3500
A Francia idegenlégió
-
SNC #2060 Nem tudom ki az a Lecsó Zsolti.Az elmúlt minden nap itt lehettem mert volt néhány szabad napom.Holnaptól megint nyomulás lesz de ha valakinek segithetek nyugodtan kérdezettek.
Üdv. mindenkinek és kiartás! -
Wampa #2059 Lol:))
Megint egy szupertitkos black ops wanabe:)
Abban mondjuk igazad van,hogy nem fogom tudni te egy freskó vagy,vagy a hiba a képben.Szerintem az utóbbi,de mérhetetlenül hidegen hagy,csak ne oszd az észt,nemcsak kamasz gyerekek olvasgatják ezt a fórumot.
Ja,ja...olyan komolynak hitted,hogy beirsz valamit ide Lecső Zsolti stilusában,aztán mindenki megborul.Tényleg,csak nem Lecső urhoz van szerencsénk?:P
-
SNC #2058 A "duma" amit "elsütök" nem net-ről levett lista és nem "légiósismerőstől" hallott történet.
Nem leszek,se nem hiszem magam légiósnak.Hidd el hogy semmiféleképp sem lehetsz az aki engem "képbe" tesz.
Az én hibám,komolyabbnak hittem egy kicsit ezt a fórumot,na de hagyjuk.
Jó éjt. -
Francsics #2057 Volánbusz
http://www.volanbusz.hu/search_int.php
Ezt itt találtam és olyan jegyet kell kérned amire nincs semmi biztosítás
(pl nem visszaváltható)... és akkor csak 15 990...
-
Wampa #2056 Csak hogy képben legyél,a veszteségek pár régebbi "missziónál":
TONKIN 1883 - 1910 2064
FORMOSE 1885 33
DAHOMEY 1892 - 1894 37
SOUDAN 1893 - 1894 2
MADAGASCAR 1895 - 1901 260
MAROC 1907 - 1914 325
TONKIN 1914 - 1940 55
MAROC 1920 - 1935 1496
SYRIE 1925 - 1927 45
GUERRE 1939 - 1945 9017
INDOCHINE 1945 - 1954 10483
MADAGASCAR 1947 - 1950 5
TUNISE 1952 - 1954 14
MAROC 1953 - 1956 66
ALGERIE 1954 - 1962 1976
MAURITANIE 1956 - 1957 3
TCHAD 1969 - 1970 8
ZAIRE 1978 5
TCHAD 1978 - 1979 1
LIBAN 1983 - 1984 5
TCHAD 1988 1
KOWEIT 1991 2
YOUGOSLAVIE 1992 4
CONGO 1997 1
Jelzem pld Kongóban a Pelikán hadműveletnél,a másodiknál, mint bizonyára tudod,egy abban részt vett srác szerint is csak a vakszerencsén múlott ,hogy nem 30 szor ennyi a halott.
Ez is egy olyan misszió,ahonnét nem koporsóba jött haza a fiu.Tudtommal Billy a méchant aki ide is irt egy darabig,szintén ott volt,igaz ő egyesekkel ellentétben nem virtuális légiós.
Tehát mint látjuk,a veszteségek igencsak csökkenő tendenciát mutatnak,ahhoz képest hogy mennyi ideig tart,meg hol az afgán dolog,igencsak minimális a légió eddigi vesztesége.Amugy ezt a nem koporsóban dumát süsd el Josef Tvarusko anyjának,ha már REP,Afrika,meg gyakorlat,vagy azoknak a szüleinek,akiket Csádban
lekaszált a nyomorék brazil gyerek.Ezzel be is állitotta egy nap alatt az affghán légiós veszteség számát.
Ugyhogy gondolkozz el te papa,hogy lököd ezt az ezermérföldes veterán dumát,közben még él egy nemzedék aki megélte hogy Indokinában egész zászlóaljakat
szerveztek át a paráknál,légiosoknál,mert gyakorlatilag meghalt mindenki.
A többi részhez is lehetne hozzáfűzni valód,ha googlizol googlizzál helyesen.
Facebookhoz meg annyit ,hogy ott van aki számit,csak nem melldöngetve.
Nekem is van 6-8 légiós ismerősöm rajta,ugy értem,tényleg azok voltak,nem lesznek vagy annak hiszik magukat. -
Zwara #2055 Francsics!
Melyik társaságnál találtál 15990 Ft-os Bp-Marseille buszjegy árat?
Én csak 31000 ft-osat találtam. De ez drága ezért döntöttem, hogy stoppal megyek, eddig úgy van most vasárnap indulok. -
SNC #2054 A 2e R.E.P. idén temetett egy őrmestert (GCP) és egy tizedest(3.-ik század) akik Afganisztánban vesztették életüket.
