A Francia idegenlégió

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Am ha Katonai (tiszti v bármely) fõsulira meek akkor ott is van egy kis kiképzés?? Mert gondolom nemcsak arra jó h nagyobb ranggal kezdjek a honvédségnél.. igaz-e?
mert a Honvédségnél a Bercsényi special forces sem egy gyenge csapat.. az jó lenne.. Eddig a honvédségnél ez tetszik a legjobban.. 😄
Hát.. xD még van jópár év h felnõjek.. 14 1/2 vok és ahogy tervezek nem biztos h belefog férni az életembe.. 6 év az sok és a honvédségnél is tervezem a karrierem.. jól tanulok szóval ha sikerül felvételizni majd egy jó katonai fõsuliba akkor lehet h nem.. sztem ettõl függ.. nem ilyen egyszerû .. 1- 1,5 éve azthittem de tényleg ne szabad elsietni, mert ez enm kisdolog, itthagyni a családot , barátnõt meg mindent hátrahagyni.. persze jó fizu meg minden de akkor is. Lehet h még kis taknyos vok de már akk is látom, h tényleg nem könnyû, már mondták jópáran és igazuk van!
Szóval válasz: Még nem tom, ahogy hozza a sors! De minden esetre ha úgy jön h meek akkor mindenképp! 😉
te Ghin! te mesz a legioba?
Ez tetszik a legjobban .. de nem tom mit csináljak vele..
Én is szúrok be egyet jó lenen ha az flv fájlt el tudnám inditani vhogy de nem megy :S
amúgy nem a*
EVEL KOMPENZALOM A HULYESEGEMET!!
BOCSI EZ VELETLEN VOLT!!! NM AKARTAM EZT A VIDEOT BERAKNI!!!!
Igazad van Ghin!!! teljesen egyetertek. en szerintem ha csak magaddal foglakozol. jol felkeszulsz testileg lelkileg akkor keves az eselye h ne sikeruljon. en jovo nyaron szeretnek menni mar egy jo ideje eldontottem!!! DE hogy oszinte legyek MEG SEM FORDULT A FELYEMBE H NM FOG SIKERULNI. lehet tul elbizom magam, de ha ugy alsz a dolgokhoz hogy nm fog sikerulni akkor nm is fog! SZERINTEM!!!!
AM enma statisztikára kell hivatkozni, kit érdekel h másokat felvesznek-e magával foglalkozzon mindneki.. a statisztika semmit az csak bemutatja h ,,általában" hogy megy a dolog.. de az nem fontos
Heló mindenkinek,beszámolót most nem irhatok mert reggel korán kelés,de ami a statisztikát illeti a 10-bõl 1 még mindég állja.
Igen,mindég sokan jelentkeznek DE télen akkor is kissé gyengébb a "forgalom" Aubagne-ban.
És 1 apróság: sokakkal megesett hogy jelentkeztek Strassbourg-ban vagy Párizsban és az azon a napon bal lábbal kelõ szakaszvezetõ visszautasitotta õket hogy "gyertek vissza jövõre" és a srácok hazamentek öszzetörve hogy "basszus,nem feleltem meg,stb.",NA,ha ilyesmi történik veletek akkor elutaztok a legközelebbi város toborozóirodájába (Lyon,stb.) és igy egészen Aubagne-ig ha kell.
Ismerek egy srácot aki Braziliából repült Párizsba hogy belépjen a légióba és az ottani ügyeletes azt mondta hogy nincs hely,jöjjön vissza pár hónap múlva,igy szó-szoros értelemben az utcán maradt de a végén jól jött ki mert látta pár óra múlva az alakot elmenni majd se szó se beszéd megint becsengetett mikor is 1 másik személy nyitott ajtót aki természetesen befogadta...-másnap az elõzõ napi szakaszvezetõ nagyot nézett: "te itt"?,de már mindegy volt mert már listán volt 😊
Úgyhogy nem szabad sosem feladni!
Jó éjt mindenkinek.
a "rohadt sok jelentkezõ" az mit jelent ?

mert ha pl azt mondják van 10 helyünk 1000 emberre akkor neki se vágok😄
de pl azt mondják hogy mindenkit felveszünk aki arra érdemes, máris más a dolog....
hy all , már 100x elhangzott h nem kell társsal menni, de ti tudjátok vagy aki új olvasson vissza.. sokkal több kiderül belõlle mintha fél-1 napot vár a válaszokra..
SNC
Akkor te a REP nél vagy ezekszerint?

