3500
A Francia idegenlégió
  • Ghin
    Hello mindenkinek!Az újaknak is!
    Babger!
    nem az a lényeg hogy kemény legyél, legalább is szerintem, mert te ezért mész ki?Nem kell itthon kigyurt izomagyunak lenni..
    13 vok minny 14 1 hónap, ugyanúgy megcsinálok 4-5 felhúzást 100 felülést 5m-es kötélen felmászok 7-re :D meg futok bármennyit!
    Ott fejben van a lényeg, meg a kitartásban!
    Nekem ez a véleményem!
  • kiralykobra
    Én speciel a hidegebb időszakban jobban érzem magam, nálunk annak idelyén nem volt ritka a -20-25 fokban történő gyakorlatozás egy sima gyakorló felszerelésben...az elején kellemetlen, de megszokja az ember. Az én tapasztalatom az, hogy a fizikai erőnlét csak 50%-ban fontos. Ha mentálisan, fejben nincs rendben az ember akkor hiába fut annyit mint egy állat és hiába csinál 100 húzockodást... Nálunk (és szerintem más egységeknél is) kimondottan szűrték ezt a dolgot...jól meghajtottak minket minden nap és utána teszírások...volt jó pár olyan aki a fáradságtól egyszerűen nem tudott logikusan gondolkodni, hiába volt topon fizikálisan mégis mennie kellett...! Azt hiszem minden nagyképüség nélkül mondhatom, hogy nem tudnának nekem újat mutatni, hiszen pl az álltalunk kifejlesztett közelharci teknikát számos hadsereg (köztük az amerikai) átvette... Az a baj, hogy nem a jelentkezőn múlik a felvétel, hisz hiába teljesítesz ha a toborzónak olyan kedve van, hogy most nem te kellesz...
  • babger
    Én azt mondom csak jó gyerekek menjenek ki meg amikor Tökölön voltam bent mi sokat beszéltünk erről és szerintem a felnőttek is mi bent Légióra edzetünk direkt szóval puhapöcsüek vagy kurvák ne menjenek mert így is halottam hogy meg van kint a véleményük magyarokról állítólag sokan dezertálnak meg nem nyomják le nyugdíjig. Én testvéremmel megyek majd ki de ö Strasburgba fog jelentkezni KB hány nap múlva van Párizsba szállítás?
  • babger
    Helló
    Milyen stresszt smartcris hogy nincs nintendo meg anyuci meg ezek amiket írtál? Szerintem is jobb nyáron mint télen láttam egy videót volt egy srác nem tudta mozgatni az egész tenyerét úgy le voltak fagyva. Én ezért mondom hogy nem tanácsolom olyanoknak a Légiót akiknek itthon viszonylag normális életük van mert szép dolog hogy kemény férfiak akarunk lenni meg ez Légiós állom de aki az tervezi hogy kint váll keményé az szerintem felejtse el eleve annak kel lenni .Múltkor találkoztam egy sráccal a terembe az is ki akar menni és hát kicsit felkelt világosítani mekkora különbség van kettőnk között azt hite magáról húzódzkodik 7-et meg fut és kemény gyerek közben meg leszólítani és félve szólítja le az embert hogy beszállhat-e. Írták egy másik fórumon castelba történt valami nagyon durva dolog úgy írta kivégzés egy ember komába van . Gondolom egy komoly boksz volt.
  • smartchris
    Királykobra!
    Ahogy nekem mondták,tök mindegy mikor mész,mindig sokan vannak.Szerintem a Farm nem olyan szopás ha jó idő van-jobb a sárban kúszni áprilisban,mint decemberben.
  • smartchris
    Comrade 1217!
    Azt nem tudom,mert odáig nem jutottam el...De Aubagne-ban sokan kértek civilt,mert nem bírták a stresszt...Oké,volt nyomás rajtunk,de hát ez a légió!Kurváknak nincs helyük!Előttem az a kép lebegett,hogy a zöld sapka rajtam van,akár fát is vághattak volna a hátamon -szartam volna le!
  • smartchris
    Szia Mastermate!
    Érdekel!Tudsz valamit? Köszi!
