3500
A Francia idegenlégió
-
Spártai #2380 Egy volt Légiós véleménye aki 8 évet töltött ott:
"Nem tudom miként és hogyan mennek most Aubagneban a dolgok de minden fórumon csak azt olvasom senkit nem vesznek fel. Szerintem inkább veletek van a baj mert amikor én 2001-ben oda kerültem akkor sem volt másképp mint most. edzi edzi és edzeni!!! Egészségügyileg nem lehet ennyi ember selejtes nem tudom elképzelni, hogy mindenki ilyen tunya! Csak rajtatok múlik és nem úgy kell hozzáállni "majd lesz valahogy" ez így helytelen. Csak akkor menjetek oda ha valóban azt akarjátok csinálni ne pusztán azért, hogy menők legyetek mások előtt mert ott megtanultok tisztelni és becsülni valamit. Én komám azt nem értem, hogy sok senki csavargó azt hiszi nyaralni megy (de tisztelet a kivételnek) én szar fogakkal és szar térdel mentem oda sőt még priuszom is volt mégis bekerültem!!! Nevetséges, hogy egy minimális fizikai követelményt nem tudtok teljesíteni mert a jelentkezők 70% ott hullik ki! Ezért komám nem érdemes sírni készülj fel és úgy menj oda szedd össze magad!"
A lényeg benne volt szerintem:) -
Néreusz #2379 Szia kory!
Mi együtt voltunk Párizsban és Aubagne-ban.Mikor leszel itt,beszélnék veled. -
#2378 7 nívót kell futni, és állig kell húzni.
fizikai követelmények -
imgerju #2377 Lehet,hogy nem csak a gyerek miatt nem vettek fel,de mellig kell húzni,ezt olyantól tudom aki sokat húzott,de csak 12 szabályos volt és őt felvették.Talán ha jobban odatetted volna magad akkor nem lett volna unalmas,bocs,de én így érzem. -
kory76 #2376 Sziasztok! Rengetegen mennek ki minden héten. Nagyon fontos a sport, de legalább annyira fontos az IQ-teszt eredménye is. Nekem van egy kislányom és ez volt a legfőbb ok hogy nem vettek fel. Nagyon sokat számít a kinézet ia, hogy a súly-magasság arány jó legyen. Aki testesebb annak nagyon kevés az esélye. Inkább a vékonyabb testalkat a nyerő ott, legalábbis két kiválasztást végignézve ezt tapasztaltam. Én nem készültem eleget a sportra sem (ezt ott kinnt vettem észre magamon). Minél többet kell futni a nívókból ami egyébként nulláról indul, tehát minimum 8-at kell megcsinálni, de 10-től a nyerő. és a felhúzás rögtön a futás után van, tehát levegőtök alig lessz addigra. Nagyon rá kell készülni. Egyébként állig kell!!!! Hogy kit miért vesznek fel sosem árulják el, ahogy azt sem miért küldenek haza. Én sok olyan embert láttam hazaindulni akiről azt mondtam tuti felveszik, és láttam olyanokat indulni a kiképzésre akire fogadni mertem volna hogy hazaküldik. Senki nem tudja mi alapján szelektálnak. Azok járnak a legjobban akik Augbange-ban jelentkeznek, mert csak onnan fizetik a napokat. Én Strassbourgban jelentkeztem, innen 3 nap mulva vittek Párizsba. Itt egy hétig voltam, átvittek vonattal Augbane-ba és csak innen fizették a napokat. Addig csak feleslegesen telt az idő, és dolgoztattak, ahogy egyébként végig kell, mert ezért fizetnek.Legyetek jók, próbáljátok meg mert nagyon megéri ha felvesznek valakit!!!! Nekem igaz unalmas volt az az egy hónap amit kinnt töltöttem, de örülök hogy megpróbáltam. -
toktam #2375 szerintem 17el már nem lesz gond:D
-
gergő1011 #2374 17 -et mellig felhuzva. mert nemrég informálódtam h nem állig kell hanem mellig -
#2373 hányszor tudod felhúzni magad?:) -
toktam #2372 Szerintem nem feltétlen probléma,
ha szikár vagy és bírod a súlyt akkor nem hiszem h problémáznak, a fizikai teszteken gondolom kiderül mennyire vagy stramm, legalábbis az lenne a dolog célja hogy bizonyítsd alkalmas vagy...
