A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tek
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
ゾルターン
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
tényleg egyszerûen hihetetlen hogy még vannak emberek akik úgy akarnak elmenni prostituáltnak hogy szüzek maradjanak közbe... nc...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ja......egyébbként Champfleury hosszabban nyilatkozott a dologról.
K..va jó a magyar kommentár,Rejtõ idejében a legkisebb vétségért megvonták a vizadagot,kikötöttek,téglákkal rakott hátizsákkal futtattak.
Ellenszegülésért agyonlõttek.....ebbe minden belefért.
Még logikája is volt,elvégre távol Fro-tól,a gyarmatokon,gyakran embertelen körülmények között,mindenféle emberbõl álló csoportot kellett
a világ legfegyelmezettebb katonai alakulatává formálni.
Olvastad Josic könyvét,még a hetvenes években is milyen büntetések voltak.
Ma meg már azért is visitanak,ha büntetésbõl futtatnak kicsit.
Hülye dolog volt a gyerekkel Djiboutiban,de aztán kiderültek dolgok,
egy motivált légiósról aki nem panaszkodik,nehéz megmondani mikor kap a hõségben gutaütést vagy infarktust.
Basszuskulcs,hány élsportoló hal meg hasonlóan ,pedig azoknak lesik minden kivánságát.
Más dolog hogy a földön is kapott még.De nem akarták kinyirni,nem is õk ölték meg végül is.
Ez a nyugalmazott izé akkor a brazil gyereknek még adott volna pár tárat?Hagy nyirjon még ki vagy 20 légióst😞
A légió annyiban keményebb ma szerintem egy normálisabb katonai alakulattól,pld valamelyik RIMa tól,hogy mégis csak sokan távol szolgálnak .De hát jesszusom,mégiscsak Idegenlégió........
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
köv alkalommal amiatt lesz lázadás mert a mami fõztjét nem viszik ki a francia állam költésgén neked minden nap djiboutiba?
komolyan mondom kéne már olyan szervezet is aki megvédi az embert/egyéb szervezeteket az ilyen idiótáktól...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Entraînement très spécial à la Légion étrangère
Rejtõ Jenõ óta nem változott a francia idegenlégió
2009. február 24., kedd 13:15 InfoRádió
Lábbal tiporják az emberi jogokat a francia idegenlégióban - állítja egy, a katonák jogainak védelmére szakosodott egyesület. "Tarthatatlan, amit néhány perverz altiszt mûvel a legénységgel" - nyilatkozta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.
"Nem a hadsereg ellen, hanem azért dolgozunk, hogy megszûnjenek a középkorra emlékeztetõ viszonyok" - fogalmazott Michel Bavoil tartalékos ejtõernyõs százados, aki szerint az emberi jogokat sértõ "szívatások" miatt rengeteg értékes, tehetséges ember távozik a francia hadseregtõl, és errõl immár beszélni kell.
Bár a megalázó, az alapvetõ emberi jogokat sértõ bánásmód a francia hadsereg egészében elõfordul, a legsúlyosabb és rendszeresen ismétlõdõ esetek a jelentéskészítõk szerint a világszerte hírhedt francia idegenlégióban történnek. A Rejtõ Jenõ könyvekbõl is ismert durva, trágár beszéd, a katonák fizikai bántalmazása csaknem mindennapos jelenség.
"A légiósokban, akik panaszukkal megkeresnek bennünket, az egyik közös pont az, hogy mélységesen gyûlölik közvetlen felettesüket" - ecsetelte a helyzet komolyságát Michel Bavoil.
Tavaly májusban például egy szlovák származású légióst egy sivatagi hadgyakorlat alatt azért vert meg néhány társa, mert szimulánsnak vélték, parancsnoka pedig megvonta tõle a vizet az ötven fokos melegben. A katona néhány perc után meghalt, az ügy pedig óriási vihart kavart Franciaországban.
A tartalékos katonatisztek által alapított, de alapvetõen mintegy ezer aktív katonát tömörítõ szervezet már azt is jogsértõnek tartja, hogy az idegenlégió álnév felvételére kényszeríti az újoncokat. "Aki ezt megtagadja, azzal szóba sem állnak" - mondta Jacques Bessy tartalékos csendõrezredes, az egyesület alelnöke, hozzátéve: jogállamhoz méltatlan, hogy még az adójukat is az álnevükön fizetik.
