3500
A Francia idegenlégió
  • OrioN the S
    Ne ertsetek felre nem kotekedni akarok ,de ahogy latom vannak itt olyanok akik nincsenek teljesen tisztaba vele ,hogy a legio nem nyaritabor

Labfajosdi stb... En meg is ertem ,hogy a legioba pont leszarjak ,ha faj a labad. Gondolom ,ha eles akcioba bejelented ,hogy faj a labad meg ki is rohognek aztan "durr egy pofon" es harcolj tovabb. Ha mar ravennem magam ,hogy a legioba menjek ,akkor azzal a tudattal ,hogy lesz szenvedes nem is keves... En speciel nem is szolnek ,hogy "jaj fonok faj a labam elmegyek gyengelkedore" :\ Katonak kellenek nekik nem pedig puhapocsok.

Javitsatok ki ,ha tevedek es elore is elnezest ,ha hulyesegeket beszelek ,de ez a meglatasom :)
  • Thanatos
    légioban 17 év után kapsz nyugdíjat tudtommal, szóval ha valaki 20 évesen kezdi akkor az 37 évesen már nyugdíjba is mehet :)

amúgy azért nem kell illúziókba kapaszkodni, a légiós fizu/nyugdíj nem rúg labdába kicsit se a francia bérekhez viszonyítva, szóval mint ahogy ezerszer ki is lett már tárgyalva a pénzért nem érdemes a légióba menni mert kurvára nem éri meg, szóval aki materiális dolgokban keresi hogy mit "ad" neki a légió az kerülje el de nagyon messzire...

az hogy a civil élet is sokszor ugyan ilyen szar anyagilag már más tészta mondjuk :)

de igazából akikben ezek a kérdések keringenek annak tényleg nem érdemes a légión gondolkodnia se, ez nem arról szól hogy hű de szép jó életed lesz ami után milliomos lehetsz... (és ettől függetlenül a légióban félretenni elég jól lehet pont a kaja/szállás miatt ugye de aki ilyen mentalitású az úgy se fog tudni félrerakni...)
  • Mersant
    es miert vonz az hogy 1 multinak melozol ehberert, az emberek tobsege mar 1 mosogepet sem tud kp. megvenni, nem hogy hazat/lakast, ami azert igen alap dolog lenne szerintem, de minimum annyi hogy kenyelmesen ki tudd csengetni az alberletre a penzt, es mellette jusson minden masra is, ne kelljen mindenbol a legolcsobbat megvenni. az allam a fizetesed felet lehuzza + mindent 20x megadoztatnak amit megveszel es 65 evesen mehetsz nyugdijba ha megeled. valoban sokkal jobban hangzik mint a katonaskodas ahol 40-50 evesen elmehetsz nyugdijba, es akkor tenyleg van meg hatra 1 csomo idod hogy a hobbidnak eljel stb. persze meg is halhatsz a legioban, de 1 epitkezesen is, 1 kifozdeben is, vagy csak meloba jovet-menet, barhol...
  • Thanatos
    akkor te nem "vonzódsz" a légiohoz, ennyi :)
  • Orionk
    Én, aki nem vonzódom a légióhoz nem tudom megérteni, hogy miért mennék oda, amikor semmit nem kapok a légiótól csak kaját, ellátást..., én meg harcoljak neki...
  • Thanatos
    fáj a lába, igen, ha ilyesmi lelki gondot okoz akkor nem neked való a légio...
  • Tyler1
    persze értem én a lényegét. ott egy csapatként nem mind1 h saját faszsága miatt kinyirat még 5 embert.

| #1333: bemutatták mi az a légió. ki hozatta létre, miért, kik voltak a tagjai, kik lehetnek a tagjai, stb... Általános infok arról h mi is a légió. Meg 1-2 személy bemutatása asszem.
  • Orionk
    meg az milyen dolog már, hogy fáj a lába a csávónak, nem is lehet gyógyitani, de ott kell rohadnia még egy évet, és utánna szerelhet le
  • fűszeress
    valaki elmondaná hogy az elején mi volt a műsőrban kb 30 perc
    mert lemaaradtam
  • Thanatos
    az átlaghoz képest nagyjából tényleg jó amúgy, a pszicho teszt meg nem véletlen, elvégre fegyvert adnak emberek kezébe akiknek az a feladatuk hogy esetleg használják is, ez a minimum hogy nem kerül valami holdkóros kezébe, és akkor még a "military way of life" -ra való alkalmasságról egy szót se ejtettünk pedig könnyen belátható hogy az is épp olyan fontos hogy a parancsot teljesítsd pl és ne a saját fejed után menj ha kiborul a szar, és még ezer+1 dolog miatt fontos a pszicho teszt, úgy ahogy az iq teszt is, és a gestapós "beszélgetések" is