Én is vékony testalkatú vagyok, mégis jobban bírom a súlyokat, mint a kigyúrt cimboráim....ilyenkor mondják hogy nem a külső a lényeg :D
Szerintem erre olyannak kéne válaszolnia aki kint van, vagy volt....
De tudtommal vannak ott vékony testalkatú emberek... -
gergő1011 #2371 az erőléttel nincsenek gondjaim szerencsére. -
Francsics #2370 hat egeszen biztosan nem elony
a menetfelszereles 15 - 20 kg , es ezzel kell menned pl. 30 km-t.
en ezert mondtam par sorral lejjeb hogy 90 kg akarok lenni legalabb.
szerintem neked is legalabb 80 ig fel kene tornasznod magad -
gergő1011 #2369 sziasztok!
én 177cm 62kg vagyok csak ez az egy bajom mással nincs probléma szerintetek emiatt elfognak küldeni?? -
Nemco #2368 Igen ezert kerdeztem hogy miert penteken, mert valahol irtak hogy nem biztos hogy hetvegen beengednek.
Sok sikert. -
toktam #2367 Kedden akartam menni(jan 18) de már nem volt hely arra a járatra...így pénteken megyek...hétfőn nem indul busz marseille-be....
egyébként 22éves vagyok....
a hétfőt gondolom azért írtad h ne hétvégére érjek oda...erre én is gondoltam, de már ez van...
-
Nemco #2366 Toktam nem lenne jobb inkabb hétfőn menni?
Megkerdezhetem hany éves vagy? -
Francsics #2365 találtam egy jó videót, most csinálták
http://www.youtube.com/watch?v=rZPX-Jm6GaI
MAGYAR FELIRATTAL :):) -
Néreusz #2364 Cooper nincs a felvételin.Luc-leger van helyette.Coopert majd csak Castelban futsz ha felvesznek.Viszont ha jót futsz Cooperen,nem lesz gondod a luc leger futással,bár az egy kicsit másfajta futás.Mindig megállsz,s utána kell felgyorsítani.Szerintem nehezebb mint a Cooper.A másik:felesleges 3-8 kg-ot hízni izomra,mert kurvára leszarják,hogy milyen izmos vagy.Inkább ügyelj a testmagasság-testsúly arányodra.A többlet kg hátrányodra van a húzódzkodásban,futásban.Erre a pár hónapra már hagyd abba a badyzást,és csak fuss,húzódzkodj,fekvőtámaszozz.Igyekezz a szériák között minél rövidebb időket pihenni.De bocs,hogy ennyit okoskodom.:DDD -
toktam #2363 Köszönöm szépen. -
#2362 jószerencsét neked. -
Francsics #2361 kicsi a világ :)
az előző kérdésedre válaszolva
a cooper-en legalább 3500 at akarok futni (ez nehezemre esek egyenlőre)
jelenleg 87 Kg vagyok ezt is feltornásznám 90-95 ig természetesen izommal :)...és ez sajnos nem 1-2 hónap -
Néreusz #2360 Én meg Győr mellett lakom.:) -
Néreusz #2359 Szia!Azt hiszem sejtem,hogy ki vagy.Egy kérdésem lenne,a magyarok közül kiket választottak be rúzsnak?A Gyulának sikerült?Tudod,ő jelentkezett Lille-ben. -
Néreusz #2358 Áruld el nekem,hogy fizikailag mi a cél amivel jelentkezni akarsz. -
Francsics #2357 nálam azóta már változott a terv, én júniusban megyek
nem tudok felkészülni fizikailag márciusig
meg ha felvennének jobban jön a nyári éghajlat :) -
toktam #2356 én jan. 21-én pénteken indulok.....