Annak ellenére, hogy az idegenlégiósok a világ egyik legjobban kiképzett katonáinak számítanak, fizetésük megegyezik a többi francia katonáéval - mondta Michel Bavoil. Az egyszerû szerzõdéses sorkatona havi nettó fizetése 1200 és 1500 euró, azaz 360 és 450 ezer forint körül alakul, ami automatikusan megemelkedik - maximum a duplájára -, ha éles bevetésen vesznek részt.
Már csak Nicolas Sarkozyben bíznak
Az ügy kényességét mutatja, hogy a jelentés részleteinek nyilvánosságra kerülését követõen az idegenlégió parancsnoka is megszólalt. Louis Pichot de Champfleury tábornok a Libération napilap katonai témákra szakosodott blogjának adott interjúban elmondta: az 1831-ben alapított idegenlégióban jelenleg 7600 katona szolgál, és az álnév használata a testület megalapítása óta bevett gyakorlatnak számít, arra alapvetõen biztonsági okok miatt van szükség.
Nagyjából egy év alatt ellenõrzik, hogy az újonnan érkezõk valamelyikét nem körözik-e hazájukban bûncselekmény elkövetése miatt. Az idegenlégió ugyanis évente ezer újonccal köt szerzõdést, akiket egyébként nyolcezer jelentkezõbõl választanak ki. Egyharmaduk Nyugat-Európából, illetve Franciaországból, egyharmaduk Kelet-Európából, egyharmaduk pedig Dél-Amerikából, Ázsiából és a Közel-Keletrõl érkezik.
A légió parancsnoka hozzátette: az újoncokkal öt évre kötnek szerzõdést, és a harmadik évben a katonák 80 százaléka már saját neve alatt szolgál. A tábornok úgy véli: elõfordulhatnak ugyan jogsértések a csapatban, de a jogvédõk vádjait túlzásnak nevezte.
Ez viszont felbõszítette az egyesület vezetõit, és a Rue 89 - magyarul 89 Utca - nevû információs honlapon olyan fényképeket tettek közzé, melyek egy éjszakai légiós "hadgyakorlaton" készültek. Az egyik fotón a katonák bakancsban, egy szál alsónadrágban, fejükre húzott melegítõben kúsznak a sáros terepen, egy másikon pedig látható, hogy a "mûveletet" egy olyan tiszt felügyeli, aki egyik kezében botot, a másikban egy üveg sört szorongat.
A jogvédõk most azt remélik, jelentésüket Nicolas Sarkozy, a hadsereg legfõbb parancsnoka is elolvassa majd.
S. Ráduly János (Párizs)
12 ezrembe került:S
de szerintem igaz lehetett hogy kell mert ki küldenek Afrikába meg Dél Amerikába is és szerintem azért kell útlevél mert oda nem elég a személyi igazolvány,szerintem.......
Ne pas prendre :
Voiture/moto,
téléphone ou ordinateur portable, lecteur MP3,
objet encombrant ou précieux,
carnet de chèques ou carte bancaire,
etc…
N'oubliez pas de consulter les pièces jointes,
Pour plus d'information consultez les sites Internet suivant :
En espérant vous avoir donné satisfaction, recevez, Monsieur, l'expression de nos sentiments les meilleurs.
Kb
Ne gyere autóval vagy motorral
Ne hozz telefont,csipogót,MP3 lejátszót.
nagyobb vagy értékes dolgot
csekkfüzetet vagy bankkártyát..stb
Ne felejts el felvilágositást kérni egyébb ilyen tárgyakról.
További infokat találsz a következõ Internetes oldalon.....
Aztán elköszön........
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
akkor kell utlevél nem?
Jó reggelt,
a postádra adott válaszban szólunk hozzád egy anyag (elért szoba) melyik összegzi annak az alapjait, amit ez szükséges, hogy az elkötelezettség modalitásairól tud a külföldi Legionben.
FONTOS:
egy) Bármilyen egyetlen orvosi problémáért egy katonai doktort felhatalmaznak, hogy adjon egy kormányzást vôtre-n becsomagol. Ezt kizárólag az elkötelezettség látogatásának a részeként csinálják.
b) mivel minden vonatkozó igazságot csomagol be, a választ a kérdésedre csak egy Information Legion Etrangère (P.I.L.E). egy Postjában levõ toborzóval rendelkezõ elõzetes karbantartás vagy Recruitment Legion Etrangère (P.R.L.E). egy Postja után csinálhatják
Minden önkéntes, a bármi a nemzetisége és a származási országának jönnie kell a toborzás postahivatalai közül az egyikhez vagy a földalatti Franciaországban levõ külföldi Legion információja (idem a lakóknak DOM és TOM), egy érvényes azonosító okmánnyal.
