3500
A Francia idegenlégió
-
Ghin #2100 Am ha Katonai (tiszti v bármely) fősulira meek akkor ott is van egy kis kiképzés?? Mert gondolom nemcsak arra jó h nagyobb ranggal kezdjek a honvédségnél.. igaz-e? -
Ghin #2099 -
Ghin #2098 mert a Honvédségnél a Bercsényi special forces sem egy gyenge csapat.. az jó lenne.. Eddig a honvédségnél ez tetszik a legjobban.. :D -
Ghin #2097 Hát.. xD még van jópár év h felnőjek.. 14 1/2 vok és ahogy tervezek nem biztos h belefog férni az életembe.. 6 év az sok és a honvédségnél is tervezem a karrierem.. jól tanulok szóval ha sikerül felvételizni majd egy jó katonai fősuliba akkor lehet h nem.. sztem ettől függ.. nem ilyen egyszerű .. 1- 1,5 éve azthittem de tényleg ne szabad elsietni, mert ez enm kisdolog, itthagyni a családot , barátnőt meg mindent hátrahagyni.. persze jó fizu meg minden de akkor is. Lehet h még kis taknyos vok de már akk is látom, h tényleg nem könnyű, már mondták jópáran és igazuk van!
Szóval válasz: Még nem tom, ahogy hozza a sors! De minden esetre ha úgy jön h meek akkor mindenképp! ;) -
alig varom #2096 te Ghin! te mesz a legioba?
-
Ghin #2095 Ez tetszik a legjobban .. de nem tom mit csináljak vele.. -
Ghin #2094 Én is szúrok be egyet jó lenen ha az flv fájlt el tudnám inditani vhogy de nem megy :S -
Ghin #2093 amúgy nem a* -
alig varom #2092 EVEL KOMPENZALOM A HULYESEGEMET!! -
alig varom #2091 -
alig varom #2090 BOCSI EZ VELETLEN VOLT!!! NM AKARTAM EZT A VIDEOT BERAKNI!!!! -
alig varom #2089 -
alig varom #2088 Igazad van Ghin!!! teljesen egyetertek. en szerintem ha csak magaddal foglakozol. jol felkeszulsz testileg lelkileg akkor keves az eselye h ne sikeruljon. en jovo nyaron szeretnek menni mar egy jo ideje eldontottem!!! DE hogy oszinte legyek MEG SEM FORDULT A FELYEMBE H NM FOG SIKERULNI. lehet tul elbizom magam, de ha ugy alsz a dolgokhoz hogy nm fog sikerulni akkor nm is fog! SZERINTEM!!!! -
Ghin #2087 AM enma statisztikára kell hivatkozni, kit érdekel h másokat felvesznek-e magával foglalkozzon mindneki.. a statisztika semmit az csak bemutatja h ,,általában" hogy megy a dolog.. de az nem fontos -
SNC #2086 Heló mindenkinek,beszámolót most nem irhatok mert reggel korán kelés,de ami a statisztikát illeti a 10-ből 1 még mindég állja.
Igen,mindég sokan jelentkeznek DE télen akkor is kissé gyengébb a "forgalom" Aubagne-ban.
És 1 apróság: sokakkal megesett hogy jelentkeztek Strassbourg-ban vagy Párizsban és az azon a napon bal lábbal kelő szakaszvezető visszautasitotta őket hogy "gyertek vissza jövőre" és a srácok hazamentek öszzetörve hogy "basszus,nem feleltem meg,stb.",NA,ha ilyesmi történik veletek akkor elutaztok a legközelebbi város toborozóirodájába (Lyon,stb.) és igy egészen Aubagne-ig ha kell.
Ismerek egy srácot aki Braziliából repült Párizsba hogy belépjen a légióba és az ottani ügyeletes azt mondta hogy nincs hely,jöjjön vissza pár hónap múlva,igy szó-szoros értelemben az utcán maradt de a végén jól jött ki mert látta pár óra múlva az alakot elmenni majd se szó se beszéd megint becsengetett mikor is 1 másik személy nyitott ajtót aki természetesen befogadta...-másnap az előző napi szakaszvezető nagyot nézett: "te itt"?,de már mindegy volt mert már listán volt :)
Úgyhogy nem szabad sosem feladni!
