A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok! Gratulálok a fórumhoz nagyon jó lett! Tavasz végén vagy nyár elején megyek ki és rengeteg infot megtudtam innen! Ha valaki akkor jön esetleg dobhat egy e-mailt([email protected]) Mindenkinek sok sikert!
20
nemco es kory76! eloszor is sok sikert nektek! az a kerdesem volna ,hogy: ti menyit keszultetek? es hany evesek vagytok?
Mar meg van a jegyem 22.ere.
Én dec 8.a körül mennék ki párizsba, jobb lenne nem egyedül menni, ha valakit érdekel hívjon:Laci 20-245-0494
Nemco, én dec 8.a körül mennék párizsba. Nem megyünk együtt?
Végülis ugy döntöttem hogy Aubagneban jelentkezek, 22en idulok.
Wampa nem tom mi a bajod, muszály halál komolynak lenni?? Az is baj ha egy kis hülyeség belemegy beszédbe, de szólj ha nem tetszik 😄
veszelka
párizs, sûrûbben járnak a buszok visszafele.

Szerintetek hol jobb jelentkezni Strasbourg vagy Párizs?
Errõl meg eszembe jut az Oroszlánkirály,mikor a varacskos disznó megkérdezi,miközben döglenek az éjszakai szavannán,a csillagos ég alatt.
Kb.,nem emlékszem szó szerint.
-Te ,mik azok a fénylõ izék fent?
-Azok fényes lyukak egy sötét vásznon.
-Vazzeg...de jó!Képzeld az a hülye gondolatom támadt,hogy azok millió fényéévre lévõ
izzó gázóriások,

Én mindig azt hittem,Castelnaudary egy városka,Toulouse-tól nem messze,
Ahol van egy laktanyája az Idegenlégiónak,a Quartier Danjou,amit pár helyen D'Anjou nak irnak😊 és a 4 Regiment Etrangere állomásozik ott vala.

A foyer-ra mindig azt hittem hogy egy rövidités a katonai szlengben,a Foyer du légionnaire-é,ami légiós kantint jelent.

A mihez képest több a misszió még mindig él.....az éles misszio is.Van tompa is?

Két uj kérdésem:
-Mi a farmokon?
-Mi a tiktokk?

Egyébbként csendben megjegyezném,elég kevés a Légio történetében az olyan önkéntes,aki azért ment ki,mert egy nap megvilágosodott mint Loyolai szent Ignác,és azt orditva ,hogy :Ezentúl életem és vérem Franciahoné! kivágtatott az elsõ toborzó irodába.
Valamivel több volt a kalandor,börtöntöltelék,széplelkû ifju,volt katona stb.illetve ahogy csökken azok száma akik a törvény elõl menekülnek oda,annyival nõ a megélhetési légios jelentkezõk száma.Illetve a facebook idiótáké.
A nagy történelmi fordulópontok is jól lemérhetõek,pld '56,a három magyar altiszt se biztos hogy azért ment ki,mert egy nap arra ébredtek,vérprofi vagyok,az utam a Légió,tadámmmm.Mégis "elég jól"helytálltak.Remélem tetszik érteni ,mit irdogálok.

A nagy profikkal amugy is ki van a f...om,a facebook az ilyen nyomorultak gyûjtõhelye,sötét napszemcsi,fotoshoppos táj,a haver csoda játékpuskája és angolul kiirva,hogy a zsoldosok nem döglenek meg csak a pokolban gyülekeznek.....

Illetve a másik jóféle csapat,amelyik fehér kepiben,tábornoki vállappal,amerikai kitüntetésekkel pózol,a századeleji zuávok egyenruhájában.

Bár ez jó ötlet,lehethogy csinálok pár ilyet az enyémre is😊

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Castel - Castelnaudary (a kiképzõhely, azon belül a farmokon)
A foyer - a "közért" a laktanya területén
A többi tiktokk 😄
Nem,nem....tényleg érdekelne.Rambo nem,az egyéni szocprobléma nyilván.

Wampa, az újak kedvéért kérdezed vagy csak hülyülsz?? 😊 (am bocs, nem tudtam netezni pár napig)
jaj ne, zoltááááán 😄D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ok😛
Metált?Bírod?😊

én csak az ucsóra tudok válaszolni: valójában csak irigy vagyok rá, ezért beszéltem róla megvetõen, sajnálom 😞

😄DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Nekem is lenne kérdésem a légios urakhoz.
1.Mi az a Castell?
2.Mi az a "foyer"?
3.Mihez képest több a misszió?
4.Milyen az "éles" misszió?
5.Aki a pénz vagy egyébb miatt lép be,miért neheziti a többiek szolgálatát,ha amugy egy talpraesett pail,szemben a fanatikus gyökérrel aki hülye mindenhez?
6.Mi a fasz bajotok van Rambóval?Rambo egy hõs😛

Bonne nuit 😊

igen,ez is része a játéknak...
Oké,ennyit mára tõlem.
Bonne nuit.
azért azt is tedd hozzá, hogy aki meg csupa kalandvágy, és rambo feeling miatt megy az meg iszonyat beszopja adott esetben az 5 évig tartó láblógatást, stage commandozást, és 0 éles bevetést, ez is mint minden más szerencse kérdése 😊 (arról már ne is beszéljünk hogy az önjelölt "rambo" esetleg, irodaasztal mögé kerül, vagy a konyhába mert a légiónak ott van rá szüksége...)

