3500
A Francia idegenlégió
  • Wampa
    Ja,ja ..értem.Megint beléptél.Ok.

1.Altisztet irtam azt hiszem,nem őrmit.
    2.Azt se irtam hogy az 1cie ben van
    3.A kérdésedre:Lol:)

Most hirtelen egy aktiv légiost nem tudok mondani az indexen,aki irkál,kivéve téged:))Mega lol.
    De sok szerencsét
  • SNC
    amúgy meg itt minden ünnepkor van rák meg krumplisaláta,tegnap előtt este is volt :)))
  • SNC
    Wampa
    látom most nem nyomtad mellé a billentyűt :)

Az elsőben egy kopasz magyart ismerek : Radanai őrmestert.

Azért vagyok indexen mert ott vannak aktiv légiósok is és igy érdekesebb.

• Wampa
    Azért mégegyszer kellemes ünnepeket,meg Boldog ujévet (mindenkinek),ha addig nem irnál,meg lehet én se.
  • Wampa
    Elég ha nem irsz ide többet,nem kell törölni,ugyis látom átváltottál az indexre.
    Egyébbként meg akitől a kaját kérdeztem ott van:)meg a REP es srác is.
    Nem mellesleg semmibe nem tartott volna beirni,hogy rák volt,meg krumplisaláta.
    Nem mintha nagyon nyomoztam volna,megkérdeztem az ancient chaten...érdekes,ő nem keni mandinerből az adatokat,pedig adjutantként szerelt majd husz év után.
    Lol.A kopasz őrült nevét nem irom ki,aki eüs,még megtalál a végén:)

Irigységről apa,hát ez durva.Itt azért közbevetném a kapcsolatodat azzal aki lassan szétb...a az indexet is,Thanatos remélem követi a dolgot.Az is veterán mint te,képeket küldözget,nagyvonalú:))profi a topikon,privátban meg buzizik,mint állat.Jelzem,mivel uj nicken pont ugyanazokat irja mint te itt,te is kissé:)gyanus vagyol.

De amugy pontosan mivel segitetted itt a gyerekeket?Hero lettél vagy mi?
    Aki akar kitalál,akit felvesznek felvesznek.A jótanács mint a seggluk,hogy idézzem Piszkos Harry-t.
    Egyébbként még azt se tartanám kizártnak,hogy lehettél légios,két ilyen nyomorult nethuszárt is ismerek,az egyik ,a kedvencem,arról hires,hogy mindent ellopott a századtól,mikor dezertált,hazajött és itthon azcsomó bajtársa szüleitől kitarhált pénzt:)
    A másik a gestapos kapcsolatairól hires,de a kontaktja nevét se tudja:(
  • szeki87
    http://www.youtube.com/watch?v=yGFG0FOWlNk&feature=related
    Ez halál :D
  • SNC
    Wampa
    hogyan tudom törölni a profilomat?
  • SNC
    amint már mondtam:
    eldobom az agyam
  • Wampa
    Aha.
    EL ből ugy lesz LE,hogy nem megfelelő sorrendben gépeled be.
    A srác amugy EL32/33 at irt,de mivel itt sulykérdés volt,irtam a használt 34 et ami max 40 kg al terhelhető.Nem mintha nem lenne még jó pár változat,ill uaz más számmal jelölve.
    Amugy le tetszett szerelni közben?Eddig mintha az aktiv változat futott volna.
    Adatokról meg annyit,hogy a neten találhatóakon kivül,semmit nem tetszett még leirni.Én még mindig várok egy nevet.
    Az különben érdekes,ezzel,ugyanis a srác akit megkérdeztem,pontos adatokra nem emlékezett,igaz ő jó pár éve szerelt,de ő 5 évet ott huzott le.Lol.

Nem mellesleg,látom be tetszett törni az indexre is,ott azért fel kell majd kötni a gatyamadzagot.

