3500
A Francia idegenlégió
-
fűszeress #1420 találtam egy érdekes cikket a Légióról ,
vannak benne képek is, az 1830 as évekből,AFRIKA,hadműveletekről....
légió -
#1419 Valamikor nemrég felhivtam az egyik infovonalat kintröl, de annyira furán beszélt a csákó, oan akcentussal beszélte a franciát, hogy alig lehetett megérteni!:D
Szoval azon neparázz, hogy nemfogod érteni! A többség nembeszéli a franciát, azért is idegenlégió vagy mi! -
#1418 mindenki az anyanyelven kapja meg a teszteket... -
#1417 ahogy a tobbi franciaul nem beszelo jelentkezo :) kenyszer nagy ur es elobb vagy utobb tuti megtanulod :) -
Francsics #1416 én úúgy elmennék, de annyira félek hogy a francia nyelvet egyáltalán nem ismerem, igazából még az angolt is annyira tudom hogy ne haljak éhen
Bár javítson ki valaki ha tévedek
de a felvételi is franci nyelven van, hogy mennyek át egy logikai teszten ha franciául van :D -
#1415 Sziasztok, régebben ide beirtam, hogy ha valaki kiakar menni, akkor mivel énis megyek Fr.o.-ba, van még egy hely a kocsiban...
Ha valakit érdekel, irjon nekem pü-t!
Üdv.:Kisa
Indulás kb. 2 héten belül! -
Thanatos #1414 nem -
dedinki #1413 Sziasztok.
Magassággal kapcsolatosan tudtok nekem segíteni,H mennyi a minimum?!
-
fűszeress #1412 mikor voltam jelentkezni volt 2 szlovák magyar ,normálisak voltak,és még az egyiktől kértem pénzt azt adott is 2 eurot mikor elkűldtek, -
Billy Le Vilain #1411 Szerintem kérdezz meg valakit, aki VISSZAOLVASOTT a topicban ! -
Thanatos #1410 ... -
Bobo2021 #1409 szevasztok idén szeretném megpróbálno a légiót csak azt nem tudom hogy aha nem tudok francióul akkor hogy veszek részt az elbeszélgetéseken és a különböző teszteken? tud erről valaki valamit? -
Billy Le Vilain #1408 Ez jo, ez a kérdés még ugysem volt !!!
Igen, 5 év az elsö szerzödés....
Lehetni lehet, csak nem SZABAD ! -
#1407 ha vki belép a légió-ba ugye 5 évet kell lehúzni és az lenne a kérdésem hogy a 5 év alatt hazase mehet az ember -
wodan88 #1406 1368 keresd vissza!az a válasz a kérdésedre. -
Francsics #1405 Tényleg egy sokat mondó cikk :)
egész jól le van benne írva minden amit tudni kell -
#1404 A légióban sok nemzetiség él együtt, de nem fognak a feketék bandát alkotni, ahogy a spanyolok sem, meg a szlovákok sem. Ez nem egy börtön, ahol fajokra van osztva az egész. Az hogy nem kedvelnek, az max a te hibádból adodhat, ha kibaszol a csapattal, vagy ha baszol az egészre, ha játszod a kemény csávót.
Amúgy meg akármilyen rendbontásért olyan kurva kemény büntetés jár, h senki nem fog "csakúgy" kötekedni. És természtesen kollektív büntetés jár, úgyhogy azok is szívnak akik nem is voltak a környéken.
Ez egy kibaszott katonai alakulat! Itt is a legfőbb dolog a fegyelem! Nem sok hülye kemény gyerek van egy helyre zárva. -
Wampa #1403 Ezt külön posztnak szántam,bocs:) -
Wampa #1402 Amugy ,ahonnan ezt a hülyét belinkeltétek,van egy jó cikk egy igen jó fej gyerekkel:
Kürtök -
Thanatos #1401 igen, viszont ha elmész mosogatni pl Londonba, és pechedre ott mosogat másik 15 szlovák is akkor pont ugyan így jártál... :)
igen az ember az ember marad még a légióban is, ha valaki nem szereti a Jani bácsit akkor az a légióban se fogja megkedvelni őket... -
Francsics #1400 Igen, én is ettől tartottam, hogy csak papíron elfogadott az a tény hogy például én magyar vagyok és összezárnak a vicc kedvéért mondjuk 5 agresszív szlovákkal. Kétségtelen hogy ki lenne a táplálék lánc alján :)
Ezzel persze semmire nem akartam utalni a szlovákoknak, csak mostanában sok az ilyen magyar-szlovák összetűzés, és ez most pont ide illet, mivel szlovákokból sok van a légióban (szóval nem sértő megjegyzésnek szántam, fordítva is igaz a dolog )
És arra valaki tud válaszolni hogy a pszichológiai teszt az mennyire erős, aki már töltött ki ilyet ..... Előre is köszönöm
Olvastam az erőléti tesztről is, bár az nem tűnik valami nagy falatnak, javítson ki valaki ha tévedek :)
-
Wampa #1399 Ehhez képest volt olyan idő,majd Billy szól róla ha akar,mikor egy-egy hazánkfia lelépett a többiek pénzecskéjével,meg bizsujával,szinte szitokszó vot a magyar.Abban se lennék biztos hogy nincs rasszizmus....van az alapelv,meg az is igaz,hogy ilyen szempontból ,mármint kulturális,faji tolerancia,a légió tényleg toleránsabb a világ többi helyénél......de azért nem egy naiv szakrális festmény,jászollal,tehénkével.A REP meg főleg ,szinte az ss-ből,meg a wermacht ernyőseiből alakult.Az indulója a Condor légióé,a Charlemagne hadosztályé,meg az ss-é.Ezzel nem azt mondom,hogy egy neonáci alakulat,de nem is egy liberális melegbár.
