A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
M.
http://www.legion-recrute.com/hu/condition.php <#lookaround>#lookaround>
1. valaki le tudná írni miket kell vinnem magammal?
2. ki szoktak kérni bármilyen itthoni papírt?
a válaszokat elõre is köszönöm
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Majd kesobb lecsekkolom a tobbi videot is, es ha lesz benne valami olyan, amit nemmondtak az elozoekben, beirom!
<#wave>#wave>
persze csak ha nem túl nagy effort 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
(utólag is thx a fordításért 😊 )
2 es film:
Ott tartunk, hogy egy biztosnsagi ember is kihallgatja az ujakat, nehogy valami terrorsista keruljon be hozzajuk!
Elso este letszam, villanyoltas, tilos a nagylampat felkapcsolni...
10 nap utan a 150 bol marad kb 60 fo, abbol a 60 bol kivalasztanak 30at, akik tovabbfolytathatjak!
Kb 3 honap kell ahhoz, hogy valaki legios legyen...
Videkre mennek egy farmra, itt mar faradtak az emberek, itt mar kezdik megtanulni a rendet, es a fegyelmet!
3as film:
5 kor ebreszto, a 20ik napon kikepzes amialatt pontoznak, es a legjobbak ejtoernyosok is lehetnek!
Sok riport, hogy ki, hogyan...blablabla
4es film:
30ik nap csoportos buntetes azert mert a kinai inas csokit tart maganal, es addig amig o megeszi a csokikat, a tobbiek addig fekvotamaszoznak...
Aztan van mas buntetes is, pl allva eves 3 perc alatt!
50ik nap terepgyakorlatok, elso dolog a vedekezes, es a feladatok befelyezese a legfontosabb, kesobb a tobbi!
5ik film:
55 nap "kepi blan" teszt 60 km 48h alatt full felszerelessel!
aki vegigmegy, az legios lesz!
Itt van 58 ember 18 orszagbol kicsit gazos a kommunikacio egymas kozt, de megvannak!
10 km re a cel elott a kamion felveheti azokat, akik nemakarnak, vagy nembirjak tovabb! Itt senki nemszallt fel!
Aztan ceremonia, blablabla, tisztelegnek a kriptaban a harcban elesett legiosok emlekere, stb...
A vegen elmondjak, hogy mindenki visszakapja, kaphatja a sajat nevet 5ev utan, es megkapja, megkaphatja a francia allampolgarsagot!
Ennyi volt az 5 video lenyege, a riportokat nemirom le, mert az csak blabla! <#alien2>#alien2>
A tobbi filmet meg valamikor megnezem ha erdekel meg valakit!
Sok szerencset azoknak akik jelentkeznek!
Udv: Kisa
amúgy youtubeszeirnt 2007es
Nem lehet valami uj film,ma már nem Coopert futnak.
Hanem ingát,ami luc legere vagy navette névre hallgat.
Még egy dal is van róla:
"Ah les carottes,ah les carottes
les carottes et les navettes....."
<#vigyor2>#vigyor2>
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Köszönöm szépen az összefoglalót! Kíváncsian várom a következõ hozzászólásodat.
Megnéztem a többi videót is. Igazán csak az oldal tetején található két (5 és 8 részes) dokumentumfilm foglalkozik érdemben a légióval és annak felvételi rendszerével, a többi videó csupán fényképekbõl áll. Van még egy dokumentumfilm a hivatkozások vége felé, ám az nem a felvételi eljárással foglalkozik, hanem egy dzsungelben való kiképzést mutat be...elég durva (5 részes, szintén francia nyelvû).
Úgy vettem észre, hogy ezek a dokumentumfilmek elég profik, nem afféle storyhajhász médiahulladékok. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.
Minden jót!
M.
Megneztem az elso filmet az 5 bol...
En fr o ban elek 1 ideje...
Szoval abban az elso reszben elmondjak, hogy az elso dolog az uj nev!
Aztan van 15 nap teszt, amiben van:
-orvosi
-logikai kerdesek, tesztek
-sport itt csak futas van, 12 perces nemmondjak meg, hogy mi a minimum tav, de ha nekik nem eleg, akkor mehetsz haza!
-aztan elbeszelgetes, megkerdik, hogy miert jottel hozzajuk, milyen a csaladoddal a kapcsolat...es azt, hogy mivel lennel te jobb a tobbiektol, megkell gyozni rola, hogy ju ar do beszt! 😊
Itt altalaban kiderul, hogy anyagi, menekulos, vagy milyen oka van annak, hogy te ottvagy!?
Az emberek haromnegyede anyagi, vagy letelepedesi okok miatt megy oda!
