3500
A Francia idegenlégió
-
djibouti1984 #1900 sziasztok orvosi vizsgálaton a halláson és a fogakon kívül mit vizsgálnak? -
Thanatos #1899 olvass vissza :) -
djibouti1984 #1898 Sziasztok. télen, vagy kora tavasszal szeretnék kimenni a légióba. Örülnék neki, ha valakivel aki nagyon informált minden téren a légióba (felvételitől a kiképzésen át mindenben) fel tudnám venni a kapcsolatot, mert sok megválaszolatlan kérdésem van még. Minden információnak és segítségnek nagyon örülök. előre is köszönöm. Dani -
#1897 Dec 28án megyek. -
djibouti1984 #1896 KESLER!
én bpest környékén lakok és én is épp edzőpartnert keresek. én is jövőre akarok kimenni. írj rám.
[email protected] -
Ghin #1895 jaja, potyára nem küldenek ki senkit a kiképzésre.. már a psziho doki is tudja h ki kell nekik :D -
Thanatos #1894 a kiképzés végéig tart...
és igen, ők is elküldhetnek extrém esetben, bár nem szokás mert ha odáig eljutsz akkor ők már tudják hogy kellesz nekik vagy nem :) -
menetelek #1893 Sziasztok!
Én jövő nyárra tervezzem a felvételit. A honlapjukon azt olvastam, hogy az első hét után alá kell írni minimum 5 évet.Valamelyikőtök írta, hogy a kiképzés alatt van "próbaidő". Ez meddig tart? Ők is elküldhetnek a kiképzés alatt? Köszi. -
Wampa #1892 Fr.Guyana ra lehet edzeni rummal is:))
Rum meg forró feketekávé
Sose értettem hogy a pba képesek inni a latinók,gondolj bele,én megiszok 4 tejeskávét egy nap,szivbeteg leszek,ezek meg forrázva nyomatják az eredeti brazilerot és még belelötybölnek egy fél üveg rumot,mindezt azon a klimán -
Wampa #1891 Nekem a kenyér virslivel tetszik:)) Legjobb ,fehérje bevitelre:) -
Ghin #1890 Ja xD bocs, Nz sas ott is ot van :)
malajzia helyett kourou -
Wampa #1889 Malayzia?Nem kevered az SAS el?:) -
Ghin #1888 Vagyis tudtam hogy Elefántcsontpart, malajzia meg a többi küldföldi hely, ott ezredek vannak, de irak afgán ott csak századok -
Ghin #1887 Ez igaz, nem is vettem észre, hogy azok az ezredek helyei..
Irakban vagy Afgánban nem küldenek ki egy ezredet ezért nincs kiirva a szolgálati helyeknél..
oda csak 1-2 századot küldenek ki.. :) -
Thanatos #1886 mert azok nem fix szolgálati helyek hanem csak tournantok, amiket nem írnak ki mit külön szolgálati helyet, elefántcsontparton is gyakran megfordulnak légiósok meg szerte afrikában sok helyen, de mégse rakják/rakták ki őket, a szolgálati helyeknél csak a fix légiós támaszpontok vannak feltüntetve ahol állandó légiós jelenlét van az aktuális politikai és hadászati ügyektől függetlenül :) -
#1885 fater haverjának a fia azzal bűntette magát,hogy beállt idegenlégiósnak. Nem úgy alakultak a dolgok az életében (suli...stb) és nem merte bevallani a szüleinek ezért fogta magát és ezzel a módszerrel kívánta magát "megjutalmazni". Érdekes módon nem küldték haza....nem hallottam felőle de egyszer az eset után kb fél év múlva rákérdeztem h mi van vele és akkor még mindig kint volt. -
Ghin #1884 Egyébként tudja valaki , hogy miért nem frissitik a légió oldalát, mert már irakba és afgánba meg sok más helyre is kiküldik a légiósokat.. -
KESLER #1883 gondolkoztam ilyen végtagra tehető súlyzón de csak ilyen női súlyzókat találtam. -
Ghin #1882 Szívesen! :)
Egyébként ha valaki súlyzót szeretne venni, annak tudok adni ötletet hogy csináljon súlyzót, én is magamnak csináltam! :) -
KESLER #1881 Hát a haver csak segíteni akart...
de van benne sok jó motívum...és persze Challanger-nek is igaza van
megy a 30 fekvő 1 perc szünetel és ezt 3 szor de utána kihalok..ebben még fejlődnöm kel tudom..