Jó éjt mindenkinek. -
Francsics #2085 a "rohadt sok jelentkező" az mit jelent ?
mert ha pl azt mondják van 10 helyünk 1000 emberre akkor neki se vágok:D
de pl azt mondják hogy mindenkit felveszünk aki arra érdemes, máris más a dolog.... -
Ghin #2084 hy all , már 100x elhangzott h nem kell társsal menni, de ti tudjátok vagy aki új olvasson vissza.. sokkal több kiderül belőlle mintha fél-1 napot vár a válaszokra.. -
1archer1 #2083 egy kis kedvcsináló -
Wampa #2082 SNC
Akkor te a REP nél vagy ezekszerint?
-
alig varom #2081 hat az engem is erdekelne h kb. milyen a psihologia teszt!!! arra lehet keszulni vmilyen formaban? -
koko25 #2080 azért irtam ezt az elöbit le mert én dec végén vagy januárba akkor menni rem akkor megy v.ki aki jártas franciába mert 2 ember több mint 1 írjatok akit érdekel de ha nem jön senki én egyedül is meek kb menyi lehet a kiut?? -
koko25 #2079 ittas vezetésem volt jogit ujra kellett csinálni de most kapom vissza dec 2 án a elfüg. meg csop.garázdaság volt amibe csak végig nézem hogy haverom hogy ütt szét egy kocsit 2 társammal a 3dik lefogta a havert igy ő lett a 2 rendő én meg a 4 rendű pedig nem csináltam semmit ez m.o. sajna.Gondolom ekkor ezeket a gestaponak nem ajánlatos mondani ugye?Mert ha oott hazudol akkor nem vesznek fell hm?Nem köröz a rendörség amugy simán mehetek külföldre.pl mien kérdések vannak a textbe meg az elbeszélgetésen mert sok ember ezen bukik meg az halotam hogy igaze ez? elöre is kösz -
elszánt #2078 Nem kell erkölcsi bizonyítvány,a felfüggesztett meg nem nagy szám,a légióba úgy se fogják megtudni,hogy neked itt magyarországon van felfüggesztetted.Gondolom nem köröz az interpol akkor meg nincs semmi gond,szóval ettől még felvesznek.A psziho vizsgálat az meg abból áll,hogy kikérdeznek és minnél nagyobb nyomást gyakorólnak rád. -
koko25 #2077 Sziasztok
Kell erkölcsi az idegenlégióba vagy nem?Mert nekem felfüggesztetem van 2 évből már lement 1 év.A psziho vizsgára textet nem tudtuk?elöre is köszi -
elszánt #2076 Hát igen ma már nagyon sokan jelentkeznek több országból,kisebb nagyobb eséllyel és sikerrel.De ha valaki tényleg nagyon elszánt és jól végiggondolta ezt az egésszet meg természetessen készűlt is rá példáúl fizikailag annak tényleg érdemes nekivágni.Lehet,hogy igen,érdemes oda-vissza megvenni a jegyet mert ha nincs pénzed,vagy nem viszel magaddal eleget könnyen ott ragadhatsz.Azt meg nem tudom,hogy ott a magyar nagykövetség mennyire segítőkész,adott esetben tudna munkát adni vagy esetleg segítene a visszautazásban.Egyébként mit tudtok azokról a magyar próbálkozokról akik megpróbálták a légiót,olvastam a régebbi írásokat volt olyan akit elküldtek,de írták,hogy megpróbálják újból, velük mi lett, sikerűlt másodjára?Jó lenne egy olyan magyar beszámolót elolvasni aki mostanában jött vissza a légióból és elmesél több dolgot,hogy most mi a kritériumok statisztikák stb..Köszi az infokat!Aki meg megpróbál bekerűlni a légióba annak sok kitartást és szerencsét kívánok. -
1archer1 #2075 azt én is hallottam, hogy télen kevesebb a jelentkező. de mostanában már mindnenki inkább azt mondjta, hogy tök mindegy,mikor mész, mindig rohadt sokan vannak. -
SNC #2074 Igen,télen kevesebb a "konkurencia".
Nyáron az emberek nagyrésze szabin van,gondol egyet,felül egy vonatra vagy repülőre és irány FR-ország,viszont ha pl. csak az odafeléútra van pénz a zsebben akkor ez télen mindjárt nehezebb.
