A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bocs de énis egyedûl akarok
lehet eltévedek de legalab tanulok valamit remélem😄
Igen, sztem se, csak egyedül érdemes...

War. War never changes.

NE menyetek együt, csak egymás esélyeit rontjátok...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Szia fûszeress, olvastam, hogy mész ki a légioba én is megyek, beszélhetnénk írj már valamit róla, hogy mennyit tudsz róla, én tavasszal megyek ki
Te,? mehetnénk együtt
látszik hogy közöd nincs a témához, nem csak ilyen okai lehetnek, hanem ezer+1 más is
én pl ha midnenáron aktona akarnék lenni akkor csak légio, azon egyszerü okbol hogy a magyar hadsereg baletthadsereg kb, más lehetõség meg nincs, nem kell ehez variálni a családal meg iylesmivel, 2 komábol levonni következtetést akik kitudja milyen légbõl kapott dolgokat mondanak hogy lehessen story-zgetni..., hát szvzs nem tul jó tölet...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

bens
igen. miért akarsz beállni a légióba?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
katona lehet bárki, de légióba általában azok mennek akiknek nincs más. két embert ismerek aki megjárta a légiót, egy magyar meg egy szerb koma és egyiknek se volt családja. ha az embernek nincs hova menni akkor jön a légió.

tudom hogy korhazban lehet....
Ezt gondolom nem komolyan kérdezted...

War. War never changes.

honan lehet megtudni hány dioptriás a szemem?
tûkõr segit?😄
Köszönöm a válaszokat
hivatlaos honlap elvileg:
http://www.legion-etrangere.com/
ez pedig konkrétan a felvétleirõl magyarul:
http://www.legion-recrute.com/hu/

én egyenlõre egyiken se találtam emlitést se a témárol, nem hogy konkért dioptriát 😞

Megmondom õszintén most nem találtam meg a weblapot, múltkor mintha fent lett volna, tisztán emlékszem rá hogy dioptriát is írtak... nem akarok hülyeséget mondani, de talán -3.0-nál nem lehet gyengébb.

War. War never changes.

errõl az "egyenszemüveg"-rõl még nem is hallottam, érdekes 😄
a légio honlapján nem találtam meg a szemüveges részt, tdusz egy direkt linket dobni?

NEM voltam kint, és válaszoltam már hogy igazábol nemtudom, én annyi infot hallottam hogy régebben nem volt nagy ügy, sõt egy forumon irt szintévesztõ ex légios, viszont cserébe azt modnták hogy már van a felvételin ilyen vizsgálat és nem éppen jópont (volt oylan aki azt is irta kizárook, de errõl tuti infot nemtudom, irj nekik levelet és talán válaszolnak)

hát erre csak azt tudom modnnai hogy vannak szemüveges légiosok is 😊
magyarán elméletileg felvehetnek igyis
ettõl még persze az esély romlik
ha van két ugyanolyan képességü jelentekzõ, egyik szemüveges, másik nem, logikus hogy a nem szemüvegest veszik fel

Szemüveges mehet egy bizonyos határig, egyenszemüveg is van (SZTK-kereteshez hasonló...)
Amúgy a légió honlapján minden infó megvan, a szemüveges is...

War. War never changes.

Thanatosnak teljes mértékben igaza van! attól még várhatja vki haza mert õ légiós.... csak barátnõ nincs komolyabb kapcsolatban, ennyi van!
De Thanatos!!! KÉRDÉSEM LENNE!!! TE UGYEBÁR VOLTÁL KINT! SZÍNTÉVESZTÕKET VESZNEK FEL?
csak 1.25-ös a szemem, annyira nem vészes, csak mennyire lehet zavaró maga a szemüveg...
Bens ezeket tolem kerdezed?
ha elkövetett volna valamit alapbol bukta mert rögtön kivánják, jobbanmondva átadják a rendõrségnek..., egyik elsõ dolog amit tezsnek felvételin hogy leelenõrzik az illetõt nem e körözik vagy ilyesmi...
a családnak meg leginkább semmi köze szvsz ahoz hogy valaki katona akar-e lenni vagy nem 😊

a szemüveg, és a kcisit rossz elég tág fogalom, nem mind1 hogy -1es vagy -15ös a szemed...

bens
és miért akarsz légiós lenni? nincs családod? vagy elkövettél valamit?

