3500
A Francia idegenlégió
-
Béci1983 #2460 Szevasz Toktam ne haragudj nem akarlak megbántani de paliság volt hazajönni ha már kinn voltál. De azért köszi a sok infót.Nem tudtad hogy hétfőtől-csütörtökig van felvétel? Mi azért próbálkozunk 15-én hátha nagyobb szerencsénk lesz. -
zoli 871105 #2459 Igen a busz Bukarestből indul.
-
imgerju #2458 Arról volt szó,hogy hétfőtől péntekig lehet jelentkezni.Augbagneba lehet hétvégén is? -
Francsics #2457 Szewasz Toktam !
Sajnálom hogy ennyire elkentek Aubagneban :S
Azt hittem azért ennél könnyebb bejutni legalább a szintfelmérőre :S
el sem tudom képzelni milyen IQ tesztet írnék 5 nap csövezés után :D
Pedig még nem is mentél forgalmas időszakban
nem lehet hogy csak kíváncsiak voltak visszamentek e ?
-
elszánt #2456 Ez nagyon kemény amiket írtál,ennyire nem lenne hely a légióban,az szép.Egyébként mikor szeretnéd megpróbálni újra,az a rossz az egészben,hogy nincs garancia arra,hogy a következő jelentkezésednél nem küldenek el a túljelentkezés miatt.Nem akarok beleszólni de nem lenne jobb ha mondjuk strasbourgban jelentkeznél?Hátha nagyobb ott az esély a bekerüléshez.Egyébként milyen franciaország?Példáúl,hogy nézett ki a laktanya? -
toktam #2455 Üdv mindenkinek!
Most olvastam vissza a péntek óta beírt hozzászólásokat, és ezekhez szeretnék hozzászólni....
-21-én pénteken mentem ki Eurolines-os busszal Pestről Marseille-be (mivel csak egy héttel előtte vettem meg a jegyet 28 710forint volt).
A busz, nem tudom h csak nekem volt e meglepetés, vagy ti sem tudjátok, de én akkor tudtam meg hogy nem Pestről indul hanem valahonnan Romániából
román rendszámmal...ezzel nem is lenne semmi probléma, de 25órát úgy utaztam hogy egyedül voltam magyar a buszon, mindenki román(többnyire vendégmunkások Marseille-ben), egyik se beszélt se angolul, se magyarul, csak a sofőrtől tudtam tájékozódni...
de hozzá kell tennem hogy nem tudtam mellettük elaludni, és eddig nekem nem volt különösebb bajom a románokkal, de most már másképp vélekedem...bár a szaghoz olyan 2 óra elteltével hozzászoktam :D
-A buszállomás Marseille-ben egy épületben van a vasútállomással, csak át kell sétálni a másik végébe...Aubagne felé kb. 15-30 percen ként indulnak vonatok...de jegyet nem kell rá venni, mert kb. 5 perc az út és az alatt nem találkozol kalauzzal, de ha még is, el kell kezdened makogni angulul, meg el kell lőni a varázsszót: "LÉZSIÓ ÉTRANZSÉ" és már nem is akarnak tőled se jegyet, se büntetést.
-Este érkeztem Marseille-be, de ott nem mertem éjszakázni...elég zűrös hely, szóval azt javaslom mindenképpen utazzatok át Aubagne-ba, ott az utcán is biztonságos az éjszak, Marseille-ben még a nappal is veszélyes..
-Én nem vittem magammal elég pénzt, szóval nem tudtam hotelbe menni, ezért tudom, a hajnal mocsok hideg ott, még hó meg jég minden...az állomás várójában nem tudtam aludni, mert bezárták mire odaértem ( a marseille-i állomást is bezárják hajnal 2óra körül, de ott veszélyes az állomás is, meg az utca is)
Nem messze az állomástól van egy 3csillagos hotel, ahol 28euró egy éjszaka (kb7.8ezer forint, ami ott nagyon jó ár és nem is egy lepukkant szar hely) van még elvileg a város szélén két olcsó fogadó, én térkép alapján mentem pontos címre, mégse találtam ott semmit, csak az autópályát, az fogadó ha ott is van valahol, kb 1óra sétára van az isten háta mögött, és biztos h nem beszélnek ott angolul...