Ez:
    "z SOA (sangles á ouverture automatique)hossza 4m,tűrőképessége 1800kg,ez az amit a repülőgépben rá kell akasztani a kábelre és kiugráskor kihuzza az ernyőt. a ventral (TAP 511)
    Ez igy értelmetlen,tetszik emlékezbni:dorsalhát,hátgerinci ventral-has hasi
    A SOA semmi más mint maga a rendszer,amit bekötött ugrásoknál használnak,nem az ernyőt rántja ki,az csunya lenne,hanem egy kis nyitó ernyőt,ez lobbantja ki a dorsalt.Magyarul ezt hivják bekötött ugrásnak és tipikus katonai módi,hogy LALO
    val dobálják ki a bakákat,jellemzően a kis magasság,a nem irányitható ernyők miatt,hogy a rendszerben ne vegyen részt irányitóként a baka.
    A kommandós módi a HAHO mostanában(régebben HALO)azéert az előbbi,mert az ujabb siklóernyőkkel elég szép táv ot meg lehet tenni és nem kell berepülni a géppel közvetlenül a DZ be.
    Van egy harmadik módi,ez itthon is elterjedt volt,a stabilizátoros ugrás.
    Többet akit érdekel,pld innen:

Könyv az ejtőernyőzésről

• SNC
    :)
    akár mennyit is böngésznék egyeseknek még a közelébe sem érhetnék itt...
    Igazán nem fogom az időmet arra pazarolni hogy bizonygassam hol és mi vagyok olyan irigy civileknek akiknek nincs tökük kijönni.
    "megkérdeztem hogy mi volt a kaja tavaly Cameron-kor" + ehhez hasonlók,hát eldobom ezt a kevés agyam ami még van:))

De mindegy,remélem tudtam segiteni valakinek.

Megtudná nekem irni valaki hogy hogyan tudom törölni a profilomat?
  • gozo
    Kiváncsi lennék, hogy SNC mennyit böngész a neten, hogy ennyi infóval tudja szédíteni a fiatalokat.
  • SNC
    Francsics
    annyival egésziteném ki az üzeneted hogy: ha a buszról a St.Charles állomáson szállsz le akkor legegyszerűbb ha metróval (sajnos nem tudom pontosan melyikkel) elmégy a La Timon állomásig ahonnét busszal folytatod tovább (2,5€ kb.) Aubagne-ba.
    Sok sikert!
    Ha van itt valaki a 2e R.E.P. 1.Cie-ből akkor neki jó "permit" kivánok!
  • Francsics
    Már sokszor bemásoltam....dee itt van mégegyszer :):

Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik Légiósnak mennek jelentkezni.

Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.

Végignéztem mindent, és a legegyszerűbb ha busszal mentek
    (a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
    (a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)

tehát a legegyszerűbb ha BUSZal mentek
    mivel Budapestről - Marseille -be minden péntekent megy busz
    onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)

A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
    onnan Aubagne-ig 10-20 Euró (ezt nem írták meg pontosan)

Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelőbb útvonal
    mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...

ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
    én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom
  • toktam
    Kössz mégegyszer, még egy kérdés: szerintetek hogy a legjobb kimenni busszal vagy vonattal és melyik városba, úgyértem van valami különbség a között h Strasbourgban vagy mondjuk Marseilleben jelentkezem?
  • SNC
    ...ha már a felszerelésnél tartok: a dorsal (TAP 696-26)
    súlya: 13,5 kg
    felülete:74 négyzetméter
    az SOA (sangles á ouverture automatique)hossza 4m,tűrőképessége 1800kg,ez az amit a repülőgépben rá kell akasztani a kábelre és kiugráskor kihuzza az ernyőt. a ventral (TAP 511)
    súlya:7kg
    felülete:52 n.méter
    (szine fehér). A dorsal van zöld és barnás szinben.
    Ami pedig a gain-eket illeti,van még belőlük pár amikkel ugrani lehet meg amelyikekkel külön ki lehet dobni fegyverzetet,municiót vagy amit éppen szükséges van.
    Amit leirtam nem a neten olvastam ha valami nem helyes bocs,az ember felejt idő közben.

