3500
A Francia idegenlégió
-
#2020 Senki se tudja. -
Thanatos #2019 pénzt dobnak fel -
1archer1 #2018 akkor mi van ha több ember felel meg, mint amennyit ők fel akarnának venni? ez esetben hogyan, milyen szempontok alapján szelektálják/rangsorolják a megfelelt egyéneket? -
Thanatos #2017 ki tudja kinek mi a legfájóbb pont a kiképzés alatt... :P
nem, ha már felvettek akármekkora szar alak vagy hiddel találnak neked helyet ahol nem okozol gondot, ha más nem a börtönben :D azt végül is felfoghatod 2kirugásnak" ízlés kérdése :) -
1archer1 #2016 nem is azt mondtam hogy nincs közért a közelben, hanem azt, hogy mondjuk az alapkiképzés alatt nem biztos hogy azon jár majd az eszed, hogy old spice borotvahabot vegyél-e vagy inkább gillette-t.
ja és van egy kérdésem is. arról már hallottam, hogy valaki megszökött, mert nem bírta vagy nem akarta tovább csinálni. viszont olyanról még nem hallottam, hogy a szerződés lejárta előtt kirúgtak volna valakit. ilyen elő szokott fordulni? és ha igen, akkor miért? -
Thanatos #2015 van "közért" a laktanya területén, "foyer" álnéven futnak :PPP -
1archer1 #2014 szerinem az első pár hónapban nem nagyon van lehetőséged kimenni a közértbe. szóval igen, már belátom, hogy úgy a logikus, ha biztosítanak számodra mindent, és az élelmen, ruhán, szálláson kívül mindenért pénzt vonnak le a béredből (azért ők sem olyan gazdagok, hogy mindent ingyen adjanak) -
alig varom #2013 de ha nm is vonnak le ugy is meg kellene venni. nm? tehat nm olyan nagy baj az ha levonjak! csak ne vonjanak le tobbet a kelletenel! nm tudom olyan lehete? -
Ghin #2012 Ez Igaz! -
1archer1 #2011 Itt azt írja, hogy bizonyos dolgokat (borotvahab, felszerelés) a zsoldból vonják le. ki mit tud erről? -
Ghin #2010 Sztem nem, legalábbis én nem nagyon tudok rólla.. :) -
SNC #2009 Ok.,értem.Egyébként van itt a fórumon jelenleg szerződésben lévő légiós? -
Ghin #2008 -.-" tom h nincs kizárva, csak az adott helyzetben van amiről beszéltünk.. -
SNC #2007 Hello,melyik ezredben szolgal a tesod ha nem titok? -
SNC #2006 Veglesges eltiltas nincs kizarva! -
Ghin #2005 Mert akkor most volt egy potyaút.. Ha meg újra akarsz jelentkezni(végleleges eltiltás kizárva) akkor meg megint fizetsz.. :D Hátha sikerül. -
Ghin #2004 Ja, az lehet de nem biztos, hogy azzal előrébb vagyunk :) -
wodan88 #2003 de ha nem sikerül a felvételi,akkor odáig kapsz vonatjegyet ahol jelentkeztél! én így tudom!? könnyebb hazajönni!
-
Ghin #2002 mert valahol irták xD -
Ghin #2001 és miért? akk mit fogok? -
Thanatos #2000 alapkiképzésen nem fogsz sielni :) -
Ghin #1999 ha hegyet akarsz mászni akkor nyáron(és agyoncsiptetni magad szunyoggal a kikepzesen mikor kint a szabadban kell aludni) télen ha síelni és megfagyni :D (én télen, síelni csak jobb sztem :D) -
alig varom #1998 nikor jobb jelentkezni telen vagy nyaron? vagy lenyegtelen? -
Ghin #1997 NE jelentkezz strassbourgbanxD
Aubagneban pénzt is kereshetsz ha netán nem sikerülni.. am sztem vagy 2-3 hét :) -
wodan88 #1996 ha strsbourgba jelentkezem,mennyi idő még levisznek aubagneba? kb? -
Ghin #1995 valaki írjon már :) -
Ghin #1994 én tom h nincs.. de ha akar :) -
Thanatos #1993 Wampa nem erre gondolt, hanem arra próbált finoman célozni hogy a légiós felvétlein már régen nincs cooper teszt, szóval semennyit se kell valójában ott futni coopert :) -
Ghin #1992 LEEHT TALÁLNI PÁLYÁT ÉS AKÁR EGY TESITANÁRT VAGY MITTOM ÉN , NEM EGY LEHETETLEN DOLOG.. -
Wampa #1991 Én meg azt kérdezném hogy hol?
