3500
A Francia idegenlégió
-
MESTERMATE #1620 Egy kérdésem lenne még, kötelező felvenni uj nevet vagy maradhat az eredeti is? mer láttam egy videot, amiben megkérdezték h akarja e megtartani a nevét vagy sem, és ott azt mondta a srác h ő megtartja, az igaz h nem tudom utána mitörtént a sráccal, de ha azt választom h megtartom akkor egyből jöhetek is haza? -
wodan88 #1619 Egy-két dolog röviden: mivel nem csak 1 elbeszélgetés van, ezért mindig ugyan azt kell mondani mert ha mást mondassz bekavarod magad (Gestapo). Az orvosi és a fizikai egyaránt számít mind a kettőn elküldhetnek. Azt javaslom, hogy olvassátok vissza a beszámolókat. Pl.: Fűszeresét. Volt olyan, aki nem kért tolmácsot és ezért elküldték. Vagy az ingafutásnál 10 cm-t mellé lépett a vonalnak. De a Wampa többet tud mesélni. -
Comrade1217 #1618 michel74, az ún. Gestaponál mit lehet elszúrni? Am 18 éves vagyok és semmilyen rendőrségi ügyem nem volt, erre gondolsz? Vagy konkrétan? -
MESTERMATE #1617 KÖszi az infot, te esetleg voltál kint? Nemtudod mi számít jobban az orvosi vagy fizikai vagy télleg a beszélős rész! Ha angolul beszél az ember akor azért azt csak megértik nem? -
michel74 #1616 JOBB HA EGYEDÜL MÉSZ,NAGYOBB AZ ESÉLYED.DE MOST KURVA SOKAN VANNAK
AUBAGNEBA,ÉS SZORJÁK AZ EMBEREKET KI 1000-EL,MINDEN KI SZARÉRT.
DE PROBÁLD MEG,MERT AKI MER AZ NYER!!!JA ÉS SZERINTEM NEM A FOGAID LESZ
MAJD A NAGYOBB GOND KINT,HA A GESTAPONÁL ROSSZUL VAKERSZ CIVILT KAPSZ,AZ
ORVOSI MEG NEM TÚL GÁZOS,DE SENKI NEM TUDJA HOGY HA MINDEN FRANKO,AKKOR
MIÉRT KÜLDIK EL AZ EMBERT. -
MESTERMATE #1615 Üdv, még annyit hozzátennék h én fapados járatot néztem, és 15e ft bol kilehet menni, ez csak igaz egy odaut lenne, de mégse 80. A kérdésemre tovább is várom a választ, és esetleg aki menne ki az irjon már, hátha tudnánk együtt menni köszi -
Finat #1614 Hellosztok emegem is az orvosi vizsga erdekelne hogy miket vesznek nagyon szigoruan....pl mutetek s ien dolgok...ha valaki leirna nagyon jo lenne..elore is kosz -
MESTERMATE #1613 Hellosztok engem az érdekelne h nekem az első két fogam, még anno 11éves koromban letört belölük egy egy kis darab, ez nagyon nagy hátrányt jelent vagy törött fog nem érdekli őket, potyára nem akarok ki menni, am 185cm és 83kg vagyok. érdekelne még mennyire szigorú az orvosi vizsgálat! HA ugyvan jöhet privátba -
Comrade1217 #1612 Színtévesztés nagyon hátrány? Olvastam vissza, valaki ízt írta, hogy ő is színtévesztő, de simán átment, nem b.sztatták érte! Bár nem tudom mennyire hiteles!
Vélemény? -
#1611 glhf :) -
smartchris #1610 VISZEK A TISZTASÁGI CUCCOK MELLETT EGY RAKLAP CSOKIT IS.A 3 HETES ANALÍZIS ALATT AZT BEENGEDIK? -
smartchris #1609 FONTOS LENNE,HA VALAKI ÉRDEMBEN TUDNA TANÁCSOT ADNI.EGY MOSTANI LÉGIÓS BLOGJÁBAN OLVASTAM,HOGY CSAK AZ INTERPOLNÁL NÉZNEK UTÁNA,TEHÁT AZ ITTHONI TRÉKRŐL NEM SZEREZNEK TUDOMÁST.VAN ILYEN JELLEGŰ TAPASZTALATA VALAKINEK?--NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM! -
smartchris #1608 SZIASZTOK!ÉN HOLNAP UTAZOM PÁRIZSBA,HOGY JELENTKEZZEM A LÉGIÓBA.ARRA LENNÉK KIVÁNCSI,HOGY MENYIRE NÉZNEK UTÁNA A "BŰNÜGYI HÁTTEREDNEK".