Meglehet ,hogy még ma is elnéznek apróbb dolgokat,teszem azt adótartozás,bigámista vagy :)de ha van keményebb bulid és megkeresik őket,akkor kib...nak mint a macskát sz..ni.
Abban se vagyok biztos,hogy soha nem huzzák a fejére senkinek a párnát,
ez egy katonaközösség,a falkában ki kell alakitani az erőviszonyokat,nevelési célzattal is kaphatsz,meg belefuthatsz egy gyökér kiképzőbe is.Lehet hogy egy pofont nem kapsz ,de lehet hogy jól megvernek az elején.Még csak ki sem számithatod. -
#1398 "Bármilyen lehet a származása, a vallása, a nemzetisége, akármilyen végzettséggel rendelkezhet, bármilyen lehet családi vagy egzisztenciális helyzete, a Francia Idegenlégió egy új lehetoséget kínál Önnek élete megváltoztatásához."
Leszarják h milyen a vallásod, és a bőrszíned, mert ott új úton folytathatod az életed. Az meg h nem szeretik a feketéket egy hülyeség. Sok fekete szolgál a légióban különböző országokból, de ott a lényeg h az egység!
Aztán h kinek milyen dolga miatt kellett inkább a légiót választania, tök mind1. Kérhetnek új személyazonosságot, onnantól már senki nem fbi kőrözött, zsebtolvaj, bankrabló, de attól meg főleg nem kell tartani h netalántán kizsebelnek a légióba, vagy éjszaka a fejedre húzzák a párnát.
Kötekedni senki nem fog, ez nem egy szakmunkásiskola tele gizda csikókkal, ez egy elitalakulat. -
Francsics #1397 megkérdezhetem milyen egy ilyen helyen a légkör ?
Úgy értem..., ha az ember leköti magát 5 évre akkor reménykedik benne hogy nem zsebtolvajokkal és az FBI által kőrözött személyek között kell majd aludnia és eltöltenie az idejét (ha jól hallottam mostanában már csak a büntetett előéletűeket engedik be, akiket kőröznek azokat feladják a hatóságoknak)
de azt hiszem mindenki érti a lényeget; milyen emberekre számíthatok a francia légióban? akikkel bármikor leülnél egy hétvégén beszélgetni, akiket bemutatnék a barátaimnak hogy "igen vele szolgáltam együtt", vagy inkább a kötekedősebb fajtákra kell számítani,akiknek nem számít például a személyes tér és ,a magántulajdon fogalma.
hallottam hogy nem nagyon szeretik ott a feketéket, és az egyéb vallású embereket, ami már egy megosztottságot jelent a Légióban.
ha ez a megosztottság tényleg létezik, akkor szörnyű hely lehet.
Sajnálom ha "idegesítően" béna kérdéseim vannak ezzel kapcsolatban, de ha tényleg lekötném 5 évre magam, akkor nem a pokolban szeretnék kikötni
Ezzel szemben azt is olvastam hogy a pszihológiai tesztek úgy vannak kidolgozva hogy aki átmegy az erős személyiség legyen, és a csapatszellem hajtsa... ennek is van alapja?
Remélem valaki tud ezekre a kérdéseimre is válaszolni aki már volt pár évet a Légióban ! Előre is köszönöm
-
Billy Le Vilain #1396 "és egy olyan magyar villanyszerelővé lett volt légiósról aki 20- 30 000 Frankot keresett havonta, és most mégis épp hogy csak elvan! ez lehetséges ??????"