Egyre több az olyan misszió ami élesbe megy és ott az olyanok akik csak a pénzért,vagy azért jöttek mert apuka nem adta nekik oda a BMW kulcsait csak még kockázatossabbá teszik a munkát.
igen, ez már lett párszor itt is és máshol is sulykolva, de a nagy többség sose fogja felfogni hogy az a pár ezer eu-ro ami itthoni szemmel sok, az kint lószar, fõleg ilyen "meló"-ért..., szóval ez is pont olyan amint aki itthon mentõsnek vagy tûzoltónak megy, vagy megy hivatástudatból, kalandvágyból, vagy egyéb okból, vagy ha nem inkább kerülje messzire... 😊

nyilván mivel a "felesleg" amúgy is "alkalmatlan" lesz a légiós szolgálatra a gestapó szerint 😛PP

nem

Annyit még muszály hozzátennem (az itt olvasottak miatt: "mennyi pénz"?,"kifizetik-e a visszautat","levonják-e a borotvahab árát vagy sem",stb.),hogy:

Ha csakis a pénz miatt lépne be valaki a FR-idegenlégióba,akkor inkább ne tegye,mert elõbb vagy utóbb (inkább elõbb 😊) meg fogja bánni és plussz még megneheziti azoknak a szolgálatát is akik az egészet komolyan veszik...
Olyan pedig az utolsó 4 évben NINCS hogy több ember feleljen meg mint amennyire szükség van!!!
És igen "Castell"-ban eléggé klassz a "foyer" csak az elsõ hónap alatt amig a farmon tartózkodik az ember hát nemigazán tud bevásárolni,ezért az oda (farmra) való indulás elõtt ellátnak minden tisztálkodási eszközzel,ruházattal és tanfelszereléssel (szótár,füzetek,stb.) aminek az árát természetesen levonják a bérbõl,de nem gáz,mert az eltöltött 1 hónap a farmon terepnek számit amiért természetesen jár a tereppénz (4-5 hónap késéssel érkezik meg a számlára,de megérkezik).
Te szolgál(tál)sz valahol?
veszelka
Senki se tudja.

pénzt dobnak fel

akkor mi van ha több ember felel meg, mint amennyit õk fel akarnának venni? ez esetben hogyan, milyen szempontok alapján szelektálják/rangsorolják a megfelelt egyéneket?
ki tudja kinek mi a legfájóbb pont a kiképzés alatt... 😛

nem, ha már felvettek akármekkora szar alak vagy hiddel találnak neked helyet ahol nem okozol gondot, ha más nem a börtönben 😄 azt végül is felfoghatod 2kirugásnak" ízlés kérdése 😊

nem is azt mondtam hogy nincs közért a közelben, hanem azt, hogy mondjuk az alapkiképzés alatt nem biztos hogy azon jár majd az eszed, hogy old spice borotvahabot vegyél-e vagy inkább gillette-t.
ja és van egy kérdésem is. arról már hallottam, hogy valaki megszökött, mert nem bírta vagy nem akarta tovább csinálni. viszont olyanról még nem hallottam, hogy a szerzõdés lejárta elõtt kirúgtak volna valakit. ilyen elõ szokott fordulni? és ha igen, akkor miért?
van "közért" a laktanya területén, "foyer" álnéven futnak 😛PP

szerinem az elsõ pár hónapban nem nagyon van lehetõséged kimenni a közértbe. szóval igen, már belátom, hogy úgy a logikus, ha biztosítanak számodra mindent, és az élelmen, ruhán, szálláson kívül mindenért pénzt vonnak le a béredbõl (azért õk sem olyan gazdagok, hogy mindent ingyen adjanak)
de ha nm is vonnak le ugy is meg kellene venni. nm? tehat nm olyan nagy baj az ha levonjak! csak ne vonjanak le tobbet a kelletenel! nm tudom olyan lehete?
Ez Igaz!
Itt azt írja, hogy bizonyos dolgokat (borotvahab, felszerelés) a zsoldból vonják le. ki mit tud errõl?
Sztem nem, legalábbis én nem nagyon tudok rólla.. 😊
Ok.,értem.Egyébként van itt a fórumon jelenleg szerzõdésben lévõ légiós?
-.-" tom h nincs kizárva, csak az adott helyzetben van amirõl beszéltünk..
Hello,melyik ezredben szolgal a tesod ha nem titok?
Veglesges eltiltas nincs kizarva!
Mert akkor most volt egy potyaút.. Ha meg újra akarsz jelentkezni(végleleges eltiltás kizárva) akkor meg megint fizetsz.. 😄 Hátha sikerül.
Ja, az lehet de nem biztos, hogy azzal elõrébb vagyunk 😊
de ha nem sikerül a felvételi,akkor odáig kapsz vonatjegyet ahol jelentkeztél! én így tudom!? könnyebb hazajönni!
mert valahol irták xD
és miért? akk mit fogok?