ezek a részei a felvételinek szvsz sokkal keményebbek és lényegesebbek is mint az orvosi meg a fizikai tesztek amiktől mindenki parázik...
  • Tyler1
    azér az kemény h a pszichológiai vizsgálaton 9ből 1 ember megy át! és akk még fizikai teljesítményt nem is néztük. És ez sztem azt bizonyítja, h az emberek nem is gondolnak bele, h mire jelentkeznek, csak akciózni akarnak egyet, vagy tényleg menekülni vmi elől.
    mondjuk ez a Nat Geo-s sorozat sztem jó, mert próbálja bemutatni az ottani életet, bár ezt képernyőn keresztül nehéz leszűrni.
  • fűszeress
    az utolso fél oárt látam csak, elaludtam
    de az idegesitett hogy mindeki ot ugy meg mondja a tutitt hogy milyen emberek mennek oda , mert álatlában ezt hallom legtőbszőr:IDE CSAK BŰNŐZŐK JŐNNEK, 10 emberből 9 bűnőző ÁÁÁÁ nagyon idegesit,meg az is szarság volot mikor az egyik okoskodot hogy mien fajta aemberek mennek oda, mert szerinte 1 bűnőzővoltvagy hasonlo,2 valami bolond,3megvalami aki nem találja a heylét vagy valami ilyesemi,
    szoval sokan probaltak okoskodni,
    amugymeg szerintem nem főleg ilyen emberek mennek,thanatos már leirta egyszer kb hogy miért is mehetnek a tőbbség vagy a fele kb
  • Thanatos
    a légiónak van saját kórháza(bár lehet ez nem külön a légió-é hanem "csak" katonai kórház úgy általában, passz), gyengélkedője a latanyának, stb, nem hagynak cserben ha arra gondolsz...

és a film e téren nem volt túl korrekt, vagyis inkább úgymond félreérthető
    bűnözőket ma már NEM vesznek be a légioba, ha köröz az interpol és/vagy a francia rendőrség, vagy egyéb szerv akivel szorosabb kapcsolatot ápol a légió akkor nem hogy nem vesznek fel de ki is adnak nekik azonnal..., a srác aki "bűnöző" volt ha jól megfigyelted már nem ált körözés alatt, csak büntetett előéletű volt >> nem bűnöző, vagy legalábbis nem gyakorló bűnöző :)

szóval az igazság szolgáltatás elől mamár nem igen menekülhetsz a légióba és hiába sugallta a dok film ezt nem is ez a fő lényege, akinek ez lenne a motiváció az bizony igencsak pofára fog esni
  • Orionk
    A film alapján eldöntöttem, hogy én nem leszek idegenlégiós.
    Még értelmét sem látom, csak azt, hogy ha bűnöző vagy, akkor elbujhatsz, mert megvédenek.

Mi van, ha lebetegszel?, akkor is 5 évig ott kell rohadnod?

hehh
  • Thanatos
    nyilván akkor mész jössz amikor akarsz, pont mint az óvodában...
  • Akos 001
    jól tudod...airsoftban mennyi? :D
  • Punker
    5 év a min szolgálat, ha jól tudom.
  • Orionk
    megnéztem a műsort, de pont a végét nem értettem, hogy a csávó elhagyta a légiót, és ha franciaországban kapják el, akkor desertőrként börtönbe zárják.

DE MIÉRT? hát a légióba belépsz ha akarsz, de akkor is mész el, amikor akarsz, nem? Ha nem, akkor mikor mehetsz el?
  • Orionk
    ne feledjétek, MINDJÁRT KEZDŐDIK !! :)
  • Wampa
    http://www.billboard.com/charts/hot-100#/charts/hot-100 :P
  • winter23
    http://www.legion-etrangere.com/fr/telecha/musique_chant.php
  • Thanatos
    jah, én is most láttam a reklámot :D
  • fűszeress
    National Geographic
    augusztus 10.
    hétfő
    22:00Idegenlégió: a legkeményebb hadsereg
    (3/1. rész)
    Az izgalmas sorozat a Francia Idegenlégió zárt és titokzatos világába kalauzolja...
    tvben
  • fűszeress
    :D
  • Thanatos
    majd ők megértenek téged, egy ideje már ezzel foglalkoznak, megoldják :) ráadásul mi másért mennél még egy toborzóirodába?
  • Soldiers
    srácok lenne 1 kérdésem ha elmész a toborzó irodába és nem nagyon kell beszélned idegen nyelvet akkor hogy érteted meg magad hogy jelentkezni szeretnél??
  • Thanatos
    olvass vissza
  • Jimmy0336
    Üdv mindenkinek.Lehet h. ez a kérdés már elhangzott de kérlek segítsetek.A szemüvegességet elfogadják a légióban?ha jól tudom igen csak nem tudom hányas dioptriáig.Segítséget előre is köszönöm
  • fűszeress
    """"""te se gondolod komolyan hogy majd utánad fognak koslatni a magyar sportszervezeteknél hogy ugyan már derítsük ki pistike milyen jó futó, mert biztos csak megbotlott..""""""
    IGAZAD VAN
    :D
  • Thanatos
    ez mind szép és jó csak éppen senkit se érdekel, a légiót meg főleg nem...