Pl. a kinai aszongya, hogy 1000 eurot naluk 1 ev alatt keres...
....itt lett vege az elsonek, holnap megnezek meg parat, es leirok par dolgot meg ha erdekel valakit!?
Bye!
nekem 4 db, és nem volt gond,remélem késõbb se lesz az,csak lyukas fogad ne legyen,az a gond,azt még elbeszélgetésen is kérdezték,mert leírják a papira,
nekem fizikai felmérés nem volt,fekvõtmászt mennyit kérnek? nem tudom,de 40-50 szerintem elsõre elfogadhato
Új vagyok még a fórumon. Ahogy olvastam a korábbi hozzászólásokat észrevettem, hogy a gestapo mûködésére és a szelekciós folyamatra sokan kíváncsiak (köztük jómagam is). Találtam néhány videót a témáról (eddig még csak az elsõ két csoportot tekintettem meg): http://www.josicjulien.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=163
Ha esetleg van valaki, aki ért franciául, legyen szíves foglalja össze néhány mondatban, hogy milyen szempontok szerint válogat a gestapo. Elõre is köszönöm!
Egy év múlva én is szeretnék felvételizni a légióba. Sok sikert kívánok azoknak, akik szintén megpróbálják!
M.
Köszönöm a cimet Thanatos megnéztem az egyik azt irja hogy jo a sulyom és a suly indexem is a sárga tartományban volt, a másik pedig 63 kg ot ir ideálisnak de akkor egy gazzela lennék. Azt szeretném kérdezni Fûszeress hogy a fogazatoknál ugy értetem nem gond ha valakinek van huzott foga nekem van kettö de amugy minden rendben van. A fizikai felmérésnél olvastam hogy lehet kézzel vagy lábbal is a kötélen felmászni de más oldalon azt olvastam hogy csak kézzel mivel te nemrég voltál gondolom ebben tudol segiteni nekem. PL: fekvötámaszbol mennyit kérnek vagy csak azok a gyakorlatok vannak amiket a légio honlapján lehet olvasni? Olvastam hogy augusztusban ismét nekivágol kb én is ugy tervezem az indulást, de erröl majd privátban irok ha nem gond.
Elöre is köszi a segitségeteket s válaszotokat.
kérdezhetsz de a súlyról csak ennyit tudok,amit irtam
olvass és okulj, ennél többet mise tudunk a magasság/kg arányról...
Most regeltem és lenne egy pár kérdésem, pl: a kg, itt olvastam hogy odafigyelnek arra is nagyon ha valaki 171 magas akkor a 72 kg az jó?
Visszaolvastam és a sorok közt láttam hogy van aki készül ki a közeljövöben ( fûszeress) Tudnánk egy két levelet váltani lenne egy pár kérdésem mert olvastam hogy nálad a kg volt a gond és érdekelne még egy két dolog.
kõsz
mert?
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
ughogy nem lesz gond,csak a kg legyen jo hozzá
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
még új vagyok itt, engem csak az érdekelne, hogy mennyire nézik a magasságot a jelentkezésnél?
megkaptad a privátot?<#wow1>#wow1>
mert szerinte ha nem adtak neki papírt amikor kirugták akkor nics benne a rendszerben és nem tiltoták el végleg,
pedig mondta neki a katona hogy finish mutata is,
,csak most nem Párizsban hanem Obájnban akar menni,
én elõször mondtam neki hogy hülyevagybaszki,de mindegy ugyis tartozik nekem pénzel és azt se adta még meg,ugy hogy had menjen,legalább majd jól beszopja az egészet és ott ragad a franciáknál,köcsög meg is érdemli,
semmi esélye ugye.....
meg alap hogy 3 honap a minimum amikor elküldenek valakit nem?
mondta a szorakozohelyeken felejtsûk azt el ott Castel kõzelében hogy "légiós cucban" bemennek szorakozni,mert már ismerik ott a légiósokat,sok balhét csináltak,bunyok stb,persze a légiósok is tértek vissza pár lila folttal,de mondta hogy Franciaország másik részén nem ismerik annyira légiósokat és ott nincs gond,valahogy így mondta,nem akarok vitázni csak gondoltam leirom,
brazilia meg Francia-Guyana lesz jól sejted, de szerintem ott se alap volt/van ugye...