Francsics ha jól emlékszem azt írta pár bejegyzéssel ezelőtt hogy március táján megy.... -
#2355 Mikor indultok? Csak hogy ne csökkentsétek egymás esélyeit... -
toktam #2354 jaja :) lesz idő gondolkodni, bár ha úgy utazik valaki hogy ez felmerül benne, akkor már régen rossz....
Mindenesetre tényleg kényelmes hogy nem kell átszállni sehol....
Az út meg hivatalosan 25óra15perc...a busz 00:15 kor ér Marseille-be, szóval reggelig lesz idő a google-maps-os térképet fejtegetni:D
De egyet értek veled...mindenképpen megyek:D -
Francsics #2353 hát érdekes egy politikájuk van :D
Hát ez van... mindenképpen megyek :)...
meg ha kiszámolod még így is jól jártál... nem kell átszállogatnod
azt vágod egyébként az odaút kb 22-25 óra lesz ??
adddig végig tudod gondolni biztosan akarod-e. -
toktam #2352 Ma délután vettem meg a jegyet, én se fizettem pluszba semmi baromságért...
Ez a legolcsóbb állítólag minden kedvezménnyel együtt....
De én is meglepődtem, mert a volános honlapon is azt írták h 15 990-28 710Huf....kérdeztem is..de ez volt csak, nincs választék azt mondta a monitor mögül a nő.....így már nem is maradt pénzem a hazaútra, ha nem vesznek fel....izgalmas lesz.... -
Francsics #2351 hááát nemtudom....én nekem 15 990 et mondtak biztosítás nélkül
meg ilyen hülyeségek nélkül -
toktam #2350 Még egy talán nem mellékes infó:
A jegy Budapesttől Marseille-ig 16-25éves utasnak 28 710Ft.
-
Francsics #2349 köszi. ez nekem is jó info mert én meg Győri vagyok :) -
toktam #2348 Üdv,
az ügyfélszolgálati vonal tényleg tudott segíteni...sok városban vannak viszonteladók, ahol meg lehet venni a jegyet előre....
Gondoltam közlöm ha valaki hasonló cipőben járna...
Minden jót :) -
toktam #2347 köszönöm szépen a gyors választ...
Minden jót:) -
Francsics #2346 hello Toktam !
őőő azt nem tudom hogyan lehetne megoldani Derecenből
dee szerintem ezt telefonon is lehet foglalni
minden esetre itt egy ügyfélszolgálatos telefonszám (őket azért tartják :))
Ügyfélszolgálati vonal: +36 1 219-8079
szerintem ők biztos tudnak segíteni -
toktam #2345 Helló Francsics,
a múltkor kiírtad ide a buszos utazás lehetőségét árakkal, miegymással, azt hiszem a volánbusz honlapját is belinkelted....
Nem, tudnád megmondani, h a marseille-i járatra lehet e jegyet foglalni, mert én csak internetes jegyvásárlásra találtam lehetőséget, ahhoz kéne egy bankkártya, de én annak híján vagyok....
Se egy infóvonalas telefonszámot, se foglalási lehetőséget nem találtam, a személyes elővétel meg egy kicsit problémás Debrecenből....
Nem tudnál segíteni valami infót szerezni hogy tudok jegyet foglalni, mert gondolom hogy ha csak úgy odamegyek induláskor akkor az orosz rulett, vagy van hely, vagy nincs....
Előre is köszi -
#2344 mennyit futottál, húzozkodtál? -
mufc17 #2343 üdv mindenkinek!
kory76!-remélem nem leszek túl bunkó, de szeretném megkérdezni hogy miért nem választottak ki?
a többiek netán jobbak voltak valamiben ,vagy egyszerűen sokan jók voltatok ,csak nem kellett már több ember,továbbá kíváncsi lennék hogy a fiatalok vagy inkább az ilyen 30-as korosztály volt többségben? -
kory76 #2342 Sziasztok! Most jöttem vissza, sajnos nem választottak ki "kiválasztáson". Ha van kérdésetek vasárnap itt leszek szerintem, válaszolok! Próbááljátok ki egyszer, nem veszítetek semmit:)
-
Francsics #2341 akkor valobam felre ertettelek.... jah igy mar van ertelme :)