Cooper mester értékelési rendszere szerint amugy 2800 feletti eredmény 12 perc alatt és 30 éven belül is kiváló eredménynek számit. -
Ghin #1990 basszus xD próbáld ki magad 3000 méteren :D -
alig varom #1989 arra lennek kivancsi hogy a cooper teszten menyit kell mi9nimum lefutni?
2700 vagy 3000? es ez mennyire nehez? -
Thanatos #1988 alsó hangon is sok ezren jelentkeznek minden nyáron...., de erről szvsz nem fogsz pontos adatot bányászni egy ilyen forumban :) -
alig varom #1987 van valaki aki a jovo nyaron akar menni? es hany eves? -
Ghin #1986 jah, ezt érdemes nézni -
Ghin #1985 http://www.youtube.com/watch?v=DK5P4KTU1Ns
ezt most találtam.. még én sem néztem végig, csak épp az elejét, nézzétek meg! :D -
Ghin #1984 ez a szívedből fakadt.. :D
Nehéz megérteni, de próbálom és a nagyját sikerült is.. :) -
xghostx #1983 Ha te mondod akkor biztos úgy van. -
Wampa #1982 Még annyit hogy a légió nyugdijas igazgatója,magyar adjutant chef,aki szolgált több mint husz évig,több háborus övezetben,Algériában ,a Szaharában,azutén évtizedekig vezette a muzeumot(ma is mint tanácsadó)nála jobb szakkönyveket nem hiszem hogy ir valaki,szerintem a munkásságáért már rég becsületrendet érdemelne meg tábornoki rangot,mégis "csak"adjutant-chefként ment nyugdijba.Pedig olyan alakulatban is volt,ami már feloszlatása előtt is legenda lett,mint a 1 REP.
Ugyhogy nem olyan szar az a sergent chef 10 évre:( -
Wampa #1981 Tisztázzuk a fogalmakat.
Az 1 oszt légios,legionnaire 1(premiere)classe,az lényegében egy katonai rang,de nem hivatalosan,inkább egy megkülönböztetés..
Mivel a franciáknál nincs őrvezető,hanem a tényleges rang a caporallal kezdődik.de ez lényegében annak felel meg,a parancsnoki lánc miatt.
Tehát ha mindenki kiesik előlük,a 1 classe veszi át a pk.ságot,ha ő nincs ,akkor a régebben szolgáló,azaz rangidős.Ugyanaz mint a soldat premiere classe.
Katonák,tiszthelyettesek
-légionnaire(seregben soldat)-légios
-1 classe(seregben 1 classe soldat v.
-caporal(egyes alakulatoknál brigadier-pld páncélosok)-tizedes
-caporal chef(brigadier-chef)-szakaszvezető
Altisztek:
-sergent(marechel de logis)-őrmester
-sergent -chef(marechal de logis chef)-törzsőrmester
-adjutant-zászlós
-adjutant -chef-törzszászlós
-major ez egy speciális rang,még nem tiszt,de ált a sok évtizede szolgáló törzszászlósok kapják meg.Szerintem nincs magyar jelenleg a Major Toth óta aki akkor a legrégebben szolg magyar volt,mikor nyugdijba ment.
Tehát nem lehet valaki egyszerre 1.classe és őrmester,a törzsőrmester meg igen szép 10 évhez.Ahhoz képest tul szép,hogy nem tudod mi a különbség a 1classe és egy altiszt között.
Messziről jött ember azt mond amit akar,nekemi s irta egy csaj hogy a palija ezredparancsnok,kapitámyi!rangban.Az összes ezred élén ezredes van és nincs magyar jelenleg,sőt ugy tudom magyar tiszt sincs.Sőt mint irtam major sincs.
A nyugdijba tudtommal nem számitanak bele ezek a szolg helyek,csupán a pénz több a külföldi,veszélyességi vagy pld ejtőernyős pótlék miatt.Igen,a 13 iknál ez 2.5 szöröse is lehet.
Amugy régebben irkált ide egy nyugdijas ejtőernyős altiszt,csak szerintem megunta,hogy Vérpistike leosztotta egyből.lám,tőle lehetne kérdezgetni és nem az lenne,hogy hugom légiós.