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

hat az engem is erdekelne h kb. milyen a psihologia teszt!!! arra lehet keszulni vmilyen formaban?
azért irtam ezt az elöbit le mert én dec végén vagy januárba akkor menni rem akkor megy v.ki aki jártas franciába mert 2 ember több mint 1 írjatok akit érdekel de ha nem jön senki én egyedül is meek kb menyi lehet a kiut??
ittas vezetésem volt jogit ujra kellett csinálni de most kapom vissza dec 2 án a elfüg. meg csop.garázdaság volt amibe csak végig nézem hogy haverom hogy ütt szét egy kocsit 2 társammal a 3dik lefogta a havert igy õ lett a 2 rendõ én meg a 4 rendû pedig nem csináltam semmit ez m.o. sajna.Gondolom ekkor ezeket a gestaponak nem ajánlatos mondani ugye?Mert ha oott hazudol akkor nem vesznek fell hm?Nem köröz a rendörség amugy simán mehetek külföldre.pl mien kérdések vannak a textbe meg az elbeszélgetésen mert sok ember ezen bukik meg az halotam hogy igaze ez? elöre is kösz
Nem kell erkölcsi bizonyítvány,a felfüggesztett meg nem nagy szám,a légióba úgy se fogják megtudni,hogy neked itt magyarországon van felfüggesztetted.Gondolom nem köröz az interpol akkor meg nincs semmi gond,szóval ettõl még felvesznek.A psziho vizsgálat az meg abból áll,hogy kikérdeznek és minnél nagyobb nyomást gyakorólnak rád.
Sziasztok
Kell erkölcsi az idegenlégióba vagy nem?Mert nekem felfüggesztetem van 2 évbõl már lement 1 év.A psziho vizsgára textet nem tudtuk?elöre is köszi
Hát igen ma már nagyon sokan jelentkeznek több országból,kisebb nagyobb eséllyel és sikerrel.De ha valaki tényleg nagyon elszánt és jól végiggondolta ezt az egésszet meg természetessen készûlt is rá példáúl fizikailag annak tényleg érdemes nekivágni.Lehet,hogy igen,érdemes oda-vissza megvenni a jegyet mert ha nincs pénzed,vagy nem viszel magaddal eleget könnyen ott ragadhatsz.Azt meg nem tudom,hogy ott a magyar nagykövetség mennyire segítõkész,adott esetben tudna munkát adni vagy esetleg segítene a visszautazásban.Egyébként mit tudtok azokról a magyar próbálkozokról akik megpróbálták a légiót,olvastam a régebbi írásokat volt olyan akit elküldtek,de írták,hogy megpróbálják újból, velük mi lett, sikerûlt másodjára?Jó lenne egy olyan magyar beszámolót elolvasni aki mostanában jött vissza a légióból és elmesél több dolgot,hogy most mi a kritériumok statisztikák stb..Köszi az infokat!Aki meg megpróbál bekerûlni a légióba annak sok kitartást és szerencsét kívánok.
azt én is hallottam, hogy télen kevesebb a jelentkezõ. de mostanában már mindnenki inkább azt mondjta, hogy tök mindegy,mikor mész, mindig rohadt sokan vannak.
Igen,télen kevesebb a "konkurencia".
Nyáron az emberek nagyrésze szabin van,gondol egyet,felül egy vonatra vagy repülõre és irány FR-ország,viszont ha pl. csak az odafeléútra van pénz a zsebben akkor ez télen mindjárt nehezebb.
Igen,télen egy kicsit nehezebb a kiképzés is a hideg miatt,sok hó nem szokott esni Castel-környékén,de ha télen vagytok ott akkor a Képi blanc-menet után el fognak vinni titeket sielni Formigueres-be 1hétre ami nagyon klassz.
sziasztok!MI alpján döntöttek a felvételrõl mert nem nagyon értettem,inkább az idõsebb vagy fiatalabbakat veszik fel,vagy vegyessen?A filmben lévõ jelentkezõk tavasszal mentek felvételre amikor jó idõ volt,azért jelentkeztek egy páran.SZerintem télen érdemessebb jelentkezni mert akkor nem sok jelentkezõ van a minusz 20 fokba és a nagy hóba nem hiszem,hogy sokan mennének.Legalább is ez az én véleményem.
a filmben amit én látok.

