3500
A Francia idegenlégió
  • Wampa
    Addig itt egy dalos könyv,meg Mp3 ban a dalok
    http://www.balestrieri.fr/chants-troupes-de-marine.htm
  • Wampa
    Ok....csak össze kell raknom,gigányi francia anyagom van.
  • szeki87
    Légiós videó gyüjteményre akadtam : http://1m1f.com/legion+etrangere/
  • szeki87
    szerintem sokan örülnének neki Wampa ha kitennéd a forumra :
  • Thanatos
    engem érdekel az anyagod, bár szerintem ezt sejtetted, hogy én lecsapok az ilyen felajánlásaidra... :DDD
  • Wampa
    Most komolyan......
    1.Esélyed ugy van ha fogod magad,kimégy és jelentkezel.A gép elől elég kicsi.
    2.Vugyél magaddal érvényes ID-t,de jobb ha utlevelet is.El kell!!!!!fogadniuk a személyit,de ha a Cabo-chef erről nem hallott,akkor baszhatod,mert elzavar a kapuból.
    3.Legyen nálad elég pénz a visszautra.és ne menj hétvégére,nem szeretik...talán beengednek,talán nem.Ugyhogy csináld jól.
    Valamelyik évben egy srác pár napot csövelgetett Párizsban,telefonon keresztül irogatott.Amugy taépraesett gyerek,de nem vették felNem szontyolodott,kivárta az időt Belguiumban (ugy emlékszem valami sérülés miatt kapott ideiglenest)most meg ott kakukkol bent.Először még bement egy slabor laktanyába is:)Mit bement,bemászott.
    4.Vigyél váltás zoknit,gatyát,pólót,trikót,tisztaságit,a legkisebb francia szótárt.Az uti szótár elég.Legjobb ha egy sportcipőben mégy.Egyik évben futhatsz benne,másikban adnak egy kincstári szart.

Esélyekről:
    -Gyakorold az inga futást,de:pontosan vonaltól vonalig,ügyelj arra hogy ha nem lépsz át a vonalon,kibasznak.
    -Fizikum:ha meg tudsz csinálni 30 szabályos fekvőt,40 szab felülést,fel tudsz mászni a kötélre kézzel,semmi gondod nem lesz.Nyugodj meg ,lesznek nálad gyengébbek is sokkal,erősebbek is.
    -Pszichologiai tesztet,IQ tesztet be lehet gyakorolni,csak nagyon utána kell járni.IQ tesztekben simán lehet fejlődni,hiába mondják hogy nem,a Pszicho az bonyolultabb,itt pár kérdés van ha igaz,de ezek a tesztek becsapósak,sokszor nincs helyes válasz ,a reakciokat nézik.

Gestapo:Hát itt a többségtől nyilván rafináltabbak meg tapasztaltabbak,aztán jópáran meg átbasszák őket mint szart a palánkon.
    Azért azzal vigyázzni kell,hogy őket nem az érdekli igazat mondasz e,elég ha ők ugy gondolják hazudol ,repülsz.Leszarják,van helyetted 1000 másik.

Ez meg a született géniuszra is igaz,mindenki tojik rá,Kovács Józsika,akinek nagy álma,stb,légios lesz e...van egy ismeretlen kvóta,ennyi ember kell,ha lehet ilyen és ilyen nemzetiségű....esetleg ilyen és ilyen képzettséggel,ugyani hallottunk olyat hogy a féllábú hülyét,aki számtech zseni volt,felvették,vagy trombitavirtuóz,a daliás Tarzan meg ment csomagolni.Ez van,kiszámithatatlan.Aki bekerült azt mondja ürgefing,naná,ő bekerült,aki meg kibukott az kutyapicsázik.Ez van.

Franciatudás:az egy dolog hogy jó ha van,másik hogy frankophonok szoktak a banda leghülyébbjei lenni.Nem kell tulragozni,mert hallottunk már olyat hogy egy egész század amiatt razziázott Afrikában,mert a több éve szolgáló gyerek nem ismerte a körte szót.
    A kéthetes nyelvtanfolyam nem készit fel arra,mi van ott,a légio amugy is egy szlenges közeg,ennek okai vannak,ne menjünk bele.