te se gondolod komolyan hogy majd utánad fognak koslatni a magyar sportszervezeteknél hogy ugyan már derítsük ki pistike milyen jó futó, mert biztos csak megbotlott..

az ő szemszögükből az ő tesztjük a mérvadó és más nem érdekli őket, ha nemsikerül és tényleg csak emiatt nem mert félreléptél, meg rosszul ébredtél akkor meg majd visszamész 3 hónap múlva vagy amikorra mondják hogy mehetsz és ezzel legalább kapásból az elszántságod is letesztelték ami nekik csak jó...

ehhez jobb ha előre hozzászoksz hogy az individuális lelki problémáid meg hogy épp milyen lábbal keltél fel senkit se fog érdekelni a légióban, és kár is ezen filózni...
  • fűszeress
    :DDD
    inga futásod jo azt kész ennyi
  • Eitan
    Kedves Thanatos!

A kérdésedre válaszlova eltudom mondani, hogy ha valaki - én - tud és fut is ilyen ultratávokat annak különböző atlétikai szervezeteknél, szövetséegknélnyoma van. És szerintem lehet olyan élethelyzet, ahol az ember egy adott helyzetben rosszabb teljesítményt mutat ( ingafutásban ) miközben az állóképessége az adott pillanatnál magasabb szintű is lehet. Persze ettől még lehet,hogy valóban igazad van éstöbbet nem tehetek,mintsem az adott teszten igyekszem és természetesen igyekezni is fogok! Nem arrólvan tehát szó, hogy bliccelni szeretnék a futásban, sőt!
  • Thanatos
    honnan tudhatják hogy tudsz annyit teljesíteni? segítek, ebből a tesztből..., hidd el, elég ha ők tudják hogy melyik tesztből mire jönnek rá és mit tudnak meg veled kapcsolatban, neked elég ha a teszten jól teljesítesz többet ugye tehetsz :)
  • Eitan
    Tovább tanulmányoztam a felvételi eljárás sajátosságait és felmerült még valami bennem, aki tud homályosítson fel engem. A lényeg röviden: Amennyiben jól olvastam a fizikai/erőnléti tesztek fontos része a futás az állóképesség ellenőrzése. Én ezt az ingafutást nem nagyon ismerem soha nem futottam ilyet, még az is lehet, hogy elvérzek benne - de vajon - figyelembe veszik, ha ettől független tudok egyben teljesíteni akár kétszáz kiómétert is futva megállás nélkül. Ti mit gondoltok?
  • Billy Le Vilain
    Az nem baj, ha beülteztettek a fogaid, csak az a lényeg, hogy ne legyenek ROSSZ fogaid !!!

Szoval ha minden rendben van a szàdban (akàr mü fogak, akàr eredetiek) akkor mehetsz !!!
  • Eitan
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ha valaki tud segítsen a válaszban. Tehát: A felvételi eljárásban a fogászati szürésben mennyire jelent gondot a fogbeültetés - azaz már sajnos nem az eredeti gyári van bent. ui. nem protézis, hanem inplantátum!
  • Jerky
    Ejj gebasz van este AP robbant szétment pár ujjam remélem megmarad mert ideg nem sérült meg összerakták attól h nem nagyon érzem a bal kezemen a középső és a hüvelykujjamat attól még felvesznek ha minden más oké? Mesterlövész lennék és jobb kezes vagyok.
  • Jerky
    Én a tarkómra akarok egy taijitu és az egyik mellemre egy farkast. Ehhez mit szólnának?
  • fűszeress
    ja horogkereszt ne legyen,én ismerek olyan nyomorékot akin volt és már az orvosi után elküldték, magyarok is cseszteték érte ,nem fűrdőt mert nem mert,
    a horogkereszt miatt,am aztmondták hogy minden tetoválást lefényképeznek,
    és megkérdik mit jelent
  • Mersant
    lehet, csak ne horogkereszt legyen mert azt nem szeretik :)