A Francia idegenlégió
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
én bpest környékén lakok és én is épp edzõpartnert keresek. én is jövõre akarok kimenni. írj rám.
[email protected]
és igen, õk is elküldhetnek extrém esetben, bár nem szokás mert ha odáig eljutsz akkor õk már tudják hogy kellesz nekik vagy nem 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Én jövõ nyárra tervezzem a felvételit. A honlapjukon azt olvastam, hogy az elsõ hét után alá kell írni minimum 5 évet.Valamelyikõtök írta, hogy a kiképzés alatt van "próbaidõ". Ez meddig tart? Õk is elküldhetnek a kiképzés alatt? Köszi.
Rum meg forró feketekávé
Sose értettem hogy a pba képesek inni a latinók,gondolj bele,én megiszok 4 tejeskávét egy nap,szivbeteg leszek,ezek meg forrázva nyomatják az eredeti brazilerot és még belelötybölnek egy fél üveg rumot,mindezt azon a klimán
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
malajzia helyett kourou
Irakban vagy Afgánban nem küldenek ki egy ezredet ezért nincs kiirva a szolgálati helyeknél..
oda csak 1-2 századot küldenek ki.. 😊
Aláírás(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Egyébként ha valaki súlyzót szeretne venni, annak tudok adni ötletet hogy csináljon súlyzót, én is magamnak csináltam! 😊
de van benne sok jó motívum...és persze Challanger-nek is igaza van
megy a 30 fekvõ 1 perc szünetel és ezt 3 szor de utána kihalok..ebben még fejlõdnöm kel tudom..
10 kg-s kézi súlyzóval rövid sorozatokat csinálok...bicepszre tricepszre és vállra. No meg ezzel guggolok.. de az még nem megy ütemesen.
ugrókötelezek vádlira, egész jól növeli az is az állóképességet.
a sprintet és a futást meg a menetelést nem keverem.
és köszönöm a hozászólásokat
Szerintem jó az edzésterv, de challenger hozzászólásában is van valami..
De még comb és fontosabb testtájak erõsitésére is koncentrálj, mert azokon múlik az állóképességed, pl.
nem tom h mi a neve de ez erõsíti a combod: nekidõlsz a falnak , berogyasztod a térded, (a térded legyen egy vonalban a csípõddel) és vársz - vársz, nagyon erõsiti a combod..
Én is ezt szoktam.. 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat, nem idõben kellene kifejezni, hanem ismétlésszámban. Mert mi az, hogy 10 perc folyamatos fektõvámasz? 2 percnél garantáltan bekulázol, egyszerûen pihenõ nélkül nem bírja tovább az ember. Jobb lenne felmérni, hogy most mennyi megy egyhuzamban (szabályosan!!!). Most megy 25? Akkor ki kell tûzni, hogy rövid idõn belül menjen mondjuk 35. Ha mondjuk elérted 1-2 héten belül, akkor utána megint felállíthatsz egy újabb leküzdendõ akadályt. Aztán, ha majd megy mondjuk 70-80, akkor meg az intenzitásán lehet növelni. Legalábbis én így képzelném el a felkészülést.
Hogy legyen egy példa is: 30 fekvõtámasz. Utána 1-2 perc pihenõ, majd megint 30 fekvõ. Ebbõl megcsinálni pár szériát minden nap. És ha fejlõdés tapasztalhatõ, akkor emelni a darabszámot. Esetleg a pihenõt is csökkenteni.
Hasonlóan a húzódzkosásnál, felülésnél. Csak nyílván már számokkal. Felhúzni biztos nem fogsz tudni egyszerre 70-et a büdös életben, úgyhogy egy reálisabb számot kell kikalkulálni. De ezt magadnak kell belõni a jelenlegi képességeidhez.
A futásnál én különválasztanám a dolgokat. Mondjuk egyik nap csak a sprintekre mennék rá, rövidebb távon. Másik nap meg nyugisabb kocogós tempóban a hosszabb távra mennék. És a napok/hetek elõrehaladtával itt is növelni az "adagot".
A kenyér vislivel meg szemét kajának számít. Nem sok értékes cucc van benne. Fehérje minimális. Helyette van szar minõségû szénhidtát meg zsír. Nem tudom, hogy kint mit adnak, de ha ez lesz, akkor ez. Kész. Erre nincs mit készülni. Vagy megeszed, amit adnak, vagy éhendöglesz.
