A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DAcafat
Igen megy aztán megnéztem mégegyszer és találtam pár járatott ami pont a St Charlesról megy és ott van a toborzó iroda is úgy csak be kéne ugrani legalább a vonatom fizessék 😊
Ilyen viz ivással nem lesz gond kibirom. Részt vettem már pár kemény teljesitmény túrán 110km 28 óra alatt tudok nélkülözni 😊

Marseille-bõl tudtommal megy vonat Aubagne-ba, de hogy a reptértõl hogy jutsz el a vonatig azt passz...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

arról nem is beszélve, hogy ha valaki 1-1.5 órát nem bír ki víz nélkül akkor nem biztos hogy a légióba való 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

DAcafat
köszönöm a választ 😊 akkor uzsi dobozt nem viszek magamal 😊
próbáltam keresgélni megy e vonat http://www.voyages-sncf.com/
de aubagneba nem találtam mind1 rá érek még keresgélni még a francia nyelvel is barátkoznom kell. Ha november közepéig összeszedem az induláshoz való pénzt akkor megyek de utána már az éven szerintem nem érdemes karácsony miatt gondolom december fele nem fogadják szivesen az embereket úgy hogy marad január közepe.

Mersant
szerintem a repulore felesleges felvinni. elotte ihat, azt az 1-1,5 orat meg kibirja viz nelkul. ott meg ugyis vennie kell...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

magyarul max 1 litert? hát az nem sok, bár szvsz Marseilleig csak elég, ott meg már kis mákkal nem sokáig kell bírni amíg úgyis más mondja meg mit és mikor ihat a tisztelt jelentkezõ 😛

Mersant
nem lehet folyadekot felvinni a repulore max. 1dl-es kiszerelesben es max 10 db-ot

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

hát elvileg innivalóért van valami vauvau, volt hogy nem is engedték, meg hogy kikellet nyitni és max innivalót vihettél fel, meg ilyenek, hogy most hova melyik verzió pontosan passz

taxi meg valszeg kurva drága, fõleg magyar szemmel 😊
a vonatot hogy pontosan honnan megy passzolom, majd valaki jobban szakértõ talán tud segíteni, vagy ha nem akkor meg valami térképet lõj, bár az amúgy is jó ötlet 😊

kb átlagos piperecuccok meg ruházat amit 2-3 napra vagy max 1 hétre vinnél (bár az lehet már sok),fényképezõt ne vigyél mert elveszik, meg úgy ált pipere cuccba se a 200ezer forintos villanyborotvát rakd bele 😄

úgy általában jó irányelv hogy annyit és olyat vigyél amit nem sajnálsz ha elvesznek

jah és fegyvereket ilyesmit azt meg ne vigyél akkor se ha nem sajnálnád 😊

DAcafat
hát én csak 4 szenyát vinnék meg 2 liter innivalót,1 borotva,szappan,törülközõ meg 1 gatya,zokni váltásnak.
csak azon gondolkozok mivel még sose repültem enni innivalót fel lehet e vinni? Amugy valami átlagos hátizsákkal mennék.
A Marseille reptértõl megy valami vonat vagy busz Aubagne fele? Vagy esetleg taxival mennék de nem tudom milyen árak vannak ott? A lehetõ legolcsóbban akarnám megúszni 😊

Gladiator
kb. 43 es fel literes taska a legmegfelelobb. Fekete.

Mekkora táskávak érdekes kimenni? Szóval tisztálkodó szerek kellenek azt olvastam, törölközõ kell vagy adnak? sportciõ, valami melegítõ esetleg? És még aztakartam kérdezni, hogy láttam, hogy sok légiós csinált kpeket kint, fényképezõgépet azt engedik vinni vagy azt már kint vették?
Marseille-bõl egybõl Aubagne-ba visznek, és vonattal a legkönyebb tudtommal (illetve már oylat is hallottam hogy Marseille-ben már nincs is iroda, hanem egybõl elzavarnak Aubagne-ba, de ez nem tuti

DAcafat
Üdv!