2. vh-ban nekem valamiért dél olasz ország rémlik nagyon, pontos települést én se tudok mondani megintcsak :/
harangozni meg jól tudod hogy sealok szoktak, bár bevallom azt is csak filmekben láttam szóval passz valóság alap ügyileg... (lehet a sealok is kiröhögnék az embert a csengettyûivel 😛)
ez meg hogy hol szerették/szeretik a légiosokat és hol nem... van erre millió urban legen, de szerintem ahol vendéglátóipari egységek vannak ott mindenütt szeretik õket 😛
ráadásul kétlem hogy a légio vagy épp a francia hadsereg a füle botját is mozdítaná azért hogy mit rinyál egy két civil hogy kit szeretnek és kit nem, vannak ennél lényegesebb szempontok is 😊
Nemrég irtam az Al Bandis srácnak is ,hogy nem voltam,nem is leszek légiós.
Szerintem(de Billy a döntõ)a menetelésre bármelyik kifejezés jó,uazt jelentik.Majd Billy kijavit,de régebben nevezték németesen is,legalábbis egy öreg emlitette.Nem irom,hogy emlékszem mert lehet hogy szarul.
A távot se tudom mennyi ,csökken az biztos.60 KM környékén?Persze ,meg lehet nézni,de itt van Billy,sergeant-chef,ennyi .Minden más csak okoskodás ilyenekben a részemrõl,ha õ is itt van.Az alapkiképzés végig Dél Fr.országban van,a Képi marche is.1976 óta a Castenaudary-ban települt 4 Idegen gyalogezred végzi mind az ujoncok,mind a tiszthelyettesek .altisztek képzését.Értelemszerûen
több helyszinen,gondolom a rohamosztagos képzés Mont Louisban és Dzsinoutiban pld....tehát vannak más helyszinek.
Azelõtt,amég Korzikán volt a zöm,az Algériai áttelepülés után,az alapkiképzés is ott volt,lásd Josic könyvét.Azelõtt Algériában volt,
utána kellene nézni,milyen felállásban,ugy értem lehet hogy változott,ott is.Azelõtt meg ugy tudom lehetett pld Marokkóban is.Afrika tehát igy jön a képbe.
Brazilia esetleg ugy jöhet képbe,hogy képeztek légiósokat a csili- vili dzsungel táborukban.Amugy Francia-Guyana miatt,ami szomszédos,kell hogy legyen együttmûködés a két ország között.
A légió harcolt Európában az 1.VH-ban hõsiesen(szokás szerint),rengeteg külföldi önkéntessel(sok orosz emigránssal)
a 2.ban most hirtelen nem tudok mondani európai csatáját,de amugy a collaboráns Vichy kormány és az emigrációból vezetett kormány (köztük De Gaulle)miatt az is elõfordult ,hogy légiósok harcoltak légiósokkal.A távol-keleten a japánokkal egyfajta status quo volt,a háború vége felé több heves
csata is elõfordult,miközben a légió átverekedte magát Kinába.
Itt jött létre a légió ejtõernyõs alakulatainak õse is,és itt harcolt a Billy által személyesen is jól ismert öreg magyar veteránok egyike is.
Azelõtt értelemszerûen Algériában.
Tulajkdonképpen a légiót sokszor bevetették Európán és Fro.n belül is.Amivel esetleg össze lehetett téveszteni ezt a dolgot,az az ,hogy az algériai puccs után,a háboru végével elõsször próbálták az anyaországon kivül tartani a légiót(Korzika)Meglehet,hogy a REP Calviba településének voltak ilyen szempontjai,hogy ugyan a 2e nem vett részt a puccsban,de sok katonája igen az 1e el,és biztosabbnak gondolták õket a szigeten tartani.
Annak ,hogy a légió Dél Fro ban települ inkább inkább geopolitikai okai lehetnek,inkább UL hogy nem szerették õket Párizs közelében.
Harangozni a SEALek szoktak ,nem?
Majd megint csak Billy,de lehet hogyha feláll egy légiós kiképzés közben ,hogy kongatna,kap olyat,hogy harangoznak neki.😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
vagy csak informátor?
igaz hogy régebben 1920-1930 évek vagy még régebben nem volt alapkiképzés csak egybõl vitték az embereket harcba?
és a 2.világháború,alatt mit csínalt a légió? azt olvastam hogy Franciaországon belül nem harcolhatott,mikor meg alapították akkor szerzõdést írtak errõl,és hogy a 2.világháborúban ez rosszul jött
a Braziliát csak ugy értetem hogy kb arra,
amugy az AFRIKA 1 honapos kiképzést meg a 180 km Pireneusok menetelést,
itt hallotam ebben a dokumentum filmeben
Bear Grylls
Escape to the Legion
ott van az összes része,magyaron a Viasat explorer adta régebben,
weboldal
Képi marche
Marche képi blanc
marche de kepi blanc
marche du kepi blanc
hogy melyik a helyes azt passz, majd az öregek megmondják 😊