Halakban, meg csirke/pulykamellben, túróban, na ott van fehérje. Na, de hogy ilyeneket adnak-e...? Amúgy meg szerintem pont a szénhidrátdús kaja a fontos, hogy legyen mindig elég energiád. Nem bodybuilder leszel kint, hogy annyira nagyon kelljen a fehérje.
Ez az én véleményem. Ha nem tetszik valakinek lehet köpködni, fikázni, különösebben nem fog izgatni...
pár falat reggeli vitaminok
laza bemelegítés, gimnasztika,
1 km bemelegítõ futás utána
10 perc folyamatos fekvõtámasz
30 perc felülés
10 perc húzószkodás
pár perc szünet sok folyadék
izotóniás ital
5 km futás végén sprint
ebéd (nem szénhidrát sok inkább fehérje hogy hozzászokjak a kinti étkezéshez) kenyér virslivel
1 óra szünet emésztés
utána menetelés
10 km menetelés késõbb növelhetõ
kezdetben 10kg most tömeggel (hátizsák virág földel) késõbb növelhetõ
emelet javasolt ketlebelt ízület és állóképesség növelésére
és persze box
kint biztos lesz aki bekóstol jobb formába maradni
mi a véleményetek?
Nem akad bele az acélkeritésbe lol..
am meg nem izzad be, nem igaz? 😊
Persze hogy nem a felvételi alatt vette a kamerát, hanem utánna, gondoltam, csak az érdekelt, hogy szabad-e 😊
Thanatos
egyébként te miért nem mensz/mentél ki? szolgáltál más különleges egységben?(tõllem irhatod privátba is 😊 , de nem muszály) 😄
ez a hagyomány/bevett gyakorlat/akármi, ez van ezt kell szeretni 😊
(és azért tegyük hozzá hogy mit szabad meg mit lehet az két külön dolog, de aki ezen akarja elbukni a felvételijét... 😊 )
nem vagyok az az elmenekülõs fajta..
hát igen a 3.5 napos menetelésre szeretnék felkészülni, napi 18 óra az nem laza séta fõleg teljes menetfelszerelésben(30kg)és bakancsban
no meg a futás a könnyített (12.5kg) menetfelszerelés 1 óra 8 km
amúgy levágják a hajad
nem mintha sajnálnám xD
http://www.youtube.com/watch?v=x8BNXFTEaPo
a csávó légiós!
ha edzeni akarsz edz komolyan ne lógj emg a nagy erõfeszítések elõl! 😊
jövõre jelentkezek és szeretnék könnyíteni a helyzetemen. Javítani az állóképességemen , fejleszteni a fizikai képességeimet és francia nyelv tudásomat (ami nagyon minimális). Voltam már sorkatona Szombathelyen és Hódmezõvásárhelyen, de a mi katonaságunk a tisztesek szerint egy vicc. Azért szerencsére a századosunk adott ízelítõt igazi menetelésbõl.
Végi néztem pár filmet és utána olvastam pár fórumon. Szeretnék egy jó edzéstervet készíteni és ebben a segítségeteket kérni. És szívesen várom a jelentkezõket is akik csatlakoznának esetleg hozzám a felkészülésben(Budapest környezetében). Akár volt légióssal is gyakorolnék együtt akinek van ideje felkészíteni minket. Azt hallottam hogy azonos nyelvûeket összetesznek és közösen tanulnak nyelveket, nem tudom ebbõl mi igaz és mi nem. Komoly célokat tûztem ki magamnak szeretnék 3 év alatt õrmester lenni. Szeretnék bizonyítani magamnak.
Úgy hallottam hogy a capi Marsh az 40 km menetfelszerelésben.
Borzasztó sok fekvõtámasz felülés és húzódzkodásban lesz részünk.
Aki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.
Lev
(amúgy meg mindent elvesznek tõled a felvételi alatt, max csak tisztálkodási szerek maradhatnak meg némi apró...)
hanem ha van egy kis szabadidõ külföldön pl akkor képeket csinálni meg ilyenek..
amúgy youtubeon találtam egy légióst és most megy afgánba..
szal a légió oldala egy kicsit régi :/ nem??
