3500
A Francia idegenlégió
-
Vezér95 #2300 Kösszi szépen a választ!Igazatok van!MEG KELL PRÓBÁLNI!
Kétesélyes a dolog! -
erlanet #2299 Üdv!
Keresem azokat, kik az öcsémmel, vagy velem szolgáltak 1993-1998-ig. 3
Rei. D.László, vagy D. Gyula.
Kapcsolat felvehető vagy itt, vagy a honlapomon www.erlanet.gportal.hu címen. -
Francsics #2298 ezt én is osztom...ki kell menni és majd ők megmondják jó vagy e vagy sem !!!!
ÉS MOST JÖJJÖN EGY KIS BÁTORÍTÁS !!!!
pont tegnap volt e Rangerek kiképzéséről egy documentum film a Discovery-n
lényeg a lényeg ott úgy válogatták az embereket hogy pontozás szerint.
Szóval pl volt egy ember igen szar volt neki az egyik akadálypályán lévő fal átmászása az -1pont volt, és volt még egy vizes rész amin teljes mértékben megbukott, mondták is neki hogy szarul áll a szénája...
Aztán fordult a kocka; volt egy csapatszellemen alapuló fizikai feladat,amin kiderült hogy kiváló vezető, és nem kerüli a munkát a csapaton belül + elfogadták a társai mint vezető, és be is illeszkedett a csapatba.... a végén fel is vették
Lényeg a lényeg mindenki jó valamiben, lehet hogy nem leszel jó menetelő, de kiváló lövész vagy...és a Francia légióban pont az egyéniségeket keresik
nem kell nekik 10 000 atléta ...
egyébként látom hogy itt nagyon sokan nem néznek utána a dolgoknak
én is azért tudok 1-2 dolgot mert utánanézek :)
persze szívesen megosztom veletek, és itt is hallok jó dolgokat
úgyhogy akit tényleg érdekel a dolog ajánlok neki egy könyvet
minden benne van....ami kérdés csak felmerül válaszol rá
címe meglepő módon "az idegenlégió" ...egy leszerelt légiós írta
a szerző direkt nem adja drágán 500 Ft
Az Idegelnlégió -----> Megrendelem:) -
mufc17 #2297 köszi szépen,sokat segítettél! -
Néreusz #2296 Szívzörej lúdtalppal párosítva....Nem a legnyerőbb ajánlólevél az alkalmassági tesztre.Én nem vagyok doki,nem tudok neked ebben segíteni.Csak a tényeket tudom elmondani.
Párizsban egy átlátszó anyagból készült kockára kell állni.Még a bokámat is megfogták,hogy ne tudjak csalni.
EKG-s mérés után is küldtek el 3 srácot,az egyiknek meglepetés volt,hogy valami nem oké a szívével.Viszont hangsúlyozom:ezek novemberben történtek.KI tudja,lehet azóta a lúdtalp és a szívzörej a nyerő.
Viszont egy jó tanács.Kurvára szard le,hogy ki mit mond.Ha nem mész ki,nem próbálod meg,életed végéig kísérni fog az a "ha".Ki kell menni,és ha ők mondják,hogy sorry,akkor megnyugodhatsz.Aztán ki tudja...Bele kell vágni! -
Francsics #2295 UTAZÁS AJÁNLATKÉRÉS !!!!
itt egy kép az Online ajánlatkérésről
ma kértem le, akár 4 nap múlva mehetnék is
-
Francsics #2294 UTAZÁS AJÁNLATKÉRÉS !!!!
itt egy kép az Online ajánlatkérésről
ma kértem le, akár 4 nap múlva mehetnék is
http://kep.ivpicture.hu/479342.N.jpg
-
Francsics #2293 Az úti költség:
Noss ez a legminimálisabb költséget igénylő megoldás
olcsóbb mint a repülő ,egyszerűbb mint a vonat,
szinte majdnem aubagne-ban rak ,és nem kell átszállni
a lehető legOLCSÓBB :D...Tehát ez a a BUSZ :).... nézzétek csak meg :)...
Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.
Végignéztem mindent, és a legegyszerűbb ha busszal mentek
(a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
(a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)
tehát a legegyszerűbb ha BUSZal mentek
mivel Budapestről - Marseille -be minden péntekent megy busz
onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)
A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
onnan Aubagne-ig 5-10 Euró (ezt nem írták meg pontosan)
Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelőbb útvonal
mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...
ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb
REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom -
Francsics #2292 akkor bizonyára neked van igazad , és a parlagfű nem fontos náluk
ennek örülök:)
lúdtalpam viszont nekem is van... mint a népesség 30%-nak :D
szóval attól azért félek -
mufc17 #2291 szia francsics!
