3500
A Francia idegenlégió
-
PACKEMAN #1220 Billy!
megkaptad a privátot? -
fűszeress #1219 az a gyökér köcsög,akinek 2 db horogkereszt van a hátán,vissza akar menni légióba,azt mondta leszedeti a tetoválását és ujra megy már juliusban,
mert szerinte ha nem adtak neki papírt amikor kirugták akkor nics benne a rendszerben és nem tiltoták el végleg,
pedig mondta neki a katona hogy finish mutata is,
,csak most nem Párizsban hanem Obájnban akar menni,
én először mondtam neki hogy hülyevagybaszki,de mindegy ugyis tartozik nekem pénzel és azt se adta még meg,ugy hogy had menjen,legalább majd jól beszopja az egészet és ott ragad a franciáknál,köcsög meg is érdemli,
semmi esélye ugye.....
meg alap hogy 3 honap a minimum amikor elküldenek valakit nem?
-
fűszeress #1218 nem az, -
Billy Le Vilain #1217 Ez mitöl Légios ????
-
fűszeress #1216 http://legiosmilitary.hu/index.php -
fűszeress #1215 jo persze ez is gondolom csak egy részére vonatkozik nem az egészre, -
fűszeress #1214 én hallottam olyat ott Párizsban a légióstól,hogy hol szeretik őket és hol nem,
mondta a szorakozohelyeken felejtsűk azt el ott Castel kőzelében hogy "légiós cucban" bemennek szorakozni,mert már ismerik ott a légiósokat,sok balhét csináltak,bunyok stb,persze a légiósok is tértek vissza pár lila folttal,de mondta hogy Franciaország másik részén nem ismerik annyira légiósokat és ott nincs gond,valahogy így mondta,nem akarok vitázni csak gondoltam leirom, -
Thanatos #1213 nekem is 60 rémlik de én se akartam hülyeséget mondani :)
brazilia meg Francia-Guyana lesz jól sejted, de szerintem ott se alap volt/van ugye...
2. vh-ban nekem valamiért dél olasz ország rémlik nagyon, pontos települést én se tudok mondani megintcsak :/
harangozni meg jól tudod hogy sealok szoktak, bár bevallom azt is csak filmekben láttam szóval passz valóság alap ügyileg... (lehet a sealok is kiröhögnék az embert a csengettyűivel :P)
ez meg hogy hol szerették/szeretik a légiosokat és hol nem... van erre millió urban legen, de szerintem ahol vendéglátóipari egységek vannak ott mindenütt szeretik őket :P
ráadásul kétlem hogy a légio vagy épp a francia hadsereg a füle botját is mozdítaná azért hogy mit rinyál egy két civil hogy kit szeretnek és kit nem, vannak ennél lényegesebb szempontok is :) -
Wampa #1212 Nyugodtan nyilatkozz a nevemben Thana
Nemrég irtam az Al Bandis srácnak is ,hogy nem voltam,nem is leszek légiós.
Szerintem(de Billy a döntő)a menetelésre bármelyik kifejezés jó,uazt jelentik.Majd Billy kijavit,de régebben nevezték németesen is,legalábbis egy öreg emlitette.Nem irom,hogy emlékszem mert lehet hogy szarul.
A távot se tudom mennyi ,csökken az biztos.60 KM környékén?Persze ,meg lehet nézni,de itt van Billy,sergeant-chef,ennyi .Minden más csak okoskodás ilyenekben a részemről,ha ő is itt van.Az alapkiképzés végig Dél Fr.országban van,a Képi marche is.1976 óta a Castenaudary-ban települt 4 Idegen gyalogezred végzi mind az ujoncok,mind a tiszthelyettesek .altisztek képzését.Értelemszerűen
több helyszinen,gondolom a rohamosztagos képzés Mont Louisban és Dzsinoutiban pld....tehát vannak más helyszinek.
Azelőtt,amég Korzikán volt a zöm,az Algériai áttelepülés után,az alapkiképzés is ott volt,lásd Josic könyvét.Azelőtt Algériában volt,
utána kellene nézni,milyen felállásban,ugy értem lehet hogy változott,ott is.Azelőtt meg ugy tudom lehetett pld Marokkóban is.Afrika tehát igy jön a képbe.
Brazilia esetleg ugy jöhet képbe,hogy képeztek légiósokat a csili- vili dzsungel táborukban.Amugy Francia-Guyana miatt,ami szomszédos,kell hogy legyen együttműködés a két ország között.