Ha éppen érdekel valakit,pár alap anyagot feldobhatok a netre.Nyelvi,nem katonai anyagot.Alpszavak ,nyelvtan ilyesmi.
    Van fennt most itt egy 2006 os carnet de chants is
  • Francsics
    hát kicsi a világ :)
    lényeg a lényeg ... annyit tudtam leszűrni egykis utánajárás után,
    hogyha javítani szeretnéd az esélyeidet a felvételinél (és persze komolyan gondolod)...
    akkor futnod kell és dadogós szinten elsajátítani a franciát, és lerakod a jogosítványt (állítólag ez fontos szempont)

a többin akármennyire is szeretnél nem fogsz tudni javítani, se rontani
    ilyen pl.:

- psichológiai teszt
    - végzettségtől független IQ teszt
    - kihallgatás

ezek azok amire ha úgy születtél megfelelsz ha nem akkor sajnos nem.
  • szeki87
    Én is győri vagyok :D
  • Francsics
    háát figyi multkor pont olvastam nálunk (győrben )....van ilyen 2 hetes gyorstalpaló francia azaz 14 napig napi 8 rában próbálják beleverni a franciát a fejedbe....azzal szerintem pont annyira mész hogy nenézzenek hülyének, érdemes egy olyanra befizetni...kb 20-25 000
  • szeki87
    csak azért mert láttam videót hogy pont magyar srácot "tanították " franciául de nem nagyon ment aztán kicsit megsimogatták a tisztek
  • Francsics
    zero franciával is felvesznek....aztán ott úgyis megtanulsz (kénytelen leszel)
  • szeki87
    Hello én nagyon nem vagyok még képben ezzel a témával kapcsolatban de nagyon érdekel . Ha teljesen nem tudsz franciául akkor az nagyon nagy hátrány ? csak francia nyelvtudással vesznek fel ?
  • Francsics
    MEGINT BEMÁSOLOM HÁTHA VALAKINEK JÓL JÖN:

Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik Légiósnak mennek jelentkezni.

Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.

Végignéztem mindent, és a legegyszerűbb ha busszal mentek
    (a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
    (a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)

tehát a legegyszerűbb ha BUSZal mentek
    mivel Budapestről - Marseille -be minden péntekent megy busz
    onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)

A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
    onnan Aubagne-ig 10-20 Euró (ezt nem írták meg pontosan)

Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelőbb útvonal
    mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...

ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
    én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom
  • PACKEMAN
    A Légió a családod.
  • Francsics
    micsoda?..a kimenő alatt sem mehetsz haza ???
    és a karácsony meg ilyesmi ?:D..akkoris szolgálat?
  • PACKEMAN
    ja és haza is jöhetsz a kimenő alatt csak meg nem tudják....
  • PACKEMAN
    először is: az hogy nincs magasabb iskolai végzettséged az nem para szerintem, mert 5 év légió elég jó bizonyítvány bizonyos helyeken, kivéve ha aktákat akarsz tologatni 5 év misszió után....
    a kiképzés első 4 hónapjában nincs teló, net stb. utána vissza kapod a telód vagy szerezhetsz is magadnak bármelyik bolban Fro.-ban. Van kimenő is csak nem hagyhatod el az országot. még házasodhatsz is. ja, lehet hogy az 5 év után még folytatod is főleg ha ilyen fiatal vagy, mert elég jó karriert futhatsz be elég sok pénzt is kereshetsz + 15 év után nyugdíj... 38 évesen?! és BIZTOS hogy találsz melót!
  • Francsics
    hamár így aktivizálódott a fórum.:
    Eszembe jutott még egy kérdés...amire mondjuk már én is tudom a választ
    de azért felteszem :)

Tegyük fel:
    -22-23 éves az egyén
    -a felvételin átmegy
    -a kiképzésen átmegy
    -aláírják vele az 5 szerződést
    -letelik az 5 év...

Miután letelt az 5 év valószínűleg civil életre fog vágyni az illető.
    És itt a nagy kérdés... hogyan?

ugye a legtöbb jelentkező 20-24 éves...tehát a többsége magasabb iskolával nem rendelkezik...ennek utána is néztem, nem hogy magasabb iskolával de a légiósok fele a középiskolával is hadi lábon áll, mondjuk ezt a statisztikát valószínűleg a szegényebb országokból származó emberek rontják (pl a dél-amerikai országok).

De akkoris... ha belegondolok , miután az illető hazajönne, azalatt az 5 év alatt minden megváltozna...és munkahelyet is nehezen találna (az iskolázatlanság mértéke miatt)

és ha hazajönne az addigra valószínüleg nem várná haza senki , 5 év hosszú idő, se telefon, se internet. tehát valószínűleg a barátok is megcsappannak.

tehát egyedül maradsz mint a kisújjad.