Igen,télen egy kicsit nehezebb a kiképzés is a hideg miatt,sok hó nem szokott esni Castel-környékén,de ha télen vagytok ott akkor a Képi blanc-menet után el fognak vinni titeket sielni Formigueres-be 1hétre ami nagyon klassz. -
elszánt #2073 sziasztok!MI alpján döntöttek a felvételről mert nem nagyon értettem,inkább az idősebb vagy fiatalabbakat veszik fel,vagy vegyessen?A filmben lévő jelentkezők tavasszal mentek felvételre amikor jó idő volt,azért jelentkeztek egy páran.SZerintem télen érdemessebb jelentkezni mert akkor nem sok jelentkező van a minusz 20 fokba és a nagy hóba nem hiszem,hogy sokan mennének.Legalább is ez az én véleményem. -
Francsics #2072 a filmben amit én látok.
Számomra meghökkentő volt hogy már a válogatáson lemorzsolódik a fele társaság
És mi még furcsa volt hogy már az elején (első nap) ugy bántak velük mint a kutyákkal.. persze így utólag meggondolva bizonyára phsichológiai alapjai vannak
Valaki kérdezte mi alapján döntik el ki megy és ki marad...a film első részében kiderül :) -
Francsics #2071 http://www.youtube.com/watch?v=uy0QsV1CWhE
Erről a videóról beszéltem, szerintem elég élethűen mutatja be hogyan zajlik ez a dolog (bár csak elképzelésem van róla)
ez 5 részes, én csak az első részt linkeltem be...a többit megtaláljátok cím alapján -
SNC #2070 ...nem azt akarom mondani hogy a nem harci században (Compagnie Combat)szólgálók kevesebbat érnek vagy valami hasonló sületlenség,DE,van az ezred néhány harci százada meg az ellátó,adminisztrációs,stb. század,úgyhogy vágjátok a különbséget.
Az előző üzenetem végén igazán rosszul fejeztem ki magam.
AZ meg hogy KI-HOVÁ kerül csakis tőletek függ!A "Castell" első napjától érvényes a szekció-főnökök szólása hogy: "tous dans la tête" (minden a fejben van).Az alapkiképzésen sokat fogtok nélkülözni,sokat fogtok dolgozni,ha most jelentkeztek akkor kb. decemberben kerültök a farmra ahol hideg lesz,fáradtak lesztek és éhesek sokszor,DE,"tous dans la tête" :))És pl. amikor kb 4-5 hónapra rá Korzikán a Camp Rafalli sorakozóterén a melletekre tűzik a BREVET PARA-át majd ti döntitek el hogy meg-e érte vagy sem (szerintetek?).Legyetek jó fizikai kondiban,(nem kell kigyúrtnak lenni),menyjen jól a kötélremászás a futás a húzódzkodás és minden parancsot teljesitsetek habozás nélkül (NEM GONDOLKODÁS NÉLÜL).Ha motiváltak vagytok,már pedig azok kell hogy legyetek,akkor azt mutassátok is meg.
Ha valakit érdekel még valami,kérdezzetek bátran.
-
SNC #2069 Helló,
Aubagne-ban a jelentkezőket természetesen a saját nyelvükön kérdezik ki és a további beszélgetéseket is magyarul fogják levezetni veletek (tesztek,stb) egészen Castell-ig,ott meg ha meghallják hogy pl.magyarul beszéltek majd nyomjátok a fekvőket,na de ha nem azért,akkor majd másért :).Ami a végzettségedet illeti,én azt tanácsolom neked hogy ne hallgasd el,sőt,készits 1 fénymásolatot a diplomádról és add oda nekik,ezzel bizonyitod hogy van munkaszokásod és adsz magadról egy amolyan intelligencia-indexet (ha fogalmazhatok igy).IGEN,le fognak szarni ha pl. gyenge fizikumú vagy,nincs kondid,sűrűn lesérülsz,önző vagy,stb.,ez természetes.