Tud jönni az év minden napja a külföldi Legion egy irodájában mindazonáltal ajánljuk neked, hogy gyere 9 órás hétre 17-nél h könnyûbbé tenni adminisztrációs feladatokat.
Szállást és táplálást biztosítanak a toborzás idõszakán keresztül.
A jelöltet akkor a kiválasztás operációinak fogják kitenni és irány 04 hétrõl szóló idõszak alatt, és ez kívül bármennyi a külsõvel érintkezik.
Felhívjuk a figyelmedet a következõ pontokra:
toborzást nyitnak ki az embereknek (és csak az embereknek) 17 év ½ 40 év alatt.
Nincsenek megsértések azelõtt és ezek parkolásokat helyeznek párhuzamosan.
· A külföldi Legion nem tud támogatást megadni neked az adminisztrációs lépéseidben hogy kapjon egy vízumot, (az állampolgárok kiveszik EURÓPAI GAZDASÁGI KÖZÖSSÉGET).
· A külföldi Legion nem tud segíteni neked pénzügyileg a tervedért utazás.
Azt erõsen ajánlják neked hogy késztesse arra egy jegy visszatérését, hogy ne találjon sértésben téged a külföldiek tartózkodásával kapcsolatos francia törvénykezéssel való kapcsolatban.
Ha a jelöltsége van egyetért, az önkéntest fel fogják hatalmazni, hogy írja alá egy 05-ös hossz egy feltétlen szerzõdését évek minimális. Másképp és a bármi mozgató, õt azonnal polgári életben fogják visszaküldeni.
Személyes üzlet vesz bemutatni téged:
Legalább 01 érvényes azonosító okmány, azért minimális egy útlevél az érvényesség folyamatában vagy a külföldieknek való vízum nélkül az európai közösségnek (egy másik útban egy személyi igazolvány EURÓPAI GAZDASÁGI KÖZÖSSÉG állampolgárainak),
01 polgári megtartást javít ki, Underwear 05 napon keresztül (alsónadrág, mellény, zoknik),
01 pár sport,
teljes hiúság becsomagol (fogban, törülközõben, borotváló habban és borotvában suhan el, szappan),
· Maximális 30 - 60 € költõpénz (a kicsi felekezet feljegyzéseiben).
Ne pas prendre :
Voiture/moto,
téléphone ou ordinateur portable, lecteur MP3,
objet encombrant ou précieux,
carnet de chèques ou carte bancaire,
etc…
N'oubliez pas de consulter les pièces jointes,
Pour plus d'information consultez les sites Internet suivant :
En espérant vous avoir donné satisfaction, recevez, Monsieur, l'expression de nos sentiments les meilleurs.
hogy muternek meg mit ad be csak vérmérséklet függõ, de ezt szvsz úgy hogy a könnyeivel küzdõ anyucira gondolunk nem igazán lehet amúgy se...
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
most kiderûl
na mindegy..........
valaki tag más francia idegenlégió fórumon, index? ha igen lécives kérdezze meg köszönõm
De ezt õk jobban tudják. Útleveles dolog pedig...egyik ember azt mondta , hogy õt hazaküldték útlevél nélkül, valakit pedig nem. Elvileg elég az új fajta személyi...elvileg...
valaki tud akkor pontos infot adni hogy kell e utlevél vagy sem?
csak mert a 6000 ft sok , mert nem sok pénzem van a kiutra
akkor hétfõn gyakorlat után be is megyek az okmányirodába:C
nekem ezek vannak az a barna nincs
csak az utlevél járt le,és mennyi megujitani az utlevelet?
ゾルターン
igy nem használhato a légioban?
nem tom hol lehet megujjitani anyámnak meg nem akrok szolni mert még enm tudja hogy megyek,szerintetek csináltassam meg vagy igyis elfogadják?
ha nem akkor hol ujithatom meg?
még pár hét és indulok ugyhogy sûrgõs lenne.
"fizetést" csak Aubagne-ba való bekerülésed után fogsz kapni. Szóval Párizsban még nem fogsz kapni semmit. Aubagne-ban minden eltöltött nap után kb. 35-40 Eurot kapsz. De ezért az infóéer nem vágatnám le a kezemet😊, de utolsó infóm ez.