3500
A Francia idegenlégió
-
Thanatos #1860 akkor sem..., ez nem üdülőközpont :) -
Ghin #1859 oks, de nem úgy értem hogy felvenni a felvételi lefolyását ..
hanem ha van egy kis szabadidő külföldön pl akkor képeket csinálni meg ilyenek..
amúgy youtubeon találtam egy légióst és most megy afgánba..
szal a légió oldala egy kicsit régi :/ nem?? -
Thanatos #1858 nem -
Ghin #1857 Vki tudja hogy kamerát, fényképezőt lehet-e vinni, és használni? -
Ghin #1856 Üdv.
Ruhát adnak (akit érdekel) de mondták már párszor , hogy van szaga annak a cuccnak.. xD szal lehet hogy nem mossák..
Vigyetek magatokkal cipőt nem topm majd az okosabbak megmondják hogy 1-2 kell, de gatya mindenképp és sztem inkább kell melegitő alsó meg felső, én vinnék magammal, + szappan törölköző borotva(hab) .. ennyi :D -
#1855 Hello!
Van 1 hely az autóban Fr.o-ból Mo-ig Svájcon keresztül!
Ha valakit érdekel akkor irjon rám privátot!
Indulás jul.10-12 között nagyjából ezen a vonalon Rennes-Lyon-Genf (itt dolgom lesz pár órára)...aztán egészen Gyöngyösig...!
Kisebb kitérő belefér felvenni az illetőt, benzinbe kérek pénzt a távtól függően!
Üdv.:Kisa -
giveusatank11 #1854 Üdv.
#1852:
Van idézőjeles próbaidő a kiképzés ideje alatt, elvileg akármikor mondhatod hogy köszönöd szépen neked eleged lett. De ez azzal jár, hogy örökös eltíltást kapsz a légiótól, tehát többet nem jelentkezhetsz. De más következménye nincs ha jól tudom. Utána már csak dezertálni tudsz. Ha tanultál franciát az jó, de ha nem tudnál egy szót az se lenne gond, mert ott megtanítanak mindenre, de nyílván előny ha tudsz valamennyit. Bepakolni meg csak a felvételi idejére kell mert utána kapsz mindent. Amit érdemes vinni: váltóruha(nemtudom pontosan hány napra, hogy megy ott a mosás meg változó, hogy meddig kell a saját ruhádat hordanod, de 5 napra ajánlott) fogkefe-fogkrém, törölköző, borotva felszerelés, szappan stb.
-
Thanatos #1853 annyit ami a felvételi 2-3 hetére kellhet, a többivel ne foglalkozz -
#1852 Kössz, hasznos volt. Erősen gondolkodom rajta, hogy nyár végén megpróbálom. Ha átmegyek a teszten az már félsiker, ha nem, akkor meg legalább nem basztatja az agyam, hogy menjek, vagy ne menjek.
Amúgy van próbaidő: Szóval amint kezdődik a kiképzés, van X heted/hónapod, hogy meggondold magad? Vagy akkor már 5 évig ott rohadsz? (ha meg nem szöksz):D Nem tervezek ilyesmit, csak próbálom a legtöbb infót összeszedni.
Franciát tanultam általánosban + gimnáziumban (abból is érettségiztem), de már 5 éve meg nem szólaltam ezen a nyelven, sőt nem is hallottam, úgyhogy így necces. Bár ha kikerülnék biztos beugrana sok dolog.
Ha úgy indulok neki, hogy márpedig sikerülni fog, 1 évig haza se jövök, akkor mit érdemes bepakolni, magammal vinni? Hallottam, hogy sokmindent elvesznek az embertől. De plusz ruhákat azért vihetek legalább a teszt idejére? Vagy adnak valami hacukát? -
giveusatank11 #1851 Üdv.