Mivel a hotelra nem futotta egy darabig sétálgattam hogy ne fagyjak meg, aztán olyan 3percnyire a vasútállomástól találtam egy mélygarázst, ott pár fokkal melegebb volt, és védve voltam a széltől, meg az esetleges esőtől, szóval ott lehet aludni, bár ott sem izzad le senki :D
-Ha nincs pénzed hotelre, és az utcán alszol vigyél magaddal melegítőnadrágot, meg valami felsőt, amit ráveszel az utcai ruhádra, így ha földön alszol nem lesz koszos, másnap csak jobb a megjelenésed egy tiszta ruhában, valamint jelent valamit a hideg ellen. :D
-A franciák meglepően segítőkészek, pár tanács:
Lőjétek el a fent említett kulcsszót "Lézsió..."(a többségük elképesztő módon tiszteli az aki be akar lépni), ha nem beszél angolul, akkor is elmagyarázza merre van az iroda, active-tizik, mutogat, több esetben elkísérnek egy darabon hogy megmutassák merre is van az arra..
Nem kell perfekt angolnak lenni, elég ha tudsz alapszavakat, nyert ügyed van a segítségkéréseknél, de ne "szpík inglis?" -sel indítsatok, mert értékelit ha franciául kezdesz...szóval az alapszavakal (napszaknak megfelelő köszönés, megkösönni a segítséget, stb...) egyből jobb fényben tudod feltüntetni magad...Egy " exközimoá, bonzsüi,párlé ánglé?" kérdéssel már át is lehet térni az angolra, többségük beszéli " yes, a little"..és segítenek.
-Az aubagne-i laktanyát könnyű megtalálni, kb 5 percre van az állomástól és ki is van táblázva, merre kell menni...
-Ha ott szarba kerül az ember és nincs nála telefon, a marseille-i állomáson lehet venni telefonkártyát 15euróért, amivel meglepően sokat lehet beszélni utcai fülkéből, külföldre is, de tárcsázásnál figyelni kell arra hogy ha mondjuk egy vodafone-os számot hívsz a 06 70 helyett 0036 70-et kell beütni, lehet csak én voltam tájékozatlan, de sokat küzdöttem mire erre rájöttem...:)
-Hazafele a busz Marseille-ből azt hiszem hogy szerdánként indul( lehet hogy vasárnap is), tehát ha nem választanak ki és haza kell jönnöd, de ez csak pl. egy hétfői nap tudod meg, akkor ott kel töltened pár napot, főleg ha már a leghamarabb induló buszra nincsen hely...ilyenkor lehet választani a hotel és csövezés között...:D
Én meg sem tudtam próbálni a felvételit, mikor odamentem vasárnap reggel hogy jelentkezzek már állt ott egy orosz meg egy spanyol srác, mindhármunkat elküldtek hogy menjünk vissza később, mert telt ház van és már nem tudnak beengedni senkit, mert nincsen egyetlen szabad hely sem, azt mondták hogyha szerencsénk van talán be tudnak engedni kedden(ma), de kicsi rá az esély :( szóval leléptünk...mivel senkinek nem volt pénze és hotelbe nem tudtunk menni csöveztünk, de az orosz gyerek délután lelépett, ketten maradtunk a spanyollal, az éjszakát az állomáson töltöttük(aznap este nem zárták be szerencsére, ott azért volt némi fűtés) de mikor odaértünk már aludt bent egy brazil, meg egy bangladesi srác, nagy táskával mint mi, mikor kérdeztük őket elmondták, ugyan úgy jártak mint mi...hétfőn még egy spanyol és egy román srác is a mi sorsunkra jutott. Mivel már napok óta alig ettem, az alvásról meg nem is beszélve, eléggé elgyengültem, nem tudtuk mikor tudunk felvételizni. Ha ma sikerült is volna bejutni, akkor se igen tudtam volna teljesíteni a fizikai tesztet (amúgy nem igen lenne gondom vele), elkeseredve felhívtam nagybátyámat aki, mivel nem vittem magammal bankkártyát pénzt küldeni nem tudott, ezért foglalt nekem repülőjegyet még aznap délutánra(a reptér 35 km-re van Marseille-től, de közvetlen buszjárat megy oda a buszállomásról) nekem csak a nevemet kellett bemondanom, megmutattam az útlevelem, és a kezembe nyomták a repcsijegyet, este már a Ferihegyen voltam...(Ha nem tudott volna segíteni még most is ott ácsorognék valamelyik pihenőnél az autópályán, Hungary feliratú papírral a kezemben, korgó hassal...)