Számomra meghökkentõ volt hogy már a válogatáson lemorzsolódik a fele társaság
És mi még furcsa volt hogy már az elején (elsõ nap) ugy bántak velük mint a kutyákkal.. persze így utólag meggondolva bizonyára phsichológiai alapjai vannak

Valaki kérdezte mi alapján döntik el ki megy és ki marad...a film elsõ részében kiderül 😊
http://www.youtube.com/watch?v=uy0QsV1CWhE

Errõl a videóról beszéltem, szerintem elég élethûen mutatja be hogyan zajlik ez a dolog (bár csak elképzelésem van róla)

ez 5 részes, én csak az elsõ részt linkeltem be...a többit megtaláljátok cím alapján
...nem azt akarom mondani hogy a nem harci században (Compagnie Combat)szólgálók kevesebbat érnek vagy valami hasonló sületlenség,DE,van az ezred néhány harci százada meg az ellátó,adminisztrációs,stb. század,úgyhogy vágjátok a különbséget.
Az elõzõ üzenetem végén igazán rosszul fejeztem ki magam.
AZ meg hogy KI-HOVÁ kerül csakis tõletek függ!A "Castell" elsõ napjától érvényes a szekció-fõnökök szólása hogy: "tous dans la tête" (minden a fejben van).Az alapkiképzésen sokat fogtok nélkülözni,sokat fogtok dolgozni,ha most jelentkeztek akkor kb. decemberben kerültök a farmra ahol hideg lesz,fáradtak lesztek és éhesek sokszor,DE,"tous dans la tête" 😊)És pl. amikor kb 4-5 hónapra rá Korzikán a Camp Rafalli sorakozóterén a melletekre tûzik a BREVET PARA-át majd ti döntitek el hogy meg-e érte vagy sem (szerintetek?).Legyetek jó fizikai kondiban,(nem kell kigyúrtnak lenni),menyjen jól a kötélremászás a futás a húzódzkodás és minden parancsot teljesitsetek habozás nélkül (NEM GONDOLKODÁS NÉLÜL).Ha motiváltak vagytok,már pedig azok kell hogy legyetek,akkor azt mutassátok is meg.
Ha valakit érdekel még valami,kérdezzetek bátran.
Helló,
Aubagne-ban a jelentkezõket természetesen a saját nyelvükön kérdezik ki és a további beszélgetéseket is magyarul fogják levezetni veletek (tesztek,stb) egészen Castell-ig,ott meg ha meghallják hogy pl.magyarul beszéltek majd nyomjátok a fekvõket,na de ha nem azért,akkor majd másért 😊.Ami a végzettségedet illeti,én azt tanácsolom neked hogy ne hallgasd el,sõt,készits 1 fénymásolatot a diplomádról és add oda nekik,ezzel bizonyitod hogy van munkaszokásod és adsz magadról egy amolyan intelligencia-indexet (ha fogalmazhatok igy).IGEN,le fognak szarni ha pl. gyenge fizikumú vagy,nincs kondid,sûrûn lesérülsz,önzõ vagy,stb.,ez természetes.
"Kemény hely",ez embertõl függ,de az iroda meg a konyha miatt nem kell aggódni,sokak hosszú ideig nyavalyognak az ezredüknél hogy hasonló beosztást kapjanak mire összejön nekik.Az ilyeneket megkülönböztetik a harci században szolgálóktól.
mondjuk ezen kár aggodalmaskodni.szerintem ha faszagyerek vagy a kiképzésen, jól bírod, nem nyavalyogsz, jók az eredményeid, akkor hülyék lennének egy jó katonát elpazarolni az irodába. láttam egy videot, melyben egy néger srác a kepi menetelésnél annyira kivolt, hogy alig kapott levegõt. meg kellett állni. fogták a hátizsákját, és odaadták az egyik társának, õ meg csak a clarion-ját vitte, és még úgyis alig bírt menni. gondolom az ilyeneket rakják be konyhára meg irodába, a keményeket meg viszik a keményebb helyekre. legalábbis így a logikus szerintem. szóval ha bénáskodsz az alapkiképzésen, akkor neked is jobb, ha utána egy kevésbé embert próbáló helyre vezényelnek.
megfigyelik h melyik lenne neked a legjobb és oda tesznek.. nincs olyan h a jobbbakat ide a rosszakat oda.. (legalábbis sztem)
ja azt vágom, hogy megkérdezik, de ha nem vagy az alapkiképzésen a legjobbak között, akkor nem nagyon érdekel senkit hogy te mit szeretnél.
am asszem elõtte megkérdezik h hol is szeretnél Te szolgálni melyik ezredben , de nem tom h beleköt-e az amit te szeretnél.. ennyi erõvel sztem mindenki dzsibutiba mennne mert ott a legtöbb a fizó meg kourou -ba .. m1 nem tom
minden bizonnyal valami francia tv csatorna felvételét vagy csak simán francia stáb által készített mûsort láttál, és a mûsor kedvéért franciául tudó jelentkezõket mutattak.ha tudni kéne franciául ahhoz hogy bekerülj, akkor szerinted minek van francia oktatás? de elég ha józan ésszel végig gondolod: szerinted ki a francot vennének fel, ha követelmény lenne a francia nyelvtudás? amúgy be tudod linkelni azt a videot? érdekelne engem is.
mondjuk én ennek ellenére február-március körül beiratkozok egy pár hetes intenzív francia nyelvtanfolyamra. ha nem vennének fel a légióba, a nyelvtudás mindig jól jön. ja és lenne egy kérdésem nekem is:
azt mondja mindenki, hogy iskolai végzettséget leszarják. de mondjuk ha ha valakinek közgazdász diplomája van, ért a számítógépekhez is, angolul is tud, akkor igen kevés az esély arra, hogy valami harci ezredhez kerül, nem? (max ha az elsõk között csinálja végig az alapkiképzést, és akkor választhat, hogy melyik ezredhez kerül)
én roppant csalódott lennék, ha felvennének, és beraknának a parancsnoki központba könyvelõnek itt írja, hogy akár az is lehetsz, ha a légiónak ott van rád szüksége . szóval szerintetek érdemes lenne elhallgatni a közgazdász diplomát, ha nem akarok könyvelõ vagy egyéb irodakukac lenni? mert én pont azért mennék a légióba, mert rohadtul nem akarok egy köcsög irodában baszakodni egész életemben, úgy, hogy még meg sem fizetnek rendesen. inkább meghalok valamiért, mint élek a semmiért.
Srácok annyi kérdésem lenne
biztos sokan feltték

