3500
A Francia idegenlégió
-
#1140 Nem jo. Szamold ujra. 87kg az idealis, 72kg meg alultaplalt. link -
Thanatos #1139 ott mindenképp meg lesz az összes teszt
ergo a te szempontodból csak annyi hogy itt is kell dekkolnod és +1 lehetőség hogy kivágjanak, legalábbis szerintem :) -
fűszeress #1138 számolgattam,és rájöttem hogy felesleges elmennem Aubagne-ba,
mert kb 50000 ft lesz remélem,és ha oda akarok jutni Marseille az kb 25000 ft Budapestről átszállással,de még az is kevés szerintem ,aztán még Obájn,
végülis ha return busz jegyet veszek és Parisban jelentkezek ujra akkor az is jó,legalább Párizst ismerem valamennyire és rögtön oda találok a légióhoz,mindegy hogy itt lesz 1-2 alap teszt vagy ott,igaz jo lenne az a 30 euro már első naptol,de oda jutni elég drága ugy hogy szerintem marad Párizs
-
fűszeress #1137 ja drágább lesz ahogy elkezdem rendelni..... -
fűszeress #1136 találtam egy repűlőt Marseille-ba
Beauvais-Marseille
ezt most kajakra 4 euro 22 cent? -
Thanatos #1135 szvsz direktbe semmi, ahogy nézegettem régebben direktbe még marseilleba is csak neccesen, ergo szvsz keress vonatot/buszt/repülőt marseilleba és onnan meg elvileg már közel van vonattal aubagne -
fűszeress #1134 "persze pontosan sose tudni éppen mi az agymenésük a toborzóknak :)"
ja ez igaz,van hogy sokan vannak és küldik el az embereket
amugy PARIS-ban azok az orvosok ilyen tartalékosok akik leszolgáltak már 10-15 évet,nekem ezt mondták , nem tudom lényeges e csak gondoltam leirom -
fűszeress #1133 oké,
csak azt mondjatok meg lécivess! aubagneba mi visz repűlő busz ?
net cimet jo lenne ha valaki adna ahol foglalni lehet jegyet
kőszőnőm. -
Thanatos #1132 http://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index
ha a normál kategória közepére lősz akkor kétlem hogy pont ebbe kötnének bele, persze pontosan sose tudni éppen mi az agymenésük a toborzóknak :) -
Thanatos #1131 hát passz hogy mennyire centiznek a számokkal, de én a helyedben nem hazardíroznék...
az meg hogy időre mész vissza akkor ott folytatják ahol abbahagytad nekem kicsit gyanús tekintve hogy kb még sehol nem tartottál mert ugye már párizsból eleve elküldtek, onnan meg igyis-úgyis csak fix időnként viszik az újoncokat, az orvosin úgyis újra átesel ha megint odamész mert amiatt küldtek el, más meg nem sok van ott ugye :) (a 10 perces iq teszten kétlem hogy sok múlna ha elsőre is ment... )
szóval én ezt se centizném ki a helyedben emiatt :) eleve tanácsosabb lenne egyből aubagneba mint ahogy te is írtad hogy lehet egyből oda mész már, akkor meg úgyis mindegy -
fűszeress #1130 biztos -
Braveheart #1129 Hmm... akkor elvileg 188/84-el jó lennék? -
fűszeress #1128 az előttünk lévők akik orvosin voltak,kirugtak néhány embert a sulya miatt, azt nekem is mondták lehet sovány vagyok,akkor kezdtem el enni többet minden nap,a magyarok közül is csempésztek ki nekem sajtott azt odaták egyem meg. -
fűszeress #1127 amugy szerintetek ha 70 kg lettem volna akkor a 2 kg miatt is elküldtek volna?
másik kérdés,a 3 hónap az attól a naptól számolják amikor elküldtek?
május 18 küldtek el tehát ha agusztus 18 megyek vissza az okés?
illetve ha 1-2 nappal 18. előtt ér oda valaki akkor nem küldik el hogy még nem járt le a 3 hónap ugye?