Most keresek valami melót(ha valaki tud Debrecen környékén szóljon), visszafizetem a repjegyet, gyűjtök pénzt (ahogy ott elnéztem a dolgokat olyan 120-140ezer forinttal ki lehet húzni ha megint hasonló helyzetbe kerülnék) és megyek vissza amint tudok! :D
-
elszánt #2454 Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy jelentkezett e-már valaki párizsban? -
Néreusz #2453 Sőt,közvetlen mellette van a buszpályaudvar is,onnan mehetsz Aubagne-ba,vagy ha nem sikerül a felvételi,Budapestre...Egyébként ide is hoznak busszal ha nem sikerül. -
gergő1011 #2452 igen jol látod :) -
#2451 Jól látom, hogy a Marseillebe menő euroline busz az ottani vasútállomás mellett rak le? -
mufc17 #2450 gondolom ezt csak úgy poénból mondtad,de aki csak tesi órán sportolt valamit az jól gondolja meg!
kb 30 évvel ezelőtt persze már más lenne a helyzet! -
Béci1983 #2449 Igazad van inkább arról dumáljunk milyen a kiképzés után esetleg van itt olyan aki már a kiképzést elvégezte? Inkább azt kéne megtudni melyik az az ezred ahol sok az akció engem kurvára az érdekel hogy ne unatkozzak 5 évig, aki egészséges meg járt testnevelés órára annak semmi gondja nem lehet sporttal -
doriangraly #2448 Francsicsnak igaza van nem kéne parázni.... hogyan megyün ki.!??? Internet elött ül minden ki, járjatok utána. . Aki oda jelentkezik az vegye e tudomásul hogy nem Ciprusra megy nyaralni.. Küldök egy linket aki többet akar az másolja be magának. http://vasihazafi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=545:idegenlegios-blog-1-resz-jelentkezes&catid=23:idegenlegio&Itemid=29
Itt minden le van írva feketén fehéren. -
zoli 871105 #2447 Igazad van de ezek a kérdésekre választ kapna ha beírná a google keresőbe azt hogy idegenlégió, a hivatalos oldalon levan írva minden magyarul még a gyakorii kérdések fül alatt is levan írva pár állandóan visszatérő kérdés pl a szabadságot otthon töltheti e a légiós.
A kiutazás legegyszerűbb módja Google: EUROLINES ott pedig akár online is megveheted a jegyedet otthon kinyomtatod és azzal utazhatsz is 15900 Ft ér ha kicsit előtte veszed meg.
Az orvosi részén is a fog a legfontosabb hát általában normális ember ha van lyukas foga azt kezelteti legalábbis én.
A fizetés szabadság kérdés az tényleg már csak ilyen indok hogy miért ne menjek ki, sokszor leírták már ha valaki pénzt akar keresni akkor ne az idegenlégióba menjen, mert ottani körülményekhez képest nem olyan jó pénz.
Fizikai felmérés az nagyon könnyű és olvastam olyat is hogy míg a hivatalos oldalon ugye van felülés is a felmérésen nem is kell csak futás utána húzodzkodás aztán egy kötélmászás.
Nyelvtudás talán ha tudsz makogni angolul már azis előny nem kell ahhoz nyelvtanfolyam.
Jogsi az megint nem fontos.
Testalkat aki tud futni húzodzkodni fekvőtámaszozni akkor nem lehet vészes.
Aki az IQ tesztet nem tudja megcsinálni az nem is való oda.
Szóval ha van egy jó fizikumod amire építhetnek és nem vagy segghülye akkor simán meglehet próbálni. -
ede93 #2446 engem is erdekelne hogy mer van az h egyes legiosok szolgalnak 2-3 evet s az 5 ev lejarta elott dezertalnak? addig mer volt jo minden aztan meg nm? mer ugye 2-3 ev nm keves ido. es hogy a kikepzes utan milyen a legio? megkoszonnem ha valaki valaszt tudna adni. -
Francsics #2445 kezdem visszaolvasgatni
a fórumot és azt veszem észre :
HOGY EGY HELYBEN ÁLLUNK A LÉNYEGES INFÓK MEGOSZTÁSÁVAL
a mindennapos kérdéseket mellőzük már, és szerintem az értelmesebbik
felének ugyan ez a vélemény.
Mármint ugyan azok a kérdések
- hogyan juthatok ki ?
ezerszer lebeszéltük , busszal ! Budapestről indul közvetlen
járat Marseille-be (kb 25 000 Huf mint utólag kiderült)
kb 20 percembe került kideríteni miután felhívtam az info vonalat
- Orvosi kérdések
ezt is minden héten lebeszéljük legalább kétszer.
ha nem vagy nyomi nem lesz gondod
fogakkal vigyázni kell, csak tökéletes fogakkal
vesznek fel (ne legyen lyukas)
- Illetmény, Szabi
mostanában ez is elég sűrűn előforduló kérdés
kezdő fizi : 1043 Euró
szabi : 45 nap évente (tehàt 9 hét / év)
- Fizikai felmérés
aki ettől retteg az ne is mennyen
Luc Leger futás - 20 méteres távon (min 7 nívó)....ez semmi
Hùzóckodàs - 4 minimum...szintén semmi
Kötélmaszàs - Egy 5 métres kötél.