Vannak más missziók is afrikában,stb. de onnét nem koporsóban jönnek vissza a fiúk,úgyhogy gondolkozz el egy kicsit az "élesen" meg a "tompán".
Az üzid többi részére inkább nem irok semmit.
U.I.: nem vagyok a facebook-on -
Francsics #2053 Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik Légiósnak mennek jelentkezni.
Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.
Végignéztem mindent, és a legegyszerűbb ha busszal mentek
(a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
(a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)
tehát a legegyszerűbb ha BUSZal mentek
mivel Budapestről - Marseille -be minden péntekent megy busz
onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)
A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
onnan Aubagne-ig 10-20 Euró (ezt nem írták meg pontosan)
Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelőbb útvonal
mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...
ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb
REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom -
kory76 #2052 én 34 vagyok és 29.én megyek
-
Ghin #2051 Csá all!
Jobb ha külön mentek mert megkérdezik majd h kivel jöttetek és plusz pont ha látják h egyedül is megálljátoka helyeteket és nem kell h fogják a kezed.. :D -
coil #2050 sziasztok! Gratulálok a fórumhoz nagyon jó lett! Tavasz végén vagy nyár elején megyek ki és rengeteg infot megtudtam innen! Ha valaki akkor jön esetleg dobhat egy e-mailt([email protected]) Mindenkinek sok sikert! -
Nemco #2049 20 -
alig varom #2048 nemco es kory76! eloszor is sok sikert nektek! az a kerdesem volna ,hogy: ti menyit keszultetek? es hany evesek vagytok? -
Nemco #2047 Mar meg van a jegyem 22.ere. -
kory76 #2046 Én dec 8.a körül mennék ki párizsba, jobb lenne nem egyedül menni, ha valakit érdekel hívjon:Laci 20-245-0494 -
kory76 #2045 Nemco, én dec 8.a körül mennék párizsba. Nem megyünk együtt?
-
Nemco #2044 Végülis ugy döntöttem hogy Aubagneban jelentkezek, 22en idulok. -
Ghin #2043 Wampa nem tom mi a bajod, muszály halál komolynak lenni?? Az is baj ha egy kis hülyeség belemegy beszédbe, de szólj ha nem tetszik :D -
#2042 párizs, sűrűbben járnak a buszok visszafele. -
Nemco #2041 Szerintetek hol jobb jelentkezni Strasbourg vagy Párizs? -
Wampa #2040 Erről meg eszembe jut az Oroszlánkirály,mikor a varacskos disznó megkérdezi,miközben döglenek az éjszakai szavannán,a csillagos ég alatt.
Kb.,nem emlékszem szó szerint.
-Te ,mik azok a fénylő izék fent?
-Azok fényes lyukak egy sötét vásznon.
-Vazzeg...de jó!Képzeld az a hülye gondolatom támadt,hogy azok millió fényéévre lévő
izzó gázóriások,
Én mindig azt hittem,Castelnaudary egy városka,Toulouse-tól nem messze,
Ahol van egy laktanyája az Idegenlégiónak,a Quartier Danjou,amit pár helyen D'Anjou nak irnak:) és a 4 Regiment Etrangere állomásozik ott vala.
A foyer-ra mindig azt hittem hogy egy rövidités a katonai szlengben,a Foyer du légionnaire-é,ami légiós kantint jelent.
A mihez képest több a misszió még mindig él.....az éles misszio is.Van tompa is?
Két uj kérdésem:
-Mi a farmokon?
-Mi a tiktokk?
Egyébbként csendben megjegyezném,elég kevés a Légio történetében az olyan önkéntes,aki azért ment ki,mert egy nap megvilágosodott mint Loyolai szent Ignác,és azt orditva ,hogy :Ezentúl életem és vérem Franciahoné! kivágtatott az első toborzó irodába.
Valamivel több volt a kalandor,börtöntöltelék,széplelkű ifju,volt katona stb.illetve ahogy csökken azok száma akik a törvény elől menekülnek oda,annyival nő a megélhetési légios jelentkezők száma.Illetve a facebook idiótáké.
A nagy történelmi fordulópontok is jól lemérhetőek,pld '56,a három magyar altiszt se biztos hogy azért ment ki,mert egy nap arra ébredtek,vérprofi vagyok,az utam a Légió,tadámmmm.Mégis "elég jól"helytálltak.Remélem tetszik érteni ,mit irdogálok.