-kíváncsi lennék hogy te a kiutazást mennyiből oldod meg,ja és hogy mivel és honnan?-mert én olyan 70-90 ezer forintból saccolom,vagyis inkább ennyiből lenne jó kijőni(persze ebbe van a visszaút is)
előre is köszi! -
Vezér95 #2290 Francsics, boccsa a szmájliért félre néztem!Tényleg ellnézést kérek! -
Vezér95 #2289 Boccs a szmájliért félre néztem!Ne haragudj!Francsics!Sajnálom! -
Vezér95 #2288 Ezt a kérdést Néreusznak szántam!Bocsi Francsics! -
Vezér95 #2287 Engem a betegségem nem akadályozz semiben (szívzörej).De viszont lúdtalpam van.Ezekkel lenne esélyem a felvételre? -
Néreusz #2286 Ha novemberben csak nézelődni voltál kint,akkor én lépéselőnyben vagyok veled szemben ami az infókat illeti,mert én éppen akkor Aubagneban voltam.
Allergiatesztről annyit tudok,hogy én is allergiás vagyok a parlagfűre,de a teszt során nem pirosodott be a bőröm.Tehát nem azt tesztelték szerintem,hanem azt,hogy milyen ételre,oltásra vagy érzékeny.Csak azért gondolom ezt,mert ezeket a kérdéseket többször is feltették.
Lúdtalp:necces,ezért sok embert kibasztak.Az olyan betegségeket,ami a katona mozgását megnehezitheti,igyekszenek kiszűrni.Persze nem küldenek el röntgenre,MRI-re.Fog valóban fontos. -
Francsics #2285 nem én még nem voltam kinn komolyabban, novemberben volt lehetőségem kimenni Marseille -be és akkor már megnéztem közelebbről Aubagne-i sorozóközpontot.
Nyáron akarok kimenni jelentkezni....
Jah én is úgy hallottam hogy az orvosi elég komoly...
azért gondoltam hogy az allergia is beleszámít.
dee egyébként nem hiszem hogy leszarnák, mert az allergiából
asztma alakulhat ki ha nem kezelik... és nem hiszem hogy kezelnék pl Közép-Afrikában (bár az enyém ennyire nem súlyos...de sokaknak igen)
Sokszor hallom azt a kérdést hogy a Lúdtalp baj e...
Bajnak baj, nem biztos hogy kizáró ok, mert ha te vagy a legjobb mind közül persze leszarják... de mindenképpen egy negatív dolog
(ott akár napi 20-25km-t is menetelnek és nem mondtam sokat.)
Továbbá amire nagyon harapnak, a fog, a légió nem fogorvosi rendelő
akinek ápolatlanok a fogai teljes mértékben esélytelen (lyukas)
szóval mielőtt kimennétek nézessétek meg a fogaitokat rendesen
mert simán visszairányítanak emiatt.
HA VALAKIT ÉRDEKELNE A KIUTAZÁS NYUGODTAN KÉRDEZZETEK
PONTOS ÁRAT TUDOK MONDANI, ÉS AZT IS MIVEL TUDSZ KIMENNI A LEGKÖNNYEBBEN!
-
Néreusz #2284 A parlagfűallergiát magasról leszarják kint. -
Néreusz #2283 Hali!
A szívproblémákat EKG-val kiszűrik.De ha még szerencséd is lenne és beválasztanak rúzsnak,elvisznek Marseilléba egy kórházba ahol terheléses EKG-t mérnek.Ez nem gyerekjáték.Egy sportolóval és egy LÉGIÓSSAl szemben más követelmények vannak. -
Vezér95 #2282 Te már kint vagy, vagy csak készülsz ki menni?
Mondjuk ez lehet bevállik! Hátha! -
Francsics #2281 Néz d az orvosin annyi a lényeg hogy tagadjál mindent (szerintem)
amire rájönnek rájönnek amire nem arra nem
Én pl allergiás vagyok a a parlagfű félekre
de hülye leszek bevallani :D
-
Vezér95 #2280 Mondjuk ez igaz, de hallottam olyan sportolóról akinek szívzöreje van és ez nem akadályozza!Ezért vagyok bizonytalan a dolgokban.Régi vágyam hogy közéjük tartozzam!Habár anyám minden okot felhoz annak érdekeében hogy ne menjek ki pl:Mert kitagadlak!,Mert úgyse fogod bírni!,SZÍVZÖREJ!, meg ilyen anyás indokok!
Egész családban megvan ez a betegség(anyám,apám,bátyám),és bátyám is volt katona!
Bár ne lennék bizonytal enyire!
Köszi a válaszokat,Francsics-nak és veszelkkának!:) -
Francsics #2279 igazából ennél azért önzőbb az indok
mindden olyan betegséget komolyan vesznek ami kockáztatja a befektetésüket (téged),
hiszen te pénzbe kerülsz a francia katonaságnak
és ha csak úgy összeesel futás után, akkor nekik nem térül meg ....igazából ennyi :) -
Vezér95 #2278 Igaz!Köszi!Próba szerencse!:) -
#2277 Eléggé komolyan veszik a szívvel kapcsolatos problémákat. Gondolj bele, ők sem akarják, hogy egyszer csak összeess egy kiadósabb futás után.