felülés - min.40
- Nyelevtudás
Nem kell beszélni semmilyen idegennyelven, van tolmácsuk
de erősen ajánlott egy gyorstalpaló nyelvi oktatásban résztvenni
mielőtt kimész ... utána néztem (győrben legalábbis 35 000 huf)
már megtanítanak annyira hogy megértessed magad (nagy előny)
-Jogosítvány
Szintén előny, érdemes letenni mielőtt kimész
-Testalkat
ezen is tudunk vitázni napokat, de ha venné valaki a fárdságot
és felmenne legalább "youtube"-ra megláthatja hogy a lehető
legkülönbözőbb embereket válogatják be
de akár egy képen is látható hogy nagy a magasságban való eltérés
és fizikumban is
- IQ teszt
hát nem egy nagy szám, mivel végzettségtől független tesztet íratnak
3D-s kép, és számtani feladatok vannak...ez nem lehet probléma
ÉS HA MINDENKI ÉSZREVESZI KB ENNYI !
tehát veszünk egy buszjegyet, felülünk a buszra
marseille-ben leszállunk,aubagne-ba elvonatozunk onnan
és a többi meg már megy magától
engem inkább mostmár az érdekelne milyen ott a hangulat
miért adják fel szolgálatot olyan sokan minden évben
és hasonlók...de szerintem most már ne azt tárgyaljuk ki hogy
hogyan lehet kijutni, és a többi -
#2444 azt nem írták mikortól. -
Béci1983 #2443 Ez hülyeség Szeghalmon légiótól kapott névvel fogtak el egy körözött bűnőzöt. -
Francsics #2442 hááát én nem akarok kötekedni deee
a hivatalos honlapon az van hogy évi 45 nap jár egy kezdő légiósnak
ott csak nem vernek máár áát:D -
sandorn30 #2441 Köszi -
zoli 871105 #2440 "1 év szolgálatig-15 nap,2 évig-25 nap,3 évig-35 nap,majd 3 év fölött-45 nap.
Ezeket nem akkor veszed ki mikor te akarod,hanem a századod egységesen megy szabira.Általában fél évente 2-3 hétre." -
merevke #2439 Engem érdekelne,hogy valóban jár-e az évi 45 nap szabadság
----------------
Nem!
1 év szolgálatig - 25 nap
2évig - 35nap
és csak 3 év szolgálat feleltt jár 45 nap.
Ezeket nem akkor veszed ki mikor akarod,hanem mikor a század egységesen megy szabira.Nekem úgy jött ki,hogy kb. fél évente 3 hét.
S azt az első 5 évben eltölthetik-e otthon,hazájukban?
-----------------------
Ha visszakapta az eredeti nevét,szabi előtt 1-2 hónappal jelzi,hogy haza akar menni szabi alatt és engedélyezik neki akkor igen. -
sandorn30 #2438 Engem érdekelne,hogy valóban jár-e az évi 45 nap szabadság. S azt az első 5 évben eltölthetik-e otthon,hazájukban?
-
Néreusz #2437 A csontozat és gerincvizsgálat.Nem küldenek el röntgenre,MRI-re,csak egy hagyományos vizsgálat van,amit általában az orthopéd dokik alkalmaznak.Hajolj előre,megnézik a gerincet,megmozgatják az ízületeket,térdet,bokát,megnézik a mozgástartományukat.Mivel nem erre a szakterületre specializálódott katona orvosok végzik ezeket a vizsgálatokat,a kisebb hibák nem jelentenek veszélyt.Én Aubagneban láttam egy olyan rúzst,aki púpos volt.:))) -
Néreusz #2436 Ami a hitelt illeti.Ha nagyon őszinte vagy a Gestapónál s elköpöd,hogy van tartozásod,valószínű,hogy elküldenek.Az egyik srác is elmondta,hogy van valami kölcsöne,elküldték,de visszamehet,azzal a feltétellel,hogy az újbóli jelentkezésnél mutassa be tartozást kiegyenlítő banki igazolást...
