3500
A Francia idegenlégió
-
xAchilleusx #1580 Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi hogy a nyelvi akadályokat hogy küzdötted le, hogyan értetted meg az utasításokat, a tesz milyen nyelven volt...Engem is érdekel a légióhoz való csatlakozás, ezért érdekelne hogy megy az. -
johnnycash #1579 priviben megírtam a visszautat... -
johnnycash #1578 hát igen, a fekvőtámaszok... mikor elhangzott a bűvös "pozitióóón" szó akkor már mindenki tudta a dolgát...:) -
Daniel Ocean #1577 Csatlakoznék az előttem szólohoz. Minket hanyagabbul kezeltek, de akkor rengeteg Magyar volt.(bár nem hinném , hogy ezért. Ez csak a véletlen műve.)
A reggeli közös tv-zések és a Caporal Chef fekvőtámasz parancsai kihagyhatatlan élmények. A szobánk pont a Caporal Chef irodájával szemben volt.
Aubagne-ről kérnék egy privátot, hogy jöttél haza. Párizsba visszavittek-e, ha igen akkor hova stb. Megköszönném! (ide is írhatod nekem mindegy)
-
#1576 Mi volt az álneved?:) -
johnnycash #1575 Sziasztok!
Eddig még nem írtam ide a fórumba, nem láttam szükségességét mert minden bennem felmerülő kérdésre megkaptam a választ a visszaolvasással. Február 1-n Párizsban jelentkeztem a Francia Idegenlégióba. Repülővel mentem Párizsba, eléggé kalandos volt mire odataláltam a laktanyához, kb 10 km-t gyalogoltam. Kérdezgettem mindenkit, hogy merre találom a laktanyát, segítőkészek voltak az emberek nagyon, a végén egy idősebb embertől is útbaigazítást kértem és ő elvitt autóval a laktanyáig! A kapus egyből beengedett, elkérte az útlevelem. Kérdezte, hogy honnan jöttem,mondtam neki, hogy magyarországról. Erre azt mondta, hogy annyit tud magyarul, hogy "kurva anyad"...ekkor elmosolyodtam, nagyon rendes volt amúgy. Mindjárt a kapunál bekísért egy helységbe, akkor ott 4-en voltak rajtam kívül. 3 francia egy nepáli és én. Kb egy órát vártunk és jött még 3 kínai is. Úgy 3 óra várakozás után megjelent egy caporal chef, mindenkitől végigkérdezte, hogy van e tisztálkodó felszerelés, borotva stb...a három kínainak semmilye nem volt, őket el is zavarták! Ezek után elvezettek minket az egyik laktanyába, elvették a cuccainkat majd lekisértek egy másik épületbe. Ez egy kantin szerűség lehetett mert volt két csocsóasztal meg egy biliárdasztal, volt egy tv ami ment egész nap. Itt már kb 50-n voltunk, és az emberek nagy része francia volt! Egészen vacsoráig itt voltunk, vacsora után ismét felvezettek minket a laktanyába, kaptunk egy kék melegítő együttest (külön kiemelték, hogy a felső részen a cipzárt a mellkasnál lévő fehér vonalig kell felhúzni...), két lepedőt és egy párnahuzatot. Ezután mindenkinek megmutatták a fekhelyét, megmutattát, hogyan kell megcsinálni az ágyat, majd következett a fogmosás, borotválkozás és zuhanyzás amire kb 5 perc volt. Kedden egész nap nem csináltunk semmit, szerdán megkaptam az álnevemet és ekkor már kaptam egy pulóvert és egy terepszínű dzsekit. Volt egy orvosi vizsgálat is, meg egy tesztet kellett kitölteni (fogyasztottam e kábítószert meg hasonlók), de nem volt vészes. Csütörtökön busszal levittek minket Aubagne-ba, na itt már nem volt lazsálás, egész nap dolgoztunk (amiért mellesleg napi 33 eurot fizetnek!). Megkezdődött a felvételi eljárás is. Először egy logikai tesztet kellett megírni, ami nagyon könnyű. Ennek ellenére itt már páran elbúcsúztak (zömével afrikaiak). Ezután következett egy orvosi vizsgálat, itt sem volt semmi extra...szem, hallásvizsgálat vérnyomásmérés, fogakat megnézték, majd ezek után következett a fizikai felmérés. Ez sem egy nagy durranás, egy 20m-es pályán kellett futni ütemre 6x20m számít egy nivonak, ebből kellett 7 nivot megcsinálni. A 7. nivó felénél járhattam, elkövettem azt a hibát, hogy nem léptem rá a vonalra (kb 10 cm-er különbség volt) és azonnal elzavartak. A mai napig nem tudom felfogni, hogy miért kellet 10 centi miatt elzavarni, de ezen már sajnos nem tudok változtatni.
Én nem a pénz miatt mentem ki, megvan itthon mindenem. Inkább a kalandvágy miatt. Kaptam egy papírt, amin az van, hogy 3 hónap után megpróbálhatom újra. Amint letelik mindenképpen meg fogom próbálni újra, de annak ellenére, hogy elküldtek, így is egy életre szóló élménnyel gazdagodtam!!!
Üdv mindenkinek!
Jani -
dinó74 #1574 Sziasztok,megy a tavasszal ki valaki a legioba?Mennek en is,most londonba vagyok gaz nagyon!tel szamom:07551411107! -
feketebastya 85 #1573 Sziasztok
Nekem olyan kérdésem lenne hogy nem a szememmel van baj hanem a fülemmel,és hogy ez mennyire akadály,mert én mindig úgy gondoltam hogy az de mondjuk a szemüvegre is azt gondoltam,amugy nem vagyok süket meg hallókészülékem sincs csak nem hallok olyan jól mint egy normális ember.
előre is köszi a választ -
josko #1572 Nem gond a szem; vannak szemuvegesek is:)
-
Orton19 #1571 Sziasztok!