-
Merlintata #1607 Nincs velük különösebb gond. Rendbe vannak hozatva, csak érdekelt hogy jelenthet-e akadályt:) -
#1606 Mér nem csináltatod meg a fogad és akkor nem lenne probléma? Légiótól függetlenül se ártana. -
Merlintata #1605 Üdv Mahone!!!
( és mindenkinek aki olvassa a fórumot)
Én még nem megyek csak két év múlva!
De ha tényleg mész, légyszíves írj majd a fórumra tapasztalataidról.
Engem főleg az orvosi vizsgálatok érdekelnének, milyen szigorúak az egészségügyi követelmények ( lyukas fog akadály-e ) vagy tényleg csak annyira kell egészségesnek lenni hogy mindenféle körülmény közt bevethető légy.
előre is köszönöm válaszod -
Mahone #1604 Na ki jönne velem a légióba már vagy ebben vagy a jövő honapban? -
wodan88 #1603 Szerintem a 60kg az kevés a magasságodhoz,de nem igazán tudom ez csak vélemény! Azt javaslom olvassatok vissza! -
Merlintata #1602 Sziasztok
a kérdéseim elsősorban azokhoz szólnak akik mar megjartak a jelentkezéssel jaró mizériat.
Mennyire alapos az egészségügyi ellenőrzés? Gondot jelenthet-e a lyukas fog?
Mit gondoltok a futasról? Mennyire erőltetett meg? Én így még nem futottam, viszonylag jó futó vagyok hosszú tavon de ezt a fajta - talan ingafutast - gyakorlatot még nem probaltam...
Előre is köszönöm valaszotok
Üdv
-
Comrade1217 #1601 na, én meg vagyok 175 cm és 60 kg! érdemes nekivágnom? 18 éves vagyok és szinte egész életemben katonaságra készülök, pár éve légióra.
Vélemény? -
Szergej5 #1600 Köszönöm wodan88! -
wodan88 #1599 77kg az jo a magasságodhoz! -
Szergej5 #1598 Üdv. Ok, kösz. Akkor ezekszerint nem kell 120 kilos rablogyilkosnak lenni.... A magasságommal semmi gáz, az 185cm, inkabb a sulyomtol tartok, mert az csak 77kg...
És akkor reálisak a www.idegenlegio.ifrance.com -on találhato infok a fizikai felvételivel?? Mert ha igen, akkor nem vészes.
Nekem személy szerint a papirokkal vannak még gondjaim. Mert az állampolgárságom az ukrán, aztán nekünk kell vizum... -
wodan88 #1597 Üdv. Olvasd vissza a Füszeres történetét,mert ő részletesebben beszámolt a kimeneteléröl!A felvételiröl meg,hogy öt miért nem vették fel,pont a magasság és a suly miatt nem felelt meg!Kössz a javítást Wampa.ÿ( 17 és fél 40) -
Wampa #1596 17 és fél évtől 40 ig -
Szergej5 #1595 Üdv mindenkinek. Sok minden olvastam mar a neten a légiorol, csak nem igazán tudom kiszürni, hogy melyik a reális info.
Tud valaki valamit arrol, hogy van e suly és magasság követelmény?
Meg hogy a idegenlegio.ifrance.com cimen olvasott fizikai felvételivel kapcsolatos informáciok mennyire valosak. Nagyon megköszönném annak, aki segitene nekem. Én mar mindenféleképpen megyek, már csak a vizumomra várok, de azért ezeket a tényezöken jo lenne tisztázni. Segitségeteket elöre is köszönöm. Minden jot -
johnnycash #1594 Mivel a Wizz Air már nem indít járatot fanciaországba, ezért én egy Malév járattal mentem Ferihegyről a 2A terminálból. Oda-vissza megvettem a jegyet, ez 80.000 Ft-ba került. A visszajegyet 6 hónappal későbbre kértem, de bármikor lehet módosítani a visszaidőpontot Párizsban a CDG repülőtéren a 2D terminálnál a KLM irodában!!! Én vittem magammal még 300 eurót a biztonság kedvéért. Érdemes megnézni a buszokat is, volt egy erdélyi srác aki busszal jött és csak 13.000 Ft-ba került neki a jegy Párizsig! Érdemes körülnézni!!! -
Nemesis89 #1593 Hali!