Ha Marseillebe jelentkezek rögtön Aubagneba visznek vagy innen is Párizs ?
Vagy Marseillebõl hogy lehet könnyen és olcsón el jutni Aubagneba ?
Gondolkoztam még Strasbourgon is de a busz út kb 1 napos most repülõvel ott vagyok hamarabb és árba is kb ugyan ott vagyok.

Hello
MSNen leszek most hétvégén meg jõvõhéten végig, délelõttis meg délutánis,
Dani beszélnünk kellene mert lehet elõbb megyek ki a tervezettnél de még nembiztos csak kezd nemjó ithon lenni...MAjd elmesélem!
olvass vissza, már mind le lett írva ezerszer itt is és az elõzõ hsz-ben ajánlott index topicon is 😊

Mersant
latogass at az indexre, ott a legios forumban 1 srac mindent leirt. asszem talan nyaron volt kinnt felvetelizni. neve sajnos nem jut eszembe, de marha hosszu kommenteket irt, es ott biztos a nevet is meg tudjak majd mondani...meg fogod talalni.

jah és még egy: azzal ha vki volt idegenlégiós fel lehet vállalni nyilvánosan vagy nem szerencsés?
1. *mint mondjuk a honvédségben?
bocsi😊
Kedves fórumozók.Én mostanában döntöttem el hogy csatlakoznék a légióba mert mindig is valamilyen fegyveres szervnél szerettem volna dolgozni.Ez még nem 100% mivel egy pár részlet érdekelne.
1.Nagyobb esélyem van a légióban valamilyen konfliktusban részt venni vagy csak világot látni?
2.Melyik toborzóirodába a legérdemesebb elmenni?
3.Induláskor kb mennyi eurót vigyek magammal(azt is beleszámolva ha vissza kell jönnöm mert nem sikerült a felvételi)?
4.Miután már rendes légiós lettem van-e lehetõség h a zsoldomat személyes tárgyakra költsem?
5.Mik azok amiket feltétlenül fontos h vigyek(útlevél,pénz,meg ilyenek)?

Kérem csak olyanok írjanak akik tudják ezekre a kérdésekre a válaszokat, más tanácsot is elfogadok de kerüljék az olyanokat h "hülye vagy hogy mész" meg ilyeneket. Köszönöm!!
erre nem én vagyok az illetékes, hogy ezt megválaszoljam
De mikor leszerelek azokat vissza adják nem?
Személyit viszel akkor a kapuõr csak nézni fog rád mint valami hülyére, de elfogja fogadni. Õk a passportra esküsznek!!! a személyidet hagyd itthon. Hazaútnál jól fog jönni csak meg kell oldani, h kapod meg 😄(mert , ha nálad maradna azt is elvennék)
OrioN the S
vigyel mindkettot az a tuti

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Valaki aki már volt kint, most, hogy van ez az unió így kell útlevél? vagy elég a személyi igazolvány?
Dani te mikor jársz msnre? 1.5 hete nem láttalak :S
sokmindent lehet hallani, de ezt csak akkor tudod meg mivár rád ha kimész és ott fogsz állni! 😄 Ez a kaland! Mindent kilehet bírni csak akarni kell ha nemakarod akkor baszhatod...
Sziasztok. Azt hallottam h 20kilométert kell futniuk a légiósoknak kb.
Na most gondolom ezt nem rögtön várják el tõled, mikor jelentkezel?!
Gondolom h nem gyerekjáték,de azért van a kiképzés h fejlõdj, és megtanuld mint azt amirõl a kiképzés szól.
ja utólag én is rájöttem, mert az "idea" szót nem értettem.azt hittem azt mondja hogy ID
hát ez egy nagy baromság😄

