3500
A Francia idegenlégió
  • Wampa
    Szia
    Vigyél egy kis szótárt,vagy inkább egy kétnyelvű utiszótárt
    pár szlen meg itt van:
    Szleng
    Nem naprakész,van benne pár kifejezés az algériai időkből,tekintve hogy
    egy ancien irta.
  • 1archer1
    eddig szinte minden fontos info elhangzott ezen a fórumon ami az ffl-el kapcs. köszi minden építő jellegű hozzászólásért mindenkinek! ha valaki képben van ilyen téren, és mondjuk egy kis szabadideje is akad, legyen szíves írjon nekem pár kifejezést, szót, magyarul és franciául, ami elég hasznos lehet, ha esetleg odakerülünk. e-mailem: [email protected]
    köszi szépen!
  • Thanatos
    hát ha szerinted nem gáz akkor minden ok :)
    sok szerencsét :)
  • Jocooo88
    Addig oké, hogy egymással szúrunk ki ha eggyütt megyünk de 2 ember még nemgáz szerintem... De miaz, hogy a cuccaim nemveszik el ?:D Az nemfasza...
  • Daniel Ocean
    Amikor megalkották ezt a fajta hadsereget lefektettek pár alapkövetelményt a XIX. sz.- ban. A magasságra is volt kritérium 15_ valahány, azt hiszem 9 cm. A magasságod miatt ne aggódj ha el is küldenek nem azért fognak mert 162cm vagy esetleg 2m 10cm szerény személyed. (csak egy példa volt. Csak menjetek az a lényeg!
  • emilbalint84
    Uzenem Jocooo88 nak hamarosan fogok irni,de tud valaki pontos valaszt adni a magassagot illetoen.elore is koszi.
  • fűszeress
    jaja
    sok wilburg van ott vigyázni kell a cuccokra:D
    a telot azt magamnál tartottam, de pár nap mulva azt is elvették és beteték boritékba, a SIM kártyát azt első nap már elveszik,
  • Daniel Ocean
    Párizsból hetenként egyszer van szállítás Obányba azt hiszem csütörtök. Tehát min 1 hétig kell robotolnotok és talán kaptok egy francia kék felsőt meg egy fekete adidas nadrágot. Jó tanács, mivel lopnak (ezt azért én sem godoltam volna) és az összes cuccod nálad marad kivétel a SIM kártyád és az útlevél/személyi ezért lépéseket kell tenni annak érdekében, h a magántulajdonod nálad maradjon. Jah és Párizsban csak orvosi van. A Caporal Chef tesztelve ebéd után ne zavard, mert fekszik. Ezért ajánlom inkább Obányt ott remélhetőleg elvesznek mindent és nem kell azon filóznod na most meg lesz e a pénzem vagy sem. (volt akinek a táskáját vitték). Jó Utat!
  • Thanatos
    ne menjetek együtt, ezerszer le lett már írva, csak magatokkal szúrtok ki... (igaz ha ez a cél akkor bocsánat a közbeszólásért :) )
  • Thanatos
    ez egyéni elbírálás hogy elhagyhatod-e az országot, ami eleinte általában nem igen kívánatos, cserébe ha bejelented tartózkodási helynek a légio xy nyaralóját onnan oda mész ahova akarsz, legalábbis a nagy öregek ezt mesélték ;)