Ruhát adnak (akit érdekel) de mondták már párszor , hogy van szaga annak a cuccnak.. xD szal lehet hogy nem mossák..
Vigyetek magatokkal cipõt nem topm majd az okosabbak megmondják hogy 1-2 kell, de gatya mindenképp és sztem inkább kell melegitõ alsó meg felsõ, én vinnék magammal, + szappan törölközõ borotva(hab) .. ennyi 😄
Van 1 hely az autóban Fr.o-ból Mo-ig Svájcon keresztül!
Ha valakit érdekel akkor irjon rám privátot!
Indulás jul.10-12 között nagyjából ezen a vonalon Rennes-Lyon-Genf (itt dolgom lesz pár órára)...aztán egészen Gyöngyösig...!
Kisebb kitérõ belefér felvenni az illetõt, benzinbe kérek pénzt a távtól függõen!
Üdv.:Kisa
#1852:
Van idézõjeles próbaidõ a kiképzés ideje alatt, elvileg akármikor mondhatod hogy köszönöd szépen neked eleged lett. De ez azzal jár, hogy örökös eltíltást kapsz a légiótól, tehát többet nem jelentkezhetsz. De más következménye nincs ha jól tudom. Utána már csak dezertálni tudsz. Ha tanultál franciát az jó, de ha nem tudnál egy szót az se lenne gond, mert ott megtanítanak mindenre, de nyílván elõny ha tudsz valamennyit. Bepakolni meg csak a felvételi idejére kell mert utána kapsz mindent. Amit érdemes vinni: váltóruha(nemtudom pontosan hány napra, hogy megy ott a mosás meg változó, hogy meddig kell a saját ruhádat hordanod, de 5 napra ajánlott) fogkefe-fogkrém, törölközõ, borotva felszerelés, szappan stb.
Amúgy van próbaidõ: Szóval amint kezdõdik a kiképzés, van X heted/hónapod, hogy meggondold magad? Vagy akkor már 5 évig ott rohadsz? (ha meg nem szöksz)😄 Nem tervezek ilyesmit, csak próbálom a legtöbb infót összeszedni.
Franciát tanultam általánosban + gimnáziumban (abból is érettségiztem), de már 5 éve meg nem szólaltam ezen a nyelven, sõt nem is hallottam, úgyhogy így necces. Bár ha kikerülnék biztos beugrana sok dolog.
Ha úgy indulok neki, hogy márpedig sikerülni fog, 1 évig haza se jövök, akkor mit érdemes bepakolni, magammal vinni? Hallottam, hogy sokmindent elvesznek az embertõl. De plusz ruhákat azért vihetek legalább a teszt idejére? Vagy adnak valami hacukát?
#1849:
Nem kizáró ok ésszerû határokon belül. De ha visszaolvasol kicsit részletesebb választ kaphatsz, mert valamikor régebben leírták, hogy mennyi a határ dioptriába. De ha nem mostanába mész, mert ide általában olyanok írnak, akik még suliba járnak és van még pár évük kimenni azt ajánlom gyûjts rá és mûttesd meg a szemed. Nem egy olcsó dolog, de korrekt árat kérnek a jó látásért sztem, ugyanis 125%osra csinálják meg a szemed. Jobban fogsz utána látni talán mint valaha. 2-3 hónap után pedig meg se tudják mondani még szakemberek se hogy mûtve volt a szemed.
#1850:
Egybõl indul a kiképzés ha jól tudom. És ha minden igaz 1 évig haza se fogsz jönni, mert az elsõ évben csak Franciaországon belül töltheted a szabadságodat. Az meg hogy itt ki mit ír nem jelent semmit. Van elég sok teszt, ami alapján válogatják az embereket és nem véletlen hogy átlagban 7bõl 1 embert vesznek fel. Otthagyni meg ha akarnának se hagyhatnának ott, vagy ha esetleg mégis, akkor annak következményei lennének, méghozzá súlyosak úgyhogy nemhiszem hogy megtennék. Lelõni meg semmiképp nem fognak. Benne van a becsületkódexükben is hogy "Indulat és gyulölet nélkül harcolsz, tiszteled a legyozött ellenséget és sosem hagyod hátra halottaidat, sebesültjeidet vagy fegyvereidet."