Sziasztok!Szerintetek, egy szemüveg nagy probléma a szolgálatban, kiképzésben?Távolra kicsit rossz a szemem.
koszonom a valaszt!
megnéztem 6 harcolo ezred, és egy féldandár, egy különitmény mayotte-n
ezen kivül van még 3 nem harcolo ezred (1 parnacsnoki, 1 kiképzõ, meg egy amit nemtudok hirtelen pontosan mi a szerepe)

semennyire, nem fél ezrede van hanem 6-7 ezred
specfoce alakulatokal összehasonlitganti faszság, a légio reguláris alakulat, ha specforceal akaarja hasonlitgatni a gcp-vel tegye (megjegyzem hallotam mrá amugy oylan maygar "különlegesalakulatos" mókusrol aki csunyán beéget a légioban...)
ami eszközöket felsorolt az mind vna a francia haderõnek, és a legéió francia haderõ része, az hogy a légionak konkrétan nincs butas, olyan mintha azt modnanád hogy a mélyégi felderitõknek miért nincs atombombájuk... (itt jegyzem meg amiket felsorolt eszközöket egy sincs csak a sas-nak személyreszoloan) ennyit errõl... (és páncélos alakulata spec van a légionak is...

ennyit kb a ténykerõl, a fröcsögésre nem reagálok, és szvsz te is fölöslegesen teszed, hagy hagy maradjon meg a saját hülyeségeiben és annyi 😊

(jah és még annyit hogy a franciák lehet nem nyerték meg midnen háborujukat de azrét hozzánk képest igyis égés föld..., és járjon az illetõ még töriórára mert a 20. századi történelemmel kapcs nem nagyon van képpen, a hadtörténelemel kapcs meg még annyira se 😊 )

kint nem voltam, pontos imfom nincs, de valszeg kevesebb igy az esély mintha nem lennél az jóval

Gamekapocs oldalon a forumban ezt irta valaki a légiorol

-Indokoltam a hsz-ban. Kihívás: Elég sok hadsereg van jelen a koalíciós meg az ISAF erõkkel Irakban és Afganisztánban. Úgy értettem, hogy az nem kihívás? Ha a saját hadseregeddel, a saját nyelveden katonáskodhatsz. Elismert, fejlett hadsereg: elismert maximum mint zsoldos sereg, azért a franciák nem voltak a toppon háborúskodásban a 20. században. (talán elõtte se, azokat max törióráról tudhatnám ) Fejlettnek nem igazán nevezném a légiót. Tulajdonképp semijük sincs. Páncélozott, asszem csak vmi csapatszállító, légierõ is max vmi szállító. Semmi komolyabb csapásmérésre alkalmas légierõ, páncélos alkalmatosság. Se tüzérség, se mûholdak, se semmi high-tech cucc, amit az amcsiknál láthatsz. Most gondolj bele mennyibe kerül egy hadsereg fentartása. Van olyan aki egy olyan fullos hadsereget zsebbõl fizetne, mint mondjuk az amerikaiaké vagy az angoloké? Nem nagyon. Akinek lenne rá pénze, az úgyis vesz sajátot. Leszel valaki: a légió nem azért "kemény", mert olyan a kiképzés színvonala. Azért tegyünk már össze egy SAS-est vagy egy Szpecnazost, vagy akár a magyar különlegeserõkbõl valakit egy légióssal. Inkább pont azért mert ott aztán nincs olyan, hogy polgári jog, meg hasonlók. Ott keményen megalázzák az embert, pont azért, hogy MINDEN ESETBEN kövesd a parancsaidat. Mert bizony elõfordul, hogy nem éppen helyes cselekedetek végrehajtására bízzák meg õket. Lévén zsoldos sereg, kire néznek csúnyán a politikusok, ha nem tetszik a helyzet. A bérlõre? Lásd. Blackwater Irakban. Amúgy jópár ezredet feloszlattak, ezért mondtam, hogy leszálló ágban van. Azért én speciel nem akarnék egy olyan hadsereghez tartozni, aminek van egy fél ezrede. (jó ez azért sarkalatos példa, de remélem érted mire gondolok)