  • babger
    helló
    Egy nyugati szerintem még ha zoral is puha pöcsű ott kint amiért sírnak itthon imába tennék kezüket Belgiumba minimál bér azt hiszem 1200 euró. Meg maga az élet stílus már nekem van egy franci rokonom néha csak nézem hogy ez a rokonom egy vérből vagyunk. Van egy ismerősöm ült svédbe ott naponta van ágyas látogatás ha van csajod mondta olyan bőri kint mint egy szálloda nyugat az teljesen más mint mi egyébként minket balkáni népnek tartanak sokk helyen. Királykobra én is filoztam ezen hogy mikor érdemes és utána arra jutottam meg mondták hogy lényegtelen mikor mész sokan vannak mindig meg olvastam egy másik fórumon is. Max annyiba lehet gáz a korod hogy nem tervezhetnek veled 15-20 évre nekik ez a lényeg ha beléd ölik a pénzt. Ahhoz hogy oda Dél-Amerikába kerülj vagy Afrikába kevés esélyed van egyből az egy kiérdemlés úgy tudom max. ha záró vizsgán elsők közt végzel és van éppen szabad akkor kérheted maga oda különben oda tesznek ahol van hely úgy tudom.Ne így állj hozzá ha katona voltál gondolom megtanultál nem félni majd meg látod kint. Felvesznek és kész én így megyek ki és ezt kint is tudósítani fogom velük vagy felvesznek vagy nincs tovább nekem.
    Én is ettől félek smartcris a véglegestől. Ki voltál az miatt? Nem lehet azért mert hazudtál az ügyedről?
  • MESTERMATE
    csá smartcrhis érdekelne még az izraeli katonáskodás?
  • Comrade1217
    Smartcris, a kiképzés alatt is hazaküldhetnek, vagy inkább az a jellenző, hogy az ember adja fel, és megszökik?
  • kiralykobra
    smartchris, végülis sokat nem veszthetek csak a kudarctól tartok, mert ahoz nem vagyok hozzászokva... ahogy visszaolvasgattam, téli időszakban érdemes menni mert kevesebben vannak...igaz ez?
  • smartchris
    Csá Ramaty!
    privátban légyszi -???
  • smartchris
    Babger!
    Az igazat megvallva ,nem tudom!Szolidan adtam elő magam,de van 1-2 "antiszociális" tetkóm,amik a gestapos tiszt szerint azt tükrözik,hogy nem tűröm a baszogatást,ergo probléma lehet velem.Mint mondta,a 2 órás beszélgetés alatt nem fog megismerni,úgyhogy a megérzéseire hagyatkozik,amik eddig beváltak.Valahol megértem,hisz' tényleg nem egy kezdő volt,de az esetemben úgy érzem tévedett!Csak az a szomorú,hogy végleges "eltíltást" kaptam.
  • smartchris
    Királykobra!
    A Spetnaz nem piti!!!
    Szerintem van esélyed,mert volt egy ír fazon is(37 éves) velem a múltkor,akit felvettek.Neki is volt 8 év katonai tapasztalata.Úgyhogy csapj bele!!
  • kiralykobra
    Sziasztok!
    Már elég régóta figyelemmel követem ezt a fórumot, elérkezettnek látom az időt, hogy irjak is. A légiót megjárt, vagy jelenleg is légiós emberektől szeretnék tanácsot kérni. Én 2 éve élek Magyarországon, 37 éves vagyok. 15 évet szolgáltam a SPETNAZ-ban, jelenleg a nyugdíjas éveimet töltöm. Mindenképpen szeretnék jelentkezni a légióba. Van realitása, hogy 37 évesen felvegyenek??? Fizikailag és mentálisan is teljesen rendben vagyok, csak félek az elutasítástól a korom miatt. Bár szerintem a SPETNAZ-nál eltöltött 15 év tapasztalata az gondolom előnnyel bírhat. Úgy érzem, hogy 5 évet nagyon könnyedén kibírnék még. Oroszországban nem volt lehetőségem eljutni olyan távoli földrészekre mint Afrika vagy Dél-Amerika, bár már nyugdíjas vagyok, de nagyon hiányzik a csapatszellem, nagyon nagy ürességet érzek, ezért is szeretnék menni... Szóval, akkor várnám a véleményeket.
  • Ramaty
    Bocs hogy beledumálok srácok.Smart,mi személyesen is ismerjük egymást.Nagyon egyszerű a válasz arra,hogy miért vesznek fel minden jelentkezőt az elején.Mert a NATO-tól fejpénzt kap a Légió.A fizikai teszt azért ilyen kis semmilyen,mert arra építenek,hogy Castel-ben úgyis kihullik a csapat nagyrésze,a lelki nyomás miatt.Velünk volt egy belga srác,aki "hejj-de-nagy-kommandós-mesterlövész-rambo" volt,de a 3dik nap civilt dobott.Fura fickók a nyugatiak.1-1 hangosabb szó,vagy netán 1 legyintés a cch-tól a tarkójára és egyből civil :)
  • babger
    Helló
    Hát igen elég gáz ennél több kéne legalább is szerintem ha elit katonákról beszélünk. De látod téged se vettek fel és te ahogy írtad jól teljesítettél. Szerinted felvetek volna ha nem akarsz annyira harcolni?
  • smartchris
    Szia Mastermate!
    Hát ja!Elég gáz.