Köszönöm, olvasgattam az írásaitokat és nagyon sokat segített a döntésben. Már csak egy kérdésem lenne egy olyan valakihez aki már megpróbált kimenni. Mibe kerül oda kimenni? Arra vagyok kíváncsi hogy megveszem a repülőjegyet és azon kívül kb mennyi kp-t kell magammal vinni hogy ne franciaországba valahol az út szélén haljak éhen? Remélem valaki tud segíteni. Ja és minnél hamarabb szeretnék kimenni, szivesen csatlakoznák valakihez. köszönöm a válaszotok! -
Orton19 #1592 Szia!
Szemüvegesek nem voltak? Páran írták hogy a szemüveg nem hátrány de én akkor is tartok ettől hogy az lenne ha kimennék. Mi a véleményed? -
michel74 #1591 Köszönöm a válaszokat.Én 36 leszek,és ősszel,probálom meg a légiót.
fizikálisan a topon vagyok,mentálisan sem lesz szerintem gond velem,a
legjobban az orvositól parázok,mert most voltam lézeres szemműtéten
de sajnos 100%-ra nem tudták megcsinálni a szemem,és még pár hónap mire
beáll távolra a látásom,persze nem vagyok vak,de gondolom az nem hátrány ha végig tudod olvasni a táblát.A gestapo mennyire volt kemény johnnycash?
Vagy addig el sem jutottál?Bon nuit michel74 -
johnnycash #1590 Véleményem szerint nem számít az életkor, ha az ember teljesíti az elvárásokat. Volt egy francia srác, ő 33éves volt és felvették mert megfelelt mindennek. De ahogy mondták a huszonéves jelentkezőket kedvelik a legjobban, bár nem tudom, hogy ennek van e valóságalapja. Egyik vizsgálat sem annyira szigorú véleményem szerint...álltalános kivizsgálások vannak. -
wodan88 #1589 Üdv!A korhatár az 45év!30éves kor fölött már szigorúbb a szelektálás,tehát mindenféle orvosi vizsgálat! -
michel74 #1588 üdv mindenkinek.én itt új játékos vagyok,és olvastam johnnycash írásait
,hogy most jött haza aubagne-ból.annyit szeretnék kérdezni töle hogy,
voltak-e vele idösebb jelentkezök 30 felettiek,akiket felvetek,és szerinte
számit-e a életkor a jelentkezésnél,vagy a képeségeidet nézik.meg mennyire
szigorú az orvosi vizsgálat,mit nézznek meg nagyon,itt én a szemvizsgálatra gondolok,de a többi vizsgálat is érdekel.persze aki erröl
többet tud vagy volt volt kint azok válaszát is megköszöném¢!!!
üdv michel74. -
xAchilleusx #1587 http://www.legion-recrute.com/hu/tests_sportifs.php
na ezen az oldalon bemutatja a felvételit, de hosszabb futásról nem ír, pedig van benne cooper teszt úgy hallottam. -
Mahone #1586 igen, engem is a fizikai érdekelne, amit irtam privibe -
xAchilleusx #1585 Na addig még biztos csevegünk ezen a fórumon, mert én is mennek, legalább te tudod az utat meg az ügymenetet. A fizikai felvételi miből tevődik össze, mire kell jobban készülni? Gondolom a futás számít, meg az a húzósabb. -
johnnycash #1584 a 3 hónapot ugyebár mindenképpen meg kell várnom. meglátjuk mit hoz a sors addig, de szerintem majd a téli időszakban vágok neki újra. -
xAchilleusx #1583 Párnappal ez előtt írtad hogy akarsz tenni megint 1 próbát, mikor szándékozol kb visszamenni?
-
xAchilleusx #1582 Köszi! -
johnnycash #1581 Én franciául csak köszönni tudok meg azt, hogy igen-nem... angolul meg németül tudok kicsit... angolul szinte mindenki beszél ott kint, ezért nagyjából meg tudtam értetni magam, persze ez nem azt jelenti, hogy minden simán ment...ekkor jött a kézzel-lábbal mutogatás...:)
A tesztek mindenkinek a saját anyanyelvén vannak!!! Volt két erdélyi magyar srác,nekik szívás volt kicsit...ugyebár ők román állampolgárok, de szinte semmit nem tudtak románul, csak magyarul...nagy nehezen elmagyarázták, így ők is magyar tesztet kaptak...