nyilván tanácsos visszatérni a szabi végén...
  • Jocooo88
    emibalint ha komolyan ki akarsz jönni akkor gyere velünk, füszeressel megyek én is vagyis inkább eggyütt megyünk :D November 11-én indulunk, a jegy repülövel egy 10es plusz még a kinti útazgatás! De ha télleg komolyan gondolod akkor: [email protected] az msn címem és majd ilyen közösbe megbeszéljük!
  • Oiman
    Bár a kérdés volt már, számomra nem egyértelmű, szóval bocsi az értetlenkedésemért. Az 5 éves szolgálat alatt tudtommal van szabadság amit akár a légiós külföldön is tölthet.- ill a légió nyaraló "központjain" is töltheti. Ez a külföldi ország lehet esetleg Mo is? Tehát haza lehet jönni vagy sem? vagy ez már dezertálásnak számítana...
  • Thanatos
    olvass vissza :)
  • emilbalint84
    Hali fuszeres!te november vegen mesz?en is meg az iden szeretnek.te mar voltal jelentkezni?
  • emilbalint84
    Sziasztok, en is szeretnek menni a legioba,tud valaki nekem segiteni hogy hol kezdjem?Mik a feltetelek?Pl a magassag szamit?en 159cm vagyok.Fontos az idegen nyelv tudas?Milyen idoszakokban lehet jelentkezni?Mar atolvastam a neten mindent de azert negkoszonnem ha valaki olyan irna aki volt, vagy aki tobbet tud rola, akar emailben is, a cimem;[email protected]
  • Daniel Ocean
    Legegyszerűbb wizzair-rel menni egyenesen Paris-Beauvais-ba. Innen indulnak a buszok is, csak ki kell menni a reptér elé. A jegyet az érkezőoldalon megtudjátok venni 13 euro. Majd miután megérkeztetek Párizsba el kell mennetek a Charles de Gaulle Étoile-ra mert itt van a RER A megálló. A taxi kb. 27 Euro, a RER 2 Euro 25 cent Fontenay Sois Bois-ig. innen meg marad a térkép Fort de Nogent-ig. Obányba menj én azt ajánlom ryanair-nél meg lehet rendelni a jegyet marseilles-ig. onnan meg fogalmam sincs mert ott még nem voltam :D
  • Jocooo88
    Mert mi úgy terveztük, hogy Párizs és onnan Aubagne, vagy pedig csak Párizs az jó?
  • Jocooo88
    Ha kiakarok menni, akkor melyik a legészerübb útvonal?
  • wodan88
    A Billy-töl kérdezném,mivel ő kinn volt.A bal karom csuklótol vállig van tatoválva,és az egész hátam.Ez mennyire kizáró ok?Nincs horogkereszt se sarlokalapács!Tudom volt már ilyen kérdés,de rajtam 1 kicsit több van tatto-bol mint az átlagon!
  • Jocooo88
    Értem, fűszeress te mikor vagy msn-en? mert ha novemberbe akarsz menni azért csak összekéne hangolódni :D Meg megbeszélni mindent!
  • dedinki
    Az Európai Unió tagállamainak állampolgárai érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be Franciaország területére.

A 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében az uniós polgárok három hónapig engedély nélkül tartózkodhatnak az EU más tagállamaiban (természetesen személyazonosító igazolvány vagy útlevél szükséges).
  • dedinki
    Nem kell. EU.
  • Jocooo88
    És útlevél az kell?
  • Thanatos
    nem kell, és anyakönyvi kivonatot se kérnek... :)
  • dedinki
    Valaki nem tudja, h erkölcsi bizonyítványt vinni kell e ha megyek ki?
    Mert valahol olvastam. Választ előre is köszönöm.
  • Thanatos
    jah :)
  • fűszeress
    A francia "közszolgálati 1-es" csatorna összeállítása a jelentkezésről, kiképzésről. Hangulatkép.

1. rész : Jelentkezés a toborzóirodán (frissítés 2009-08-12: magyar felirattal!)

na ez elindul ,youtubeon is ez van fent

http://francianyelv.hu/erdekessegek/francia-idegenlegio/600-a-tf1-osszeallitasa-a-francia-idegenlegiorol-video.html
  • fűszeress
    Idegenlégiósok Afganisztánban (+videó)
    A france24 exkluzív adása. Két riporterük két hétig forgatott egy francia különleges egységgel. Magyar felirattal

http://francianyelv.hu/erdekessegek/francia-idegenlegio/877-idegenlegiosok-afganisztanban.html

valakinek elindul???
  • fűszeress
    index forum nem?
  • Thanatos
    sőt ha tényleg komolyan gondolná tudnék ajánlani egy 29000+ hsz-es topicot is egy másik fórumon a témában... :PPP
  • Gladiator
    Ha komolyan gondolod, amugy is erdemes lenne atolvasni...
  • Thanatos
    nincs mit
  • Jocooo88
    1427 szöveg van...kösz szépen :D
  • Gladiator
    olvass vissza.
  • Jocooo88
    kontaklencse vagy szemüveg kizáró ok?
  • Thanatos
    tényleg
  • Jocooo88
    Télleg érdemesebb Párizsba menni toborzó irodába? Mint Strassburgba?
  • Jocooo88
    Feltudjuk venni a kapcsolatot? [email protected] az e-mail címem és az msn címem is!
  • fűszeress
    novemberben ja megyek
  • Jocooo88
    Üdv mindenkinek! Október végén November legelején szeretnék kimenni az idegenlégióba! 19 éves vagyok Egerben lakom és esetleg ha valaki kedvet kap hozzá addig akkor jó szivesen látom körömben! [email protected] e-mailcímre vagy ide írjatok légyszives! Köszönöm!