bullshit

<#kerdes>
bs

a videot elfelejtettem belinkelni:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6777372516104300363#
aki tud angolul, nézze meg az alábbi videot 8:06-tól. én úgy értelmeztem a tiszt szavait, hogy ha normális életed volt, nem kerülsz be. csak azok kerülnek be a légióba, akiknek valamilyen problémájuk volt a korábbi életükben. ez igaz vagy sem? ha az elbeszélgetésnél azt mondom, hogy az én életem tökéletesen rendben volt ezidáig, és nem a menekülés vezetett a légióba, akkor emiatt elképzelhetõ hogy nem vesznek fel?
<#eljen>
Marseille

Mi a legegyszerubb utvonal Aubagne-ba,melyik repter van kozel hozza?
A veterán természetesen nem az aki beposztolta😊hanem a Sándor nevû úr.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Szia
Vigyél egy kis szótárt,vagy inkább egy kétnyelvû utiszótárt
pár szlen meg itt van:
Szleng
Nem naprakész,van benne pár kifejezés az algériai idõkbõl,tekintve hogy
egy ancien irta.

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

eddig szinte minden fontos info elhangzott ezen a fórumon ami az ffl-el kapcs. köszi minden építõ jellegû hozzászólásért mindenkinek! ha valaki képben van ilyen téren, és mondjuk egy kis szabadideje is akad, legyen szíves írjon nekem pár kifejezést, szót, magyarul és franciául, ami elég hasznos lehet, ha esetleg odakerülünk. e-mailem: [email protected]
köszi szépen!
hát ha szerinted nem gáz akkor minden ok 😊
sok szerencsét 😊

Addig oké, hogy egymással szúrunk ki ha eggyütt megyünk de 2 ember még nemgáz szerintem... De miaz, hogy a cuccaim nemveszik el ?😄 Az nemfasza...
Amikor megalkották ezt a fajta hadsereget lefektettek pár alapkövetelményt a XIX. sz.- ban. A magasságra is volt kritérium 15_ valahány, azt hiszem 9 cm. A magasságod miatt ne aggódj ha el is küldenek nem azért fognak mert 162cm vagy esetleg 2m 10cm szerény személyed. (csak egy példa volt. Csak menjetek az a lényeg!
Uzenem Jocooo88 nak hamarosan fogok irni,de tud valaki pontos valaszt adni a magassagot illetoen.elore is koszi.
jaja
sok wilburg van ott vigyázni kell a cuccokra😄
a telot azt magamnál tartottam, de pár nap mulva azt is elvették és beteték boritékba, a SIM kártyát azt elsõ nap már elveszik,
Párizsból hetenként egyszer van szállítás Obányba azt hiszem csütörtök. Tehát min 1 hétig kell robotolnotok és talán kaptok egy francia kék felsõt meg egy fekete adidas nadrágot. Jó tanács, mivel lopnak (ezt azért én sem godoltam volna) és az összes cuccod nálad marad kivétel a SIM kártyád és az útlevél/személyi ezért lépéseket kell tenni annak érdekében, h a magántulajdonod nálad maradjon. Jah és Párizsban csak orvosi van. A Caporal Chef tesztelve ebéd után ne zavard, mert fekszik. Ezért ajánlom inkább Obányt ott remélhetõleg elvesznek mindent és nem kell azon filóznod na most meg lesz e a pénzem vagy sem. (volt akinek a táskáját vitték). Jó Utat!
ne menjetek együtt, ezerszer le lett már írva, csak magatokkal szúrtok ki... (igaz ha ez a cél akkor bocsánat a közbeszólásért 😊 )

ez egyéni elbírálás hogy elhagyhatod-e az országot, ami eleinte általában nem igen kívánatos, cserébe ha bejelented tartózkodási helynek a légio xy nyaralóját onnan oda mész ahova akarsz, legalábbis a nagy öregek ezt mesélték 😉

nyilván tanácsos visszatérni a szabi végén...