyamokig.
Szóval mit hall többet,a dobpergést a Becsületrend átadásakor,vagy azt hogy:
Pas de gymnastique,marche!:)
-
Thanatos #1089 -
Billy Le Vilain #1088 Mit akarsz hallani ???? Hogy hogy végeztünk ki szabad kézzel egy néger falut ???
Tréfàt mellétéve,
A Légio eredetileg gyarmati hadtestnek lett alakitva... Szoval megszokott hadszintere Afrika... A franciàk egyik leg ütöképesebb (ha nem a LEG ütöképesebb) hadereje napjainkban, kőnnyen bevethetö a nemzetközi konfliktusokban, szinte mindenhol megàllja a helyét !
Elöszeretettel küldőzgetik a "forrobb" szinterekre.... Az utobbi évtizedekben szinte minden hadszintéren megfordult a Légio valamely egysége...
Billy -
#1087 Hat ... vettem a cicaknak egy hazat abbol amit elittam ott -
#1086 Wampus a fél zinternetet ide csődítetted ebbe a kis topikba?:) -
Billy Le Vilain #1085
Miért ??? Nincs Neki ??? -
Billy Le Vilain #1084
Igen, a "Gall palacsintabàrban" :-)))) elfolyt néhàny légios fizu elölege !!!
-
#1083 egyebkent bevetesekrol irhatnatok. kik ellen harcoltatok, merre jartatok, stb. -
#1082 mi koze bill gatesnek a nethez? -
Gondolom ismered a helyet . Lehet meg ittunk is egyutt . -
Billy Le Vilain #1080 Akkor lehet, hogy összefutottunk...
-
#1079 13° DBLE 2002 maj-2002 dec -
Billy Le Vilain #1078 2° REP : 1991-2002
13° DBLE : 2002-2004
2° REP : 2004 - 2006
-
#1077 Messzirol jott ember ..........l en majd cenzurazok . 1er Régiment Etranger du Génie -
Billy Le Vilain #1076
Na, hamàr ennyien ismernek itt is... :-)))
Fiuk,
Fejezzétek be légyszives az urban legend-eket !!!!
A baràtom haverja màr egyszer majdnem beszélt egy olyan emberrel, aki màr egyer làtott egy olyan illetöt, aki àllt màr egy valodi Légios mellett, és Ö mondta......
Messziröl jőtt ember azt mond amit akar (meg amit a média hallani akar) !!!!
1° A 21° szàzadban, köszönettel Bill Gates atyànak itt van a hàlo.... Nincs olyan dolog, amit ne lehetne megtalàlni rajta.... Beütöd : Légio, és legalàbb 10 000 cim jelenik meg... Többek között a Légio hivatalos honlapja is, ami kb 16 nyelven (kőztük az édes anyanyelvünkön is...) utbaigazit !
2° Az, hogy ki mit vàr a légiotol, ki mit él àt ott, és ki mit tanul, etc... az mindenkinek a MAGAN véleménye, nem lehet àlltalànositani !!!!
Van aki odàskat mesél rola, van aki csalodott, van aki végigcsinàlja, van aki nem (àlltalàban Ök azok akik utàna "pusztakézzel gyilkolos - Djibouti dzsungelkommandos riportokat, kőnyveket irnak...)
3° Ha valaki meg akar gazdagodni, pénzért akar Légios lenni, màr most tegyen le rola, mert Londonban egy Meki-ben a mosogatofiu tőbbet keres !! Igaz, hogy nem is fog annyit làtni a vilàgbol, nem lessz annyi élménye - szerintem....
4° En lehuztam a 15 és fél évemet, törzsörmesterként mentem nyugdijba... Vannak Nàlam sokkal többet szolgàlo, sokkal magasabb rangu Légiosok is, akiket csak tisztelni tudok ezért... Ök is biztos tisztelnek engem azért, amit elértem... A mai napig vannak olyan tizedes - szakaszvezetö ismeröseim, akiket tisztelek azért, amit csinàltak, még akkor is, ha "csak" 5 vagy 8 évig voltak, és utàna màsfelé vitte őket a sors... Ezt most csak azér emeltem ki, hogy megmutassam, hogy nem szàmit, hogy a Joska ezt, a Sanyi azt csinàlta, ha tisztességgel és a képességeinek a maximumàval tette !!!!
Na most igy "hirtelen felindulàsbol" ennyit, àllok rendelkezésre az értelmes kérdésekre ! Ha tudom a vàlaszt, akkor megprobàlom azt objektiven kőzölni, ha meg nem, akkor utàna tudok nézni (nekem is van Net-em !!!)
Üdv mindenkinek,
Billy -
#1075 Kivancsi lennek mi lenne akkor ..... -
Thanatos #1074 Tiszteletem Chef,üdv a fedélzeten.
sajnos már elkéstél a légiot már becsukták :DDDDDDD -
Billy Le Vilain #1073 Ilyen gyorsan lebuktam ??????????????
:-)))
Bon,
Erre jàrtam, mert azt mondtàk, hogy itt vannak olyanok akik nagyon vàgjàk a témàt....
Gondoltam, hàtha tanulok valami ujat ! Sose lehet tudni !!!
Billy Le Méchant -
Wampa #1072 Salut Billy LeVilain
Üdv itten.
Szerintem hagyjad,17 évvesen nem neked való:P
De ha mindenáron ragaszkodsz hozzá,menj el a tábornokhoz,tudod,a cime ott lesz valamelyik nyugdijas csekken:P és csapj az asztalra.....tán még altiszt is lehetsz:P
De nem menj a parákhoz,azok vért isznak reggelire:)
Van az indexen is egy elvetemült para sch,felhergelték és most járja a netet és mindenkit megb.sz aki rosszat szól a Légióra.:)
-
#1071 Olvass vissza 3-4 oldalt. -
Billy Le Vilain #1070 Sziasztok,
Uj vagyok még itt, de én is ki akarok menni a Légioba !
Lehet még jelentkezni egyàltalàn ???
Tud valaki ebben segiteni ?
A vàlaszokat elöre is köszönöm !
Billy -
Rundstedt17 #1069 úristen mit akarnál te ott? -
Thanatos #1068 nincs vagy, zöldkártya kell, az a minimum, azon kívül meg más nem kell..., ergo amíg legálisan tudsz vállalni melót usa-ban addig jelentkezhetsz az armyba is, amúgy meg nem -
EnxTheOne #1067 Útána náztem :D vagy zöld kártya kell, vagy legalább 2 évig amerikában kell élned hogy felvegyenek :( Tárgytala. :( -
EnxTheOne #1066 Sziasztok! Én azt hallotam hogy , US hadsereghez is lehet csatlakozni. Ez igaz? -
#1065 Ennyire én se vagyok amatőr:)Poénnak szántam^^ -
#1064 Bevetesen voltal, vagy valami eles helyzetben? -
Thanatos #1063 ennyi idő alatt még a kiválasztáson se esett túl nem hogy az alapkiképzésen... -
#1062 Nem tartom valoszinunek ... Vannak Legiosok akik az 5 ev alatt egyszer sem jutnak el tengentulra. En 6 honap utan voltam Afrikaba. -
#1061 Azóta lehet ,hogy már egy ladikon ringatózik aminek a célállomása Afrika^^