Persze próba szerencse. -
Vezér95 #2276 Hello, vki!Nekem szívzörejem van, de attól ugyanúgy tok teljesíteni mint bárki más.Nem hátráltatt semiben aza nyavaja!Ez kizáró ok?Vagy ha igen, vmiyen körbe be tudnak tenni?
Létszi válaszoljatok!Potyára nem akarom kimenni! -
mufc17 #2275 boldog új évet!
-
mufc17 #2274 p
-
Vezér95 #2273 Hello, vki!Nekem szívzörejem van, de attól ugyanúgy tok teljesíteni mint bárki más.Ez kizáró ok?Vagy ha igen, vmiyen körbe be tudnak tenni?
Kösszi előre is!
Ja és BUÉK! -
#2272 valld be. orvosi elég komoly. -
jani89s #2271 Helló!
Kösz a multkori válaszokat.
Kérdeznék még.
Volt kb.2-3éve egy bizonyos ügyem nem túl komoly, pénzbüntetéssel megúsztam. De igy bekerültem a nyílvántartásba.Ez kizáró ok -e, vagy fognak e egyáltalán tudni róla?
Másik: Orvosi alkalmasság menyire komoly? -
#2270 száni. -
Wampa #2269 Lol...nem birom megállni,SNC cimbora veteránból kopasz lett az indexen:))
De legalább nem csak nekem tünt fel,hanem neki is a másik,saját rajongó nickjén:) -
#2268 7.40ig bírod, akkor már megvan a minimum. -
Francsics #2267 előnynek állítólag előny.
De ettől függetlenül simán felveszik az ezekkel nem rendelkezőket is :)...
mert max lerakatják velük..sok vizet nem zavar -
jani89s #2266 Helló. Jelentkezni akarok a légióba. Ehez lenne szükségem egy kis infora. Nyárára tervezem a jelentkezést. Most kezdtem a felkészüléseket, nyárára remélem felhozom magam fizikálisan.
Egyik kérdésem:
Inga futásban mi számít jó eredménynek, a minimum szint menyi lehet időben mérve? Mert ehez a ritmikus zenés dologhoz nehzen tudok viszonyítani.
Másik kérdés:
Jelenleg kamionozom, így ebből adódóan van B,C,E kategóriás vezetői engedélyem. Ez jelent e valamilyen előnyt a felvételinél?
Előre kösz a segítséget. -
Thanatos #2265 Írásjelek nehezemre esnek, sorry :DD kicsit dezorientált vagyok, most mindegy miért, bocsi a félreértést :)
Indexet mostanában nem olvastam, de úgy tűnik nem sokat vesztettem vele :S
Hazug ügyben meg szerintem jobban jársz ha ignorálod őket és ennyi, én se véletlen nem vagyok túl aktív itt se már, indexet meg még olvasni se volt kapacitásom az utóbbi időben :S
BUÉK mindenesetre még egyszer, és bocsi a félreértésért :) -
Wampa #2264 Ez odabaszott Thanatos
"Irigységről apa,hát ez durva.Itt azért közbevetném a kapcsolatodat azzal aki lassan szétb...a az indexet is,Thanatos remélem követi a dolgot.Az is veterán mint te,képeket küldözget,nagyvonalú:))profi a topikon,privátban meg buzizik,mint állat.Jelzem,mivel uj nicken pont ugyanazokat irja mint te itt,te is kissé:)gyanus vagyol.
Itt te hogy veszed magadra,talány....azért emlitelek,mert te olvasod az indexet is,nyilván Kopolegy urra gondoltam,ő irogat emaileket,meg arra hogy sok dologban szinte ikertestvére az itteni,meg az uj indexes kollégának,aki permissziora megy állandóan.
BUÉK neked is,a wannabe uraknak jó kibontakozást,én léptem innen.
A gond az,hogy az ilyen topikokat(főleg az indexet)közösségként fogtam fel,pedig nem azok,nekem meg nem fizetnek azért,hogy orbitális hazugokkal vitázzak.
További jó topikozást.
-
Thanatos #2263 én új nicken? privátban? biztos rám gondolsz? :) én szerintem se publicba se privátba nem írtam ide se már jó ideje, max 2 szavas hsz-eket amik semmiről nem szólnak, index-et meg cirka 1-2 éve nem követem, mindig eldöntöttem hogy újra folytatom az olvasást onnan ahol abbahagytam, de nincs rá időm... :)
képeket meg főleg nem küldözgetek és a veteránt se játszok mert nem voltam, nem vagyok, és soha nem is leszek légiós :)
Mindenesetre azért BUÉK neked is :) -
SNC #2262 Boldog Új Évet mindenkinek! -
SNC #2261 :)))