de néztem videókat a besorozásról...és ahogy elnéztem mindenkivel franciául beszélgettek el, és a tesztet is franciául írták...

most akkor kell franciául tudni vagy sem ???
(persze tudom érdemes tudni minimálisan franciául, de most elbeszélgetésen sokat nem tudnék nyökögni)

-BOCS A 2060-as válaszomat Wampának szántam-
Marseille-tõl Aubagne-ig a busz ára max 2.50,a busz a La Timon állomásról indul és 30 perc alatt odaér.
Ha 12:00 és 14:00 között értek oda senki sem fog veletek foglalkozni mert ekkor van az ebédszünet,de elüthetitek az idõt a közeli Mc'Donald's-ban,ahol van wifi-internet kapcsolat.A lap-top miatt nem kell aggódni,a Castelnaudary-kiképzés után (amikor visszajöttök megint Aubagne-ba 1-2 napra) visszaadják ugyanúgy mint a mobiltelefont.
Nem tudom ki az a Lecsó Zsolti.Az elmúlt minden nap itt lehettem mert volt néhány szabad napom.Holnaptól megint nyomulás lesz de ha valakinek segithetek nyugodtan kérdezettek.
Üdv. mindenkinek és kiartás!
Lol😊)
Megint egy szupertitkos black ops wanabe😊
Abban mondjuk igazad van,hogy nem fogom tudni te egy freskó vagy,vagy a hiba a képben.Szerintem az utóbbi,de mérhetetlenül hidegen hagy,csak ne oszd az észt,nemcsak kamasz gyerekek olvasgatják ezt a fórumot.
Ja,ja...olyan komolynak hitted,hogy beirsz valamit ide Lecsõ Zsolti stilusában,aztán mindenki megborul.Tényleg,csak nem Lecsõ urhoz van szerencsénk?😛

A "duma" amit "elsütök" nem net-rõl levett lista és nem "légiósismerõstõl" hallott történet.
Nem leszek,se nem hiszem magam légiósnak.Hidd el hogy semmiféleképp sem lehetsz az aki engem "képbe" tesz.
Az én hibám,komolyabbnak hittem egy kicsit ezt a fórumot,na de hagyjuk.
Jó éjt.
Volánbusz

http://www.volanbusz.hu/search_int.php

Ezt itt találtam és olyan jegyet kell kérned amire nincs semmi biztosítás
(pl nem visszaváltható)... és akkor csak 15 990...
Csak hogy képben legyél,a veszteségek pár régebbi "missziónál":