csak mert úgy tudom ha adott időpontra mész vissza akkor onnan folytatódik a felvételi. -
Thanatos #1126 bmi szerint a 87kg az épp az overweight határa, míg a 72kg az pont a közepe a normálnak, szóval nem, nem kevés :) -
#1125 Kiszamolhatod BMI-vel is, ugyanez lenne az eredmeny.. ;) Sot ha a BMI-vel szamolod a 72 kg meg mindig keves az idealistol. -
#1124 Nem bulibol mennek ki. -
Rundstedt17 #1123 Nagyon kemény kiképzés van,a tisztek megalázzák....szerintem elég szar dolog bár ha valaki azt szeretné hogy alul fizessék,meg meg alázzák stb,meg francia érdekekért harcolni ha jól tom még Afganisztánban is jelen vannak ez jó buli???... -
Thanatos #1122 miért pokoli? :) -
Rundstedt17 #1121 Legközelebb azért szervezd meg jobban az utazást,elég szervezetlennek tűnt,jah és a légiót jobb lenne ha átgondolnád pokoli egy hely nehogy megbánd.... -
Thanatos #1120 azért ez a magasság -100 rendszer elég elavult már a bmi-hez meg egyebekhez képest asszem... :D -
#1119 "66 kb vagyok és 187 cm magas"
Az idealis testsulyod 87 kg lenne... ;) -
fűszeress #1118 ja amugy a felső korhatár 40 és már 30 felet szelektálnak tehát aki 38-39 éves annak nincs sok esélye -
fűszeress #1117 kicsit roszzul irtam,inkáb ugy irom hogy ott lenni más mint ahogy irják.
de már várom hogy még egyszer jelentkezzek,
valaki nem tud linkelni nekem egy net cimet ahol busszal lehet eljutni Marseille vagy Obájnba?
mert Repűlővel nem lehet nyitot utat foglalni oda viszza,fapadosal nem találtam -
Thanatos #1116
amúgy ebbe mi volt az ami nem így volt leírva , ami miatt teljesen más mint ahogy mondják? :) -
#1115 Eves nyitott
-
fűszeress #1114 amugy a franciák párizsban nem nagyon tudják hol van a légió,de segitőkészek és tudnak angolul is sokan, -
fűszeress #1113 azt mondjatok meg nekem hogy van olyan repjegy ami oda viszza van de rugalmas? tehát nem adot időponton lehet visszautazni vele,
vagy akár busz is ha valaki tud cimet léci linkelje be kősz. -
fűszeress #1112 iq
majdnem ugyan ilyen teszt volt a légioban is -
fűszeress #1111 ja összesen május 8.tol 18. voltam a légióban -
fűszeress #1110 LÉGIO
Május 6. szerda 12:15 WIZZAIR géppel indultam ki Franciaországba, Párizsba
egyedül terveztem az egészet,na leszállt a gép a Beauvais reptéren Párizstól kb80 km,szerencsére volt busz 13euro, leszálltam a buszról kb 90 perces út,aztán pár percig csak nézelődtem hogy most mi legyen merre induljak aztán látok egy embert térképet néz oda megyek ,magyar volt ő is azzal a rep-busszal jött amivel én,megkérdeztem hol vagyunk most,és oda jött egy másik magyar srác is,ő mondta hogy az erődöt keresi én meg hogy az idegenlégió toborzó irodát,a kettő ugyan az, tehát együtt elindultunk a légióba.
Az ember akihez oda mentünk rossz helyet adott meg ahova érkezett a busz tehát ahol ép voltunk,és teljesen rossz irányba indultunk,végig mentünk olyan gettokon hogy csak mivoltunk ott fehérek, na mindegy jo pár órás gyaloglás után rá jöttűnk hogy rossz az irány,és visz gyalogoltunk a szajna partjáig láttuk onnan az Ejfel torony tetejét, kb éjfél volt, a diadal ivet távolrol,na elkezdtünk leindulni a szajna partján, majd később fogtunk egy taxit,és irány a légió, 25 euroért kb le is vitt pontosan a bejárat elé, 01:35 értűnk oda, még be sem csőngettűnk de már kijőtt egy légiós(kamera van a bejáratnál),az egész toborzo idora egy nagy erőd,na és adott egy általános papirt,meg valamit franciául beszélt de angolul mondta hogy friday,tehát péntek, mivel nem engedtek be kint csöveztünk meg probaltunk aludni de kibaszott hideg volt, nem is sikerült aludni,aztán reggel 6 kor ujra vissza mentünk, az erőd előtt találkoztunk egy légióssal,az egyből levágta hogy jelentkezni jőttűnk kőszőnt minden ,mutatta kövessük,aztán a bejáratnál beszélt franciául az ottani légiósokkal,és megint csak elkűldtek mondták next day,na akkor megint egy nap csövezés,szar kajáat ettűnk meg szinte az egész napot egy parkban tőltőttűk,de találkoztunk,egy másik sárccal is lengyel volt,ő is ott volt a parkban mert őt is elküldték, ,na éjszaka
volt egy ringispü levolt takarva foliával od másztunk be hárman,és ott aludtunk amennyire tudtunk mert baszott hideg volt,na és péntek reggel,vissza mentűnk és akkor már beengedtek ,először elvették az útlevelet, és beültünk egy szobába,ott összegyűltünk 6-7-en ( ezek közül is sokan csöveztek)köztük 2 magyar srác,, na ott űltűnk 1-2 orát és jőtt egy légiós aki elvitt minket,bevittek egy épületbe ott már többen voltak kék ruhások,,az útlevelünk már náluk volt,megkérdezték kinél van telefon,kivetették a sim kártyát és rárgasztották az útlevélre és elvették,aztán beűltűnke gy tv szobába ,kb voltunk 100 an ,azért ilyen sokan mert az űnnepség miat feltorlodtak az emberek és nem küldtek le senkit Aubagne-ba ( Obájn , így kell mondani).