"Kemény hely",ez embertől függ,de az iroda meg a konyha miatt nem kell aggódni,sokak hosszú ideig nyavalyognak az ezredüknél hogy hasonló beosztást kapjanak mire összejön nekik.Az ilyeneket megkülönböztetik a harci században szolgálóktól. -
1archer1 #2068 mondjuk ezen kár aggodalmaskodni.szerintem ha faszagyerek vagy a kiképzésen, jól bírod, nem nyavalyogsz, jók az eredményeid, akkor hülyék lennének egy jó katonát elpazarolni az irodába. láttam egy videot, melyben egy néger srác a kepi menetelésnél annyira kivolt, hogy alig kapott levegőt. meg kellett állni. fogták a hátizsákját, és odaadták az egyik társának, ő meg csak a clarion-ját vitte, és még úgyis alig bírt menni. gondolom az ilyeneket rakják be konyhára meg irodába, a keményeket meg viszik a keményebb helyekre. legalábbis így a logikus szerintem. szóval ha bénáskodsz az alapkiképzésen, akkor neked is jobb, ha utána egy kevésbé embert próbáló helyre vezényelnek. -
Ghin #2067 megfigyelik h melyik lenne neked a legjobb és oda tesznek.. nincs olyan h a jobbbakat ide a rosszakat oda.. (legalábbis sztem) -
1archer1 #2066 ja azt vágom, hogy megkérdezik, de ha nem vagy az alapkiképzésen a legjobbak között, akkor nem nagyon érdekel senkit hogy te mit szeretnél. -
Ghin #2065 am asszem előtte megkérdezik h hol is szeretnél Te szolgálni melyik ezredben , de nem tom h beleköt-e az amit te szeretnél.. ennyi erővel sztem mindenki dzsibutiba mennne mert ott a legtöbb a fizó meg kourou -ba .. m1 nem tom -
1archer1 #2064 minden bizonnyal valami francia tv csatorna felvételét vagy csak simán francia stáb által készített műsort láttál, és a műsor kedvéért franciául tudó jelentkezőket mutattak.ha tudni kéne franciául ahhoz hogy bekerülj, akkor szerinted minek van francia oktatás? de elég ha józan ésszel végig gondolod: szerinted ki a francot vennének fel, ha követelmény lenne a francia nyelvtudás? amúgy be tudod linkelni azt a videot? érdekelne engem is.
mondjuk én ennek ellenére február-március körül beiratkozok egy pár hetes intenzív francia nyelvtanfolyamra. ha nem vennének fel a légióba, a nyelvtudás mindig jól jön. ja és lenne egy kérdésem nekem is:
azt mondja mindenki, hogy iskolai végzettséget leszarják. de mondjuk ha ha valakinek közgazdász diplomája van, ért a számítógépekhez is, angolul is tud, akkor igen kevés az esély arra, hogy valami harci ezredhez kerül, nem? (max ha az elsők között csinálja végig az alapkiképzést, és akkor választhat, hogy melyik ezredhez kerül)
én roppant csalódott lennék, ha felvennének, és beraknának a parancsnoki központba könyvelőnek itt írja, hogy akár az is lehetsz, ha a légiónak ott van rád szüksége . szóval szerintetek érdemes lenne elhallgatni a közgazdász diplomát, ha nem akarok könyvelő vagy egyéb irodakukac lenni? mert én pont azért mennék a légióba, mert rohadtul nem akarok egy köcsög irodában baszakodni egész életemben, úgy, hogy még meg sem fizetnek rendesen. inkább meghalok valamiért, mint élek a semmiért. -
Francsics #2063 Srácok annyi kérdésem lenne
biztos sokan feltték
de néztem videókat a besorozásról...és ahogy elnéztem mindenkivel franciául beszélgettek el, és a tesztet is franciául írták...
most akkor kell franciául tudni vagy sem ???
(persze tudom érdemes tudni minimálisan franciául, de most elbeszélgetésen sokat nem tudnék nyökögni)
-
SNC #2062 -BOCS A 2060-as válaszomat Wampának szántam- -
SNC #2061 Marseille-től Aubagne-ig a busz ára max 2.50,a busz a La Timon állomásról indul és 30 perc alatt odaér.
Ha 12:00 és 14:00 között értek oda senki sem fog veletek foglalkozni mert ekkor van az ebédszünet,de elüthetitek az időt a közeli Mc'Donald's-ban,ahol van wifi-internet kapcsolat.A lap-top miatt nem kell aggódni,a Castelnaudary-kiképzés után (amikor visszajöttök megint Aubagne-ba 1-2 napra) visszaadják ugyanúgy mint a mobiltelefont.