Maguktól nem fognak nyomozni utánad,hogy hagytál-e adósságot s ha igen mennyit magad után.Szóval,csak okosan.... -
merevke #2435 Nevetséges,hogy páran milyen hülye kérdéseket tudnak feltenni!:)
Kis kereséssel sok hiteles infót lehet találni.Amit ott nem talál meg valaki az nem is fontos!Csak a kifogásokat keresik,hogy miért ne próbálják meg! -
baltu #2434 szerintem azért nem sokat számít az ember múltja, lehetsz bárki, ha megfelelsz maradsz, ha nem mész haza. Biztosan az ember után néznek, de nyilván az nincs feltüntetve sehol, hogy valaki a "mama kedvence" e vagy sem. Sokkal inkább kideríthető, és kizáró ok, lehet, a gyerekgyilkos pedofil, csaló bűnöző, mint hogy valaki kedvence e a mamjáának .xD
A beszámolót még mindig nem kaptam meg.Ha lesz, amiben már nem bízom, akkor közkinccsé teszem.:D -
doriangraly #2433 Tartsd is hülyeségnek mert az.Van ma kB 5000 légiós akkor 1-nek sincs ide haza tartozása? -
djibouti1984 #2432 Sziasztok.
én azt szeretném megtudni biztos infóból, hogy egy orvosi alkalmassági pontosan miből áll? főleg a csontozattal, gerinccel kapcsolatos vizsgálat, vizsgálatok érdekelnének. Illetve hallottam olyan információt, hogy kimenetelnél ellenőrzik a hitelt, és akinek hitele van, nem engedik ki. Én ezt személy szerint hülyeségnek tartom, de örülnék, ha olyan ember is meg tudná ezt mondani, aki volt kint. A válaszokat előre is köszönöm,
üdv; Dani -
Francsics #2431 szerintem attól függ hány éves vagy, és mit csinalsz jelenleg, marmint mit dolgozol.... mert ha pl 40 eves vagy es van egy jó munkahelyed, lehet nem erdemes felaldozni mindent, nem akarlak lebeszelni, de lehet hogy a te esetedben mar nem erdemes kockara tenni mindent (haz, kocsi).
szerintem gondold meg jol. -
#2430 ha nem vesznek fel, akkor viszont cseszheted a számládat. 22es csapdája. -
adamkah #2429 Persze, ez csak a kezdet, jóval nagyobb állóképességre szeretnék szert tenni addig. :) -
cezar23 #2428 Azt tudom hogy magával a tetoválással nem lenne gond csak azért gondoltam hogy nem néznék jó szemmel mert a francia haderőben egy magyar címeres tetovált katona(bár nem látszódna mert a mellkasomon van).A házat meg az autót nem szeretném elpazarolni csak hát annak vannak költségei anélkül is hogy az ember használná ugye.Nem tudom hogy az itthoni számlákat kint neten keresztül lehet-e rendezni,erre milyen lehetőségek vannak.az autót meg nem vihetem ki mert ha jól tudom az első 5 évben nem lehet autója senkinek,még telefonja sem.Lehet az lenne a legegyszerűbb eladni mindent és egy számlán lekötni.Szerintetek? -
#2427 a 3 kmről 10 kmre meglesz pár hónap alatt. arra nem kell ennyi idő. inkább a sebességre koncentrálj, ingafutásra, stb. -
doriangraly #2426 Nem számít a tetoválás . Hát az autódat és egyebet nem kell elpazarolnod. Azok jol jöhetnek neked ez cezar23 -nak szolt -
adamkah #2425 Tisztában vagyok vele, nem is most fogok menni, hanem 2015 augusztusában. (aug. 3. születésnapom)
Amikor 22éves leszek. Csak azért kérdeztem, mert időben felakarok készülni a fizikai részre(bár azok a feltételek már most meglennének - de elszeretnék kezdeni futni is, napi 3km-ről, amit felszeretnék tornázni legalább 10-re.) meg ugye a francia nyelv, illetve az IQ teszt. -
Wampa #2424 Add meg a géped jelszavát is!!!!!! -
Wampa #2423 17 és fél év az alsó korhatár,nem 17 ,erre vigyázzni ,és 18 alatt kell egy irásos szülői beleegyezés. -
Wampa #2422 Attól függ melyik cimer?Az Adolf Hitlerről elnevezett ss páncélos hadosztályét szerintem nem fogják annyira értékelni,tippelem a magyarral meg nem foglalkoznak.
Komolyan kérdezed mit csinálj kocsival,lakással?
Irasd a nevemre:P -
cezar23 #2421 Köszönöm az infót!És mennyiben lehet az gond hogy van egy tetoválásom amibe benne van a címer is?ebbe belekötnek-e?valamint ha valaki kimegy akkor miket kell ithon elintézni(pl:le kell jelenteni valahol meg ilyesmi)?mert nekem van lakásom autóm meg stb..ezekkel mit csináljak mert ugyebár egy darabig ha felvennének nem lenne rá szükség.