A nagy profikkal amugy is ki van a f...om,a facebook az ilyen nyomorultak gyűjtőhelye,sötét napszemcsi,fotoshoppos táj,a haver csoda játékpuskája és angolul kiirva,hogy a zsoldosok nem döglenek meg csak a pokolban gyülekeznek.....
Illetve a másik jóféle csapat,amelyik fehér kepiben,tábornoki vállappal,amerikai kitüntetésekkel pózol,a századeleji zuávok egyenruhájában.
Bár ez jó ötlet,lehethogy csinálok pár ilyet az enyémre is:)
-
Ghin #2039 Castel - Castelnaudary (a kiképzőhely, azon belül a farmokon)
A foyer - a "közért" a laktanya területén
A többi tiktokk :D -
Wampa #2038 Nem,nem....tényleg érdekelne.Rambo nem,az egyéni szocprobléma nyilván. -
Ghin #2037 Wampa, az újak kedvéért kérdezed vagy csak hülyülsz?? :) (am bocs, nem tudtam netezni pár napig) -
Thanatos #2036 jaj ne, zoltááááán :DD -
Wampa #2035 Ok:P
Metált?Bírod?:) -
Thanatos #2034 én csak az ucsóra tudok válaszolni: valójában csak irigy vagyok rá, ezért beszéltem róla megvetően, sajnálom :(
:DDDD -
Wampa #2033 Nekem is lenne kérdésem a légios urakhoz.
1.Mi az a Castell?
2.Mi az a "foyer"?
3.Mihez képest több a misszió?
4.Milyen az "éles" misszió?
5.Aki a pénz vagy egyébb miatt lép be,miért neheziti a többiek szolgálatát,ha amugy egy talpraesett pail,szemben a fanatikus gyökérrel aki hülye mindenhez?
6.Mi a fasz bajotok van Rambóval?Rambo egy hős:P
-
Thanatos #2032 Bonne nuit :) -
SNC #2031 igen,ez is része a játéknak... -
SNC #2030 Oké,ennyit mára tőlem.
Bonne nuit. -
Thanatos #2029 azért azt is tedd hozzá, hogy aki meg csupa kalandvágy, és rambo feeling miatt megy az meg iszonyat beszopja adott esetben az 5 évig tartó láblógatást, stage commandozást, és 0 éles bevetést, ez is mint minden más szerencse kérdése :) (arról már ne is beszéljünk hogy az önjelölt "rambo" esetleg, irodaasztal mögé kerül, vagy a konyhába mert a légiónak ott van rá szüksége...) -
SNC #2028 Egyre több az olyan misszió ami élesbe megy és ott az olyanok akik csak a pénzért,vagy azért jöttek mert apuka nem adta nekik oda a BMW kulcsait csak még kockázatossabbá teszik a munkát. -
Thanatos #2027 igen, ez már lett párszor itt is és máshol is sulykolva, de a nagy többség sose fogja felfogni hogy az a pár ezer eu-ro ami itthoni szemmel sok, az kint lószar, főleg ilyen "meló"-ért..., szóval ez is pont olyan amint aki itthon mentősnek vagy tűzoltónak megy, vagy megy hivatástudatból, kalandvágyból, vagy egyéb okból, vagy ha nem inkább kerülje messzire... :) -
Thanatos #2026 nyilván mivel a "felesleg" amúgy is "alkalmatlan" lesz a légiós szolgálatra a gestapó szerint :PPP -
Thanatos #2025 nem -
SNC #2024 Annyit még muszály hozzátennem (az itt olvasottak miatt: "mennyi pénz"?,"kifizetik-e a visszautat","levonják-e a borotvahab árát vagy sem",stb.),hogy:
Ha csakis a pénz miatt lépne be valaki a FR-idegenlégióba,akkor inkább ne tegye,mert előbb vagy utóbb (inkább előbb :)) meg fogja bánni és plussz még megneheziti azoknak a szolgálatát is akik az egészet komolyan veszik... -
SNC #2023 Olyan pedig az utolsó 4 évben NINCS hogy több ember feleljen meg mint amennyire szükség van!!! -
SNC #2022 És igen "Castell"-ban eléggé klassz a "foyer" csak az első hónap alatt amig a farmon tartózkodik az ember hát nemigazán tud bevásárolni,ezért az oda (farmra) való indulás előtt ellátnak minden tisztálkodási eszközzel,ruházattal és tanfelszereléssel (szótár,füzetek,stb.) aminek az árát természetesen levonják a bérből,de nem gáz,mert az eltöltött 1 hónap a farmon terepnek számit amiért természetesen jár a tereppénz (4-5 hónap késéssel érkezik meg a számlára,de megérkezik).
-
SNC #2021 Te szolgál(tál)sz valahol?