• SNC
    LE34 ???-az érdekes lehet-
    Én tudok olyanról hogy EL-33 amibe a FAMAS-t (4,3 kg a "full" verzió) lehet betenni és EL-32 amibe a hátizsákot lehet pakolni (max. 40kg) és utána a 33 ráerősithető a 32-ra és igy együtt rákapcsolhatók a ventral jobb és bal oldalán található kis "fülekre".Utána ezt az összes felszerelést 150m magasságban az ejtöernyős leoldja és egy 6m-es kötélen lóg alatta és kb 0.5-1 másodperccel hamarabb ér földet.Ez nagyon fontos az éjjeli ugrásnál mert igy jobban fel lehet készülni a földetérésre.
  • Wampa
    beveuette=bevetette
  • Wampa
    Nyilván
    Látod 165 kilo van megadva,ebből az EPI-Ensemble Parachutage Individuel ami lényegében a p.dorsal(háternyő)és a ventral(hasernyő) meg a kiegészitőik,ez kb 20 kiló(16 ra emlékszem de vegyünk 20 at)Amugy TAP 696 meg TAP 511 néven futnak a katonaiak.Jelzem e bayen lehet kapni:)
    Fegyver,cucc stb.simán elérheti a 34 -40 kilót.
    Amugy irnak 130 kilós limitet egy francia ezred oldalán,ugyhogy azért mindennel együtt nem árt 90 kiló alatt lenni:)
    Közben megkérdeztem valakit,aki volt a REPnél,kb ilyesmi
    Tehát a 165 kilo a biztonsági limit lehet,tehát teljes cucc,a para sulya+ejtőernyő(~20kg)+a gain(LE34 max40kg) itt amit lehet lefaragni harci ugrásnál,az a légios sulya.

Most olvastam a Band of brothers-t,a D napon Normandiában,az 506/Ecompany nál valami intelligente beveuette kiképzés nélkül a zsinóros megoldást,vagyishogy a cuccot lelógatják nyitás után.Namost ez OK,a brittek használták előtte,csak ezek próba nélkül ugrottak és az lett a vége ,hogy mindenkiről leszakadt a felszerelés:)A fritzeket nem nagyon hatotta meg a cheeroki csatakiáltás:(
  • SNC

Magasság limit nincs a légióban,ami pedig a testsúlyt illeti,ha ejtőernyősként tervezel szolgálni akkor jobb minnél könnyebbnek lenni mert igy természetesen kisebb sebességgel érsz földet és nincsenek kitéve túl nagy terhelésnek a térdek a gerinc és a bokák.
  • veszelka
    feltételezhetően felszereléssel együtt.
  • Wampa
    Lol
    160 kilós limit:)
  • toktam
    Köszönöm a segítséget!
  • Wampa
    Beleférsz.....az ejtőernyősöknél van egy sulyhatár,ennek nézz utána a neten,vagy kérdezz meg valakit a reptől.Valakit,aki volt is ott
    Támpont
    Franncia ket ejt

Tehát kb 1060 kilós limitből vegyél le kb 50 kilót,az alatt kell legyél,magassági limitet nem tudom van 3,de gyanitom ,ha van,te alatta vagy
  • veszelka
    nem
  • toktam
    nem, nincs korlát, vagy
    nem, nem fér bele, vagy
    nem, nem tudjátok???
  • veszelka
    nem
  • Dean Winchester
    no ebből se lesz semmi ? :(
  • toktam
    Heló,
    meg tudná mondani valaki (lehetőleg olyan aki járt kint) hogy van e testmagasság korlát, és ha igen akkor 198cm még belefér-e?
    előre is kössz!
  • Wampa
    SNC

Ne alakozz,nem vagyunk jóban:p
    Én is csak egyszerű kérdést tettem fel,ki az ikonikus főeüs altiszt az ezredben.
    Ennyi,nem nehéz,mindenki ismeri,elég a keresztneve és meggyőztél.....Merevke biztos ismeri.
    Cameron -ra mit hivogatsz mindenkit?A nyilt nap azért nyilt nap,hogy aki akar ,bemegy.A meghivás az nem itt kezdődik.
    Nekem van 2-3 meghivásom is,azt kell mondjam 1000 különbektől mint te,ez még akkor is áll,ha nagyot tévednék és légios lennél.