#1849:
Nem kizáró ok ésszerű határokon belül. De ha visszaolvasol kicsit részletesebb választ kaphatsz, mert valamikor régebben leírták, hogy mennyi a határ dioptriába. De ha nem mostanába mész, mert ide általában olyanok írnak, akik még suliba járnak és van még pár évük kimenni azt ajánlom gyűjts rá és műttesd meg a szemed. Nem egy olcsó dolog, de korrekt árat kérnek a jó látásért sztem, ugyanis 125%osra csinálják meg a szemed. Jobban fogsz utána látni talán mint valaha. 2-3 hónap után pedig meg se tudják mondani még szakemberek se hogy műtve volt a szemed.
#1850:
Egyből indul a kiképzés ha jól tudom. És ha minden igaz 1 évig haza se fogsz jönni, mert az első évben csak Franciaországon belül töltheted a szabadságodat. Az meg hogy itt ki mit ír nem jelent semmit. Van elég sok teszt, ami alapján válogatják az embereket és nem véletlen hogy átlagban 7ből 1 embert vesznek fel. Otthagyni meg ha akarnának se hagyhatnának ott, vagy ha esetleg mégis, akkor annak következményei lennének, méghozzá súlyosak úgyhogy nemhiszem hogy megtennék. Lelőni meg semmiképp nem fognak. Benne van a becsületkódexükben is hogy "Indulat és gyulölet nélkül harcolsz, tiszteled a legyozött ellenséget és sosem hagyod hátra halottaidat, sebesültjeidet vagy fegyvereidet."
-
#1850 Hali!
Aki kimegy a felmérőre, vizsgálatokra és netán átmegy, akkor az már onnantól kezdve haza se jön egy jó darabig? Egyből indul a kiképzés? Vagy majd szólnak, hogy ekkor gyere vissza?
Másik kérdés, és senki ne sértődjön meg: Ha ilyen szedett-vetett társaságból áll a légió (már csak innen az utóbbi 3 oldalból kiderül, hogy drogos, gyilkos, sittes akar kimenni), akkor vajon az ilyen emberekbe mennyi bajtársiasság szorul? Ha pl. egy harc közepén meglőnének, segítenének kimenekíteni, vagy otthagynának a g*cibe? Vagy netán még le is lőnének, nehogy hátráltassam őket? :D
Senkit nem akarok elítélni ismeretlenül, nem is ezért írtam. Csak jó, ha ilyenekkel tisztában van az ember mielőtt kimegy...
Várom a véleményeket. -
#1849 Sziasztok! Meg tudja valaki mondani ,hogy az ,h szemüveges vagyok kizáró ok-e? Nem akarok az első kanyarban pofára esni... -
giveusatank11 #1848 És még annyit hogy kint hogy működik a jogosítvány szerzés? Rendesen le kell vizsgázni aztán kapunk érvényes jogosítványt, vagy csak megtanítanak vezetni aztán annyi? Vagy ha nincs jgosítványom eleve nem is osztanak olyan feladatra ahol szükség lenne rá? -
giveusatank11 #1847 Üdv. Kösz a gyors választ. Egyáltalán semmi, vagy azért a jogosítvány igen? Ha igen akkor milyen járművekre hasznos letenni? Pl a hajós jogosítvány számít valamit vagy teljesen felesleges? -
Thanatos #1846 semmi -
giveusatank11 #1845 Üdv.
Meg tudná nekem valaki mondani hogy mi számít még +dolognak a jogosítvány mellett ami növeli az esélyt a bekerülésre? Gondolok itt akármilyen vizsgára, ismeretekre amiket papírral lehet igazolni és el is fogadják.
Köszönöm. -
Ghin #1844 http://www.legion-recrute.com/hu/salaires.php?SM=0
Itt a légió hivatalos honlapja, itt minden benne van amit szeretnétek itt kérdezni. Egyébként most csak 2500 ft 5 éves útlevél :)
-(Nemco)- Én amúgy inkább vinném a helyedben, nehogy az baj legyen hogy nem viszed.. :) -
Legi23 #1843 @Nemco
Franciaország EU tagállam mint te is tudod elég a személyi igazolvány!Csá haver! -
Francsics #1842 hello!
esetleg valaki megírná az e-mail címét aki volt mér légiós, vagy aki volt már legalább a szűrésen... -
Nemco #1841 Hello.