tv-t néztünk volt egy légiós dvd azt néztűk de csak aztis félig,de azt a videot Youtube-en megelehet nézni,tv nézés volt egész nap majd megmutatták a szobánkat,ja ebédet meg vacsorát kaptunk,reggelit az nem mert arról lemaradtunk , de jo kaják vannak ott,ebédre hal volt meg krumpli.
Pénteken még találkoztunk ott pár magyarral két szlovák magyar és egy 38 éves magyar,ősszesen 7-en de kővetkező héten Strasbourg-bol érkezett még egy magyar srác,na 2.nap szombaton írattak velünk egy psycho mechanic IQ tesztet, nem volt nehéz 28 kérdésből állt,na és utána megkaptuk a kék ruhát amit tényleg nem mosnak szerintem,na pár napig tv szoba ilyen filmeket néztünk persze angolul dvd-n hogy halálos iram 4, meg Dragonball, CRANK 2,soha nem gondoltam volna,aztán kedd-szerdátol vittek minket dolgozni, kordon pakolás,takarítás konyhai meló stb egész végig,én 2x voltam konyhán ami a legjobb, mert sokat lehet enni bagett meg lekvár sok kávé forro csoki, mert délelőt elvisznek és estig ott vagy,amugy az étkezés ugyvan hogy reggeli kb 7:30 de ez változhat meg ha ép kűldenek emebereket Aubagne-ba akkor reggel 4 kor kelés és reggeli,ebéd 11:30 körűl vacsora 17:30 kor,mi csempésztűk ki a kaját sajtokat almát bagettot,és fent ettűk.
az elején egy fekete CAPORAL-t kaptunk aki egész normális volt,nem volt nagy fegyelem,de vigyázni kellet mert volt olyan hogy valaki el aludt a tv szobában és egy a társa ( kék ruhás ) beköpte na őket rugták is ki,
a táskánkat ugy a hét kőzepe felé nézték meg més kikellet pakolni minden cuccot,majd uj nevet is asszem másnap kaptunk,én amikor léptem be a szobába ujra a táskámmal nagyon megleőpdtem, mert azt hallom magyar hangon a nevemet hogy hogy lehet ilyen nevem ?! egy magyar légiós ült ott,tolmács volt,de állandoan röhögöt,nagyon jo arc,össze haverkodtunk vele,mondta 15 éve ott van már szakasz vezető,és elomondta hogy nem ugy mennek ott a dolgok ahogy legtőbben mesélik,ő arra várt ott Párizsban hogy rendezzék a papirjait és jöhessen haza Győrbe,
és jol kicsesztek vele mert nyugdijba akart menni de pont az előtt egy évvel kűldik 2 éves szolgálatra Afrikába és igy ujra alá kell írnia pulsz 3 évre a szerződést , valahogy így van,
elmondta az alapkiképzés Franciaországban Castelnaudary-ban van,
a Fracnia Guayna vagy mi(brazil esőerdő ) a legszarabb , ott annyi beteség bogár meg minden van hogy nagyon szar ,ő még nem volt ott de nem is akarna menni,Párizsban vele eggyűtt 2 magyar légiós volt illetve a második az csak tudott magyarul.