    Ráadásul sokan már az 5.-6. nívónál megállnak.A 4 húzás is tiszta vicc,de még ez sem megy mindenkinek!Talán oké,hogy nem várják el mindenkitől,hogy Rambo legyen -de ennyire?Azért csak a LÉGIÓRÓL van szó!
  • MESTERMATE
    helo smartchris fizikain 4felhuzás meg a nivo és ennyi???:O
  • smartchris
    Háj!
    Tudsz edzeni:futás,húzás,tolódzkodás.Javaslom a békaügetést -kurva jól erősít +hozza a kondit ezerrel.
  • babger
    Helló
    Kösz a választ. Egyébként én is azért kérdeztem tőled egyszer milyenek jelentkezők mert akár hány videót láttam pl. a felvételiről érdekes emberek voltak ott akiket én nem oda gondolok de szerintem ezért van az hogy sokan haza mennek mert nem oda valók és csak ott ébrednek fel a Légiós álomból. Igen én is meglepődtem ezen hogy csak 4-et kell mert szerintem a Honvédség felvétele keményebb ott kel fekvőtámaszozni is. A felvételi alatt tudsz kint edzeni? Ha netán eljutnék a farmra ne legyen rosszabb az erőnlétem mert 3-4 hét alatt azért romlik.
  • smartchris
    Egyébként vicc,hogy 4 húzódzkodást kell csinálni a fizikain és már jó vagy!
    Sok gyereken már első blikkre látszott,hogy tiszta asszony!Nem is értem,hogy miért engedték be a kapun!
  • smartchris
    Babger!
    Azt nem tudom,hány embert küldtek el,mert jöttek-mentek a jelentkezők.A ROUGE választáson még jó volt a beválogatási arány,de hogy aztán kiből lesz légiós a kiképzés végén...A kiképzés alatt is rengetegen hazamennek.
  • babger
    Helló
    Smartcris kösz a választ. Én is ezt gondolom hogy sokan jelentkeznek egyébként én megakartam várni az őszt vagy télt de mondták hogy hülyeség mindig sokan vannak. Akikkel voltál együtt jelentkezők úgy értem akikkel felsorakoztál hány százalékát vették fel az igaza hogy kB 10 emberből egyet vesznek fel valahol azt írták meg hogy kB a 15 %-át küldik haza, és sok embert halótál beszélni franciául remélem nem én leszek együl aki nem tud.csak pusztán kíváncsiságból kérdezem ezeket.
  • smartchris
    Egyébként kurva sokan jelentkeznek a légióba,így érthető,hogy gyakran nagyon kényesen válogatnak.Heti 2 szállítmányt hoztak Párizsból(kb 40-40 ember),és napi 5-15 ember jött egyenesen Aubagne-ba.Volt anyag...
  • smartchris
    Szia Wodan88!
    Köszi az amcsis infót,majd rákeresek.
  • smartchris
    Babger!
    Aubagne-ban mindent elvesznek tőled(szótár,cipő stb),én is vittem 2 pár sportcipőt...Amikor ROUGE leszel, az ottani boltban kell venned egy sportcipőt>ez kötelező<,amire 100 eurót kapsz a pénzedből( ugye napi 33 euró a fizetésed),ebből 80 euró a cipő,a többiből vehetsz csokit stb.
    Mielőtt elvisznek a kiképzésre,megengedik,hogy kivegyél pár dolgot a saját cuccaidból,ekkor kiveheted a hozott cipődet(?),tusfürdőt,nyelvkönyvet stb.
  • babger
    Helló
    Wampa kösz a választ. Nem érzetem hogy készen állok még azért nem mentem akkor de már kész vagyok teljesen. Ezt a karatés témát én is lezárom most én felakartam veled venni kapcsolatot te nem írtál számot ha az lettem volna nem írtam volna ezt és ezt itt zárjuk le akkor ahoyg írtad tiszteletet hidd el tanultam az én az egyik tulajdonságomnak tartom de én is elvárom felém és láthattad hogy amit belinkeltem a hivatalos oldalt akkor láthattad hogy van írva. Szerintem az az első lépcső egy jövendőbeli légiósnak hogy megtanul franciául és én tanulok is de ezt még nem tanultam. Wampa de légiós vagy vagy csak leszel?
  • Wampa
    Szerintem zárjuk le,mert én tudok franciául,ha nem is tökéletesen,te meg nem.Okulásodra,mivel emlékeim szerint az index fórumon ugy inditottál,hogy mindenáron meg akarsz tanulni franciául:
    A code szó nemcsak kódexet jelent,hanem törvénykönyvet ,szabályatot is.