TONKIN 1883 - 1910 2064
FORMOSE 1885 33
DAHOMEY 1892 - 1894 37
SOUDAN 1893 - 1894 2
MADAGASCAR 1895 - 1901 260
MAROC 1907 - 1914 325
TONKIN 1914 - 1940 55
MAROC 1920 - 1935 1496
SYRIE 1925 - 1927 45
GUERRE 1939 - 1945 9017
INDOCHINE 1945 - 1954 10483
MADAGASCAR 1947 - 1950 5
TUNISE 1952 - 1954 14
MAROC 1953 - 1956 66
ALGERIE 1954 - 1962 1976
MAURITANIE 1956 - 1957 3
TCHAD 1969 - 1970 8
ZAIRE 1978 5
TCHAD 1978 - 1979 1
LIBAN 1983 - 1984 5
TCHAD 1988 1
KOWEIT 1991 2
YOUGOSLAVIE 1992 4
CONGO 1997 1

Jelzem pld Kongóban a Pelikán hadmûveletnél,a másodiknál, mint bizonyára tudod,egy abban részt vett srác szerint is csak a vakszerencsén múlott ,hogy nem 30 szor ennyi a halott.
Ez is egy olyan misszió,ahonnét nem koporsóba jött haza a fiu.Tudtommal Billy a méchant aki ide is irt egy darabig,szintén ott volt,igaz õ egyesekkel ellentétben nem virtuális légiós.
Tehát mint látjuk,a veszteségek igencsak csökkenõ tendenciát mutatnak,ahhoz képest hogy mennyi ideig tart,meg hol az afgán dolog,igencsak minimális a légió eddigi vesztesége.Amugy ezt a nem koporsóban dumát süsd el Josef Tvarusko anyjának,ha már REP,Afrika,meg gyakorlat,vagy azoknak a szüleinek,akiket Csádban
lekaszált a nyomorék brazil gyerek.Ezzel be is állitotta egy nap alatt az affghán légiós veszteség számát.
Ugyhogy gondolkozz el te papa,hogy lököd ezt az ezermérföldes veterán dumát,közben még él egy nemzedék aki megélte hogy Indokinában egész zászlóaljakat
szerveztek át a paráknál,légiosoknál,mert gyakorlatilag meghalt mindenki.
A többi részhez is lehetne hozzáfûzni valód,ha googlizol googlizzál helyesen.

Facebookhoz meg annyit ,hogy ott van aki számit,csak nem melldöngetve.
Nekem is van 6-8 légiós ismerõsöm rajta,ugy értem,tényleg azok voltak,nem lesznek vagy annak hiszik magukat.

Francsics!

Melyik társaságnál találtál 15990 Ft-os Bp-Marseille buszjegy árat?
Én csak 31000 ft-osat találtam. De ez drága ezért döntöttem, hogy stoppal megyek, eddig úgy van most vasárnap indulok.
A 2e R.E.P. idén temetett egy õrmestert (GCP) és egy tizedest(3.-ik század) akik Afganisztánban vesztették életüket.
Vannak más missziók is afrikában,stb. de onnét nem koporsóban jönnek vissza a fiúk,úgyhogy gondolkozz el egy kicsit az "élesen" meg a "tompán".
Az üzid többi részére inkább nem irok semmit.
U.I.: nem vagyok a facebook-on
Egy kis segítséget szeretnék nyújtani azoknak akik Légiósnak mennek jelentkezni.

Utána néztem mindennek és a legkönyeben Aubagne-ba tudjátok besoroztatni magatokat.

Végignéztem mindent, és a legegyszerûbb ha busszal mentek
(a vonatnál 4-7 átszállással vinne Párizsig és onnan még egy vonatra kéne felszállni )
(a Repcsi meg ugye elég drága és a vonatot Párizstól ott sem úszod meg)

tehát a legegyszerûbb ha BUSZal mentek
mivel Budapestrõl - Marseille -be minden péntekent megy busz
onnan meg egy 1 órácska busz AUBAGNE sorozó központ...ha jól tudom még elég közel is rak le a busz hozzá (google maps legalábbis ezt mutatja)

A buszozás ára Marseille-ig 15990 Ft...ami egész jó ár
onnan Aubagne-ig 10-20 Euró (ezt nem írták meg pontosan)

Elég nehéz volt kinyomozni mi a legmegfelelõbb útvonal
mivel mindegyik szolgáltató mást mond... és garantálja hogy az övé a legjobb...

ezért felhívtam mindegyiket...és a mint látjátok a busz a legolcsóbb és a legkényelmesebb

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI
én magam is szeretnék menni... így én is ezt választom
én 34 vagyok és 29.én megyek
Csá all!
Jobb ha külön mentek mert megkérdezik majd h kivel jöttetek és plusz pont ha látják h egyedül is megálljátoka helyeteket és nem kell h fogják a kezed.. 😄