A laktanya élet az jo volt, verekedések nem nagyon voltak ,persze néhe őszze vesztek a tv-n meg meg volt balhé a pingpong miatt is, de átlagban okés,senki se mert verekedni mert az egyből kirugják és még meg is ütik talán,nálunk magyaroknál volt egy gyerek,(vele jöttem haza mert őt is akkor küldték el mikor engem )
sok tetoválás volt rajta,egy másik magyar srác kezdte el basztatni aki Strasbourg-bol érkezett,( azt mondta hogy ott is kb semmit tevés van 1 hétig volt ott és egyedül volt magyar,tehát Strasbourgba nem érdemes jelentkezni mert ott dekkolsz kb 1 hetet és küldenek Párizsba ahol még 1-1.5 vagy 2 hetet vagy, a legjobb ha egyből Obájnba jelentkezel,ezt a magyar légiós is mondta hogy ezt elbasztuk mert itt semmi sincs minden obájn ban van ,fizetnek is ott, én is ha 2x megyek oda akarok menni)
na visszatérve a hűlye gyerekre ,ez a Strasbourg srác kezdet el csesztetni mert olyanokat kamuzott hogy 11-12 éves korában csináltatta a tetoválásait a a magyar cimert meg a náci tetoválásait,meg bűdős volt,ez első napokban nem fürdött,elöször nem tudtuk miért majd ez a Strasbourg srác meg mi már nagyon csesztettűk és végül megmutata a hátán a két horogkeresztett,és ezért nem mert fűrődni,ilyen hűlyét mit képzelt hogy eljőn igy az idegen légióba,főleg ezért idegesitet minket,az orvosin ezért is bukott meg.
de az élet ott jo volt,szobánkba volt francia meg afrikai meg mi magyarok,jol meg voltunk,amugy sok francia , és sok ukrán orosz volt,tőbben rendesek is voltak a másik fele meg nem szoltunk egymáshoz( de ugy dohányzokba meg kaja után mikor kint vagyunk mindenki a maga nemzetiségéhez megy) a fracniák kőzőt volt pár nagyképű ember de voltak nagyon rednesek is.
2 teszt volt Párizsban az az iq teszt meg az orvosi, ha valakinek jo az orvosija akkor kűldik Obájnba, ugy hogy ha kedden van az orvosi akkor csűtőrtőkőn megy obájnba.
AZ orvosin itt előszőr látás ,halláls,(nagyon halk az a szar )suly,gerinc ludtalp meg ilyen általános vizsgálatok,majd fogakat megnézik,nekem sok fogam hiányzik hátulrol,és nem volt gond,de VIGYÁZZATOK mert ha volt valamien műtétetek akkor lehet adnak egy cimet aztán elkűldenk egy korházba hogy igazold hogy minden okés,ilyen is volt nálunk,
meg olyat is hallotam hogy ha sok!!!!! lyukas fogad van amugy ez a fő probléma itt,akkor elkűldenek fogorvoshoz,de neked kell fizetned meg oda eljutnod,ughogy mielőtt valaki kimegy nézzese meg a fogait.
Nekem a sulyommal volt gond 66 kb vagyok és 187 cm magas és ez nem jo!!!!!
Kaptam egy papirt franciául ráirták hogy 6 kg kell hiznom 72 kg legyen és jőjek vissza 3 honap mulva,csalodtam, de legaláb nem végleges eltiltást kaptam, mert volt olyan is, aki pl a szem vagy hallás vizsgálaton bukik el azt végleg eltiltják, az a horogkersztest is végleg elkűldték.
orvosi előtt pár nappal mondták már hogy lehet sovány vagyok,a magyarok csempészték ki nekem a kaját,sajtott hogy hizzak,meg egy ukrán "hetes" is elvitt kétszer kajálni,tehát vannak ot rendes emberek,
a "hetes" én hivom ugy ,azok akik a ugyan ugy kékruhások csak például tudnak franciául meg még egy nyelven,és azok segitenek a CAPORAL-nak
az utolso napokban már szigorubb volt a rendszer mert egy uj CAPORAL CHEF-et kaptunk aki már tőbbet kiabált és fegyelmezet rendesen.
Na orvosi hétfőn délelőt volt és már ebéd előt elkűldtek minket, az utolso percben vissza adták az útlevelet,akinek személyi,amugy nem volt kőtelező az útlevél Párizsban,de lehet Obájnban az ott nemv voltam de pl oda nem lehet bevinni cigit mert elkűldenek érte csak ot lehet venni tehát Obájn megint kicsit más mint Párizs.
a CAPRAL CHEF elmondta a bejártanál hogy kivel mi a helyzet nekem elmutogatta hogy hizzak meg az oráját mutatta hogy mikor jőjjek visza és ennyi, elindultunk ketten a nagykővetség felé,12:00 kor indultunk gyalog és 17:00 értűnk az ejfel toronyhoz,aztán leg a nagykővetséghez,még jo hogy magyar gyerek a horogkeresztes velem volt mert ő tudta az utat a ngykővetségre,
DE VIGYÁZZATOK aki a Nagykővetségben bizik ne tegye!!!!!!!!!!!!!!!!