    Mivel a magyarban a kódex egy a középkorban,kolostorokban ,kézzel másolgatott vallási tartalmú könyvet jelent,a törvénykönyvet meg egy ilyen régi motorosnak mint te nem kell bemutatni:P,ezért a code d'honneur helyes forditása Becsületszabályzat.Szivesen.
    A futócipőt ált magtarthatod,de volt példa hogy elvették.Szótár maradhat,de ne az Echardt féle nagyszótárt vigyed,hanem elég egy kisszótár.Füzet megint kétesélyes.A kiképzésen kapsz.Azonkivül nem ártana némi tiszteletet tanulnod,mert nem lesz könnyű dolgod kint.Szájkaraténak azt hivják amit te művelsz,főleg ,hogy nagy arccal ugy inditottál az indexen,"egy hónap mulva akarsz jelentkezni"Ez volt februárban.

Amugy,ha már Idegenlégió topik,illene megemlékezni arról,hogy Április 30 ika van.
  • MESTERMATE
    HELLO BABGER ELKEZDTEM TANULNI, DE EGY NYELVTANÁR SEGITSÉGÉVEL, DE SZTEM AZ AZ ELSŐ H FELVEGYENEK;) AM A FUTOCIPŐRE ÉN IS GONDOLTAM, MEG A SZOTÁRRA
  • babger
    Helló
    Aki tud az jó lenen ha válaszolna akár te is Wampa ha tudod. Ha kimegyek egy jó futó cipőbe azt elveszik? Meg ha vinnék ki egy könyvet egy szótárt meg egy füzetet azt megtarthatom termesztésen a könyv és füzet is francia nyelvtanulást segítené.
  • babger
    WAmpa te internet karatés. Magyarul nem mindegy nem úgy kérdezik hanem franciául ne írj majd csak többet csak számodat és ha gondolod fel hívlak és megbeszéljük. DE nem is becsület szabályzat te hobbit hanem nézd meg http://www.legion-recrute.com/hu/code.php?SM=0 Nézd Becsület kódex és ha jól tudsz linkelni nézd meg hogy kérdeztem Mastermat-étol : Te Mastermate tudod Légiós becsület kódexet persze Franciául?
  • Wampa
    Persze,szivesen,ez csak természetes hogy kijavitom az orbitális hülyeségedet,ganjaevő barátom.
    Majd olvasd be kint is a kis cetliket,aztán mikor kirugják a fogad,mond azt ,hogy te nem lekurvaanyázni akartad a chéfet,csak igy van leirva,de te arra gondoltál,hogy Szűzmária a kedves anyjához képest egy feslett spanyol pióca.
  • MESTERMATE
    értem, köszi
  • smartchris
    háj!
    ha ROUGE leszel,az első dolog,amit bemagoltatnak veled!
    ezért jó taktika előre megtanulni,de úgy,hogy vágd is,hogy miről beszélsz.
    kint egy csomóan magolták,de fingjuk nem volt,hogy miről is szól -úgy azért elég nehéz...
  • MESTERMATE
    kérdés kell tudni a code d honneur-t vagy sem?
  • babger
    wampa ne okoskodj hanem válaszolj mindenki tudja mit kérdeztem te is mert írtál róla de nekem így van meg lefénymásolva A Légiós becsület rend.De én a Code d'Honneur-ra gondoltam.
  • Wampa
    " vagy láttad e hogy roug-tol kérdezik e Légiós becsület rendet."
    Ha megengeded:

1.Légion d'Honneur=A Becsület rendje,Napoleon ált.alapitott kitüntetésféle,amit több fokozatban kaphatnak meg katonák és Fro.ért valamit tevő civilek,franciák és külföldiek egyaránt.

2.Code d'honneur=Légiós becsületszabályzat,ami 7.pontból áll,ujkori találmány.

Megjegyzés:nagy szarban lennél,ha a Becsületrendet kérdeznék ki rouge korodban
  • babger
    Helló
    Akkor mi kint találkozunk. Te mivel mész Mastermate? Azzal nincs gond régóta ég a láng és hogy közeleg az időpont csak egyre erősebb. Te Mastermate tudod Légiós becsület kódexet persze Franciául? Meg legfőképp az teszik Légióba hogy más érték rendek vannak mint ami a mi világba megszokhatunk ott nem felejtik el az embert még ha nem is értél el valami komoly rangot. Én ismerek itthon több katonát és csak verik a fejüket falba hogy lehúztak több mint tíz évet van aki már 17 évet is és semmilyen megbecsülést nem kap a Honvédségtől. Mindegyik azt mondta inkább ment volna ki.
  • MESTERMATE
    Nagyon nagy lehetőség ;) és élni kell vele amig benned van a tüz h menj, mer egyszer ez a láng is kialudhat a vágy ami elrepit oda! MIndenkinek hajrá én május végén indulok;)