A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy kérdésem.A légioban mondjuk te olyan helyzetbe kerûlnél hogy a felvételi idõ alatt megûtne egy veled egyenrangú,aki szintén beakar kerûlni de mondjuk nem bir téged és ezért.
Akkor te mit tennél? viszaûtnél vagy inkáb hagynád és elmennél onnan?
csak az számit hogy akikel együtt felvételizel azokhoz képest hogy telejsitesz
ahogy régen valaki modnta példának cooperre levetitve: ha épp a szökkelõ gazella csoportot fogod ki lehet 3600m se elég 12 perc alatt, ha meg a térdprotézises papákat fogod ki akkor meg lehet 2600m is elég...
és ez midnennel kb igy van, ha jók a többiek akkor többet kell tudni, ha nem jók akkor elég lehet ekvesebb is
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ha mondjuk tõbbet csinálok ezekbõl pl tõbb huzockodás azt meg dicsérik?😄
viselkedésed végig figyelik, meg kapsz piti munkákat is (takaritás, kertészkedés, stb) és végig nézik hogy állsz hozá hogy teljesitesz stb
felvételi idõ alatt is "szigoruak" errõl szol az egész, logikusan kiképzés alatt jobban, de felvétel alatt is figyelnek, szóval még ha nem is szolnak rád akkor is érdemes megcsinálni az ágyad meg stb, de olyan nagyon sok idõd ugyse lesz "rendetlenkedni" szóval nem kell izgulni 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
amugy tényleg csak azt kérik felvételin amit a hivatalos oldalban irnak ?
kõtélmászás, huzockodás ennyi?elsõre nem tûnik soknak
de gondolom figyelik azt hog hogy viselkedsz és az alapján is dõntenek hogy felvesznek e vagy sem nem?
ja és felvételi idõ alatt is szigoruak ?ugy értem hogy ágyna rendben kell lennie meg stb
ez igaz?
Nem tudjatok kiment,felvettek?
Mindjart.
jogsi:
"elõny", de nem kötelezõ, a kiképzés alatt midnenképp megcisnáltatják veled a jogsit akár van akár nincs, de ha van állitolag gyorsitott eljárásbban csináltatják vled, ergo nem seghülyeként kezelnek, tehát hasznos
A jogosítvánnyal, hogy áll a dolog? Jövõre 20 éves leszek, a jogsim megvan. Kell valami vizsgát végezni, hogy ott is vezethessek?
nem kell tudni franciául, ha kell kézzel lábbal is eliránygatnak már ha beléptél a toborzoiroda ajtaján
hogy ez a rákényszerül dolog hogy van..., hát igazábol segiteni segitenek, vannak nyelvi "órák", van binomod aki azért van hogy segit (effektive "párod"), stb, de igazábol a fõ ereje a légios nyelvtanulásnak pont a muzsájban és a rákényszerülésben rejlik, hiddel hogyha valamit nem értesz és máris futhatod a köröket mert rosszul csináltál valamit akkor iszonyat hamar megfogod tanulni a nyelvet 😊
kizáró okok: ezt igy hogy mik a kizáro okok elég tág dolog, egyszerübb lenne ha konkrétan kérdezel valamire, de ugy ált az épelmélyüség határán belül gondolkodva van itt is midnen (toloszékesek fölsölegesen probálkoznak, és ne massziv heroinozás után rpobákozzunk... 😛)
talán ami kicsit közkeletübb és egy általános tévedés: a légio mamár nem látja szivesen a bünözöket, ergo jelentkezésnél az elsõ hogy lecheckolnak az interpolnál, illetve a francia rendõrségnél, ujjlenyomat vétel is van, stb
persze itthoni tyuktolvajlásos ügyekel anyira nem foglalkoznak, de az felejtõs hogy a rendõrség elõl a légioba...
tévhit v2.0: látható helyen tetko, mütéti heg, stb kizáró ok: többször kiderült hogy ez sem igaz, a tetkok ált kutyát nem rédeklik, mütéti heg meg csak olyan szempontbol érdekes nekik hogy többszörös gerincmütéten átesetteket kevéssé látnak szivesen..., itt akivétel talán a csuklón pl hegek amik öngyilkossági kisérletre utalnak, és ehez hasonlo nyomok, a légio nagyon nem szereti az öngyilkos jelölteket
ez jutott igy hirtelen eszembe, de ha van még krédés ird meg (ha akrod akár priviben is) és megprobálok rá infot találni
A felmenõim között több Légiós is volt, több mint 15-20 év szolgálattal, viszont a letelepedésük után és a születésem elõtt vagy éppen utána meghaltak. Így tõletek kérdeznék.
Engem csak és kizárólag a kizáró okok érdekelnek és a nyelvi kérdés, hogy miért nem lehet valaki légiós?! és a francia nyelv megtanulása hogyan megy végbe? Rákényszerülsz hogy megtanuld vagy segítenek valami módon. Csak az alapvetõ angol tudásom van...