SZINTE SEMMIT NEM CSINÁLNAK,egy idegen tőbbet segit mint ők,beszéltűnk a nagykővettel és megkérdi mit tudunk segiteni? mondjuk nincs pénzűnk haz jutni aztmondja ők ebben nem tudnak segiteni,nekűnk kell megoldani a szállást meg az utazást,még arra az időre is kikűldtek bennűnket még vártuk a telefon hivást,
de szerencsére volt egy idős magyar házaspár a hőlgy az ot dolgozot titkárként és adtak 10 eurot mega féjre megmutata holvan akatolikus miszzio hogy ot aludhatunk,metroval oda értűnk,aztán bejutotunk a lépcsőházba kaputelefonnal felszoltunk azt azt mindja a pap bele hogy ők nem tudnak segiteni át vertek minekt és ennyi,elkezdtűnk a főldőn aludni,ere kijőn a házmester,magyaráz majd szol egy magyar npnek ,mi meg azthittűk már hogy valami kidoboknak szol,na és a nő segitet ő meg a házmester adtak nekűnk fejenként 20 eurot egy pokrocot párnát és bengedtek a lépcsőházba,tehát még egy idegen is tőbbet segit mint a nagykővet!!!!!!!!!!!!!!!!
amugy csak annyit segitetek a nagykővetségen hogy anyámék foglaltat jegyet és annak a papirjait intézték,de a nagykővetségen az a magyar házáspár rendes volt,ennyi.
kedden indultunk viszza a reptérre, majd ott űltűnk eset bezért baszki és kibaszott hideg volt szinte semmit enm aludtunk,majd szerda 15:00 kor indult volna a gép de késett 5 orát....
és végűl haza jutotunk
ennyi,
de már kivűlről tudom párizsban hogy mi merre, metroval az idegen légio tehát aki jelentkezni készűl irjon és segitek neki.
az irási hibákért bocs.
-
#1109 Hany nap alatt dontotted el hogy mas az elet ott mint ahogy irjak ?? -
Braveheart #1108 Várjuk a beszámolót... -
fűszeress #1107 helo
voltam kint légioban,PARIS-ben jelentkeztem ,május 6 indultam,
leirok mindent részletesen, amugy visszaolvasva tényleg nem volt felvételi a légioban pár napig ,nem is engedtek be,valami űnnepség volt,
leirom azt is hogy miért nem vettek fel, amugy sok mindenben más az ottani élet mint ahogy irják,
na mindjárt részletesebben -
Thanatos #1106 ha rendesen "leszerelsz" akármilyen katonai szervtől azért vidd a leszerelési papírokat, az nem árthat -
Braveheart #1105 Egyelőre nem találtam semmit, esetleg egy linket dobjál még légyszíves... -
Braveheart #1104 Nem a honvédségnél fogok melózni (igaz katonának minősülök majd), és nem is jogtalanul hagynám itt az egészet. De ez csak "vészmegoldás", gondoltam az érdeklődés nem árthat.
Na, megyek csekkolom azt a beszámolót, kösz a tippet. -
Thanatos #1103 olvass vissza, és/vagy index fórumon idevágó topic-ot szintén :) :)
egy srác épp most írta/írja az beszámolóját a jelentkezéséről, még friss meleg, sok hasznos infóval :)
amúgy meg a szemműtét nem kizáró ok, annyi hogy min 1 év elteljen a műtét óta..., az viszont ha lelépsz a seregtől kizáró ok tud lenni, ha katona voltál és nincsenek meg a leszerelési papírjaid akkor elhajtanak, persze megpróbálhatod elsumákolni hogy katona voltál/vagy, kérdés sikerül-e :) -
Braveheart #1102 Csak kíváncsiságból... most fogok felszerelni egy hónap múlva egy hazai szervhez, 3 évet írtam alá, de ha nem tetszik nem feltétlenül maradok...
Kontaktlencsém van (minusz 1, 1.5) de még idén megműtetem. Ez már nem számítana kizáró oknak? Ha jól tudom van vmi egyenszemüveg, de ha pont "tökéletes" emberekkel megyek felvételizni, akkor beszoptam...
Ja és az egyik jóbarátom is menni akar fél év múlva kb, ő is egy hazai szervnél szolgál, de fél év múlva leszerel.
Én is olvastam már pár könyvet a témáról, meg néztem videót, de inkább hiszek azoknak akik már jártak kint. Vmi élménybeszámoló? Vagy olvassak jobban vissza? -
#1101 Remek, akkor maradjunk ennyiben.