10 kg-s kézi súlyzóval rövid sorozatokat csinálok...bicepszre tricepszre és vállra. No meg ezzel guggolok.. de az még nem megy ütemesen.
ugrókötelezek vádlira, egész jól növeli az is az állóképességet.
a sprintet és a futást meg a menetelést nem keverem.
és köszönöm a hozászólásokat
-
Thanatos #1880 -
Ghin #1879 Hy all!
Szerintem jó az edzésterv, de challenger hozzászólásában is van valami..
De még comb és fontosabb testtájak erősitésére is koncentrálj, mert azokon múlik az állóképességed, pl.
nem tom h mi a neve de ez erősíti a combod: nekidőlsz a falnak , berogyasztod a térded, (a térded legyen egy vonalban a csípőddel) és vársz - vársz, nagyon erősiti a combod..
Én is ezt szoktam.. :) -
#1878 Témába vág. -
#1877 Hát nem vagyok Sóbert Norbi, úgyhogy nem kell rámhallgatni, de ez így fura...
Szerintem a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat, nem időben kellene kifejezni, hanem ismétlésszámban. Mert mi az, hogy 10 perc folyamatos fektővámasz? 2 percnél garantáltan bekulázol, egyszerűen pihenő nélkül nem bírja tovább az ember. Jobb lenne felmérni, hogy most mennyi megy egyhuzamban (szabályosan!!!). Most megy 25? Akkor ki kell tűzni, hogy rövid időn belül menjen mondjuk 35. Ha mondjuk elérted 1-2 héten belül, akkor utána megint felállíthatsz egy újabb leküzdendő akadályt. Aztán, ha majd megy mondjuk 70-80, akkor meg az intenzitásán lehet növelni. Legalábbis én így képzelném el a felkészülést.
Hogy legyen egy példa is: 30 fekvőtámasz. Utána 1-2 perc pihenő, majd megint 30 fekvő. Ebből megcsinálni pár szériát minden nap. És ha fejlődés tapasztalhatő, akkor emelni a darabszámot. Esetleg a pihenőt is csökkenteni.
Hasonlóan a húzódzkosásnál, felülésnél. Csak nyílván már számokkal. Felhúzni biztos nem fogsz tudni egyszerre 70-et a büdös életben, úgyhogy egy reálisabb számot kell kikalkulálni. De ezt magadnak kell belőni a jelenlegi képességeidhez.
A futásnál én különválasztanám a dolgokat. Mondjuk egyik nap csak a sprintekre mennék rá, rövidebb távon. Másik nap meg nyugisabb kocogós tempóban a hosszabb távra mennék. És a napok/hetek előrehaladtával itt is növelni az "adagot".
A kenyér vislivel meg szemét kajának számít. Nem sok értékes cucc van benne. Fehérje minimális. Helyette van szar minőségű szénhidtát meg zsír. Nem tudom, hogy kint mit adnak, de ha ez lesz, akkor ez. Kész. Erre nincs mit készülni. Vagy megeszed, amit adnak, vagy éhendöglesz.
Halakban, meg csirke/pulykamellben, túróban, na ott van fehérje. Na, de hogy ilyeneket adnak-e...? Amúgy meg szerintem pont a szénhidrátdús kaja a fontos, hogy legyen mindig elég energiád. Nem bodybuilder leszel kint, hogy annyira nagyon kelljen a fehérje.
Ez az én véleményem. Ha nem tetszik valakinek lehet köpködni, fikázni, különösebben nem fog izgatni... -
KESLER #1876 Egy haverom kidolgozott nekem egy edzéstervet és kíváncsi vagyok a véleményetekre.
pár falat reggeli vitaminok
laza bemelegítés, gimnasztika,
1 km bemelegítő futás utána
10 perc folyamatos fekvőtámasz
30 perc felülés
10 perc húzószkodás
pár perc szünet sok folyadék
izotóniás ital
5 km futás végén sprint
ebéd (nem szénhidrát sok inkább fehérje hogy hozzászokjak a kinti étkezéshez) kenyér virslivel
1 óra szünet emésztés
utána menetelés
10 km menetelés később növelhető
kezdetben 10kg most tömeggel (hátizsák virág földel) később növelhető
emelet javasolt ketlebelt ízület és állóképesség növelésére
és persze box
kint biztos lesz aki bekóstol jobb formába maradni
mi a véleményetek?