Direkt megkérdeztem még azt is,tavaly mit kajáltak Cameronkor,gondolom azt is vágod.
    Ez nem chat,topik.Volt bakancs a lábamon,katona is voltam.Csak én nem hazudom magam légiosnak.

Azt meg se kérdezem,a kissrác kapott e képeket.....nekem is irogat egy indexes fkalap,Bear Grylls képeket küldözget a gyökér mint a saját "bizonyitékát"a legjobb hogy a faszi neve rajta van a képen.Mármint a kukacevő angolé:))

Merevke,te ugye nem az a "gonosz" vagy ,csak más nicken,aki elhozta nekem a nyáron a Szecskó könyvet?Mindenesetre Iste áldja érte a chef-et,ha te vagy ,ha nem:)

Én is Kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek.
  • SNC
    Ja és igen, itt hónapról-hónapra változnak a dolgok.
  • SNC
    merevke !

Az üzenetemben csak felületesen tettem emlitést a dologról úgyhogy most hozzáteszem hogy ha a "képi"-tartó és a "gerber"-fógó egy csomagban 2 két ajándéknak számit akkor igen,igazad van (számomra ha több dolog is,akkor is csak 1 ajándék).Tavaly ezt kaptuk castell-ben,de választani nem lehetett.
    Ami a kres-épitést illeti én szerencsére kimaradok most belőle a végén ,de igen,szakasz szintén történik és ha ismersz valakit a CEA-ban akkor kérdezd meg tőle hogy igaz-e hogy a "milan"-os srácok kaptak néhány szabad napot tavaly.
    Tehát csak néhány egszerű válasz az "egyszerű" kérdéseidre.
    De miért kell igy rám támadni épp karácsonykor? :)
    A múltkor egy "wampa" nevű alak csinálta ezt itt a chat-en akinek szerintem még bakancs sem volt soha a lábán.

De én még mindég tartom a szavam és mindenkit várok Kamerun-kor. :)

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
  • merevke
    SNC!

Változtak volna a dolgok?Én mindig min. kettőt kaptam!Ez egyik az ezred ajándéka.Volt olyan,hogy az ezredben mindenki ugyan azt a dolgot kapta,de leginkább 2-3 féle dolog közül valamelyiket.A második pedig a század ajándéka.Ezek se voltak mindig egységes dolgok.Nagy ritkán a szakasztól is kaphat az ember valamit,de én csak egyszer kaptam.

Betlehem-építés.Ez szakasz szinten történik.Ennek építésében szinte a szakasz egésze részt vesz.CDC és CDU-k járják végig az ezred összes betlehemjét és ők szavazzák meg,hogy melyik a legszebb az ezredben.Én sose tapasztaltam,hogy a nyertes építői pár nap szabad napot kaptak volna!

Tehát ezen egyszerű kérdések alapján arra jutottam,hogy csak egy kis vetítő vagy és nagyon nincs közöd a légióhoz!Méghogy repman vagy!:)))
  • PACKEMAN
    KARÁCSONY
  • PACKEMAN
    http://www.dailymotion.com/video/x9gf2p_noel-a-la-legion-01-distribution-de_people
  • PACKEMAN
    :D
  • SNC
    Igen,a Betlehem-épités is a régi légiós hagyományok közé tartozik,de ajándékot mindenki kap.Talán a legszebbet épitőknek ad a százados néhány szabad napot is.
  • SNC
    A század szokta finanszirozni a karácsonyi ajándékot és ez általában mindennap használható ruházat vagy egyéb hasznos tárgy.
  • PACKEMAN
    lazulj meg! azt is a nigga' hozza de csak az kap aki szép Betlehem-t tud építeni.... :))))) régi hagyomány ez,ugye SNC?
  • PACKEMAN
    tényleg az, a mai napig! A 2° REP ben szolgál és néger. csak jó az álca fiacskám!
  • merevke
    SNC!

Kiktől kapnak ajándékot?Úgy értem,hogy a parancsnoktól,szakasztól?