Ugye hogy nem is olyan könnyű meghozni ezt a döntést ?:)

• PACKEMAN
    a videók azér' faszák
  • PACKEMAN
    Igazatok van....
    miért van az hogy a francianyelv.hu csak ilyenek vannak?!
    a Peresztegi "rendőr" pöcs féle hazugságfolyamról ne is beszéljek
  • Francsics
    háát nemtudom, én ezt a cikket még máshogy olvastam :DS
    meg más neve volt az illetőnek :D
  • Wampa
    Vazzeg,most olvastam el:)Nem nagy szám?Az évszázad cikkje.....
  • Wampa
    Az meg ne zavarjon senkit,hogy ez Kürtöl Lénárd interjújának az átirata,aki amugy meg tényleg volt a légióban,az egyik hiteles magyar könyv szerzője.

Kürtök cikke

Irok már én is egy könyvet,mondjuk kiadom Hal Moore könyvét,csak Vietnamot átirom Bengáliára:(
  • PACKEMAN
    eddig ezt még nem is láttam...

http://www.hotdog.hu/blog/blog_post.hot?b_id=48871&p_id=530867

...bár nem nagy szám
  • Néreusz
    Pontosabban:Aki kimegy és felveszik.:)Még ilyenkor télen is nagy a túljelentkezés,mindenféle ürüggyel elküldhetnek akárkit is.Senki sem lehet biztos abban,hogy ha most elmegyek fel is vesznek.Az akaraterőt és az elszántságot tesztelhetik azzal is, ha valakit hazaküldenek egy ideiglenesen alkalmatlan(inapt) papírral,ami 3,6,vagy 12 hónapra szól.Szóval,lehet valaki teljesen egészséges,jót futhat,húzódzkodhat sokat,még akkor sem biztos,hogy bekerül.Egy nagy kalap szerencse is kell hozzá.
  • Francsics
    egyébként aki most megy aki azt már most sajnálom:D....
    néztem ilyen -20 fokokat beszélnek...ami pont a kiképzési alatti télan lesz :D...szóval nem lesz egyszerű annak aki most megy
  • Francsics
    ooh...köszy az infót
  • Néreusz
    Hali kory76!Én 8.-án megyek kI.Lehet,hogy találkozunk.:DD A 76-os szám a születési évedet jelöli?
  • Néreusz
    A srác nem leszerelt légiós.Jelenleg a 2 REG-ben szolgál. Az Idegenlégió indexes topikon is megtalálod "Of" nicknév alatt.
  • Francsics
    jah és persze ennek lesz folytatása.....még csak kb a felénél tarthatnak
  • Francsics
    ha valakit érdekelne!
    Egy leszerelt légióssal csináltak riportot
    16 részes lett....kb 20 oldal

ez az első rész...a többire a lap alján lehet váltani

http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=545:idegenlegios-blog-1-resz-jelentkezes&catid=23:idegenlegio&Itemid=29
  • PACKEMAN
    Francicsics!
    futás,futás és még több futás!

meg hétvégén sok sör (vagy víz hehe)a hátizsákba és irány a hegyimenet!
    elsőre 10kg is megteszi, aztán folyamatosan emeld a súlyt és a megtett távot...
  • PACKEMAN
    sztem szopó, meg se próbáld....
  • PACKEMAN
    kedvcsináló:

• mufc17
    heló mindenkinek!
    még egy éven bekül szeretnék jelentkezni a légióba.azonban van egy kis problémám, ugyanis színtévesztő vagyok(nem vészes-jogsim is lehet,csak azokból a nehezebb "buborékos ábrákból"nem mindig tudom kiolvasni a számokat).
    Egyszóval azt szeretném megkérdezni hogy nagyon számít-e a színtévesztés,mennyire nézik ezt szigorúan,ne hogy már ezért ne vegyenek fel.
  • Francsics
    szerintem a haverod próbált szépíteni :D
    az útlevél egyáltalán nem kell Uniós tagállamnak...még az oldalon is feltüntetik azt hiszem hogy bármilyen képpel ellátott érvényes igazolvány megfelel
  • alig varom
    egyik ismerosom a mult heten kiment!! es hazakuldtek mer nm volt utlevele!! nm eleg csak ak szemelyi ugy latszik!! pesig Unios tagalamok vagyunk!!
  • gozo
    Egyesek pályát tévesztettek, mozigépésznek kellett volna menni. Nagyon tudnak vetíteni.
  • SNC
    Dobtam néhány képet.
  • Thanatos
    kellene valamit tudnod? hmm, szép város :) bár nézőpont kérdése :D