- Gondolom ez csak ugy lehet, hogy az ukràn maffiozok mondtàk neki, hogy jobb lessz ez igy, a légzsàkvarràs a fedezete, nappali kettös élete, de éjszaka folytatja a faluirtàst....
:-)) -
Wampa #1395 Szia
Bocsi,kicsit elragadtattam magam....de a Béla régi haver
Ha megengeded hogy belekotyogjak:
Fizetések
A fizetés rang,szolg hely,ezred függő is,tehát nem mindegy mi a rangod,hol vagy(francia terület,külföld,hadműveleti terület)
Nyilván el lehet költeni minden pénzt,de a cikk hazugságok tömkelege.
Kivéve a hidas részt az igaz,csak az a különbség hogy a hidat ejtették túszul,és hogy el ne szaladjon,odabilincselték két faszihoz.Annak idején nyilatkozott is a hid a CNN-en. -
Wampa #1394
Ez a haverod Billy, a Bééééééééééééééla!!!!!!!!!!
Igazi faluirtó,kinai császár örökbefogadó,becsületrendes gyilkológép -
Francsics #1393 rossz linket adtam meg
ez a jó : http://francianyelv.hu/erdekessegek/francia-idegenlegio/527-egy-magyar-az-idegenlegioban.html -
Francsics #1392 hello
mostanában én is elkezdtem gondolkodni azon hogy le kéne lépni az országból, és több választási lehetőség között a Légió is szóba került.
Nem akarom hogy azt higgyétek anyagias vagyok....
deee én úgy hallottam hogy egész jól keresnek az légiósok, sőt... itt olvastam a fórumon hogy valószínűleg semmit sem lehet belőle spórolni.
ez szerintem nem igaz ; a légió megszabja mennyit költhetsz, akár mit veszel ami tulajdon tárgynak számít azzal el kell számolnod , vagy engedélyt kell kérned (mobiltelefon, ház, kocsi)
Szóval a spórolós kötelező ... ha úgy vesszük
Szóval én nem igazán értem mi a bajotok a légiós fizetéssel ?!?!
meg kérdezhetek valakit aki már volt légiós mennyi ott a konkrét fizetés ?
és mint már mondtam az alaján ne gondoljátok hogy anyagias vagyok,
de ha esetleg komolyra fordulna a téma, és tényleg lépéseket teszek az ügyben, akkor max 40 éves koromig tehetem, és utána is élni kell valahogy...remélem mindenki megértette mire gondoltam.
és lenne még egy kérdésem :
olvasgattam más fórumokat és megdöbbentem amit itt leírtam,
én tudom hogy veszélyes és nehéz életet él aki ezt választja
de itt már mészárlásról írnak, és egy olyan magyar villanyszerelővé lett volt légiósról aki 20- 30 000 Frankot keresett havonta, és most mégis épp hogy csak elvan! ez lehetséges ??????
itt olvastam róla :
Francia légió -
Wampa #1391 Üdv
Pedig mindent megteszel:)
Röfinált vagy mint Clouseaut felügyelő...:P -
Billy Le Vilain #1390 Wazze, az nem semmi !!! :-)))
Mà' megint lebuktam ???
:-))) -
Wampa #1389 Figyu,ha menni akarsz te is,szóljál ,majd mesélek privátban:P....a falumban lakik egy légiós több mint 15évig volt,sch.ként szerelt,Calvi mellett volt Cmp.Raffaly-ban,a légió kommandós ezredében. -
boomsly #1388 Aztán ha majd hazajöttök így vagy úgy, elmehettek Siklósra, onnan meg dél-afrikába -
Orionk #1387 ha, nem sértelek meg, akkor mesélnél arról, hogy miért szeretnél menni, mivel foglalkozol most, mi az amit hátrahagysz.
nem akarlak megsérteni, csak kiváncsiság, hogy megértsem azokat, akik mennek. -
Thanatos #1386 akkor irány könyvet írni!!! :DDDDDDDD -
Billy Le Vilain #1385 En sem !!!
:-)))))))) -
wodan88 #1384 Én csak szeretnék menni,nemsokára!
-
Thanatos #1383 én nem :) -
Orionk #1382 ti honnan tudtok ilyen részleteket?
voltatok már légióban? -
Thanatos #1381 levisznek, illetve előbb fel párizsba, aztán majd onnan le aubagneba :)
mondjuk utolsó beszámolok szerint strassbourgból párizsba csak egy vonatjegyet meg térképet adnak a kezedbe szal ott "egyedül" mentek, párizsból aubagneba már "visznek" elvileg