A légió harcolt Európában az 1.VH-ban hősiesen(szokás szerint),rengeteg külföldi önkéntessel(sok orosz emigránssal)
a 2.ban most hirtelen nem tudok mondani európai csatáját,de amugy a collaboráns Vichy kormány és az emigrációból vezetett kormány (köztük De Gaulle)miatt az is előfordult ,hogy légiósok harcoltak légiósokkal.A távol-keleten a japánokkal egyfajta status quo volt,a háború vége felé több heves
csata is előfordult,miközben a légió átverekedte magát Kinába.
Itt jött létre a légió ejtőernyős alakulatainak őse is,és itt harcolt a Billy által személyesen is jól ismert öreg magyar veteránok egyike is.
Azelőtt értelemszerűen Algériában.
Tulajkdonképpen a légiót sokszor bevetették Európán és Fro.n belül is.Amivel esetleg össze lehetett téveszteni ezt a dolgot,az az ,hogy az algériai puccs után,a háboru végével elősször próbálták az anyaországon kivül tartani a légiót(Korzika)Meglehet,hogy a REP Calviba településének voltak ilyen szempontjai,hogy ugyan a 2e nem vett részt a puccsban,de sok katonája igen az 1e el,és biztosabbnak gondolták őket a szigeten tartani.
Annak ,hogy a légió Dél Fro ban települ inkább inkább geopolitikai okai lehetnek,inkább UL hogy nem szerették őket Párizs közelében.
Harangozni a SEALek szoktak ,nem?
Majd megint csak Billy,de lehet hogyha feláll egy légiós kiképzés közben ,hogy kongatna,kap olyat,hogy harangoznak neki.:) -
fűszeress #1211 légiós mondta,és szerintem nem hihetetlen -
Thanatos #1210 te, honnan szeded ezt a rengeteg urban legendet? :D -
fűszeress #1209 az a két magyar is légiós volt, -
fűszeress #1208 mondták hogy volt olyan a légióban hogy két magyar lenyulta egy egész ezred fizetését aztán lebuktak mert valami luxus éterembe ettek tűkőrtojást,és gyanus volt az ottani személyzetnek és hivták a zsarukat,ezen buktak le,az itt légiósok közül ismeri valaki őket? -
Thanatos #1207 ezt majd megválaszolja ő ha akarja :D -
Thanatos #1206 passz, történelmi kérdéseket megint csak az öregekre hagyom :) -
Thanatos #1205 ez egy túlélő showmüsor, kb..., van egy két dolog ami nagyjából stimm de a nagyrésze bs, meg szenzáció hajhászás..., pl a "harangozós" szenzációs ötlet 10-ből 9 nagyonmenő kommanós akciofilmben benne van, nc... :P -
fűszeress #1204 Wampa is lenyomot pár évet a légióban ?
vagy csak informátor? -
fűszeress #1203 másik:
igaz hogy régebben 1920-1930 évek vagy még régebben nem volt alapkiképzés csak egyből vitték az embereket harcba?
és a 2.világháború,alatt mit csínalt a légió? azt olvastam hogy Franciaországon belül nem harcolhatott,mikor meg alapították akkor szerződést írtak erről,és hogy a 2.világháborúban ez rosszul jött -
fűszeress #1202 ok
a Braziliát csak ugy értetem hogy kb arra,
amugy az AFRIKA 1 honapos kiképzést meg a 180 km Pireneusok menetelést,
itt hallotam ebben a dokumentum filmeben
Bear Grylls
Escape to the Legion
ott van az összes része,magyaron a Viasat explorer adta régebben,
weboldal
-
Thanatos #1201 nah index forumbol keresgélve:
Képi marche
Marche képi blanc
marche de kepi blanc
marche du kepi blanc
hogy melyik a helyes azt passz, majd az öregek megmondják :) -
Thanatos #1200 marche du képi helyett lehet csak marche képi blanc, most kicsit cserbenhagyott a google-fu -m igy hogy nem tudok franciául... :P -
Thanatos #1199 nagy :)
braziliának mi köze a légiohoz? :) és ha még lenne is ugye te se gondolod hogy a 4 hónapra majd szállítgatnak 3 kontinens között oda vissza poénból :)
a 200-250km meg kicsit sok lesz, pont hogy egyre kevesebb és kevesebb lesz a marche du képi..., pontos adatra most nem emlékszem de ha minden igaz jóval 100km alatt van...
de szerintem Billy vagy Wampa tud pontosabb számot is mondani neked :)
-
fűszeress #1198 tényleg most holvan a 4 honapos alapkiképzés végén a mentelés? és igaz hogy 200-250 km? -
fűszeress #1197 kivancsisag:
az alapkiképzés,1 honap AFRIKA,aztán még 1 honap Brazilia,aztán a 4 honap végén 180 km menetelés 3 nap alatt a Pireneusokban,
ez volt régen a 4 honapos alap kiképzés a légióban nem?