Fûszeress nekem is van PS3-am, de a játék nagyon rossz útmutató, ha a légión agyalsz.
alapbol meg másod osztályu légios leszel utána meg elsõ osztályu légios utána lehetsz majd altiszt és tiszt, ez kb mind a felvételi tesztekben nyujtott iq és egyébb tesztektõl függ, meg hogy hogy végzel a kiképzésen, majd az anyaezredednél milyena telejsitményed, kiképzésnél ha kiemelkedõ teljesitményt nyujtasz lehet az is hogy nem mész haroclo ezredhez hanem maradsz a kiképzõ ezrednél besegiteni ("futfut"), és utána egybõl gyorsitott eljárásal mehetsz továbbképzésre és léphetsz feljebb a raglétrán(bár mintha ezt a futfut rendszert msot megvariálták volna, ez konkrétan régebben volt, de most is van elvileg valmai hasonlo)
az meg hogy "kell" az egy érdekes kérdés, hivatlaosan a légiónál mindent"kell", effektive viszont hogyha legjobbak között vagy megkérdezik a "véleményed"
ez pl olyasmikben nyilvánul meg hogy kiképzés után ahoz az ezredhez kerülsz ahol szükség van rád, de ha a kiképzésen bennevoltál a legjobb 1-3ban mondjuk akkor megkérdezik hogy hova szeretnél menni, és ha lehetõség van rá oda kerülsz
az elõléptetésnél meg hogy kell-e, õszintén megmondom nemtudom
egyrészt olvastam egy könyvet amiben eg öreg elsõosztályu légios minden alkalommal "visszautasitotta" az elõléptetést, mert nem akarta a felelõséget, de egyrészt ez még 1970akármenyibe volt, más részt a légio általában azért nem nagyon olyan hogy te nagyon beleszolnál komolyabb dolgokba ha a légio azt ugy akarja, ha nagyon lényeges utána lehet krédezni indexen, de igazábol ez a dolog eléggé sejthetõ, aki jobban tleejsit több a lehetõsége, de amugy oda mész és azt cisnálod amit a légio mond, ennyi
a ps3-at meg kinövöd, ha meg nem ne menj szvsz légiozni mert az nagyon nem ilyenekrõl szól 😄
most nyomom a PS3-at vannak király gémek , van itt valakinek még PS3?
az hogy van hogy alapból légiós leszel ugye, de lehet az mindig vagy tovább kell lépned?
amugy tv net, ugyan nem személyes tárgy, de van alapbol is ha eltávon vagy (tv-t igy konkrétan nem tudom, de szvsz 1000 hogy van, net meg vana foyerban, effektive mint egy netkávézóban...)
komolyabb dolgokhoz persze engedély kell, szóval kcosid nem lehet csak ugy, sõt jó ideig még civil ruhád se, városban lakni altiszti rangtol felfele lehet ha jól rémlik, onnantol értelemszerüen lehet kb bármid ami egy átlag franciának lehetne
lényeg a lényeg ugy ksézülj hogy vinni tuti nem lehet, késöbb meg majd idõvel, de ne arra számits hogy kiképzés elött elmész eltávra és beshoppingolsz 😄
egy kirivo dolog van iylen téren és az a mobil, régebben tilos volt ez is mint kb minden más, ma viszont gyakorlatilag a légio is szorgalmazza hogy legyen, mivel hogy ha eltávon vagy könyebb igy elérni egy francia mobil számon
ui.: forumon meg vagyok ha vagyok, kétlem hogy eltünnék nagyon, rekacio idõm az már ktéséges, de amugy index forum midnig ott lessz ha elüt a kamion 😄
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
vigyed csak 😊
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
vagy ez nagy hûlyeség?😄
tavasszal megyek ki,Thanatos te leszel midnig a forumon?ha kérdezni akrnék valamit legyen kitõl😄
van egy kicsi gerincferdûlésem nagyon kicsi régen is volt de elmult mert kondiztam most meg hogy nem kondizok viszatért , szerinted ez gond?
ha hûlyeségeket kérdezek vagy már van válaszolva csak szoljatok!
megprobalod maskor is?
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
elhiszem hogy kinnt volt, de szerintem meggondolta magat, ennyi. nem gaz...
kint meg probálj utána járni ha nem beszéled a nyelvet..., ez egyáltlaán nem egyedi hogy keezdbenyomnak egy papirt francia szöveggel és menny isten hirével, ha nem tudsz franciául senki nem fog ott neket forditgatni, meg magyarázni ha már ugyis az elzavarásodrol van szó...
meg ha van franciaul beszelo haverod ,miert nem elotte kerted meg. nem kellett volna potyara kimenned 😉 es kicsit furcsa hogy nem jartal utana mit mondtak, inkabb hazajottel.
nem akarlak megbantani, de ez nekem igy nem hiheto...
csak mert sokszor felvetõdött hogy a franciát jobban preferálják e-mailekben meg ugy ált mindenben, de elvileg bármilyen nyelven meg lehet keresni õket 8legalábbis e-mailben)