Az lenne a kérdésem, hogy az gond e ha nincs utlevelem vagy eleg csak a személyi igazolni magam? -
Freeeee #1840 -
Ghin #1839 Nekem még 5 évet kell várnom, hogy kimenjek, sajna :S -
Ghin #1838 CSő all!
Legi 23, nm, sok szerencsét ;)
Francsics!
nem kell tudnod a nyelvet, ott megtanítanak rá , amennyire akarják!
Amúgy meg van magyar tizedes és ő segít + tudnak angolul is :) -
Francsics #1837 hello mindenkinek !
Én is szeretnék menni jövőre megpróbálni a felvételit a légióba
de azt mondja el nekem valaki hogy én most nulla franciával hogy fogok ott megszólalni, mert ők elvileg csak franciául beszélnek....
Aki volt már kérem válaszoljon, mert ha ez így van akkor gyúrnom kell a franciára is az edzés melett -
Legi23 #1836 @Ghin
Az elfejetettem mondani!Megfogadom!Csá -
Legi23 #1835 @Ghin
Np haver!Kösz tanácsot!csá -
Ghin #1834 bocsi,
-tudja
tudjátok* -
Ghin #1833 Legi23!
Ha meg a másikat kiséred, akkor meg az ő esélyeit rontod, de te és ő tudja .. Én nem szólok bele.. -
Mate Istvan #1832 Ha szeretne valaki jegyzeteket, tankönyvet, pontos információkat a felvételiről és a 4hónapról Castelban, írjon, segíthetek [email protected] -
wodan88 #1831 Attól függ,hogy mikor mész. -
Legi23 #1830 @Ghin
Azt lehetőséget csak felajánlom,hogy jöjjön velem valaki aki akar én már álmomba is odatalálok és csak segítség képen mondtam,de szerint egyedül megyek,mint ahogy múltkor!Szevasz! -
tuba81 #1829 Köszi szépen! -
Ghin #1828 Cső!
Azzal nincs baj, csak lefotózzák neki és kész :) -
tuba81 #1827 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az kizáró ok e, ha valakinek sok tetkója van? Mert azt hallottam, habár nem biztos forrásból, hogy akinek nagyon látható helyen van mint pl. a nyakán azt nem veszik fel! Igaz lehet ez? Csak mert az egyik haverom jövőhéten készül kimenni és eléggé ki van varrva (a nyakán is van egy kisebb)!
Előre is köszi! -
Ghin #1826 Legi23!
Miért akarsz mással menni?Mondjuk te tod, csak magad hátráltatod, és am a fizikai nem nagy cucc, inkább a pszhiot nézik, "zabálják az okos katonákat" mint már elhangzott :D -
Doomsayer88 #1825 Dehogy kell tudni. Semmi ilyesmit nem kell előre megtanulni.
-
Legi23 #1824 @RolandGTT
Kösz választ!Jah igen az veszély nem fenyeget,hogy elmebetege vagyok mert nem vagyok szal ennyi:)!Világos én is így gondoltam,egyik nem sikerül akkor nem leszel légiós:D!Csak azért kérdeztem,mert én nem tudom,hogy smint működnek a légiónál a dolgok!Sziasztok! -
RolandGTT #1823 Mindkettőnek sikerülni kell, bármelyiken elbukhatsz. A kettő nem igazán függ össze. Lehetsz Te egy olimpikon is, ha elmebeteg vagy, akkor a pszihon elbuksz :)
Én hétfőn indulok, ha tudok valamit írok róla remélem 4 hónap múlva :) -
Legi23 #1822 @RolandGTT
Jaj igen azt elfelejtettem mondani,akkor már valószínű pszichológia is sikerül ha fizikai jól sikerül?!Kösz a választ!Szevasz -
Legi23 #1821 @RolandGTT
Kösz választ!Ha jól értem akkor a fizikai résznek kell,hogy jól sikerüljön igaz?!Szevasz!