Valaki tud arra hiteles választ adni hogy hátrányt jelent-e a felvételnél a rossz (nem vészes, -1,75ös) szem? A választ előre is köszönöm de kérem csak írjon aki valós forrásból tud információt adni!
Üdvözlettel -
Thanatos #1570 semennyiben, ha rendben megvannak csináltatva a fogaid akkor a kutyát nem érdekli -
dedinki #1569 Sziasztok.
Szeretném megkérdezni mi a helyzet akkor ha pótolt fogam van (műfog).
Egy szerencsés focibaleset során kiküldték az egyik fogam elől,s pótolva van.Mennyiben befolyásolja ez a bejutást.Vagy kizáró ok? -
velvet #1568 Ennek fényében nem vállalnád a segítésemet? Esetleg msn, mail? -
Thanatos #1567 találgatni persze lehet meg wiki-n is vannak pl kb számok, de hogy ezek mennyire pontossak azt passz, történelmi viszonylatban amugy jobban lehet találgatni (pl ilyenek hogy 2. világháború után rengeteg német katona ment ki ugye, stb...), általánosságban azt mondják a légio összetételén igen szépen lekövethető hogy mikor hol milyen nagyobb horderejű történések voltak a világban :) -
Thanatos #1566 amúgy a kezdő kérdéseiddel az a baj hogy ezekről nyilvános statisztika nem igen van, a nem nyilvános meg nem véletlen nem az ugye :) -
Thanatos #1565 eléggé :D
szerinted válaszolgatnék itt mindenkinek ha nem így lenne? :P -
velvet #1564 És mennyire kedveled?:D -
Thanatos #1563 http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9007801
én amúgy csak műkedvelő vagyok :) -
velvet #1562 Az az igazság hogy nem látom át teljesen, nekem egy egész kerek, közérthető anyagra van szükségem. Ha fórumokon kérdezek, zömében elhajtanak a szokásos "olvass vissza" szöveggel. Rendben, olvasok én, viszont 20 millió hozzászólás elolvasásához (aminek min 40%-a érdemtelen) nincs időm. Ezért is keresnék olyan embert aki, vagy járt már ilyen környezetben, vagy kellő tudással rendelkezik.
Aki magára ismer, írjon kérem egy üzenetet. Akár mailban, akár msnen, skypeon, telefonon, tudnék tüzetesebben kérdezni Bár a személyes találkozást sem tartom kizártnak (diktafon 4ever:D).
Elsőéves vagyok egy tisztképző suliban, jó lenne bevágódnom ezzel.:P
Üdv: V -
velvet #1561 Scott:
Köszi a segítséget!
Thanatos:
Linket légyszíves, nem találom a légiós topikot.:(:S
Te melyikbe tartozol? Vagy csak ennyire érdekel a téma?
Üdv: V -
Thanatos #1560 és helyett ,
sorry :D -
Thanatos #1559 index.hu légios topicban találsz jó pár leszerelt és aktív , illetve leendő légióst is :) -
#1558 Tippre leginkább dél-amerikaiak indulnak szerintem^^
X
Hát olyan 10%körül sok tényezőtől függ,de majd jönnek az okosok és megmondják a tutit :) -
velvet #1557 Köszönöm!:)
Szeretnék belevinni egy "csavart". Arra gondoltam szívesen beszélgetnék olyannal aki megjárta már a légiót.
Statisztika van esetleg arról, hogy milyen nemzetiségűek a leggyakoribbak? Magyar viszonylatban mennyien indulnak évente, ebből hány ember marad is ott?
A felvételizők hány százaléka jut be?
-
#1556 Itta kezdeteihez elég sok infot találsz szerintem:) -
velvet #1555 Üdvözletem!
Az iskolai feladatom a Francia idegenlégió részletes bemutatása. Ebben kérném a segítségeteket. Bárminemű információ érdekel!
Tapasztalatok, linkek minden ami a témával kapcsolatos.
Itt is vagy privát üzenetben.
(a topikot folyamatosan olvasom)
Köszönöm: V -
Wampa #1554 Dalok -
#1553 igen, a tobbi nemzet panaszkodik is :D -
Wampa #1552 "hali én csak azt akarom megtudni hogy milyen nyelven kell megírni a psziho teszteket?"
Magyarul.
:))Elég nagy xarban van akkor aki nem magyar. -
13sonny13 #1551 be kell tömetni elötte mivel itthon a rendöröknél és a katonáknál sem lehet lyukas fog nekem 28000ér tömték be az összaset annó -
ubi82 #1550 Egy kérdés.Mennyiben befolyásolja a sikeres felvételit egy lyukas fog? -
wodan88 #1549 Füszeres te mikor akarsz menni?Mert én szeptember vagy oktober környékén megyek.Mehetnénk együtt,ha akkor mész. -
Thanatos #1548 nincs -
13sonny13 #1547 és nincs meghatrározva egy toborzási időszak?
-
13sonny13 #1546 kösz azért -
#1545 biztos, mert mar 1000x le volt irva, es a vilag osszes nemzetebol fordultak mar meg a legioban, es a jelentkezok tobbsege 1 kukkot sem tud franciaul. -
13sonny13 #1544 ez biztos?honnan tod?
-
#1543 magyarul -
13sonny13 #1542 ja és én egy hónapon belül szeretnék ki menni ha valakit még érdekel keressen meg
-
13sonny13 #1541 hali én csak azt akarom megtudni hogy milyen nyelven kell megírni a psziho teszteket?