-
Ghin #1875 Egyébként jó látni hogy újra életképes a topic :) -
Ghin #1874 XD
Nem akad bele az acélkeritésbe lol..
am meg nem izzad be, nem igaz? :)
Persze hogy nem a felvételi alatt vette a kamerát, hanem utánna, gondoltam, csak az érdekelt, hogy szabad-e :)
Thanatos
egyébként te miért nem mensz/mentél ki? szolgáltál más különleges egységben?(tőllem irhatod privátba is :) , de nem muszály) :D -
KESLER #1873 És nekünk a fotózást a honvédségbe azért nem engedték mert katonai titkokat szivárogtatsz ki. Persze készültek azért képek meg videók.
-
KESLER #1872 A hajlevágás a tetűk és a más hajban lévő élősködők eltávolítása miatt kell. -
Thanatos #1871 mert nem akad bele az acélkerítésbe..., nem tök mind1? :D
ez a hagyomány/bevett gyakorlat/akármi, ez van ezt kell szeretni :) -
Thanatos #1870 megint csak, nem a kiképzés/felvételi alatt készült, ergo valszeg nem a felvételin tuszkolta át a kamerát hanem simán utána vette/szerezte...
(és azért tegyük hozzá hogy mit szabad meg mit lehet az két külön dolog, de aki ezen akarja elbukni a felvételijét... :) ) -
Ghin #1869 Tudom , hogy levágják, de ez egyébként miért jó? :) -
KESLER #1868 Szia Ghin
nem vagyok az az elmenekülős fajta..
hát igen a 3.5 napos menetelésre szeretnék felkészülni, napi 18 óra az nem laza séta főleg teljes menetfelszerelésben(30kg)és bakancsban
no meg a futás a könnyített (12.5kg) menetfelszerelés 1 óra 8 km
amúgy levágják a hajad
-
Ghin #1867 Ja, és egyébként a hajamat muszály lenyirni vagy enM?
nem mintha sajnálnám xD
-
Ghin #1866 Thanatos, nézd meg a vidit, és kommentálj! :D
http://www.youtube.com/watch?v=x8BNXFTEaPo
a csávó légiós! -
Ghin #1865 A capi blanc meg 80 km amit szintén le kell gyalogolni ha meg akarod kapni a fehér kepit, és ha légiós akarsz lenni,
ha edzeni akarsz edz komolyan ne lógj emg a nagy erőfeszítések elől! :) -
Ghin #1864 SZIA KESLER! -
KESLER #1863 Sziasztok!
jövőre jelentkezek és szeretnék könnyíteni a helyzetemen. Javítani az állóképességemen , fejleszteni a fizikai képességeimet és francia nyelv tudásomat (ami nagyon minimális). Voltam már sorkatona Szombathelyen és Hódmezővásárhelyen, de a mi katonaságunk a tisztesek szerint egy vicc. Azért szerencsére a századosunk adott ízelítőt igazi menetelésből.
Végi néztem pár filmet és utána olvastam pár fórumon. Szeretnék egy jó edzéstervet készíteni és ebben a segítségeteket kérni. És szívesen várom a jelentkezőket is akik csatlakoznának esetleg hozzám a felkészülésben(Budapest környezetében). Akár volt légióssal is gyakorolnék együtt akinek van ideje felkészíteni minket. Azt hallottam hogy azonos nyelvűeket összetesznek és közösen tanulnak nyelveket, nem tudom ebből mi igaz és mi nem. Komoly célokat tűztem ki magamnak szeretnék 3 év alatt őrmester lenni. Szeretnék bizonyítani magamnak.
Úgy hallottam hogy a capi Marsh az 40 km menetfelszerelésben.
Borzasztó sok fekvőtámasz felülés és húzódzkodásban lesz részünk.
Aki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.
Lev -
Thanatos #1862 nem, nem vitt, a felvételiről készült videók mind sajtóanyagok, a többi vid ami meg "amatőr" az meg nagyon nem olyan időtávlatban készült hogy a felvételire vitt kamerát használták volna :)
(amúgy meg mindent elvesznek tőled a felvételi alatt, max csak tisztálkodási szerek maradhatnak meg némi apró...) -
Ghin #1861 nem is gondoltam annak, de aki a youtubera rakta a vidit az is vitt kamerát :)