ez mennyire igaz?
válaszolno akarok neki csak nem tom mit....
mondjuk én színtévesztõ vok csak nem színvak, ezért kérdem, mert tökéletesen látom mindegyik színt de a pontokból való kiolvasásnál nem látok meg midnent! ezért aki volt már kint és voltak ilyen problémái de ettõl eltekintve felveték, vagy aki tud mondani vmi tutit az írjon már h esélyes e egy színtévesztõ! PLS HELP! THX
" A piros pólósat lõdd le! Mondom a pirosat! B.zmeg ne a sárgát..."

Lehet köcsög voltam, nem értek annyir a témához, de sztem esélyes...

War. War never changes.

na vki még meg tudná modnani h a színtévesztõket hazvágják egybõl? vagy van esélye annak is ugyanúgy?????
én 19
bens
hány éves vagy?

kosz
hát ezt a légitársaság honlapján nyomzod ki hogy hol lehet személyesen fizetni

hm iylen ekvés mrá az illeték? nem is rossz 😊
fizetéskezelési kötlséget paszs, de kétlem hogy sok.
ez igy stimmnek tünik, igy végülis elég lehet 50k
sok szerencsét 😊

azt szeretném még megkérdezni hogy a repûlõjegyet hogy lehet megvenni mert van ot banki átutalás meg kártyás fizetések, de ugy nem lehet hogy itt lefoglalom és ott készpénzre kifizetem?
a Wizzair-on
igy lehet foglalni repûlõjegyet:
az Ön utazása
induló járat
odaút
Budapest - Ferihegy 1 >>Párizs - Beauvais
05/04/09 W6 223
indulás: BUD 12:15 PM
induló járat
odaút
Budapest - Ferihegy 1 >>Párizs - Beauvais
W6 223 - indulás: BUD 12:15 PM 05/04/09
érkezés BVA 2:30 PM 05/04/09
az ár részletezése odaút
BUD >> BVA (Web)
1 utas @ 9170 HUF 9170 HUF
adó és illeték 3820 HUF
fizetéskezelési költség nélkül, összesen: 12990 HUF
max mennyi lehet a fizetékezelési kõltség?
a viszzautat is le lehet foglalni aszzem ot is az meg 39 EURO-50EURO-tol 150 euroig ment
de kb 50 euro is 13000 ft kb
szerinted ez igy igaz?
nem jön ki, oda vissza fapadoshoz vedd hozzá hogy lehet a repjegy 1k de van reptéri illeték is ami meg 20...
gyõr-bp-t meg taxit nemtom, de azért az az 50k elég necces szerintem

majus elejen akarok
amikor indulok jelentkezni a legioba kb 50000ft om lessz ami az utazasi koltseg,
györböl budapestre busszal,es ott meg taxival ferihegy ,majd repulovel ( Wizzair ) parizs es onnan meg gyalog tervezem megkeresni a toborzo irodat .
es meg a visszautnak is ki kell jonnie ha ugy alakul .
szerintetek kijon ez az egesz 50000ft bol?
es valakinek van mas otlete? esetleg ne igy csinaljam vagy valami ?
ott van belinkelve.
Itt van egy cikk ami nem olyan régi:
Az utolsó menedék a válságból: a francia idegenlégió

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-243113

valakinek valami véleménye van?
verekedés elég kétélû dolog, van itt is mint mdinenhol, de elvielg kivághatnak réte, fõegl felvételi alatt semmiképp sem tanácsos

OrioN the S
Elmennek onnan. O jarna szarul elvileg. En igyekeznek betartani a szabalyokat ,mert nem taborba mentem ,hanem a legioba es azt kell tennem ami a parancs. A parancs meg gondolom az ,hogy kerulni kell az ilyen konfliktusokat.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Mert gondolom van ott verekedés sok.
Ha ugyan ez a kiképzés alatt történne akkor mit csinálnál?
-mármint azért ûtne meg mert nem bir-