mert tudom most Castelben van,de én ugy tudtam hogy ez volt,
vagy ez nagy hülyeség? -
Thanatos #1196 ... -
#1195 Latod. Nem birod ki :\ Mindegy ,ha ez neked tenyleg jo ,akkor elvezkedj. -
Rundstedt17 #1194 Az iq teszten azért átmenne:
"Feladó: Narxxis
Elküldve: 2009. 05. 28. 11:41
Tárgy: Fontos!
tudtad, hogy a légióban fogantál? anyádat sorban rakták a srácok, csak tudod vannak ilyen nők... egyik lyukon bemegy a geci a másikon meg ki... :D bazz, olyan késztetést érzek arra, hogy elvágjam a torkod és kihúzzam a nyelved rajta.. :S hátborzongató" -
#1193 Ismered Ot szemelyesen vagy csak igy latatlanba vagy paraszt megszokasbol? -
#1192 -
Rundstedt17 #1191 Csak egy troll.A napja jelentős részét gép előtt tölti előbb lennék légiós mint ő.Pedig az már nagy szó -
Thanatos #1190 nem komolyan kérdezi, itt sg-n kicsit több az ilyen betévedő forumtroll, ignoráld őket szerintem :) -
fűszeress #1189 ok kősz -
#1188 Ja, értem. Majd gyúrok rá egy kicsit. -
Billy Le Vilain #1187 Ja....
Az, meg hogy màr màsodszor is probàlkozol.... szerintem csak jo fényt vethet ràd !!! Ebböl is làtszik, hogy mennyire elszànt vagy !!!
Billy -
Billy Le Vilain #1186 Wazze, ezt most komolyan kérdezed ???????????????????????????????????
Az van odairva, hogy :
KOROSAN ELHIZOTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerinted bele fogsz férni a kivàlasztottak közé, és utàna képes leszel a legalàbb MINIMUMOKAT teljesiteni ????????????????????????????????
Fizikai felmérés
1. LUC LEGER - Futàs ritmikus zenére. Oda-vissza, 20 métres tàvolsàgon (minimum 7 nivót kell megcsinàlni). 1 nivó = 20m x 6. Minél nagyobb a nivó annal gyorsabb a tempó.
2. Hùzóckodàs - 4 minimum.
3. Kötélmaszàs - Egy 5 métres kötél.
Vagy csak a karoddal ... vagy a karoddal meg a labaddal együtt
4. Abdos (Felülés)- 40 abdos minimum
Szerinted ????????????????????????????????????????
Billy -
Billy Le Vilain #1185 Persze, hogy letagadhatod ! Mindent letagadhatsz, ha nem kavarodsz bele a sajàt elbeszélésedbe...
En csak egy tanàcsot adtam, vagy megfogadjàtok, vagy nem....
Csak az a lényeg, hogy :
- Légy elszànt, akard...
- Ne légy alamuszi, legyen egyéniséged...
- Boldogulj magadtol, talaàld fel magad minden helyzetben...
- Ne vàrd a sültgalambot...
és meglàtod, hogy az élet minden területén megàllod a helyed !!!
Billy -
#1184 Szerintetek ez kizáró ok?
http://kep.ivpicture.hu/110567.jpg -
fűszeress #1183 ezt letagadhatom nem?
vagy ennek is utánna járnak?
és az számit hogy 2x jelentkezek? -
Billy Le Vilain #1182 En még mindig azt mondom, hogy ne menjetek eggyûtt, mert :
1° rontjàtok egymàs esélyét (még ha csak egy kicsit is)
2° a Gestapon majd megkérdezik kivel jőttél ? Az eggyik haverral, mert nem akartam egyedûl nekivàgni a nagy utnak, féltem, hogy eltévedek, ketten könnyebb, etc.... Màr bele is fogjàk irni a dossziédba, hogy nem vagy elég önàllo, nincs elég akarateröd, félsz az ismeretlentöl, valakinek mindig melletted kell àllni, hogy fogja a kezed, etc.....
Szoval nem nézik jo szemmel !!!
Billy -
Billy Le Vilain #1181
Előre szolok : Nem kötözkődni, csak pontositani szeretnék !!!!
"párizsban a konyhán, nem találkoztál ott egy magyar tisztel aki mindenért torkaszakattából üvölt csak úgy"
1° Magyar tiszt : jelenleg ugy tuom, nincs a Légioban
2° Magyar altiszt : az van sok, de nem a konyhàn
3° Akiről szo van az a legjobb esetben egy Caporal-chef (szakaszvezetö) lehet csak, ugyanis konyhàn nem dolgozik sem tiszt, sem altiszt, föleg nem magyar !
Billy